Jump to content
Shipfriends

Πρέβελης (ΙΜΟ 8020927)


Recommended Posts

Αδυναμία προσέγγισης του ΕΓ - ΟΓ Πρέβελης στη Χάλκη

Quote

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Χάλκης, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου ''ΠΡΕΒΕΛΗΣ'' Ν. Ρεθύμνου 06, ότι παρά τις προσπάθειες, αδυνατεί να προσεγγίσει στον λιμένα ν. Χάλκης, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή και ότι το πλοίο θα συνεχίσει το εγκεκριμένο δρομολόγιό του για τον λιμένα ν. Ρόδου.

Στο εν λόγω πλοίο ανέμεναν προς αποβίβαση στον λιμένα ν. Χάλκης δεκατέσσερις (14) επιβάτες και ένα (01) Ι.Χ.Ε., ενώ στον οικείο λιμένα ανέμεναν ένας (01) επιβάτης και ένα (01) Φ/Γ προς επιβίβαση.

 

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Το Πρέβελης είναι τα ταξίδια μας για την αγαπημένη καψούρα Κάρπαθο και την γοητευτική Κάσο. Για την αγαπημένη μας γραμμή, το αγαπημένο μακρινό, δύσκολο, ποικιλόμορφο ταξίδι. 

Έχουμε αναλύσει τα θετικά και τα αρνητικά του πολλές φορές. 

Για κάποιο λόγο έχω την αίσθηση ότι δεν ήταν η τελευταία εκπομπή του Καναλιού 67.

Δε μιλάω για πιθανή άμεση δυσκολία του Ολύμπους στα λιμάνια μιας και είναι ακόμα πιο ζόρικο στη μανούβρα από το ήδη ζόρικο Πρέβελης. Αλλά έχω την αίσθηση ότι κάποτε θα ξανακατέβει στη γραμμή, έστω και για λίγο. 

Επίσης όσον αφορά το φετινό καλοκαίρι, αν συνεχίζε ή αν επέστρεφε, θα ήταν ζόρικο γιατί η ΑΝΕΚ γνωρίζοντας ότι έχει χάσει τη γραμμή, δεν του έκανε το τυπικό φρεσκάρισμα τέλη Μαΐου για να μπορεί να βγάζει 17+ (πιο παλιά έβγαζε 18+ σε ανάλογα φρεσκαρίσματα). 

Link to comment
Share on other sites

9 hours ago, Captain_Nionios said:

Επίσης όσον αφορά το φετινό καλοκαίρι, αν συνεχίζε ή αν επέστρεφε, θα ήταν ζόρικο γιατί η ΑΝΕΚ γνωρίζοντας ότι έχει χάσει τη γραμμή, δεν του έκανε το τυπικό φρεσκάρισμα τέλη Μαΐου για να μπορεί να βγάζει 17+ (πιο παλιά έβγαζε 18+ σε ανάλογα φρεσκαρίσματα). 

Θα συμφωνήσω απόλυτα.  Ήδη αναθεώρηση στην αναθεώρηση του ωραρίου των δρομολογίων του πήγαινε τον τελευταίο καιρό, και το καλοκαίρι διόλου δεν προοιωνίζονταν μακάριο για το παπόρο.  Όχι βέβαια ότι προοιωνίζεται κάτι καλύτερο με το Olympus.  Τουλάχιστον έτσι οι πελάτες της συγκεκριμένης γραμμές θα θυμούνται πάντα τον Πρέβελη "λεβεντιά" (αν και θα συμφωνήσω και πάλι ότι ενδεχομένως η σχέση του πλοίου με τη γραμμή να μην έχει τελειώσει οριστικά).  Σε κάθε πάντως περίπτωση μακάρι η εταιρεία να δηλώσει το πλόίο κάπου στις δηλώσεις δρομολόγησης για την επόμενη σεζόν ή γιατί όχι να "κυνηγήσει" κάποια άγονη.  Μέσα σε όλη την ακρίβεια που μαστίζει τις τσέπες μας λόγω καυσίμων, ο Πρέβελης μπορεί ακόμα να αποτελέσει μια συμπαθέστατη οικονομική λύση συμβατικού για αρκετές γραμμές. 

Link to comment
Share on other sites

Σίγουρα πάντως από σήμερα ξεκινάει για το πλοίο η διαδικασία ανανέωσης των πιστοποιητικών.

Μπορεί να σημαίνει και πολλά , μπορεί και τίποτα. Όμως ένα είναι το σίγουρο ότι το βαπόρι το θέλει ετοιμοπόλεμο ανά πάσα στιγμή.

