Jump to content
Shipfriends

Ίντερνετ στο πλοίο και τριγύρω


Recommended Posts

xm αυτό θα με ενδιέφερε και μένα. μάλλον μονο με satelite και αν είσαι κοντά στην ξηρά με gprs κάρτας κινητής τηλεφωνίας. ξέρει κανεις λεπτομέρειες?

Link to comment
Share on other sites

Βεβαιως υπαρχει τροπος με ενα φορητο υπολογιστη και μια αναλογη καρτα απο καποια εταιρεια κινητης τηλεφωνιας. Μεχρι τον περασμενο Οκτωβριο που το ειχα ψαξει το θεμα, μονο η Voda ειχε τετοια υπηρεσια, Υπηρχαν τοτε τριων ειδων χρεωσεις, 2 αναλογα με τον ογκο των δεδομενων και 1 με απεριοριστο ογκο δεδομενων αλλα μεγαλο παγιο.

Στο πρακτικο σκελος, απλα βαζεις την καρτα στο πλαι του υπολογιστη και το Blue tooth την αναγνωριζει αμεσως. Η διαδικασια συνδεσης και εγκαταστασης ειναι πολυ απλη και μπορει να την κανει ακομα και αρχαριος. Οπως ειπε και ο Αγγελος, μοναδικος περιορισμος ειναι οτι πρεπει το πλοιο να βρισκεται κοντα σε ακτη προκειμενου να πιανει ο δορυφορος. Αν δεν εισαι και πολυ καλος με υπολογιστες, νομιζω οτι δε θα ειχαν προβλημα στο μαγαζι απ' οπου θα παρεις την καρτα να σου κανουν τη συνδεση/εγκατασταση.

Link to comment
Share on other sites

Απο οσο το εχω ψαξει μεχρι τωρα η οποιο οικονομικη και πρακτικη λυση ειναι η καρτα της vodafone.To δορυφορικο ιντερνετ για μεσα σε πλοιο φορτηγο η δεξαμενοπλοιο δεν γινεται για παρα πολους λογους(ακριβως εξοπλισμος,πολυ ακριβη συνδεση κλπ).

Η καρτα της Vodafone λειτουργει εως και αποσταση 80 ναυτικων μιλιων απο στερια.Μαλιστα τωρα για τους χρηστες του εξωτερικου η vodafone εχει ειδικο προγραμμα οπου με 99 ευρω τον μηνα εχεις 75 Μb χωρις χρεωση.Απο οτι μου εχουν πει πιανει παντου εκτος απο τυνησια.Χρησιμοποιωντας και το opera που απομονωνει animations,εικονες,java εφαρμογες κλπ γραφει αρκετα λιγοτερο.Αν το πλοιο δεν εχει ΙΝΜ-Β η ΙΝΜ-C(συγχωρεστε με αν τα λεω λαθος) ειναι μια πολλοι καλη λυση για να στελνεις emailς,μυνηματα,φωτογραφιες και να μην χρειαζεται να τρεχεις στα λημανια σε internet cafe.

Παρομοιες καρτες εχουν βγαλει Erickson(μου το εχουν πει δεν την εχω δει απο κοντα) και cosmote.Tα προγραμματα της cosmote δεν ειναι τοσο καλα οσο της vodafone για ναυτικους εως μεσα ιουνιου που το κοιταξα.

Link to comment
Share on other sites

Vodαphone.... 35 euro τον μήνα, με 50 μβ .

Οσο για τα 80 μίλλια... μην το σκεπτεσε...

Για πολυ απλή χρήση καλό είναι, αλλά μάλλον ο λογαριασμός ανεβαίνει αρκετά..

Προσοχή στο log out, πρέπει να γίνεται οπωσδήποτε διότι την επόμενη φορά, δεν θα σε βρισκει...

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Τυχεροί οι κατοικούντες περί το λιμάνι του Πειραιά... Wi-Fi πρόσβαση στο internet μέχρι το καλοκαίρι άκουσα να λέει ε? (Και στην Πάτρα και στο Ηράκλειο πιο μετά...)

