Jump to content
Shipfriends

Πρέβελης (ΙΜΟ 8020927)


Recommended Posts

  • Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Ακομα ειναι δεμενο στην Ηετιωνια ακτη με πλωρη προς το ΠΑΛΑΤΙ.

Θεωρω οτι μεσα στη μερα θα κανει μεθορμιση για να ξεκινησει δρομολογια

Link to comment
Share on other sites

Επιστροφή του αγαπημένου γιαπωνέζου στη δράση. Φόρτωνε από το μεσημέρι και αναχώρησε με πολύ καλή πληρότητα, τουλάχιστον σε φορτηγά. Χριστουγεννιάτικη αναχώρηση και επάνοδος του πλοίου στην Κασοκαρπαθία.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Αδυναμία προσέγγισης του Ε/Γ - Ο/Γ Πρέβελης στη Χάλκη στις 08/01/22

Quote

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Χάλκης, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου ''ΠΡΕΒΕΛΗΣ'' Ν. Ρεθύμνου 06, ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγισή του στον οικείο λιμένα, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή, κι ότι το πλοίο θα συνεχίσει το εγκεκριμένο δρομολόγιό του για το λιμένα ν. Ρόδου.

Στο εν λόγω πλοίο ανέμεναν προς αποβίβαση στο λιμένα ν. Χάλκης οκτώ (08) επιβάτες και δύο (02) Ι.Χ.Ε., ενώ στον οικείο λιμένα ανέμεναν δεκατρείς (13) επιβάτες και ένα (01) Ι.Χ.Ε. προς επιβίβαση.

Επίσης, ενημερώθηκε πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Χάλκης, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου ''ΠΡΕΒΕΛΗΣ'' Ν. Ρεθύμνου 06, ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγισή του στον οικείο λιμένα, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή, κι ότι το πλοίο θα συνεχίσει το εγκεκριμένο δρομολόγιό του για τους λιμένες Διαφανίου - Καρπάθου - Κάσου - Σητείας - Ηρακλείου - Ανάφης - Θήρας - Μήλου - Πειραιά, ενώ στο εν λόγω πλοίο δεν ανέμεναν επιβάτες προς αποβίβαση στο λιμένα ν. Χάλκης.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Όταν θα φτάσει στα λιμάνια παγίδες του δρομολογίου κοιτάς τον καιρό και τις δυσκολίες. Μπορείς να δεις την πορεία του πλοίου από το Ηράκλειο για Σητεία και από τη Σητεία για Κάσο για να καταλάβεις πόσο άπνοια υπάρχει.

Screenshot_2022-01-23-09-10-46-366_com.marinetraffic.android.jpg

Link to comment
Share on other sites

Δύναμη 10 οι ριπές του ανέμου με διεύθυνση ΒΔ.Άντε να βάλεις αυτό το βαπόρι στη Κάσο.

Εδώ οι άλλοι με ένα 7αρακι στις Κυκλάδες δίνουν απαγορευτικό,εκεί κάτω είναι πέλαγος ανοιχτό,ο καιρός δεν αστειεύεται.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Τα ανεκτέλεστο δρομολόγια του Πρέβελης το τελευταίο διάστημα ολοένα και αυξάνονται.Αιτία όπως λένε οι ανακοινώσεις,οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Αναλογίζομαι,είναι μόνο αυτός ο λόγος;Και γιατί η ΑΝΕΚ δεν εκτελεί το δρομολόγιο έστω και με τροποποιημένο πρόγραμμα;

1.Όταν το γκαράζ είναι sold out και με λίστα αναμονής.

2.Το χθεσινό δρομολόγιο πήγε για Τρίτη,ενώ θα μπορούσε να το κάνει σήμερα το πρωί, με 12ωρη καθυστέρηση όπως αναχώρησε και ο Σολωμός.Άνετα προλάβαινε να επιστρέψει ώς τη Τρίτη ώστε να εκτελέσει το επόμενο δρομολόγιο.

3.Να δούμε τη πρόγνωση του καιρού;Βόρειοι άνεμοι 7-8 συνεχώς εξασθενούμενοι.Που θα αντιμετώπιζε πρόβλημα με Βοριά και σε ποιο λιμάνι;Μήλος,Θήρα,Ανάφη και Ηράκλειο είναι προστατευμένα με Βοριά.Όταν δε θα έφτανε Κασοκαρπαθία αύριο το πρωί οι άνεμοι θα ήταν 5-6.Η Πρεβελάρα παλαιότερα ταξίδευε με τέτοιους καιρούς.

Τώρα τι συμβαίνει;Έχει κάποιο τεχνικό πρόβλημα;Υποφέρει κάπου το βαπόρι και δε το ζορίζουν;

Προσπαθώ να βρω μια εξήγηση,γιατί τα τόσα ανεκτέλεστα;

Edited by nomikos
Link to comment
Share on other sites

14 minutes ago, nomikos said:

Να δούμε τη πρόγνωση του καιρού;Βόρειοι άνεμοι 7-8 συνεχώς εξασθενούμενοι.Που θα αντιμετώπιζε πρόβλημα με Βοριά και σε ποιο λιμάνι;

