Jump to content
Shipfriends

Κεραμωτή - Θάσος (Λιμένας)


Recommended Posts

Για το θέμα της γραμμής Κεραμωτής Λιμένος, στη συζήτηση στο ΣΑΣ γνωμοδότησε υπέρ της διεξαγωγής 18 δρομολογίων στη γραμμή Λιμένα-Κεραμωτής τη χειμερινή περίοδο (01/11/18-05/05/19) με δώδεκα πλοία, 22 στη μέση και 32 στη θερινή περίοδο με δεκαέξι πλοία από τις 4 κοινοπραξίες πλοίων της γραμμής. Μόνο τα δρομολόγια του Άγιος Αθανάσιος δεν εγκρίθηκαν, επειδή δεν είχε προσκομίσει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τη δρομολόγηση

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Συζητήθηκε χθες το πρωί στο Μονομελές Καβάλας υπόθεση με κατηγορούμενη ναυτιλιακή εταιρεία που δραστηριοποιείται στην περιοχή. Ο εκπρόσωπος της εταιρείας κατηγορούνταν ότι επιχείρησε να εκτελέσει δρομολόγιο στη γραμμή της Κεραμωτής χωρίς αυτό να έχει προηγούμενη έγκριση από το Λιμεναρχείο. Αν και ο κατηγορούμενος αθωώθηκε, από την διαδικασία προέκυψε η σαφής προϋπόθεση που θέτει ο νόμος. Κάθε δρομολόγιο για να εκτελεστεί πρέπει νωρίτερα να έχει την έγκριση της λιμενικής αρχής. Στην προκειμένη περίπτωση νωρίς το πρωί η εταιρεία εξεδήλωσε την πρόθεση εκτέλεσης δρομολογίου ολικής ναύλωσης. Θα εξυπηρετούσε επαγγελματίες που επρόκειτο να κινηθούν στη Θάσο. Η εταιρία τοποθέτησε σχετική ενημερωτική πινακίδα στο γκισέ έκδοσης των εισιτηρίων. Το γεγονός προκάλεσε την κατάθεση μήνυσης εκ μέρους του Λιμεναρχείου. Τελικά το δρομολόγιο δεν έγινε κι αυτό το γεγονός είχε τη σημασία του για την αθώωση του κατηγορούμενου. Ο συνήγορος υπεράσπισης ισχυρίστηκε ωστόσο ότι το δρομολόγιο ήταν εγκεκριμένο από το Λιμεναρχείο. Κάτι που από τα έγγραφα της δικογραφίας δεν προέκυπτε.

Link to comment
Share on other sites

Στη γραμμή Θάσου Κεραμωτή για τη δρομολογιακή περίοδο 2019-2020 είναι δηλωμένα συνολικά είκοσι ένα πλοία. Τα τρία πλοία του Φιλιάγκου (Άγιος Αθανάσιος, Νικητής & Στέλιος Φιλιάγκος), πέντε (4+1) πλοία της ΑΝΕΘ [Θάσος Ι, Θάσος ΙΙ, Θάσος ΙΙΙ, Άγιος Παντελεήμων και το Θάσος IV (υπό αγορά)], δυο (1+1) πλοία των Θασιακων Θαλάσσιων γραμμών (συνεργασία με την ΑΝΕΘ) το Δημήτριος Χ και το Μαρία Χ (υπό αγορά), έξι (5+1) πλοία της Thassos Ferries (Άναξ, Άνασσα Μ, Πλατυτέρα Θάσου Άγιος Ραφαήλ, Παναγία Θάσου & το υπό κατασκευή Ελλωτις), καθώς και το υδροπτέρυγο Κωνσταντίνος Ι για τη γραμμή Καβάλα Θάσο. Επίσης έχουμε τις καλοκαιρινές δρομολογήσεις τεσσάρων αμφίπλωρων από τη Σαλαμίνα (Αγία Βαρβάρα, Ιωάννης Σοφία Κ, Πάραλος & Σπυρίδων Σ) για το διάστημα από τις 07/05/20 έως 31/10/20. 

