Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Δύο "Asphalt/bitumen Tankers", τα SOFIA (IMO 9405617) και NEPHELI (IMO 9513361) υπό Παναμαική σημαία. Κατασκευασμένα και τα δύο στην Κίνα, στα ίδια ναυπηγεία (Zhejiang Haifeng - Hongguan Shipbuilding, Linhai) το 2008 και 2009 αντίστοιχα, και με πλοιοκτήτρια την Harmonia Shipping Management με έδρα στην χώρα μας. Αν και ίδιας "κοψιάς" πλοία, το NEPHELI είναι μεγαλύτερου tonnage από του SOFIA.

To SOFIA τους τλευταίους μήνες δεν ταξιδεύει, και βρίσκεται δεμένο στο ναυπηγείο Σαλαμίς στα Αμπελάκια της Σαλαμίνας.

gallery_2102_23_648219.jpg

Το NEPHELI το βλέπω συχνά - πυκνά στην ράδα της Ελευσίνας, αλλά και σε ταξίδια τόσο εντός όσο και εκτός "ελληνικών υδάτων".

ShipSpotting.com

1200191.jpg

© Santiago Mena Saez

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
To SOFIA τους τλευταίους μήνες δεν ταξιδεύει, και βρίσκεται δεμένο στο ναυπηγείο Σαλαμίς στα Αμπελάκια της Σαλαμίνας.

Το SOFIA "ξαναζωντάνεψε" αίφνης μετά την πολύμηνη παραμονή του στα Αμπελάκια Σαλαμίνας. Προχθές Σάββατο αναχώρησε για τους Αγίους Θεοδώρους, επέστρεψε χθες στην ράδα του Πειραιά, και σήμερα το απόγευμα αναχώρησε και πάλι με προορισμό το λιμάνι Sulina της Ρουμανίας.

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Sofia (IMO 9405617) - Nepheli (IMO 9513361) - Ioli (IMO 9520431)

(2008 - 2009)

Στην ίδια εταιρεία (Harmonia Shipping Management) με τα SOFIA και NEPHELI ανήκει και το IOLI (IMO 9520431).

Ισχύουν και για αυτό όλα όσα είχαμε αναφέρει στο ποστ που είχε ανοίξει το παρόν θέμα (τύπος πλοίου, σημαία, χώρα και ναυπηγεία κατασκευής). Έχει κατασκευαστεί τον ίδιο χρόνο, 2009, με το NEPHELI και είναι ουσιαστικά αδελφό του πλοίο, μιας και έχουν τα ίδια "μέτρα και ...σταθμά", ενώ το SOFIA του 2008 είναι λίγο μικρότερο.

ShipSpotting.com

1444107.jpg

© Wil Weijsters

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Καταρχάς ευχαριστούμε για τις πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες. Και μια ιστορία, θυμάμαι το Σοφία, λίγο καιρό πριν βγει σε παροπλισμό είχε φορτώσει στο λιμάνι του Ασπροπύργου (το λιμάνι έχει ενα ντοκο - την παλιά προβλήτα- ενώ η νέα - για τα μεγάλα καράβια- ειναι στου διαόλου το πάτερο) στην αριστερή πλευρά, εκεί που δένουν τα ασφαλτάδικα. Η φόρτωση έχει τελειώσει, το πλοίο παίρνει χαρτια, λύνει κάβους, (πολλές φορές αυτά μπορεί να γινουν και ταυτόχρονα, σ'αυτό μπορούμε να ανφερθουμε διεξοδικότερα αλλού) έχει επιστρέψει απέξω το μέλος του πληρώματος που έχει παει για τις υπογραφές και τα δείγματα, εχουν βγει οι ναύτες στην πλώρη (δεν θα πω χώρα καταγωγής για να μην λέτε μετά :P ) και έρχεται και το ρυμουλκό να πάρει κάβο για να το βοηθήσει να βγει έξω. Ταυτόχρονα στην άλλη μπαντα του ντόκου δένει έτερο πλοίο (δε θυμάμαι πλέον ποιο) λογικά με κάποια πιο περίπλοκη διαδικασία. Χαρά για μας να χαζεύουμε τα πλοία, χαρά όμως και για τους ναύτες του Σοφία, που αν και στην πλώρη, έχουν παρατήσει κάβους, εργάτες, γάντια, ασυρμάτους, έχουν αράξει κανονικότατα, κοιτάνε το πλοίο που δένει απέναντι και χαζολογάνε. B)  Το ρυμουλκό έχει φτάσει και περιμένει κάβο, κι αυτοί ειλικρινά χαμπάρι! Περνάνε κάποιες στιγμές, το ρυμουλκό δίνει με τη μπουρου σήμα, όλος ο ντόκος κοιτάει τους ναύτες στο Σοφία, όμως οι ναύτες εξακολουθουν να κοιτάνε απέναντι και να μιλάνε αμέριμνοι! :lol: Πλέον ο κόσμος στο ρυμουλκό είναι εκτός εαυτού, η μπουρού βαράει κοφτα 2-3 φορές, το πλήρωμα που περιμένει κάβο ξεκινάει τις γκαρίδες και τα σφυρίγματα, τα χέρια υψώνονται (με το γνωστό ελληνικό τρόπο "ΡΕ ΛΑΛΑΚΕΕΕΕΕΣ") ενώ ξεκινάνε (από μέσα κι από έξω από το ρυμουλκό, ακόμα και απο την προβλήτα) τα ευχολόγια, τα κοσμητικά επίθετα και τα ουρλιαχτά. Επιτέλους οι ναύτες στο Σοφία παιρνουν μπρος και τρέχουν να ανασυνταχθούν, φυσικά με τρόπο ατζαμήδικο και φυσικά χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Το ρυμουλκό πλέον ρίχνει συνέχεια κοφτές σφυριξιές ενώ δεν έχουν μείνει στη θέση τους Άγιοι, Όσιοι, Κολυμπήθρες, Εξαπτέρυγα και Χερουβειμ ώσπου με τα λίγα και με τα πολλά οι ναύτες πήραν μπρος, το Σοφία απεχώρησε ενώ ο ντόκος φώναζε ήμαρτον...  ^_^     

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...