Link to comment
Share on other sites

Τυχεροί οι κατοικούντες περί το λιμάνι του Πειραιά... Wi-Fi πρόσβαση στο internet μέχρι το καλοκαίρι άκουσα να λέει ε? (Και στην Πάτρα και στο Ηράκλειο πιο μετά...)

Δηλαδη...??? Τι σημαινει αυτο ???:confused: :confused: :D

Link to comment
Share on other sites

Wi-Fi αν δεν κάνω λάθος είναι η ασύρματη πρόσβαση στο internet (δωρεάν)...

Απ' ότι κατάλαβα, θα τοποθετηθούν κεραίες σε σημεία του λιμανιού ώστε οι επιβάτες που θα βρίσκονται να έχουν πρόσβαση στο internet από τα laptop τους. Κάτι ανάλογο με αυτό που θα γίνει και στα πλοία της ΝΕΛ (νομίζω).

Βέβαια, δεν μπορεί να περιοριστεί η πρόσβαση στους εβρισκόμενους μόνο στο λιμάνι και έτσι όλοι οι γύρω από το λιμάνι θα μπορούν να έχουν έτσι δωρεάν internet!

Link to comment
Share on other sites

Δεν νομίζω να είναι τόσο ρόδινα τα πράγματα Γιώργο :D (Καλά μπορεί και να είναι αλλά η λογική μου λέει όχι). wi-fi είναι τα αρχικά των wireless fidelity. Δεν σημαίνει πρόσβαση στο ίντερνετ. Είναι το ασύρματο δίκτυο μεταξύ του υπολογιστών (καλά όχι μόνο pc, γενικότερα συσκευών αλλά μη το μπλέκω). Πρόσβαση θα έχουν μόνο Laptop με ασύρματη κάρτα δικτύου και να υποστηρίζουν και την έκδοση του πρωτόκολο επικοινωνίας IEEE 802.11.

Αν το τώρα από κάποιο access point παρέχετε internet τότε αυτό διαμεροίζετε και στα pc. Το να είναι τζάμπα όμως, σχεδόν το αποκλείω. Κάτι τέτοιο θα ήταν πρακτικά αδύνατο καθώς όποιος ήθελε θα πήγαινε στο λιμάνι και θα άρχισε να κατεβάζει αβέρτα και το δίκτυο θα κλάταρε αν υπήρχαν πολλοί.

Στο Ν. Μύκονος που παρέχετε ασύρματο δίκτυο όταν πήγα να ρωτήσω για κωδικό για να μπω στο δίκτυο μου είπαν προς μεγάλη απογοήτευση μου ότι θέλει 9 ευρώ... Και φανταστείτε ότι αυτό γίνετε στο καράβι όπου αριθμός των user είναι περιορισμένος (οι τσιπούρες δεν μπαίνουν ιντερνετ :D ), είναι δύσκολο να γίνει κάτι τέτοιο τζάμπα σε έναν ανοιχτό χώρο όπως το ΚΛΠ... Το ίδιο φαντάζομε θα γίνει και στην ΝΕΛ.

Για μένα είναι και λίγο ανώφελο να γίνει κάτι τέτοιο.... Πρέπει να είσαι τελειώς καμένος για να θες να μπεις internet όταν περιμένεις το καράβι... Εξαρείτε βέβαια η περίπτωση κάποιου shipfriend που θα θέλει να μας λέει τα νέα όσο πιο γρήγορα γίνετε!! :D

Υ.Γ. οι admin αν θέλουν να κάνουν ένα ξεχωριστό θέμα "Ασύρματη πρόσβαση ιντερντετ στα πλοία" γιατί νομίζω είμαστε τελείως off-topic... :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Κοίτα, για πρόσβαση στο ιντερνετ έλεγε ο Κεφαλογιάννης, γι' αυτό έτσι το εξήγησα και εγώ. Συγκεκριμένα αν θυμάμαι καλά έλεγε ότι θ απαρέχεται στο λιμάνι του Πειραιά δωρεάν ιντερνετ με την τεχνολογία wi-fi και προσέθεσε χαμογελώντας ότι και οι περίοικοι θα επωφεληθούν από αυτό.