Link to comment
Share on other sites

Ακριβώς Νίκο, η πρώτη σκέψη μου μόλις διάβασα το νούμερο. Εντάξει το Άγιος Παντελεήμων και το Παναγία Θάσου δουλέυουν από Καβάλα για Πρίνο, πάμε στα 19. Λογικά και κάποιο του Φιλιάγκου θα πάει και αυτό εκεί. Όλα τα υπόλοιπα που θα σταθούν ?

Κακώς εγκρίθηκαν και οι δρομολογήσεις των πλοίων από τη Σαλαμίνα. Πρόβλημα στην προσφερόμεμενη χωρητικότητα δεν υπάρχει, δεν προσφέρουν τίποτα στη γραμμή Καβάλα - Πρίνος (εκτός και εαν μου έχει διαφύγει κάτι) οπότε δεν υπάρχει λόγος έγκρισης.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Στις τροποιητικές δηλώσεις για τη δρομολογιακή περίοδο 2019-2020 βλέπουμε ότι έχει ξεσπάσει πόλεμος μεταξύ των Θασιωτικων εταιρειών με τους Σαλαμινιωτες και πλέον ζητάνε να κατέβουν πλοία της Θάσου το χειμώνα στη γραμμή Πέραμα Παλούκια, ως αντίποινα για τις καλοκαιρινές δρομολογήσεις!! Έτσι οι Σαλαμινιωτες δηλώνουν τα τέσσερα πλοία να ξεκινήσουν από την 01/05/20 αντί για τις 07/05/20 αλλά προσθέτουν και πέμπτο πλοίο το Γεώργιος από την 01/06/20. Ενώ τα Θάσος Ι, Θάσος ΙΙ, Θάσος ΙΙΙ, Άγιος Ραφαήλ, Ανασσα Μ και Πλατυτέρα Θάσου θα είναι από την 01/04/20 έως 31/10/20 στις γραμμές της Θάσου.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Χθες δεν εκτλέστηκε το πρωινό δρομολόγιο Θάσος - Κεραμωτή από το πλοίο Στέλιος Φιλιάγκος. Φορτώσαμε κόσμο και αυτοκίνητα,  αφού είδαμε ότι δεν μας βγαίνουν τα νούμερα με τις ώρες εργασίας του πληρώματος, το ακυρώνουμε για να κάνουμε κάποιο πιο κερδοφόρο δρομολόγιο αργότερα. Λέω εγώ τώρα, σύμφωνα και με τα γραφόμενα του άρθρου.

Link to comment
Share on other sites

Από τη Δευτέρα (6/5) αποτίθεται ότι πρέπει να ξεκινήσουν δρομολόγια τα 4 αμφιπλωρα από τη Σαλαμίνα (Γεώργιος. Ιωάννης Σοφία Κ, Πάραλος και Σπυρίδων Σ), άλλα το πιθανότερο είναι ότι μέχρι τις 21 Μαΐου δεν θα έχουν ανέβει. Από ότι καταλαβαίνω αναλογούν δυο δρομολόγια την ημέρα σε κάθε βαπόρι κάθε εταιρείας στη γραμμή Κεραμωτή Θάσο.

Link to comment
Share on other sites

Και έρχεται να αποδείξει πόσο γελοία είναι η απόφαση που ενέκρινε την δρομολόγηση των αμφίπλωρων από την Σαλαμίνα. Έρχονται μόλις ξεκινήσουν να παχύνουν λίγο οι μύγες γιατί πιο πριν τα πράγματα θα είναι χαλαρά λόγω εκλογών και έλειψης πτήσεων charter από τουριστικούς οργανισμούς. Τρώνε όλη την πίκρα του χειμώνα οι υπόλοιπες εταιρείες εξυπηρετώντας παράλληλα την γραμμή της Καβάλας και έρχονται τα πλοία της Σαλαμίνας όταν υπάρχει ψωμί. Έχει να γίνει σφαγή...

