Jump to content
Shipfriends

Πρέβελης (ΙΜΟ 8020927)


Recommended Posts

Μερικά γρήγορα κλικ κατά την επιστροφή του Πρέβελης στην ενεργό δράση, όταν μπήκε Πειραιά για έναρξη δρομολογίων. Να αναφέρουμε οτι έκανε αριστερή μανούβρα στην κεντρική λεκάνη πριν αναποδίσει για την θέση του στον Άγιο Διονύσιο.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Κατατοπιστικότατο πάλι το υπουργείο στην ανακοίνωση, μυρίζουμε τα νύχια για να καταλάβουμε σε ποιο λιμάνι δεν έπιασε το πλοίο. Πρέπει να είναι η Ανάφη. Αντιγράφω την ανακοίνωση όπως έχει αναρτηθεί.

Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου στην Κύθνο

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Θήρας, βραδινές ώρες χθες, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΠΡΕΒΕΛΗΣ'' Ν.Ρ. 06, το οποίο εκτελούσε το προγραμματισμένο δρομολόγιο ν. Ρόδο - ν. Χάλκη - ν. Διαφάνι - ν. Κάρπαθο - ν. Κάσο - Σητεία - ν. Ανάφη - ν. Θήρα - ν. Μήλο - Πειραιά, ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγισή του στο λιμένα ν. Κύθνου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή και ότι το πλοίο θα συνεχίσει το δρομολόγιό του για το λιμένα ν. Θήρας.
Στο εν λόγω πλοίο δεν ανέμεναν επιβάτες προς αποβίβαση, ενώ στον οικείο λιμένα ανέμεναν οκτώ (08) επιβάτες, ένα (01) δίκυκλο και ένα (01) Φ/Γ όχημα προς επιβίβαση και θα προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα του ναυτικού πράκτορα.

hcg.gr

Link to comment
Share on other sites

Βασικά με γαρμπή Σαντορίνη και με πουνέντη στην Ανάφη όλα τα πλοία ανάλογα με τις ελικτικές τους ικανότητες λιγότερο ή περισσότερο δεινοπαθούν.

Link to comment
Share on other sites

Πραγματικά απορώ. Τις ανακοινώσεις πριν τις ανεβάσουν, τις βλέπει κανένας άλλος (π.χ. προϊστάμενος), εκτός από τον συντάκτη; Μάλλον όχι, γιατί 4 μάτια βλέπουν καλύτερα από τα 2 και ειδικά το κόπυπάστε😁, πράγμα τουλάχιστον οξύμωρο. Εκτός και αν του τις πάνε και τις υπογράφει αβλεπί, πράγμα επικίνδυνο. Γιατί μπορεί να του πάνε την αποστρατεία του και την υπογράψει και αυτή χωρίς να την διαβάσει🥱.

Link to comment
Share on other sites

Θαρρώ πως αν το δρομολόγιο της Παρασκευής δεν είχε μετατεθεί για τα μεσάνυχτα του Σαββάτου , το βαπόρι θα είχε προλάβει το καιρό. Τώρα έχει μείνει Ηράκλειο , πράγμα πολύ λογικό , αφού στο Καρπάθιο αλλά και στο στενό Λασιθίου-Κάσου έχουμε ρυπες έως και 40 kts.

Link to comment
Share on other sites

Πάμε να δούμε τη Πρεβελάρα σημερα στον Αθηνιό λιιίγο πριν ρίξει καταπέλτη.Από κίνηση γύρω στις 20 νταλίκες για Σαντορίνη,ενω για Ηράκλειο φόρτωσε γύρω στις 7.

Διακρίνονται και τα έργα της νέας λιμανάρας μας.Τύφλα ναχει όλος ο Πειραιάς.

Edited by ΝΟΜΙΚΟΣ
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Αδυναμία προσέγγισης του Ε/Γ-Ο/Γ Πρέβελης στη Χάλκη

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Χάλκης, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΠΡΕΒΕΛΗΣ'' Ν. Ρεθύμνου 06, το οποίο εκτελούσε  προγραμματισμένο δρομολόγιο από λιμένα Ρόδου για λιμένες Χάλκης, Διαφανίου, Καρπάθου, Κάσου, Σητείας, Ηρακλείου, Ανάφης, Θήρας, Μήλου, Πειραιά, ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγισή του στο λιμένα ν. Χάλκης, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή και ότι το πλοίο θα συνεχίσει το δρομολόγιό του για το λιμένα Διαφανίου, ενώ στο πλοίο δεν υπήρχαν επιβάτες ή οχήματα με προορισμό το λιμένα Χάλκης.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Παρακολουθώ το τελευταίο καιρό τις μανούβρες του βάπορα στα λιμάνια και ομολογώ πως έχω μένει εντυπωσιασμένος.

