Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

On ‎6‎/‎6‎/‎2010 at 1:02 PM, enas chiotis said:
Με το ΝΠ 1512 οδηγούμαστε στο πλοίο με ΙΜΟ Νο 5397604 με τα ονόματα (διαδοχικά): ΖΑΚΥΝΘΟΣ, ΖΑΚΥΝΘΟΣ ΙΙ, ΦΑΙΑΞ, ΑΘΗΝΑ.

Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι υπό την ίδια πλοιοκτησία εμφανίζεται το πλοίο Passenger/Ro-Ro Cargo Ship με το όνομα LIANA (IMO 7111793) του 1971. Τα φώτα σας.

Αν και περάσανε δύο σχεδόν χρόνια από το παραπάνω ποστ του enas chiotis, δεν κατορθώσαμε να μάθουμε κάτι περισσότερο για την τύχη του ΛΙΑΝΑ, παρά μόνο τον αριθμό νηολογίου του, Ν.Π. 3473. Θα πιθανολογήσω ότι πουλήθηκε σε χώρα του εξωτερικού, από αυτές που -όπως και σε άλλες περιπτώσεις έχουμε διαπιστώσει- δεν πολυκόπτονται ώστε να δηλώσουν στους ναυτιλιακούς οργανισμούς τα νέα στοιχεία του πλοίου.

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Νηολογήθηκε στον Πειραιά με αριθμό 3473 τον 10/1969

και μέχρι σήμερα εμφανίζεται ενεργό-χωρίς διαγραφή-

Πληροφορίες από τον φίλο Α.Μ.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 years later...

Χρειάστηκαν πολλά χρόνια, μία δεκαετία plus, για να ανακαλύψουμε έστω και ξωφαλτσα, μία και μοναδική φώτο του άγνωστου ΛΙΑΝΑ.

Το πλοίο κατασκευάστηκε το 1971 στο ναυπηγείο Σάββα στην Ελευσίνα. Σε έντυπα μαλιστα της εποχής διαβάζουμε ότι επρόκειτο να κατασκευαστουν ταυτόχρονα ή διαδοχικά δύο πλοία με το ίδιο όνομα, ωστόσο το ΛΙΑΝΑ ΙΙ δεν ξεκίνησε καν ποτέ.

Το ΛΙΑΝΑ με διαστάσεις 56 x 10,6m και μηχανές Lister (2 x 450hp) δρομολογηθηκε στην γραμμή του Ρίου, για δύο - τρία χρόνια, μέχρι τα μέσα περίπου της δεκαετίας '70, όταν και ναυλώθηκε στην Νιγηρία μαζί με 4-5 ακόμα παντόφλες μας, για την εξυπηρέτηση φορτηγών πλοίων που εκείνη την εποχή παρέμεναν επί πολλούς μήνες αρόδου στο Lagos.

Σε αντίθεση με το ΑΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (επίσης του Ρίου) που επέστρεψε στην χώρα μας, το ΛΙΑΝΑ παρέμεινε στην Νιγηρία χωρίς να γνωρίζουμε το τι απέγινε, μιας και όπως είχε αναφέρει στο προηγούμενο ποστ ο αείμνηστος Εμμανουήλ Παπαδάκης, δεν διεγράφη ποτέ απο τα ελληνικά νηολογια. 

Στην εξαιρετικά σπάνια φώτο από το shipspotting, το βλέπουμε πλαγιοδετημενο στο ελληνικών συμφερόντων φορτηγό ΜΙΧΑΗΛ ΑΓΓΕΛΟΣ, στην ραδα του Lagos, τον Ιανουάριο 1976.

https://www.shipspotting.com/photos/1237817?navList=gallery&shipName=Michael+Angelos&shipNameSearchMode=begins&imo=&mmsi=&eni=&callSign=&category=&flag=&homePort=&buildYear=&status=&classSociety=&builder=&owner=&manager=&resolution=&user=&country=&location=&sortBy=newest&viewType=normal&page=1

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...