Jump to content
Shipfriends

Πρόσκρουση του ΕΓ/ΟΓ Ιεράπετρα στην προβλήτα του Αγίου Κυρήκου


Recommended Posts

Στην προβλήτα του λιμένα Αγίου Κηρύκου προσέκρουσε το επιβατηγό οχηματαγωγό ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ στις 21.30 το βράδυ κατά τον κατάπλου του πλοίου με 312 επιβάτες .Λόγω κακών καιρικών συνθηκών το πλοίο αναχώρησε για τον Εύδηλο ώστε να γίνει έλεγχος από δύτη; μες στη νύχτα και το πλοίο συνέχισε το ταξίδι του για Σύρο -Πειραιά

Link to comment
Share on other sites

Πρόσκρουση Ε/Γ – Ο/Γ «ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ Λ» στο λιμάνι Αγίου Κήρυκου

Πηγή: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗ

Προσέκρουσε, βραδινές ώρες χθες, κατά τη διάρκεια χειρισμών πρόσδεσης στο λιμένα Αγίου Κήρυκου λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή, το Ε/Γ – Ο/Γ «ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ Λ.» Ν. Αγίου Νικολάου 07, εκτελώντας προγραμματισμένο δρομολόγιο (Βαθύ - Καρλόβασι – Φούρνους – Άγιο Κήρυκο – Εύδηλο – Σύρο – Πειραιά) με 312 επιβάτες, οι οποίοι και αποβιβάστηκαν ασφαλώς.

Από την πρόσκρουση προκλήθηκε στρέβλωση της λαμαρίνας στο σημείο κάτω από τη βάση του καταπέλτη και οπή διαμέτρου 20 εκατοστών στο σημείο κάτω από τη στρέβλωση, ενώ δεν παρατηρήθηκε ρύπανση του θαλασσίου περιβάλλοντος.

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και των ισχυρών ανέμων, ο Πλοίαρχος ενημέρωσε τη Λιμενική Αρχή Αγίου Κήρυκου ότι ήταν επισφαλής η παραμονή του πλοίου στο λιμάνι και στη συνέχεια απέπλευσε για το λιμένα Ευδήλου με 336 επιβάτες.

Στις 23:15 το πλοίο κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι του Ευδήλου, ενώ από τη Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του.

Στη συνέχεια μετά από προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης στη Λιμενική Αρχή Ευδήλου από το νηογνώμονα που παρακολουθεί το ανωτέρω πλοίο, απέπλευσε στις 03:45 για Σύρο και Πειραιά με 399 επιβάτες.

Στις 07:35 το πλοίο κατέπλευσε ασφαλώς στο λιμένα Σύρου όπου επιθεωρήθηκε από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων και στις 08:10 του επετράπη ο απόπλους για Πειραιά.

Link to comment
Share on other sites

Το πλοίο χθες μεθόρμισε στο Ν.Μ. Δραπετσώνας για να αποκατασταθεί η ζημιά στη πρύμη του πλοίου. Εάν έχω πληροφορηθεί σωστά οι επιβάτες του πλοίου επιτεθήκαν φραστικά στον πλοίαρχο του πλοίου με λόγια βαριά!!!

Link to comment
Share on other sites

... οι επιβάτες του πλοίου επιτεθήκαν φραστικά στον πλοίαρχο του πλοίου με λόγια βαριά!!!...

Δηλαδή τι του είπαν του Χριστιανού; Για τον αέρα, για το λιμάνι, για τον Τσικνιά, για τις κλειστές βαρδιόλες ή για το Ν. Μύκονος που δεν ήταν εκεί;

Link to comment
Share on other sites

:angry:Εαν όντως ισχύει αυτό, (περι της επίθεσης στον πλοίαρχο του Ιεράπετρα) πολύ θα ήθελα να ήξερα αν στη θέση αυτού ήταν το Ν.Μύκονος τι θα έλεγαν οι απανταχού και επί παντός επιστητού κριτές. Με τα λιμάνια που έχουμε (γενικότερα) και με τις καιρικές συνθήκες που αντιμετωπίζουν είναι φυσιολογικό να λαμβάνουν χώρα τέτοια μικροσυμβάντα. Δεν δένει το πλοίο στο λιμάνι λόγω καιρού, "ανάλγητος ο καπετάνιος, σα δε ντρέπεται, παράτησε τους επιβάτες κι έφυγε" κλπ, δένει και κάποια φορά τα βρίσκει μπαστούνια, "@@@@@@@ ο καπετάνιος, νύχτα το πήρε το δίπλωμα, το σαπιοκάραβο φταίει, τα έλεγα εγώ, το πλοίο είναι ανασφαλές" κλπ. Δηλαδη δεν τους βρίσκει κανείς πουθενά. Μα το Θεό εχει αρχίσει και κουράζει όλη αυτή η ιστορία με τα πλοια που είναι ανεπιθυμήτητα, καλό είναι να υπάρχει κάπου σωφροσύνη και λογική νομίζω...