Αν και οι απορίες σου φίλε Νομικε είναι εύστοχες και άκρως λογικές, να αναφέρω πως σε κάποια περιοχικά καιρικά μοντέλα που έχω δει, οι άνεμοι δεν δείχνουν καθόλου εξασθενουμενοι. Ειδικά στο Κρητικο, το Λιβυκό, και στη θάλασσα των Κυθήρων ριπες μέχρι 10 ίσως και 11 μποφωρ αναμένονται τουλάχιστον μέχρι τη Δευτέρα το βράδυ.  Είναι μάλιστα κατι που δυστυχώς δεν έχει καθόλου επισημανθεί στα επίσημα δελτία της ΕΜΥ (νομίζω πως κάτι πρέπει να είπε μονο ο Αρναουτογλου). Επομένως το κροσαρισμα ειδικα από Ανάφη προς Ηράκλειο δεν θα ήταν διόλου εύκολη υπόθεση (ειδικά στην επιστροφή) 

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω πως η απάντηση στα ερωτήματά σου είναι ΜΑΛΛΟΝ οι τιμές των καυσίμων. ΠΙΘΑΝΟΝ το ρευστό έχει στερέψει και με τις τρέχουσες τιμές του πετρελαίου πιθανόν να κόβουν δρομολόγια που δεν θα έχουν και πολύ κίνηση. 

Link to comment
Share on other sites

Οι ακυρώσεις των δρομολογίων του Πρέβελης το τελευταίο καιρό δεν έχει σχέση με τις τιμές των καυσίμων, ούτε με κάποιο τεχνικό πρόβλημα. Απλώς έχει σχέση με τις κακές καιρικές συνθήκες στη περιοχή του δρομολογίου τους. Έχουμε δει πολλές φορές το πλοίο να μένει στα λιμάνια του δρομολογίου του και να συνεχίζει το δρομολόγιο μετά από ώρες ή και μέρα.

Link to comment
Share on other sites

Δε μπορούσε να εκτελέσει το δρομολόγιο του ως τη Σαντορίνη,ή ακόμα και ως το Ηράκλειο;Να εξυπηρετήσει τις μεταφορικές και μερικούς επιβάτες;Ο Σολωμός πως κατέβηκε;

Link to comment
Share on other sites

Βλέποντας τα παραπάνω, σχετικά με το Olympus, έχω να πω πως αν το πάρει σε πληστειριασμό ο Μάριο δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, αλλά θα μπορέσει να το ετοιμάσει σύντομα για να καλύψει το κενό του Πρέβελης;

Πέτρο, το Πρέβελης, εάν χάσει την γραμμή (χλωμό το κόβω) ή θα το δηλώσουν σε άλλη γραμμή (Πιθανότατα σε καμια άγονη πάλι, αλλά -προσωπικά-ελπίζω ακόμη για Ρέθυμνο, όπου ανήκει, γνωρίζοντας ότι οι πιθανότητες είναι μικρές.). 

Αλλά το καλύτερο είναι να περιμένουνε να βγουν τα αποτελέσματα και μετά να δούμε τι θα γίνει, προσωπικά δεν το έχω ότι θα πάρει το Olympus την γραμμή, τόσα χρόνια, άλλωστε το Πρέβελης πάντα λειτουργούσε στην γραμμή τα τελευταία χρόνια και αποχωρούσε από την γραμμή μόνο σε συντηρήσεις/δεξαμενισμούς και ακίνησιες και συνήθως το σκάντζαρε ένα άλλο παραπλήσιο ομόσταυλο. 

Link to comment
Share on other sites

Αδυναμία προσέγγισης του Ε/Γ-Ο/Γ Πρέβελης στην Ανάφη

Quote

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Θήρας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου ''ΠΡΕΒΕΛΗΣ'' Ν. Ρεθύμνου 06, το οποίο εκτελούσε το προγραμματισμένο δρομολόγιο Ρόδο-Κάρπαθο-Κάσο-Ανάφη-Θήρα-Μήλο-Πειραιά, ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγισή του στον λιμένα ν.Ανάφης, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή, κι ότι το πλοίο θα συνεχίσει το εγκεκριμένο δρομολόγιό του για τον λιμένα ν. Θήρας. Στον λιμένα ν. Ανάφης ανέμεναν προς επιβίβαση έξι (06) επιβάτες, ένα Ι.Χ.Ε. όχημα και ένα Φ/Γ όχημα, ενώ στο “ΠΡΕΒΕΛΗΣ” δεν ανέμεναν επιβάτες προς αποβίβαση στον εν λόγω λιμένα.

 

Link to comment
Share on other sites

Μετά και την παράταση που είχε πάρει, ξέρει κανείς τι έγινε με την επιδότηση? Την πήρε, την έχασε από το Ολύμπους?? Ως τώρα δεν έχω δει τίποτα σχετικό. 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ξέρει κανείς τον λόγο που το πλοίο έκανε αυτή την "τσαχπινιά" ανοιχτά της Ρόδου με παράλληλη πτώση της ταχύτητας? Ήθελε να αποφύγει κάτι ή ήταν τίποτα άλλο..? 

Link to comment
Share on other sites

Χαμουλης από καιρό στο Καρπάθιο σημερα αλλά το πρεβελης κάνει κανονικά το ταξίδι επιστροφής. Στο διαφανι απ ότι βλεπω στο στίγμα περασε ανοιχτά αλλά δεν προσέγγισε και συνεχίζει για πηγαδια. Τις προηγουμενες εβδομάδες με ανάλογο καιρό έβγαζε ανεκτελεστα. 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...