Jump to content
Shipfriends

Βάνα (Ν. Πειραιώς 2645)


Recommended Posts

Παλιά παντόφλα του Αργοσαρωνικού το ΒΑΝΑ, κατασκευής του 1966, με εγγραφή στα ελληνικά νηολόγια τον Νοέμβριο του 1965, και με αριθμό νηολογίου Ν.Π. 2645.

Από τα πλέον "μυστηριώδη" πορθμεία που περάσανε από τον Αργοσαρωνικό, μιας και υπάρχουν για αυτό ελάχιστα στοιχεία, τα οποία αφορούν την δρομολόγηση του από τον Πειραιά προς τα νησιά του Αργοσαρωνικού στα τέλη τουλάχιστον της δεκαετίας του '60. Από εκεί και πέρα, τα ίχνη του πλοίου χάνονται εντελώς, και καμμία αναφορά είτε για μετονομασία του, είτε για δρομολόγηση του σε κάποια άλλη γραμμή είχα μπορέσει να βρω, μέχρι και σήμερα.

Απόλυτα λογικό βέβαια (εκ των υστέρων), μιας και όπως πρόσφατα με πληροφόρησε καλός φίλος, το ΒΑΝΑ πολύ νωρίς (για ελληνική παντόφλα) πουλήθηκε σε χώρα του εξωτερικού. Διεγράφει οριστικά από τα ελληνικά νηολόγια τον Σεπτέμβριο του 1977, όταν και είτε πουλήθηκε στα νησιά Comoros, είτε ύψωσε σημαία Comoros (αδιευκρίνιστο).

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Μια μικρη αποψη απο την παντοφλα μπορουμε να δουμε στην ταινια Πειραιας ωρα 7.30

Πρεπει να ειναι η μοναδικη φορα που βλεπουμε την παντοφλα ,εστω και κατα ενα μερος της.H ταινια ειναι του 1967

bana.thumb.jpg.c64b86547e5897a67331c7ae2f07ea32.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...
On 9/26/2017 at 10:24 AM, enas chiotis said:

Σε σχετικά πρόσφατη επίσκεψη μου στο βιομηχανικό μουσείο Σύρου, με έκπληξη είδα σε φωτογραφία του λιμανιού των αρχών του 70 μια παντόφλα. Επειδή δε θυμάμαι να έχουμε σχετικές αναφορές για πλοίο ανοικτού τύπου με έδρα τη Σύρο, όποιος μπορεί να την αναγνωρίσει ευπρόσδεκτος.

ΥΓ, sorry για την ποιότητα

syros.jpg

Είναι το πλοίο του παρόντος topic, το ΒΑΝΑ. 

Δεν είχε έδρα την Σύρο, πιθανότατα βρισκόταν εκεί σε κάποιο έκτακτο ταξίδι του. Στην χώρα μας δούλεψε ελάχιστα ως δρομολογιακο, αφού αρκετά νωρίς (τέλη δεκαετίας '60 ???) αγοράστηκε απο τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχειακου συγκροτήματος Hydra Beach.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...