Τώρα για την αναγκαιότητα αυτού του πράγματος μαζί σου είμαι και εγώ...

Υπάρχουν πολύ σημαντικότερα προβλήματα να επιλυθούν!

Link to comment
Share on other sites

Εμενα αυτο μου θυμιζει το διαβοητο "φθηνο ιντερνετ για ολους τους φοιτητες" που οταν ρωτας στην Οτενετ περισσοτερες πληροφοριες σε ενημερωνουν οτι ειναι μονο για αριστουχους(πανω απο 9)...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Για να δω τώρα τι θα πείτε..φαρμακόγλωσσοι:D

Ελεύθερη πρόσβαση στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ από το λιμάνι του Ηρακλείου

«Από το λιμάνι του Ηρακλείου ξεκίνησε με προοπτική επέκτασης και στα υπόλοιπα μεγάλα ή μικρότερα λιμάνια της χώρας μας η υλοποίηση του προγράμματος δωρεάν ασύρματης πρόσβασης στο Διαδίκτυο…»

:PΣύμπτωση…σύμπτωση!!!:D

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

ως καμένος ιντερνόπληκτος έψαξα για τα wi-fi που θα βάλουν στα Θεόφιλος και Μυτιλήνη διαπίστωσα προς μεγάλη απογοήτευση ότι θα ισχύει ότι και στο Ν. Μύκονος. Η πρόσβαση θα είναι με κάρτα. Το ποσό άγνωστο ακόμα αλλά λογικά 8-9 ευρώ θα είναι...

Link to comment
Share on other sites

Ε τι περιμενετε,τοσες "πλουσιες" παροχες,σχεδον οτι κανουν ολες οι εταιριες ειναι στην τελικη για την κονομα τους.

Link to comment
Share on other sites

Τα 5 ευρώ για μισή ώρα μου φαίνονται υπερβολικά...Αλλά τι να κάνεις?

Αν θες να δείνεις αναφορές στο shipfriends.gr από το ταξίδι real time θα πρέπει να το πληρώσεις :D !

(Σημειώνω ότι σε κάποιες αεροπορικές εταιρίες η πρόσβαση στο internet προσφέρεται δωρεάν :D )

Εγώ πάντως ελπίζω πως αν γίνει ανάλογη εγκατάσταση και στα λιμάνια, θα πρέπει να είναι ελεύθερη-δωρεάν η πρόσβαση στο κοινό...

(Κάτι το οποίο θα κάνει πράξη ο δήμαρχος του San Francisco:cool: προσφέροντας δωρεάν πρόσβαση wi-fi στο κέντρο της πόλης! )

Link to comment
Share on other sites

Η ποιό καλή λύση ειναι το Mobile connect card και συγκεκριμένα αυτό που δουλεύω εγώ της vodafon. Εχει το καλύτερο σήμα απο τις άλλες δύο και σε λίγο θα είναι και 3G (325kbps) σε όλλες τις μεγάλες πόλεις. Παντού όμως έχει σήμα GPRS (54,6kbps) και είναι πολλές φορές ποό γρήγορο απο μια σύνδεση PSTN. Το κακό είναι οτι όπως και το κινητό επιρεάζετε απο διάφορούς παράγοντες (περοιοχή - απόσταση - συνθήκες) και το υψηλό κόστος. Εγώ χρησιμοποιώ το πακέτο των 60mb - 35 euro αλλα σπάνια δέν το ξεπερνάω (μετά έχει χρέωση άστα να πάνε). Συμφαίρει αυτούς που πάνε εξωτερικό ένα πακέτο με 75 ευρώ και 100 mb free σε οποιοδίποτε δίκτυο συνεργασίας Vodafon. Πάντος είναι τρέλα με το 3G... παίρνεις το laptop πας στο λιμάνι τραβάς φώτο και τις ανεβάζεις με 328kbps!!!