Link to comment
Share on other sites

η ζημια ηταν μικρη!βρηκαν τα μπαλονια που εχει πισω στον ντοκο κ αυτα εσπρωξαν τις λαμαρινες κ στραβωσαν..ουτε ριγμα ουτε τιποτα αλλο ειχε..ξεκινησαν να κοβουν την παρασκευη κατα τις 7.30 το απογευμα για να βγαλουν τα παλια κ χτες το απογευμα ειχαν τελειωσει τις εσωτερικες κοντρες για να πατησει η εσωτερικη λαμαρινα

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή τι του είπαν του Χριστιανού; Για τον αέρα, για το λιμάνι, για τον Τσικνιά, για τις κλειστές βαρδιόλες ή για το Ν. Μύκονος που δεν ήταν εκεί;

Και για να μην ξεχνιόμαστε το Ν Μύκονος είναι καράβι του 2004 (αν θυμάμαι καλά) και πέρυσι τα βρήκε μπαστούνια στο ίδιο λιμάνι. Και κάποιο διάστημα τσούγκριζε και αυτό στους προβλήτες (κι ας μην έχει τα χρόνια του Ιεράπετρα)

Και τι φταίει στο κάτω κάτω ο πλοίαρχος αν οι Σαμιοικαριώτες έχουν στην γραμμή το Ιεράπετρα?

Φταίει ο γάιδαρος χτυπάμε το σαμάρι!!!

Edited by GeorgeSt
Link to comment
Share on other sites

ποτε προβλεπεται να επανελθει το πλοιο;

Το πλοίο σήμερα το πρωί επέστρεψε στο κεντρικό λιμάνι έτσι ώστε να επανέλθει πάλι στα δρομολόγια του

Δηλαδή τι του είπαν του Χριστιανού; Για τον αέρα, για το λιμάνι, για τον Τσικνιά, για τις κλειστές βαρδιόλες ή για το Ν. Μύκονος που δεν ήταν εκεί;

Σύμφωνα με επιβαίνοντα στο πλοίο, οι επιβατς του φώναζαν ότι πήγε να τους πνίξει (η καραμελα με το Εξπρες Σαμινα που ειχαν στο ξεκινημα του Ιερεπετρα Λ)

Link to comment
Share on other sites

  • 8 years later...

Μιας και τώρα βρήκα το thread θα ήθελα να σας πω την τότε εμπειρία μου μιας και ήμουν μέσα στο πλοίο εκείνη την μέρα και τα θυμάμαι όλα πάρα πολύ καθαρά. Το πλοίο μεθόρμισε σωστά στο λιμάνι του Άγιου με φόρα. (ίσως λόγω ανέμων) και αφότου χτύπησε επανήλθε με δεύτερο (δυνατότερο) χτύπημα και κατόπιν έριξε σχοινιά τράβηξε άγκυρες και έδεσε πιο σταθερά. 

Πράγματι έγινε επιθεώρηση και μάλιστα στο γκαράζ ήρθε ένα όχημα (Δεν θα αναφέρω το φορτίο) του και εικάζεται πως έκανε ρίψη του φορτίου του πλησίον του χτυπήματος ''για λόγους ασφαλείας'' 

Ταξιδέψαμε μέχρι Σύρο με ΜΕΙΩΜΕΝΗ ταχύτητα. Έγινε εκ νέου επιθεώρηση και αναχωρήσαμε για Πειραιά. 
Μετά από πολλά χρόνια λοιπόν επιβεβαιώνω πως υπήρξε λεκτική επίθεση στον καπετάνιο και σε αρκετούς εργαζόμενους διότι η καθυστέρηση που είχαμε ήταν πάρα πολύ μεγάλη και η εταιρεία τότε μας αποζημίωσε με το διόλου ευκαταφρόνητο σάντουιτς με ζαμπόν τυρί μαγιονέζα ντομάτα. 
Η επίθεση έγινε διότι τα εισιτήρια για μια τριμελή οικογένεια με αμάξι ήταν ολόιδια με πτήση της Aegean και έμπαινε η σωματική μας ακεραιότητα σε αμφισβήτηση. Επίσης κομμάτι της αγανάκτησης του κόσμου ήταν το ότι πολλοί είχαν εγκλωβιστεί στα μέρη τους λόγω του πολυήμερου απαγορευτικού που είχε κηρυχθεί αν δεν κάνω λάθος είχαμε και τους ''εκδρομείς'' της Καθαρά Δευτέρας που εγκλωβίστηκαν 

Όμως κάτι που δεν γράφτηκε από κανέναν και το εννοώ αυτό. Από κανέναν ήταν πως στην προβλήτα όταν δέσαμε στο λιμάνι του Πειραιά δεν επιτράπηκε η φωτογράφιση του ''στραπατσαρίσματος'' ή του ρήγματος για άλλους που είχε το πλοίο. Αιτία ήταν οι 4 υπάλληλοι της εταιρείας που τραμπούκιζαν όποιον πήγαινε να λάβει φωτογραφίες. Ντυμένοι με Μαύρα πουκάμισα, Τζιν και μαύρα σακάκια. 

Δεν θα κατονομάσω ποιος και τι μιας και έχουν περάσει 8 χρόνια το όνομα του όμως είναι στην διάθεση σας μιας και μετέπειτα απέκτησε κρατικό αξίωμα και υπήρξε η καταγραφή του σε πολλά τέτοια παρόμοια γεγονότα. 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...