Jump to content
Shipfriends

Πρέβελης (ΙΜΟ 8020927)


Recommended Posts

  • Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Αδυναμία προσέγγισης του Ε/Γ-Ο/Γ Πρέβελης στο Διαφάνι και στην Κάσο

Quote

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Διαφανίου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου ''ΠΡΕΒΕΛΗΣ'' Ν. Ρεθύμνου 06, το οποίο εκτελούσε το προγραμματισμένο δρομολόγιο Ρόδο- Χάλκη- Διαφάνι – Κάρπαθο -Κάσο -Σητεία – Ηράκλειο- Ανάφη – Θήρα -Μήλο-Πειραιά, ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγισή του στον οικείο λιμένα , λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή και ότι το πλοίο θα συνεχίσει το εγκεκριμένο δρομολόγιό του για τον λιμένα “ΠΗΓΑΔΙΩΝ” ν. Καρπάθου.

Στον λιμένα Διαφανίου ν. Καρπάθου δεν ανέμεναν επιβάτες προς επιβίβαση, ενώ στο “ΠΡΕΒΕΛΗΣ” ανέμεναν προς αποβίβαση δεκαεννέα (19) επιβάτες, τέσσερα (04) Ι.Χ.Ε. οχήματα και δύο Φ/Γ οχήματα.

Επίσης, ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κάσου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου ''ΠΡΕΒΕΛΗΣ'' Ν. Ρεθύμνου 06,  ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγισή του στον οικείο λιμένα , λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή και ότι το πλοίο θα συνεχίσει το εγκεκριμένο δρομολόγιό του για τον επόμενο λιμένα.

Στον λιμένα Κάσου ανέμεναν δεκατρείς (13) επιβάτες, τέσσερα (04) Ι.Χ. και δύο (02) Φ/Γ οχήματα προς επιβίβαση, ενώ στο “ΠΡΕΒΕΛΗΣ” ανέμεναν προς αποβίβαση επτά (07) επιβάτες, και τρία (03) Φ/Γ οχήματα.

 

Link to comment
Share on other sites

Είναι πολύ εύκολο να τα βάλεις με έναν καπετάνιο παρά με ένα ολόκληρο σύστημα που επί δεκαετίες και εναλλαγές προσώπων, δεν έχουν κάνει απολύτως τίποτα για την βελτίωση της λιμενικής υποδομής.

Μιλάμε τώρα για ένα "λιμάνι" που ουσιαστικά είναι απολύτως εκτεθειμένο σε όλους του ανατολικούς ανέμους (όπως προχτές που είχε σοροκάδα) σε ανέμους από δυτικές διευθύνσεις ο αέρας γίνεται κατεβάτης και πολλαπλασιάζεται όπως ακριβώς συμβαίνει στην Τήνο, που έχει ένα προβλητάκι λίγο μικρότερο από το αντίστοιχο αλιευτικών καταφυγίων, που δεξιά έχει αβαθή μή οριοθετημένα με τσαμαδούρες, που το φανάρι είναι τοποθετημένο στη προβλήτα έτσι ώστε να εμποδίζει την προσέγγιση του βαποριού και παρότι έχει υποστεί ζημιές πολλάκις από τους καταπέλτες των πλοίων δεν λένε να του αλλάξουν θέση....

Στον ανωτέρω λοιπόν υπήνεμο και ...προστατευμένο "Ναύσταθμο" στον οποίο δεν έπιασε το βαπόρι με 9αρι σορόκο , ο κοινοτάρχης καταγγέλλει ότι δεν έπιασε επικαλούμενος συγκυρίες και φαντάσματα.

Edited by Annivas
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
10 hours ago, proud_ionian said:

Απο οτι γραφεται, αφορμη ηταν προβλημα υγειας σε αξιωματικο του πλοιου.

Δεν γνωρίζουμε τις πραγματικές συνθήκες του συμβάντος αλλά νομίζω το Documento κάνει πολιτική εκμετάλλευση.

Link to comment
Share on other sites

Αδυναμία προσέγγισης του Ε/Γ - Ο/Γ Πρέβελης στη Χάλκη

Quote

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Χάλκης, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ - Ο/Γ πλοίου ''ΠΡΕΒΕΛΗΣ'' Ν. Ρεθύμνου 06, ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγισή του στον οικείο λιμένα, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή, και ότι το πλοίο θα συνεχίσει το εγκεκριμένο δρομολόγιό του για το λιμένα ν. Ρόδου.

Στο εν λόγω πλοίο ανέμεναν προς αποβίβαση στο λιμένα ν. Χάλκης πέντε (05) επιβάτες και δύο (02) Φ/Γ, ενώ στον οικείο λιμένα ανέμεναν τρείς (03) επιβάτες και ένα (01) Ε.Ι.Χ. προς επιβίβαση.

 

Link to comment
Share on other sites

Φέτος το χειμώνα το Πρέβελης αναχωρούσε από την Ακτή Ηετίωνα λόγω εργασιών εκβάθυνσης στη λεκάνη στην Ακτή Κονδύλη και από τη προηγούμενη εβδομάδα επέστρεψε στη κανονική του θέση. Ας δούμε το Πρέβελης στη σημερινή του αναχώρηση από το λιμάνι του Πειραιά.

Link to comment
Share on other sites

Τώρα που έχασε την γραμμή λέτε να το δουμε πουθενα αλλου ελεύθερη δρομολόγηση μιας και θα ειναι κατά καλοκαιρο 

Link to comment
Share on other sites

Ως μετρο σύγκρισης θα μπορούσε να είναι το λιμάνι της Σαντορίνης. Η διαφορά στις ελκτικες ικανότητες είναι μεγάλες. Αν ήμουν από την Κάσο ή την Χάλκη δεν ξέρω αν θα επιδίωκα να επιβιβαστω. Αλλά ας μην βγάζουμε γρήγορα συμπεράσματα, ας ελπίσουμε να μην ταλαιπωρήσει κόσμο και κυρίως να μην θέσει σε κίνδυνο τον κόσμο. 

Link to comment
Share on other sites

16 hours ago, kostas02 said:

Η ανεκ είναι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση οπότε δεν θα με ξάφνιαζε η πώληση σαν πιθανό σενάριο

Μηπως παιξει μπαλίτσα ο σούπερ Μάριο? Το πλοίο πρέπει να καλύπτει τα standard του.

Link to comment
Share on other sites

Το πλοιο εχει βγει προς πωληση.Τωρα η τιμη που ακουσα ειναι καπως υψηλη για τα δεδομενα του Mario αλλα ποτε δεν ξερεις.

Edited by MILTIADIS
Link to comment
Share on other sites

Εάν γινει πώληση στον Mario,δέν νομίζω οτι θα αντέξουμε εναν κόσμο με Πρέβελης βαμμένο στα μπλέ και όνομα Aqua Ταδε η και Τάδε Star....

Edited by Hengist_1972
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...