Link to comment
Share on other sites

Δόθηκε από το Υ.Ν.ΑΝ.Π. παράταση των υπαρχόντων δρομολογίων από τις 6/5/19 μέχρι συγκλήσεως του Σ.Α.Σ. προκειμένου να μην υπάρχουν ανεκτέλεστα δρομολόγια, λόγω της απουσίας των πλοίων της Σαλαμίνας στη γραμμή. 

Link to comment
Share on other sites

Στα θέματα του ΣΑΣ στις 13/05/19, βλέπουμε ότι τα τέσσερα πλοία της Σαλαμίνας (Γεώργιος, Ιωάννης Σοφία Κ, Πάραλος & Σπυρίδων Σ) ζητάνε να δρομολογηθούν στη γραμμή Πέραμα Παλούκια από τις 06/05/19 έως 31/10/19, αντί για τη γραμμή Κεραμωτή Θάσου & Καβάλα Πρίνου.

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...
  • 1 month later...

Από αύριο η Thassos Ferries και η ΑΝΕΘ θα εκτελούν από ένα δρομολόγιο ημερησίως στη γραμμή Κεραμωτή Θάσο. 

Σε αντίθεση με τη Thassos Link που φαίνεται να συνεχίζει κανονικά τα δρομολόγια της στη γραμμή. 

Link to comment
Share on other sites

Από την 1η Απριλίου η ΑΝΕΘ και η Thassos Ferries αύξησαν τα δρομολόγια του σε δυο ημερησίως η κάθε εταιρεία στη γραμμή Κεραμωτή Θάσο (κάποιες ημέρες θα κάνουν ένα έξτρα δρομολόγιο εναλλάξ οι εταιρείες, δηλαδή 5 ημερησίως). Δουλεύουν τα πολιά Θάσος Ι και Άγιος Παντελεήμων από την ΑΝΕΘ, ενώ από τη Thassos Ferries δουλεύουν το Άναξ και Πλατυτέρα Θάσου. Ενώ η Thassos Link εκτελεί 5-6 δρομολόγια ημερησίως μόνη της

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Από χθες τα δρομολόγια στη γραμμή Κεραμωτή Θάσο μειώθηκαν από την ΑΝΕΘ και την Thassos Ferries σε 4-5, ημερησίως μαζί και οι δύο εταιρείες. Τα πλοία που δουλεύουν είναι το Θάσος ΙΙΙ και το Πλατυτερα Θάσου αντίστοιχα. Η Thassos Link πραγματοποιει συνολικά από δύο έως τέσσερα δρομολόγια την ημέρα στη γραμμή με το Άγιος Αθανάσιος και το Παναγία Κοιμησης. 

Link to comment
Share on other sites

Η εφημερίδα Πρωινή ανέβασε χθες μια φωτογραφία (την οποία δανείστηκε από group στο Facebook) με τις 2 πρώτες παντόφλες της γραμμής Λιμένας - Κεραμωτή. Απεικονίζονται τα Θασοπούλα και Αμφίπολις.

 

 

Σύμφωνα όμως με όσα έχουμε δει στα θέματα από τις 2 παντόφλες, τη γραμμή την ξεκίνησε το Θασοπούλα μαζί με το Μακεδονία.

(Ας γίνει μια συνένωση των 2 μηνυμάτων, βγήκα εκτός χρόνου!)