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα για να επανέλθει το ΠΡΕΒΕΛΗΣ...  θα πρέπει το OLYMPUS να κηρυχθεί  έκπτωτο ώστε ακολούθως να μπορέσει να λυθεί η σύμβαση δημόσιας ανάθεσης και κατόπιν να πάει σε απευθείας ανάθεση το Υπουργείο με το ήδη υπάρχον μίσθωμα που η εταιρεία του Olympus είχε προτείνει στον μειοδοτικό διαγωνισμό για να πάρει την άγονη και να την κατοχυρώσει. Δυστυχώς είναι μια γραμμή στην οποία εκτελούνται δρομολόγια με σύμβαση ανάθεσης δημόσιας Υπηρεσίας και όχι ως ελεύθερα για να συνεννοηθεί το Υπουργείο με κάποιον πλοιοκτήτη να εξυπηρετήσει προσωρινά μια δρομολογιακή ανάγκη που προέκυψε.

Αν δεν συμφωνήσει η ΑΝΕΚ στο μειωμένο μίσθωμα από αυτό που λάμβανε , τότε θα πρέπει να πάει το θέμα σε έκτακτο Συμβούλιο Ακτοπλοικών Συγκοινωνιών και να αποφασιστεί η αναπροσαρμογή του μισθώματος.

Κοινώς ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι. 

 

Link to comment
Share on other sites

Μετά από επικοινωνία μου με γνωστούς και φίλους και στα δυο νησιά, στο τελευταίο δρομολόγιο της Κυριακής υπήρχε έντονη συναισθηματική φόρτιση τόσο στο πλήρωμα όσο και στους κατοίκους σε Διαφάνι&Κάσο κυρίως και δευτερευόντως στα Πηγάδια. Υπήρχε, λένε ιδιαίτερος προβληματισμός για το μέλλον τόσο του πλοίου (στο πλήρωμα) όσο και των νησιών-τι θα συναντήσουν με αυτό το Ολύμπους (στους κατοίκους). Ποιός να τους το'λεγε πως το πρώτο δρομολόγιο του νέου πλοίου θα το βγάζαν ακατάλληλο με ενα σωρό παρατηρήσεις και θα έμεναν με το καλημέρα χωρίς πλοίο. Κατά τον απόπλου το Πρέβελης σφύριξε λιγο παραπάνω από το κανονικό και έφυγε. Καλή συνεχεια στην Πρεβελάρα αν κάτι μου λέει πως αργά ή γρήγορα θα ξαναβρεθεί στην γραμμή. 

Edited by Strofalos
Link to comment
Share on other sites

6 minutes ago, mitilinios said:

Τα βαπόρια και οι καπετάνιοι έχουν ψυχή.... και εδώ η απόδειξη

 

και για το olympus το ίδιο θα γινόταν αν ταξίδευε. απλά αντί να χαιρετάνε και να λένε εις το επανιδείν το πιθανότερο είναι ότι θα έριχναν φάσκελα :P

 

Link to comment
Share on other sites

Α ρε καπτά-Νίκο..λόγια από καρδιάς που συγκινούν όποιον ξέρει εσένα, το πλοίο, την γραμμή, το περιβάλλον της Κασοκαρπαθίας..! Τόσο εσύ, μαζί με τον καπτά-Βαγγέλη, όσο και το Πρέβελης, προσφέρατε πολλά στην γραμμή, πολύ παραπάνω από ότι μπορούσατε να δώσετε. Συχνοί επιβάτες της γραμμής (τα καλοκαίρια), αραιοί τους χειμώνες (εάν κατεβαίναμε για δουλειές-πχ για τις ελιές-ή κάνα κοινωνικό γεγονός) δεν θα ξεχάσουμε τις προσπάθειες να μπεις με το Πρέβελης στο λιμάνι, ειδικά αν είχε σοροκάδα και κατέβαινε από τον Πρίωνα ο αέρας λες και είχε θύελλα, και να νιώθεις την πίεση και την ένταση της στιγμής πως το πλοίο μπορεί ως εδώ, ο Κάπτεν με τα χέρια δεμένα λόγω πλοίου μπορεί ως εδώ, και όμως, το πλοίο και η γέφυρα υπερέβαλε εαυτόν και δένατε και εξυπηρετούσατε. Και όχι μια και δυο φορές, αλλά πάμπολλες. Να σε έχει ο Θεός καλά, και καλά θα κάνεις να το πραγματοποιήσεις το ταξιδάκι που λες καθώς οι περισσότεροι κάτοικοι της γραμμής ξέρουν και εκτιμούν πράγματα και καταστάσεις. Το Πρέβελης ήταν για την Κασοκαρπαθία κάτι παραπάνω από ένα καράβι. Πολύ περισσότερο μπορώ να πω από το Κορνάρος μιας και η μανουβρα του ενός και του άλλου ήταν η μέρα με τη νυχτα. Και τελικά, πλοίο και γραμμή, όπως λέει και το τραγούδι "Μα δεν τελειώσαμε, τον χρόνο απλά για λίγο τον παγώσαμε".

Edited by Strofalos
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...