Jump to content
Shipfriends

Πρέβελης (ΙΜΟ 8020927)


Recommended Posts

Στην πρεβελαρα εχουν βαλει φωτισμο στις αγκυρες μονιμο???σε 2 βιντεακια μιας βδομαδας πριν αυτο φαινεται.... γιατι μου κανει αρκετα σταθερο να φωτιζονται οι αγκυρες απο ναυτη με φακο...

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

  • 2 weeks later...

Ταξίδι με τη Πρεβελάρα πριν μερικές μέρες.Πάμε να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκεται το βαπόρι.

Δεμένο στο ντοκ 3 με πολύ νταλικομάνι,επιβίβαση από τις κυλιόμενες,στη reception σου δίνουν απευθείας το κλειδί της καμπίνας.Η καμπίνα εσωτερική δίκλινη στο ντεκ της πισίνας πάνω από το πλωριό σαλόνι,πεντακάθαρη με σωστή θερμοκρασία και ελάχιστες φθορές.Το πρυμνιό σαλόνι ήταν κλειστό.Το self service είχε πολύ γευστικά πιάτα και μάλιστα τα τρία μενού μετά από τόσα χρόνια τα διατηρούν όλα με 7,8 ευρώ!!!Τέτοιες τιμές με τέτοια πιάτα πιστεύω δε συναντάς εύκολα.Εσωτερικά δεν έχουν αλλάξει πολλά,η μόνη αλλαγή που συνάντησα είναι στο πρυμνιο κλιμακοστάσιο να έχουν βγάλει μερικά τραπέζια με πολυθρόνες,από το πρύμνη σαλόνι που ήταν κλειστό.Γενικά το βαπόρι ήταν πεντακάθαρο και εξωτερικά στα καταστρωματα η συντήρηση ήταν επαρκής.Με λίγα λόγια το βαπόρι δε το έχουν παρατήσει.

Αναχώρηση με 15 λεπτά καθυστέρηση με καμιά 250αρια επιβάτες και γκαράζ γεμάτο ως καταπέλτη. 

Link to comment
Share on other sites

Μια χαρά η Πρεβελαρα κ όντως την προσέχουν! Μακάρι να συνεχίζει να ταξιδεύει για μερικά χρόνια ακόμα. Και υπό το καινούργιο σχήμα που θα δημιουργηθεί, να υπάρξει κάποιος ρόλος κ για αυτήν 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 2 weeks later...

Το Πρέβελης δεν έπιασε στα Πηγάδια και συνέχισε για Κάσο με την αιτιολόγηση ότι όλα τα φώτα του προβλήτα ήταν σβηστά.

 

 Αφού οι επιβάτες του που είχαν ταλαιπωρηθεί από το πρωί με την ιστορία με την άγκυρα έκαναν έντονη φασαρία, το πλοίο αναγκάστηκε να γυρίσει πίσω και να δέσει. Ταυτόχρονα τα φώτα του λιμανιού ξαφνικά και ως δια μαγείας ξεκίνησαν ένα ένα να ανάβουν. 

 

Ο καιρός είναι εξαιρετικός, μιλάμε για θάλασσα καθρέφτη και τα φώτα στο λιμάνι είναι σβηστά σχεδόν όλο τον χρόνο. Κάτι περίεργο συμβαίνει στο πλοίο.

 

 Ίσως αυτό να ήταν μια άτυπη κίνηση διαμαρτυρίας από το πλήρωμα για όλα αυτά που τους σούρνουν στα νησιά τον τελευταίο καιρό ενώ παλεύουν να μπαλώσουν τις τρύπες που εχουν προκαλέσει τα λάθη του Υπουργείου Ναυτιλίας.

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, Viking Viscount said:

τα φώτα στο λιμάνι είναι σβηστά σχεδόν όλο τον χρόνο. Κάτι περίεργο συμβαίνει στο πλοίο.

 

Ειλικρινά δεν κατάλαβα πως τα σβηστα φώτα στο λιμάνι δείχνουν ότι κάτι περίεργο συμβαίνει στο πλοίο.

Link to comment
Share on other sites

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για την απώλεια άγκυρας του Ε/Γ-Ο/Γ Πρέβελης στη Ρόδο

Quote

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Ρόδου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ - Ο/Γ “ΠΡΕΒΕΛΗΣ” Ν.Ρεθύμνου 06, για απώλεια της αριστερής άγκυρας κατά την προσέγγισή του στον λιμένα του Ακαντιά Ρόδου, προερχόμενο από το λιμένα Χάλκης με 137 επιβάτες, 27 Ι/Χ, 12 Φ/Γ και 9 Δ/Κ.