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

ΟΙ τρεις εταιρίες της γραμμής (ΑΝΕΘ-Thassos Ferries-Thassos Link) δούλευαν έκαστη εταιρεία με δυο πλοία (Θάσος II και Δημήτριος Χ η ΑΝΕΘ, Άναξ και Άνασσα η Thassos Ferries και Παναγία Κοίμησης-Αγιος Αθανάσιος η Thassos Link). Ουσιαστικά έβαλαν τα πλοία με τα μεγαλύτερα γκαράζ και πρωτόκολλο επιβατών. Έτσι έμειναν δεμένα τα Θάσος Ι, το Θάσος ΙΙ, το Άγιος Ραφαήλ και το Πλατυτέρα Θάσου.

Link to comment
Share on other sites

Αντί για καινούργιο λιμάνι, να καταργηθεί το πορθμείο Κεραμωτής-Θάσου

Quote

-Δύο αιτήματα που υπέβαλαν στην επικεφαλής του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη οι τοπικοί άρχοντες, είναι η κατασκευή καινούργιων λιμανιών στην Κεραμωτή και στη Θάσο. Τα λιμενικά έργα, καρντάσια, είναι μεγάλα και δαπανηρά έργα. Με τα γραφειοκρατικά δεδομένα στην Ελλάδα, θα περάσουν χρόνια, ίσως και δεκαετίες, για να κατασκευαστούν καινούργια λιμάνια στη Θάσο και την Κεραμωτή.

-Όσον αφορά την Θάσο, πρέπει να αποκτήσει ένα λιμάνι στο οποίο θα μπορούν να προσεγγίζουν με ασφάλεια μεγαλύτερα πλοία, από αυτά που εκτελούν τα δρομολόγια στη γραμμή Λιμένα-Κεραμωτής. Όπως κρουαζιερόπλοια και πλοία της ακτοπλοΐας.

-Θα συμφωνήσω με τη δήλωση που έκανε ο δήμαρχος, Λευτέρης Κυριακίδης, ότι η Θάσος δεν έχει λιμάνι, αλλά μία προβλήτα για τα φέρι μπόουτ. Και είναι η «ναυαρχίδα» του τουρισμού στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης! Ο Δήμος Θάσου έχει δημοτικό λιμενικό ταμείο, ας το αξιοποιήσει για να γίνει το καινούργιο λιμάνι, που είναι έργο πνοής για το νησί.

-Όσον αφορά την Κεραμωτή, προτάθηκε, όπως αναφέρει δελτίο Τύπου του Επιμελητηρίου Καβάλας, να κατασκευαστεί καινούργιο λιμάνι εκτός του οικισμού. Έτσι, η Κεραμωτή θα μπορέσει να αναπτυχθεί τουριστικά.

-Το πρόβλημα με τα βαρέα φορτηγά και τον μεγάλο αριθμό οχημάτων και επιβατών, που διακινούνται από το πορθμείο, κυρίως την τουριστική περίοδο, είναι πραγματικά οξύ. Και προκαλεί «αναστάτωση» στην καθημερινότητα των κατοίκων και των επισκεπτών του οικισμού.

-Εγώ θα κάνω μία ρηξικέλευθη πρόταση στους τοπικούς άρχοντες. Να μην κατασκευαστεί καινούργιο λιμάνι. Το σημερινό να μετατραπεί σε καταφύγιο αλιευτικών και τουριστικών σκαφών και να καταργηθεί το πορθμείο! Όλα τα δρομολόγια προς τη Θάσο, να γίνονται από το λιμάνι Καβάλας και τα βαρέα οχήματα να μετακινούνται, είτε από το λιμάνι Νέας Περάμου, είτε από το λιμάνι «Φίλιππος Β».

