Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Vernicos Argonaftis: Ενίσχυση στόλου με νέα ρυμουλκά

Quote
Επενδυτικό πρόγραμμα ενίσχυσης του στόλου της με σύγχρονα ρυμουλκά, προσαρμοσμένα στις νέες απαιτήσεις που έχει η παγκόσμια ναυτιλία, ξεκινά η ελληνική εταιρεία Vernicos Argonaftis.

Σε πρώτη φάση η εταιρεία αγόρασε το πυροσβεστικό ρυμουλκό διυλιστηρίων "Svitzer Mermaid" ναυπήγησης 1993 από την θυγατρική εταιρεία της Maersk την Svitzer Middle East.

Το ρυμουλκό έχει τη μεγαλύτερη δυνατότητα πυρόσβεσης με βάση τη κλάση του Lloyd's Register. Έχει ακτίνα πυρόσβεσης μέχρι και 150 μέτρα απόσταση και η δύναμή του φτάνει τα 2.500 κυβικά μέτρα πυροσβεστικού μίγματος την ώρα. Έχει ιπποδύναμη 4.000 ίππων και οι δυνατότητές του εξυπηρετούν δεξαμενόπλοια από 80.000 dwt μέχρι και VLCC αλλά και τα containerships τελευταίας γενιάς μέχρι 15.000 teu. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπάρχει ανάλογων δυνατοτήτων ρυμουλκό στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα

Όπως επισημαίνει στη "Ν" ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Χρήστος Γεμιτζόγλου για το ρυμουλκό που θα ενταχθεί στο στόλο της εταιρείας σε 10 περίπου ημέρες: "Με την προσθήκη "Svitzer Mermaid" ο στόλος της εταιρείας φτάνει τα 15 ναυαγοσωστικά - ρυμουλκά πλοία".

Η Vernicos Argonaftis, συμφερόντων οικογένειας Βερνίκου, σημειώνει η ο κ. Γεμιτζόγλου από άποψης αριθμού πλοίων, δυνατοτήτων πυρόσβεσης και ιπποδύναμης είναι η μεγαλύτερη στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα και η τρίτη μεγαλύτερη σε ολόκληρη τη Μεσόγειο.

Σε διαπραγματεύσεις

Ταυτόχρονα η εταιρεία βρίσκεται κοντά στο να ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις της με κινέζικο ναυπηγείο για να κτίσει νέο ρυμουλκό, το οποίο θα έχει και δύο option.

"Η Vernicos Argonaftis βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την ναυπήγηση ρυμουλκού στη Κίνα", υπογραμμίζει ο κ. Γεμιτζόγλου και προσθέτει: "Πρόκειται για σκάφος 7.000 ίππων το οποίο θα παραδοθεί στην εταιρεία μέχρι το τέλος του 2013", και προσθέτει: "Τα option είναι για ένα διάστημα τριών μηνών μετά την παράδοση του πρώτου νεότευκτου. Πρόκειται για πλοία υποστήριξης για πλωτές πλατφόρμες γεώτρησης με δυνατότητες ρυμουλκού ναυαγοσωστικού".

Το κόστος των συγκεκριμένων πλοίων ανέρχεται σύμφωνα με πληροφορίες σε 20 εκατ. δολάρια το ένα.

"Η εταιρεία αναπτύσσει και εκσυγχρονίζει το στόλο της ώστε να μπορεί να προσφέρει ανάλογες υπηρεσίες στα νέας γενιάς στα νέας γενιάς εμπορικά πλοία, για τα οποία υπάρχει η τάση να αυξάνουν συνεχώς την χωρητικότητά τους", υπογραμμίζει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας στη "Ν" και προσθέτει: "Σήμερα η πελατεία μας είναι περίπου το 80% όλων των πλοίων που έρχονται στην Ελλάδα.

Αυτό οφείλεται τόσο στην παράδοση που έχουμε, αφού δραστηριοποιόμαστε στο χώρο από το 1856 όσο και στο γεγονός ότι έχουμε το μεγαλύτερο και πλέον σύγχρονο στόλο στην περιοχή".

Πηγή: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Edited by Nick the Greek
tag
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Νέο ρυμουλκό της Vernicos

Συνεχίζει το επενδυτικό της πρόγραμμα η «Vernicos Argonaftis», η οποία μέσα σ' ένα μήνα ολοκλήρωσε την αγορά και δεύτερου σύγχρονου ρυμουλκού.

Πρόκειται για ρυμουλκό ίδιου τύπου με το «Vernicos Mermaid», το οποίο αγόρασε πρόσφατα και παρέλαβε από τον όμιλο «Maersk Moller». Το σκάφος ναυπήγησης 2000, με δύναμη 4.000 ίππων, θα παραδοθεί στην εταιρεία κατά τη διάρκεια του Μαΐου.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες η εταιρεία εξακολουθεί να βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με κινεζικά ναυπηγεία για την κατασκευή τριών νεότευκτων ρυμουλκών. Τα τρία ρυμουλκά, εφόσον κλείσει η συμφωνία, θα ναυλωθούν ως υποστηρικτικά σκάφη από πετρελαϊκές εταιρείες για γεωτρήσεις στη Μεσόγειο.