Σήμερα στον Αθηνιό έδεσε επιτυχώς στα επικίνδυνα με 6-7 Γαρμπή με το καιρό στη πλώρη.Στη Κάσο με Σορόκο εκτελεί αριστερή στροφή μέσα στο λιμάνι και στον περιορισμένο χώρο Ανατολικά από τη προβλήτα!Προσωπικά δε θυμάμαι ναχει ξαναγίνει στο παρελθόν,ακόμα και ο καπτά Διαμαντής με τέτοιο άνεμο εκτελούσε αριστερή έξω από το λιμάνι και φούντερνε πολύ μακρυά.Στη Κάρπαθο ξυρίζει τις ακτές στο Δεσποτικό ερχόμενος από Χάλκη ώστε να γυρίσει πιο εύκολα πάνω στη μανούβρα.

Στη φωτογραφία με κόκκινο χρώμα η άκρως εντυπωσιακή και πολύ καλά μελετημένη μανούβρα στη Κάσο που ανέφερα ανωτέρω.

Screenshot_20210113-211437_Chrome.jpg

Edited by ΝΟΜΙΚΟΣ
Link to comment
Share on other sites

Φαίνεται πατενταδόρος μεγάλος ο Κάπτεν..! Ακόμα και στην Κάσο, όπως βλέπουμε και παραπάνω, αν και ο χώρος αυτός (από τις ανατολικές προβλήτες έως τα βράχια απέναντι) είναι κάπου στα 250 μέτρα με βαθικά 7-8 μέτρα, εντούτοις κανένας προκάτοχός του δεν τολμούσε να μπει και να κάνει αριστερή μανούβρα για διάφορους λόγους, άλλοι επικαλούμενοι το πλοίο και άλλοι το λιμάνι.

Στην Κάρπαθο από την άλλη, από εκεί που περνάει έχω την εντύπωση πως ψαρεύουν οι τοπικοί ψαράδες και αν δεν περνάει πάνω από τα δίχτυα και τα παραγάδια  πρέπει να ξυρίζει τις σημαδούρες τους..!

Και γενικά, το ταξίδεμά  του είναι "τόσο όσο πάει" πιο κοντά στις ακτές και στις γλώσσες. Λίγο θέλει και θα βάλει μέσα από τον Πάτροκλο. ( :-Ρ ) 

Link to comment
Share on other sites

Πρόσκρουση του Ε/Γ -Ο/Γ Πρέβελης στη Θήρα

Quote

Προσέκρουσε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα,  κατά τη διαδικασία χειρισμών πρόσδεσης το Ε/Γ-Ο/Γ ''ΠΡΕΒΕΛΗΣ'' Ν. Ρεθύμνου 06 στον προβλήτα λιμένα Αθηνιού ν. Θήρας, με 47 επιβάτες, 21 Φορτηγά, 7 Ι.Χ. και 1 Δ/Κ εκτελώντας το προγραμματισμένο δρομολόγιο από Ρόδο για Χάλκη – Διαφάνι – Κάρπαθο – Κάσο – Σητεία – Ανάφη – Θήρα – Μήλο - Πειραιά.

Άμεσα, επί του πλοίου μετέβη το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων, όπου διαπιστώθηκε η αποκόλληση του ελαστικού προφυλακτήρα και τμήματος του μεταλλικού ζωναριού στο πρυμναίο αριστερό μέρος, σε ύψος περίπου 1,5 μ. πάνω από την ίσαλο γραμμή, έκτασης περίπου 2 μ. , ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμεναρχείο Θήρας, απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του πλοίου , αλλά μετά από προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα το ''ΠΡΕΒΕΛΗΣ'' απέπλευσε για Πειραιά με 38 επιβάτες, 21 Φ/Γ , 9 Ι.Χ.Ε. και 1 Δ/Κ.

 

Link to comment
Share on other sites

Στο Πέραμα δένει το πλοίο αυτή τη στιγμή ενώ το μεσημέρι κατά τον κατάπλου του στον Πειραιά έδεσε στην πέτρινη αποθήκη.