-Έτσι, θα πάψει ο (αθέμιτος) ανταγωνισμός μεταξύ των δύο σημερινών πορθμειακών γραμμών, θα αναβαθμιστεί η γραμμή Καβάλας-Θάσου και θα απαλλαγεί η Κεραμωτή από τα βαρέα φορτηγά και την υπόλοιπη κίνηση. Και τα χρήματα για την κατασκευή του καινούργιου λιμανιού, να αξιοποιηθούν για να γίνει το σύγχρονο αλιευτικό και τουριστικό καταφύγιο. Ιδού η Ρόδος, καρντάσια τοπικοί άρχοντες, θα τολμήσετε να κάνετε το πήδημα;

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Από τις τακτικές δηλώσεις του 2022-2023 βλέπουμε ότι στη γραμμή Κεραμωτή Θάσο είναι δηλωμένα δέκα οκτώ πλοία (πέντε από την ΑΝΕΘ, έξι από τη Thassos Ferries, πέντε από τη Thassos Link & δυο από τη Σαλαμίνα). Τα πέντε από την ΑΝΕΘ είναι το Θάσος Ι, το Θάσος ΙΙ, το Θάσος ΙΙΙ, το Άγιος Παντελεήμων και το Δημήτριος Χ. Τα έξι από τη Thassos Ferries είναι το Άναξ, το Άνασσα Μ, το Άγιος Ραφαήλ, το Πλατυτέρα Θάσου και το υπό ναυπήγηση Αέρια. Τα πέντε από τη Thassos Link είναι το Άγιος Αθανάσιος, το Νικητής, το Πρωτοπόρος VI, το υπό ναυπήγηση Στέλιος Φιλιαγκος ΙΙΙ, το Μαρία Ελένη (υπό νηολόγηση). Τα δυο από τη Σαλαμίνα είναι το Αγία Βαρβάρα και το Ιωάννης Σοφία Κ

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Φαίνεται ότι την επομένη δρομολογιακη περίοδο οι κοινοπραξίες στη γραμμή Κεραμωτή Θάσου θα γίνουν τέσσερις, με τη προσθήκη της κοινοπραξίας των πλοίων της Σαλαμίνας, μιας και η κοινοπραξία κατέθεσε αίτημα στον Οργανισμό Λιμένος Καβάλας ώστε να εξυπηρετείται στο λιμάνι της Κεραμωτής

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Στη γραμμή Κεραμωτή – Λιμένας τα δρομολόγια θα είναι τα έξης

Quote

01/11/2022 έως 31/03/2023 δεκαπέντε (15) δρομολόγια ημερησίως,
01/04/2023 έως 04/06/2023 και 18/09/2023 έως 31/10/2023 εικοσιπέντε (25) δρομολόγια ημερησίως
5/6/2023 έως 17/09/2023 τριάντα (30) δρομολόγια ημερησίως

Τα δρομολόγια θα κατανέμονται κυκλικά και αναλογικά με τον αριθμό πλοίων ανά δραστηριοποιούμενες κοινοπραξίες ή υπό κοινή διαχείριση εταιρείες, ώστε να επιτευχθεί με αποδοτικό τρόπο η διενέργεια των τακτικών ακινησιών (60 ημερών + 45 ημερών) όλων των πλοίων σε συνδυασμό με την επαρκή και πλήρη εξυπηρέτηση της γραμμής.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Απο την νεα δρομολογιακη περιοδο 2023/24 εχουν δηλωθει 19 πλοια τα οποια ειναι (6 της Ανεθ ,7 της Thassos ferries, 3 απο την Thassos link  και 3 απο την Thassos seaways )Τα 6 από την ΑΝΕΘ είναι το Θάσος Ι, το Θάσος ΙΙ, το Θάσος ΙΙΙ, το Άγιος Παντελεήμων, το Δημήτριος Χ και το Μαίρη Χ.Τα 7 από τη Thassos Ferries είναι το Άναξ, το Άνασσα Μ, το Άγιος Ραφαήλ, το Πλατυτέρα Θάσου  το υπό ναυπήγηση Αέρια και το Ωριων.Τα 3 από τη Thassos Link είναι το Άγιος Αθανάσιος, το Νικητής, και το Πρωτοπόρος VI.3 απο την Thassos seways  το Αγία Βαρβάρα  το Ιωάννης Σοφία Κ και το Άγιος Γεώργιος Αιδηψού.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...