Το πλοίο κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμένα Ακαντιά Ρόδου, όπου αποβίβασε όλους τους επιβάτες του με ασφάλεια.

Από τη Λιμενική Αρχή Ρόδου απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαίωσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Στη συνέχεια, μετά την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμισή της προαναφερόμενης βεβαίωσης, επετράπη ο απόπλους του πλοίου και απέπλευσε με ασφάλεια για εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου του προς λιμένες Χάλκης, Διαφανίου, Καρπάθου, Κάσου, Σητείας, Ηρακλείου, Ανάφης, Θήρας και Πειραιά.

 

Link to comment
Share on other sites

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0MKe82qdzHkL9fGWaHNReLQ3GcAgdSsRLKzGks43WppYycpLrUgnLFQJ2ZZZsBS8gl&id=100002539305634

Βίντεο από την ρεσεψιόν του πλοίου προχθές που παρεκαμψε, προς στιγμήν, τα Πηγάδια. 

Και μη χειρότερα.., στο τσακ να πιαστούν στα χέρια... 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 4 weeks later...

Αδυναμία προσέγγισης του Ε/Γ - Ο/Γ Πρέβελης στην Κάσο και στη Χάλκη

Quote

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κάσου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ - Ο/Γ πλοίου ''ΠΡΕΒΕΛΗΣ'' Ν. Ρεθύμνου 06, ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγισή του στον οικείο λιμένα, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή και ότι το πλοίο θα συνεχίσει το εγκεκριμένο δρομολόγιό του για τον λιμένα ν. Καρπάθου.

Στον λιμένα ν. Κάσου ανέμεναν προς επιβίβαση επτά (07) επιβάτες και δύο (02) Φ/Γ οχήματα, ενώ στο ''ΠΡΕΒΕΛΗΣ'' ανέμεναν προς αποβίβαση επτά (07) επιβάτες, ένα (01) Ι.Χ.Ε. όχημα, ένα (01) Δ/Κ και δύο (02) Φ/Γ.

Επίσης, ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Χάλκης από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ - Ο/Γ πλοίου ''ΠΡΕΒΕΛΗΣ'' Ν. Ρεθύμνου 06, ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγισή του στον οικείο λιμένα, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή και ότι το πλοίο θα συνεχίσει το εγκεκριμένο δρομολόγιό του για τον λιμένα ν. Ρόδου.

Στον λιμένα ν. Χάλκης ανέμεναν δώδεκα (12) επιβάτες και ένα (01) Ι.Χ.Ε. όχημα προς επιβίβαση, ενώ στο ''ΠΡΕΒΕΛΗΣ'' δεν ανέμεναν επιβάτες προς αποβίβαση στον οικείο λιμένα.

 

Link to comment
Share on other sites

Η μοκέτα έξω από το σαλόνι Α θέσης αντικαταστάθηκε πρόσφατα από laminate.Επίσης στη πρύμνη έχει τοποθετηθεί ένα μεγάλο αστέρι.

Πάμε να δούμε και φωτογραφίες.

Screenshot_20221219-213050_Messenger.jpg

Screenshot_20221219-212915_Messenger.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Τραυματισμός ναυτικού του Ε/Γ-Ο/Γ Πρέβελης στον Πειραιά

Quote

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ - Ο/Γ πλοίου "ΠΡΕΒΕΛΗΣ" Ν. Ρεθ. 06, για τον τραυματισμό 58χρονου ημεδαπού ναυτικού (ειδικότητας ναύτη) εντός του πλοίου, το οποίο ελλιμενίζεται στον λιμένα Πειραιά.

Ο ανωτέρω ναυτικός διεκομίσθη στο Γ.Ν. Νίκαιας Πειραιά «ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ» για παροχή ιατρικής περίθαλψης, όπου διαγνώσθηκε με κάταγμα κάτω άκρου της κερκίδας.

Προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

 

Link to comment
Share on other sites

Αδυναμία προσέγγισης του Ε/Γ-Ο/Γ Πρέβελης στην Κάσο

Quote

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κάσου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου ''ΠΡΕΒΕΛΗΣ'' Ν. Ρεθύμνου 06, ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγιση του στον οικείο λιμένα, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή και ότι το πλοίο θα συνεχίσει το εγκεκριμένο δρομολόγιό του για Σητεία- Ανάφη-Θήρα-Μήλο-Πειραιά.

Στον λιμένα Κάσου ανέμεναν προς επιβίβαση ένας (01) επιβάτης, ένα (01) Φ/Γ και ένα (01) Ι.Χ.Ε όχημα, ενώ στο ''ΠΡΕΒΕΛΗΣ'' ανέμεναν προς αποβίβαση ένα (01) Ι.Χ.Ε. όχημα.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...