Το σημερινό δρομολόγιο μετατίθεται για αύριο στις 18:00

15012021_17012021ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ-1.pdf

Edited by Nikos_Chania
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Αδυναμία προσέγγισης του Ε/Γ – Ο/Γ Πρέβελης στους λιμένες Πηγαδιών Καρπάθου και Φρυ Κάσου

Quote

Ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές Καρπάθου και Κάσου, πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΠΡΕΒΕΛΗΣ'' Ν. Ρεθύμνου 06, το οποίο εκτελούσε το προγραμματισμένο δρομολόγιο από Ρόδο για Χάλκη, Διαφάνι, Κάρπαθο, Κάσο, Σητεία, Ηράκλειο, Ανάφη, Θήρα, Μήλο, Πειραιά, ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγισή του στους λιμένες αρχικά Διαφανἰου Καρπάθου και στη συνέχεια Φρυ Κάσου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή. 

Στο Διαφάνι επρόκειτο να αποβιβαστούν δυο (02) επιβάτες και ένα (01) Ε.Ι.Χ. και να επιβιβαστούν ένας (01) επιβάτης και ένα (01) Ε.Ι.Χ., ενώ στο λιμένα Φρυ Κάσου επρόκειτο να αποβιβαστεί ένα (01) Φ/Γ και να επιβιβαστούν οκτώ (08) επιβάτες, ένα (01) Ι.Χ.Ε., ένα (01) ΔΚ και πέντε (05) Φ/Γ.

 

Link to comment
Share on other sites

Αδυναμία προσέγγισης του Ε/Γ – Ο/Γ Πρέβελης στη Μήλο

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Μήλου, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΠΡΕΒΕΛΗΣ'' Ν.Ρ. 06, το οποίο εκτελούσε το προγραμματισμένο δρομολόγιο ν. Ρόδο - ν. Χάλκη - Διαφάνι - ν. Κάρπαθο - ν. Κάσο - Σητεία - Ηράκλειο - ν. Ανάφη - ν. Θήρα - ν. Μήλο - Πειραιά, ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγισή του στο λιμένα ν. Μήλου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή και ότι πλοίο θα συνεχίσει το δρομολόγιό του για το λιμένα Πειραιά.

Στο εν λόγω πλοίο ανέμεναν τέσσερις (04) επιβάτες και πέντε (05) Φ/Γ προς αποβίβαση, ενώ στον οικείο λιμένα ανέμεναν δώδεκα (12) επιβάτες, τρία (03) Ε.Ι.Χ. και ένα (01) Φ/Γ όχημα προς επιβίβαση και θα προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα του ναυτικού πράκτορα

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Μία από τα ίδια στη Κάσο σήμερα με το Σορώκο να είναι 6 μποφώρ και με ριπές πολύ παραπάνω.

Πάμε να δούμε τι έκανε η Πρεβελάρα πριν λίγο.

Από όσο μπορώ να καταλάβω αρχικά γύρισε έξω από το λιμάνι με αριστερή για να φουντάρει τη δεξιά άγκυρα.Κάνοντας ανάποδα μάλλον ξέσυρε;ξανά κάνει πρόσω φουντέρνει,ξανά ξεσέρνει,ενώ στη τρίτη και τελευταία προσπάθεια μάλλον φούνταρε μέσα στον ορμίσκο Ανατολικά από τη προβλήτα.

Όλα αυτά εικάζονται από τα στίγματα στο ais.Η πραγματικότητσ ίσως να είναι διαφορετική.

20210320_214737.jpg

Link to comment
Share on other sites

Από ότι ψάρεψα στο fcbk από το νησί, το πλοίο ήρθε, έκανε αριστερή μανούβρα, φούνταρε, σταμάτησε τη μανούβρα, μάζεψε την άγκυρα, με τα μπρος-πίσω ήρθε πλησιέστερα στο λιμάνι, ξαναφούνταρε, και ο αέρας το έφερε στο κεφάλι όπου και έδεσε. Αν δεν είχε, λέει, τις νταλίκες για να πάρουν ζώα για το Πάσχα δεν θα έδενε καν... 

Βρήκα και 2-3 φωτος μάλλον από το σημείο του χάρτη που λέει cocklakoulia

IMG_20210320_222827.jpg

IMG_20210320_222804.jpg

IMG_20210320_193819.jpg

Edited by Strofalos
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...