Πηγή: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

Η Vernicos Argonaftis απέκτησε ένα νέο ρυμουλκό. Πρόκειται για το ρυμουλκό Vernicos Pearl (IMO No: 9430480) είναι κατασκευής του 2007. Το πλοίο είναι δεμένο στο Ν.Μ. Δραπετσώνας από τις 3 Οκτωβρίου. Προηγούμενα ονόματα του είναι PB Pearl, Fujairah Pearl 1 και Crest Sinbad.

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Η εταιρεία Vernicos Tugs & Salvage προχώρησε στην πρώτη της εξαγορά ρυμουλκού για το έτος 2017. Η εταιρεία εξαγόρασε ένα ρυμουλκό (ισχύος 5.250-bhp, bollard pull 70 και κατασκευής 1996) μήκους 38 μέτρων, το οποίο παράλληλα έχει δυνατότητα πυρόσβεσης 1000 cubs/ώρα. Το πλοίο πρόκειται να μετονομαστεί σε Vernicos Commander, ενώ η παράδοσή του στο στόλο της έχει προγραμματιστεί στα τέλη του Αυγούστου του 2017 στον Περσικό Κόλπο.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Η Vernicos Tugs & Salvage ανακοίνωσε πως προχώρησε στην αγορά ενός πολύ δυνατού ρυμουλκού. Το ρυμουλκό είναι κατασκευασμένο το 2006 και θα παραδοθεί στην εταιρεία στο τέλος του Οκτώβρη. Θα φέρει το όνομα Vernicos Liberty και θα είναι το 19ο για την Vernicos και το 39ο για την Aegean Consortium. Αυτό είναι το τέταρτο ρυμουλκό που αποκτά η οικογένεια Vernicos από τον Απρίλιο του 2017. Ενώ είναι σε συζητήσεις για την αγορά ακόμα ενός ρυμουλκού με παράδοση μέσα στο 2018.

TOBE-NAMED-VERNICOSLIBERTY-.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

@Panagia Ekatontapiliani εμαθες μηπως που θα δουλέψουν έκαστα? Εννοω Πειραιά η Σαλονικα .Γιατι οκ το Sifnos  αγοράστηκε και για μεγάλες ρυμουλκήσεις αλλα δεν σκάνε πάντα , το ετερο ειναι σιγουρα για υπηρεσιες λιμένος.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Η Vernicos Tugs & Salvage παρέλαβε το Vernicos Liberty αλλά έκλεισε ακόμα ένα ρυμουλκό. Το επόμενο ρυμουλκό θα ονομάζεται Vernicos Freedom, κατασκευής του 2008 και ιπποδύναμης 6.000 Bhp. Αναμένεται να παραδοθεί στην εταιρεία στα τέλη Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου του 2018. Με την προσθήκη του Vernicos Liberty, ο στόλος της Vernicos Tugs & Salvage αποτελείται από 19 ρυμουλκά.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 1 month later...

Στην αγορά ενός νέου ρυμουλκού, του «Vernicos Freedom», προχώρησε η Vernicos Salvage & Towage, στο πλαίσιο του σχεδίου επέκτασης της εταιρείας και ανανέωσης του στόλου της, με στόχο την κάλυψη της αυξανόμενης ζήτησης. Το εν λόγω ρυμουλκό, κατασκευής 2010, αποτελεί και την πρώτη αγορά της Vernicos Salvage & Towage για το 2018.

Link to comment
Share on other sites

Φοβερο ρεπορτάζ κανουν εκει στο mononews :P

On 12/1/2017 at 9:46 AM, Panagia Ekatontapiliani said:

Η Vernicos Tugs & Salvage παρέλαβε το Vernicos Liberty αλλά έκλεισε ακόμα ένα ρυμουλκό. Το επόμενο ρυμουλκό θα ονομάζεται Vernicos Freedom, κατασκευής του 2008 και ιπποδύναμης 6.000 Bhp. Αναμένεται να παραδοθεί στην εταιρεία στα τέλη Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου του 2018. Με την προσθήκη του Vernicos Liberty, ο στόλος της Vernicos Tugs & Salvage αποτελείται από 19 ρυμουλκά.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

H Vernicos εάλω, από την Tradewinds:

Quote

 

Greece's Vernicos Tugs & Salvage and Italy's Scafi Societa di Navigazione have joined forces to create a new towage player.

Scafi has bought 50% of its Greek partner to form Vernicos Scafi for operations in Greece with 40 tugs.

The new company will be headed by president Dimitris Vernicos and vice president Paolo Visco.

Vernicos said the investment was "a vote of confidence in Greece at a time when the country needs real investment."

"This move shows that Greek shipping remains a powerful piece of the country's national economy capable of attracting significant foreign investment," it added.

The company will continue to maintain a family business approach, it said.

Scafi was founded in 1975 by Salvatore Cafiero. It also operates in Italy, Croatia and Morocco.

