Jump to content
Shipfriends

Μάρε Ντι Λεβάντε (IMO 8405191)


Recommended Posts

Και το ερωτημα ειναι αν με τις υπαρχουσες συνθηκες θα κανει πλαστικοποιηση και αμμοβολη ή θα το αφησουν για του χρονου

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 475
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

On 3/27/2020 at 11:16 AM, polmyt said:

θα κανει πλαστικοποιηση και αμμοβολη ή θα το αφησουν για του χρονου

ασφαλως και κανει, μας ενημερωνει με το γνωστο γλαφυρο του υφος, το kefalonapress.

Quote

Σήμερα το Mare βρίσκεται στην Χαλκίδα (από όπου και οι φωτογραφίες) για να ολοκληρώσει και αυτό την ετήσια ανακαίνισή του με αμμοβολή και βάψιμο στα πλάγιά του. Κάθε χρόνο τα καράβια του κίτρινου στόλου του Γιώργου Θεοδόση ανακαινίζονται και μηχανολογικά και ξενοδοχειακά και βάφονται.

 

Link to comment
Share on other sites

συνεχιζεται η on line, real time, ενημερωση για την αμμοβολη.

αφου διαβασετε τις υμνωδειες για την εταιρια, στο κατω μερος της αναρτησης του kefaloniapress εχει φωτο και video footage:P απο την αμμοβολη

Edited by proud_ionian
αἰνεῖτε τὸν Κύριον ἐκ τῶν οὐρανῶν· αἰνεῖτε αὐτὸν ἐν τοῖς ὑψίστοις.
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 4 weeks later...

και ηδη στην πρωτη πληρη μερα σημερα, εχει μαζεψει πανω απο 90 λεπτα καθυστερηση.

πηρε το αυτι μου οτι απο τους παρατρεχαμενους της εταιριας, σερβιρεται και παλι το πιατο "αλλαγη μηχανων του χρονου"B)

Μακάριοι οἱ μὴ ἰδόντες καὶ πιστεύσαντες:P

Link to comment
Share on other sites

Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν προσαρμόζουν τους αναγραφόμενους χρόνους ταξιδιού με τους πραγματικούς, μονοπώλιο είναι, τι φοβούνται μην την κάνει ο κόσμος για αλλού;

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 3 weeks later...

Κυκλικό ταξίδι με το πλοίο σήμερα.

Θα αναφερθώ πρώτα στα δρομολόγια και τη κίνηση και μετά στο ίδιο το βαπόρι.

5:45 για Ζάκυνθο. Είναι το πρώτο δρομολόγιο της ημέρας και περιμέναμε ικανοποιητική κίνηση διότι το επόμενο είναι στις 14:15. Κάναμε λάθος όμως. 15 νταλίκες 7 βανακια και 20 ΙΧ ήταν όλα κι όλα. Και να θέλαμε δε μπορούσαμε να παραβιάσουμε τις αποστάσεις. Πλήρωμα και επιβάτες πάντα με μάσκα εκτός από αυτούς στα εξωτερικά καταστρώματα.

 

16:15 για Κυλλήνη. Λοιπόν εδώ έχουμε το εξης. Το πλοίο φτάνει ΑΠΟ Κυλλήνη εκτελώντας το δεύτερο δρομολόγιο που είπα παραπάνω (14:15) . Από τις φωνές και το άγχος του λιμενικού που στιβαζανε τα αυτοκίνητα,αλλά και τους ανθρώπους τους οποίους αντικρίζουμε να κρέμονται σα τσαμπιά στα καταστρώματα ήταν εύκολο να καταλάβουμε ότι θα επικρατήσει ένας πανικός για να φύγουμε με την όσο τον δυνατόν λιγότερη καθυστέρηση. Πέφτει καταπέλτης στις 15:30 λοιπόν και το νησί πραγματικά ζωντανεύει. Όλη η τουριστική κίνηση της ημέρας (99% Έλληνες) ξεχύνεται στους δρόμους. Το πλοίο ήταν πρωτόκολλο σε γκαράζ και άδειασε στις 15:55. Μένουν λοιπόν είκοσι λεπτά να φορτώσουμε και να φύγουμε. Θεωρητικά αρκετός χρόνος για την υποτονική κίνηση που συνήθως έχουν τα πλοία φέτος. Όμως σήμερα θυμηθήκαμε τα περσινά.  Δηλαδή,μόνο τα αυτοκίνητα είχαν φτάσει μέχρι τον Άγιο Διονύση. Αποτέλεσμα; Η σταρουκλα τιγκαρει με περίπου 130 ΙΧ,24 Νταλικες,15 βανάκια και 2 λεωφορεία του ΚΤΕΛ.  Προφανώς για να χωρέσουν όλα είχαμε το φαινόμενο του ενός χιλιοστού ανάμεσα στα αυτοκίνητα και τα τελευταία μπήκαν όπως όπως με τη μούρη μέσα με αποτέλεσμα να καθυστερήσουμε και στο ξεφόρτωμα. Άφησε 1 σιλοφόρο,3 βαν και 5 αυτοκίνητα απέξω. Αναχώρηση με 20λεπτη καθυστέρηση που προσωπικά περίμενα να είναι πολύ μεγαλύτερη.

Άλλη μία διαφορά σε σχέση με το πρωί είναι πως είχαμε συνεχείς ανακοινώσεις για τη χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους του πλοίου! 

 

Όσον αφορά το πλοίο το άφησα για το τέλος γιατί δεν έχω να πω πολλά. Σταθερά η σκούπα της Ζακύνθου με κάποιες θετικές αλλαγές. Πλέον έχουμε 16 κόμβους ταχύτητα από 14,5-15. Δεύτερον το πλοίο έχει υποστεί μία ανακαίνιση που θεωρώ πως του πηγαίνει. Τι εννοώ;Τα χρώματα που έχει επιλέξει να χρησιμοποιήσει η εταιρεία στα καινούργια μπαρ και τις καρέκλες ταιριάζουν αρκετά με το υπόλοιπο -μη ανακαινισμένο- βαπόρι. Ναι δεν είναι κάποια αλλαγή ουσίας,όμως είναι καλύτερο από πριν και αυτό είναι που μετράει. Συσκευές με αντισηπτικό υπήρχαν σε πολλά σημεία του πλοίου και τα σαλόνια ήταν πεντακάθαρα. Το πρωί μάλιστα είχαμε βαψιματακια σε μικρά σημεία στο ρεμετζο και τα εξωτερικά καταστρώματα.

Το μόνο που με χάλασε είναι που άφησαν μία γυναίκα στο αμάξι του άνω γκαράζ να βάζει τέρμα μουσική. Χωρίς υπερβολή,ο Σαμπάνης και το blinding lights ακούγονταν μέχρι επάνω😁

 

Θα ανέβουν και μερικές φωτογραφίες αργότερα.

 

Link to comment
Share on other sites

Συγνώμη,  το cambing on board δεν επιτρέπεται? Σε οοοοολα τα πλοία που έχουν πλαϊνά ανοίγματα, με τα οποια έχω ταξιδέψει  (Κεφαλονιά, Τανι, SFXI, H. S. - ειδικά στα τρία τελευταία που έχουν και ανοιχτό τμήμα στο άνω γκαράζ λόγω ότι είναι κωλοκοψιες, κι εκεί με άφηναν, αλλά ο ήλιος έκαιγε), παρκαροντας το αμάξι στα πλαϊνά ανοίγματα,  με άφησαν να μείνω στο αμάξι, άσχετο που μετά βαρέθηκα και βγήκα.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...
  • 4 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...