Link to comment
Share on other sites

Εάν πας σε ένα ιντερνετ καφέ στη Αθηνά, η ώρα πάει περίπου 2 €!! Όποτε πώς να μην κάνει 5€ στο βαπόρι??

Η διαφορά είναι ότι στο ιντερν. καφέ σου δίνουν και υπολογιστή ενώ στο καράβι βάζεις το laptop σου :mad: (υπάρχει καράβι με pc μέσα?)

Επίσης στο ίντερνετ καφέ έχεις και τουλάχιστον 2mbps γραμμή για να σερφάρεις άνετα. Ενώ μια φορά που είχα πετύχει ένα φίλο με το laptop μετά δυσκολίας κατέβαζε με 45kbps...

Τέλος είναι 5 ευρώ το μεσάωρο και όχι η ώρα...

Τέλος πάντων 5 ευρώ το μεσάωρο είναι πολλά... Άνετα θα μπορούσε να είναι πιο κάτω. (το πετρέλαιο δεν έχει σχέση σε αυτό κύριοι...)

Link to comment
Share on other sites

Στα ΣΟΥΠΕΡΦΑΣΤ που ανφέρθηκα είπα 5 ευρώ το μισάωρο κι όχι την ώρα. Με την διαφορά εκεί ότι σου παρέχουν υπολογιστή ο οποίος είναι μόνο για σερφάρισμα.

Link to comment
Share on other sites

Με το ΒLUE STAR 2 που ταξιδεψα προσφατα ειχε δικους τους υπολογιστες.Βασικα την οθονη και το πληκτρολογιο εβλεπες.

Λειτουργουσε και αυτο με καρτα αλλα δεν προσεξα τιμες

Link to comment
Share on other sites

Δε νομιζω -οσο κι αν φανει παραξενο- οτι τα λεφτα ειναι τοσα πολλα. Το κοστος επικοινωνιας με ενα πλοιο εν πλω μεσω δορυφορου, δεν ειναι καθολου αμελητεο και στο κατω-κατω δε νομιζω οτι καποιος εχει πια τοση αναγκη το ιντερνετ ωστε να χρειαστει να κοιταξει μειλ απο τον Πειραια ως τη Μυκονο...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Αυτη την εβδομαδα ταξιδεψα με ανεκ για Κρητη..Απο Πειραια προς Χανια με το Ελ.Βενιζελος και απο Ηρακλειο προς Πειραια με το Κρητη Ι.Μου εκανε φοβερη εντυπωση οτι και στα δυο πλοια υπηρχε Wi-Fi δικτυο παντου μεσα στους εσωτερικους χωρους.Χαρακτηριστικα σας αναφερω οτι με το laptop παραμασχαλα γυρισα ολο το πλοιο και παντου υπηρχε προσβαση...Ακομα και μεσα στην καμπινα το σημα ηταν τελειο.Απο τιμες υπηρχαν δυο καρτες μια με 4 ευρω το μισαωρο και η αλλη με 7 ευρω την μια ωρα.Υπηρχε και ενα μικρο internet corner σε καθε πλοιο αλλα με το πολυ 3-4 p/c.

Στο λιμανι του Ηρακλειου και μεσα στο κτηριο του Ο.Λ.Η. υπηρχε ενα p/c για internet με προσβαση μεσω κωδικων που σου εδινε ο ιδιοκτητης της καφετεριας ΔΩΡΕΑΝ διπλα στις εισοδους για τα κρουαζιεροπλοια.Του ζητησα για το laptop και ευχαριστως μου εδωσε 2 (!!) ζευγαρια κωδικων ωστε να σερφαρω ''ωσπου να φυγει το καραβι σου '' οπως μου ειπε.. :rolleyes: :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...