 

 

Ελληνιστί, μια ιταλική εταιρεία που ονομάζεται Scafi και δραστηριοποιείται στη La Spezia, στη Savona και στην Gioia Tauro αγόρασε το 50% των μετοχών της Vernicos Tugs & Salvage. Για να δούμε αν αυτό θα σημάνει και ανακατατάξεις στις εγχώριες συμμαχίες.

Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με τη ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, η συγκεκριμένη εξαγορά της Scafi στη Vernicos Tugs βάζει ρότα  για επέκταση στη Μεσόγειο

Quote

Στόλο 70 σκαφών, αξίας 220 εκατ. ευρώ, δημιουργεί η επένδυση που έκανε η ιταλική Scafi Societe di Navigazione S.p.A. στην ελληνική εταιρεία Vernicos Tugs & Salvage.

Πιο συγκεκριμένα, η ιταλική Scafi, που ίδρυσε το 1950 ο Salvatore Cafiero και είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου στην Ιταλία, έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης και εξαγόρασε το 50% του μετοχικού κεφαλαίου της Vernicos με ανταλλαγή μετοχών και την καταβολή μετρητών. Η εταιρεία πλέον μετονομάζεται σε Vericos Scafi Tugs & Salvage, με πρόεδρο τον κ. Δημήτρη Βερνίκο και αντιπρόεδρο τον κ. Paolo Visco, ιδιοκτήτη της Scafi Societe.
Ο στόχος που έχει τεθεί είναι η μεγιστοποίηση της δυναμικής τους σε Ελλάδα και Ιταλία, αλλά και το άνοιγμα νέων αγορών στην Ανατολική Μεσόγειο.  

Οι δύο εταιρείες ενώνουν πλέον τις δυνάμεις τους, δημιουργώντας έναν στόλο 70 περίπου σκαφών, συνυπολογιζόμενων και των πλοίων της ελληνικής κοινοπραξίας Med Tugs, στην οποία συμμετέχει με υψηλό ποσοστό η εταιρεία Vernicos Tugs. Ειδικότερα, η Scafi Societe διαθέτει έναν στόλο από 30 σκάφη τα οποία τα δραστηριοποιεί στην Ιταλία, και πιο συγκεκριμένα στα λιμάνια της Λα Σπέτσια, Τζόια Τάουρο και Σαβόνα, ενώ έχει παρουσία σε Κροατία και Μαρόκο. 

Η Vernicos Tugs & Salvage, που έχει δημιουργηθεί από την οικογένεια Βερνίκου, με μεγάλη παράδοση στη ναυτιλία και η οποία έχει τις ρίζες της στην Κωνσταντινούπολη, διαθέτει έναν στόλο από 19 σκάφη, ενώ συνολικά η κοινοπραξία Med Tugs, στην οποία συμμετέχουν και οι Spanopoulos Group, Lyboussakis Towage & Salvage και Karapiperis Towage & Salvage, διαχειρίζεται στόλο 40 σκαφών. Μεταξύ αυτών ρυμουλκά, ναυαγοσωστικά, πλοία καταπολέμησης θαλάσσιας ρύπανσης, και συλλογής και αποκομιδής υγρών καταλοίπων πλοίων. Η συνολική αξία του στόλου της Med Tugs, στην οποία η Vericos έχει υψηλό ποσοστό, αγγίζει τα 100 εκατομμύρια ευρώ.

Και οι τέσσερις ελληνικές εταιρείες συνολικά παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε περισσότερα από 40.000 πλοία ετησίως τα οποία προσεγγίζουν στην Ελλάδα, απασχολούν σχεδόν 300 ναυτικούς, καθώς επίσης διαθέτουν και ένα ισχυρό και έμπειρο στελεχικό δυναμικό στην ξηρά.

Οι στόχοι
Επόμενος στόχος του νέου ομίλου είναι να εγκατασταθεί και σε άλλες χώρες της Ανατολικής Μεσογείου, αφού ήδη γίνονται συζητήσεις με αρχές λιμένων που βρίσκονται σε στρατηγικά σημεία στον χάρτη της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου.


Ο πρόεδρος της Vernicos Scafi Tugs & Salvage Δημήτρης Βερνίκος εξέφρασε την ευχαρίστησή του για την επιτυχή ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με τη Scafi Societe. «Θεωρώ ότι έχουμε δημιουργήσει έναν όμιλο που μπορεί να ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε ανάγκη παρουσιαστεί, όπου και αν αυτή παρουσιαστεί, να επεκταθεί σε οποιαδήποτε λιμάνι στο κόσμο, να αναπτυχθεί χωρίς δανεισμό, και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας σε ένα πολύ καλό εργασιακό περιβάλλον, εντός και εκτός Ελλάδας. Εργάζομαι νυχθημερόν προκειμένου να μη σταματήσουμε εδώ, αλλά σύντομα να υλοποιήσουμε και άλλα σχέδιά μας μαζί με τη Skafi και φυσικά τη Med Tugs».

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...