Jump to content
Shipfriends

Oλυμπία (ΙΜΟ 6601997)


Recommended Posts

Ανάμεσα στις άλλες φωτογραφίες, βρήκα και μια του ΟΛΥΜΠΙΑ των Αγαπητών, μετέπειτα ΔΗΛΟΣ, σε μια απογευματινή του είσοδο στο λιμάνι του Πειραιά. Κομμάτι σκούρο το αποτέλεσμα, αλλά και τα μέσα πενιχρά.Υπάρχει όμως η φωτογραφία!

post-1854-0-60153200-1329852629_thumb.jp

Edited by Nick the Greek
tag
Link to comment
Share on other sites

Σπανιοτατη φωτογραφια αλλα δεν ειναι το μετεπειτα Δηλος. Το Δηλος αγοραστηκε πραγματι απο τους Αγαπητους εγινε Ολυμπια, αλλα νομιζω ποτε δεν ταξιδεψε με τα σινιαλα τους. Αυτο ειναι το δευτερο που φερανε με το ονομα Ολυμπια το οποιο δεν εκατσε πολλα χρονια στο Αιγαιο. Μετα απο μια προσαραξη ειχε θεματα κραδασμων και τελικα πουληθηκε στη βαλτικη και μετα στην αιγυπτο.

Link to comment
Share on other sites

Εχεις δίκιο, λάθεψα,μετασκευάστηκε και πουλήθηκε στην Βαλτική ως BALTAVIA , αν θυμάμαι καλά. Θα το κυτάξω στο Σουηδό !

Ο.Κ Ευχαριστώ !

Edited by proud_ionian
τεχ βοηθεια
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Βεβαίως, γιὰ 3χρόνια, μὲ τελευταῖο τὸ 1990! Νομίζω ὅτι αὐτὸ καὶ τὸ Γκόλντεν Βεργίνα ἄλλαξαν δραματικῶς τὰ δεδομένα στὰ δύο νησιά. Εἰδικῶς τὸ δεύτερο πρέπει νὰ ἦταν τὸ ταχύτερο ποὺ ἦρθε ποτὲ στὴν γραμμὴ μὲ ὑπηρεσιακὴ ταχύτητα ἄνω τῶν 20 κόμβων. Καὶ τὰ δύο ἦρθαν σὲ σχετικῶς καλὴ ἠλικία στὴν Κασοκαρπαθία καὶ ὑποθέτω σὲ ἀρκετὰ καλὴ κατάσταση, ἂν καὶ τὸ Βεργίνα εἶχε ταλαιπωρηθεῖ λιγάκι. Στὸ «σύντομό» του δρομολόγιο μέσῳ Κυκλάδων-Ἁγίου Νικολάου τὸ Βεργίνα ἴσως νὰ χρειαζόταν λιγότερο ἀπὸ 22 καὶ 24 ὧρες γιὰ νὰ πιάσῃ Κάσο καὶ Κάρπαθο ἀντιστοίχως.  

Edited by Νάξος
Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...
  • 3 years later...

Μιας και το θυμηθηκαμε, με αφορμη τη δημοσκοπηση για την agapitos lines, εχει κανεις εικονα σε τι κατασταση βρισκοταν το πλοιο, τοσο απο πλευρας ξενδοχειακου, οσο και απο πλευρας safety?

η φημη που συνοδευε, εδω στη μακρυνη δυση :P ηταν οτι ηταν λιγο πιο κατω, απο τα ετσι και αλλιως σπαρτιατικα, standards της εταιριας του

Link to comment
Share on other sites

On 2/21/2012 at 11:49 PM, antonis molos said:

Είμαι ικανοποιημένος πολύ, γιατί βρήκα και άλλη μια του ΟΛΥΜΠΙΑ , σε δεξαμενισμό του στου Βασιλειάδη. Θαυμάστε πλώρη ξυράφι!

post-1854-0-04250500-1329860951_thumb.jp

Το βαπόρι αυτό ήταν πραγματικά ένα στολίδι.Υποκειμενικό πράγμα η ομορφιά κάποιου όμως αυτό το βαπόρι ήταν πανέμορφο όπου και αν το κοιτούσες.Οι γραμμές του ήταν αρμονικές,χαμηλό αμπάσο,χαμηλή τσιμινιέρα και πλωράκλα ξυράφι.Ο καθρέφτης του όλα τα λεφτά,φαίνεται άλλωστε στη καταπληκτική φωτογραφία του @antonis molosΠάντα το θεωρούσα ομορφότερο των Επτάνησος-Δήλος.

Εδώ υπάρχει το deckplan του στην αρχική του μορφή.Κλασσική διαρρύθμιση που είχαν πάνω κάτω ίδια τα περισσότερα πλοία που μας ήρθαν από τη Μάγχη.Ένα case στο μέσον του γκαράζ και στις μπάντες πατάρια για ιχ.Φαίνεται επίσης πως είχε δύο!! πλωριά σαλόνια φαντάζομαι πολύ φωτεινά και με πολύ θέα.Στη μετασκευή τι αλλαγές του έγιναν;Προστέθηκαν καμπίνες;

Νομίζω πως από ταχύτητα 17αριζε με το ζόρι.

Link to comment
Share on other sites

Ήταν ωραίο βαπόρι, ειδικά στην αρχική του μορφή.

Πριν το ατύχημα που του χάλασε λίγο την πλώρη, η οποία άλλαξε μορφή με την επισκευή και έγινε λιγότερο ντελικάτη. 

Επίσης πριν την επέκταση του πρώτου ντεκ επιβατών προς πλώρα, που δημιούργησε το πλωριό μπαλκόνι στον καθρέφτη. 

Γενικά μου αρέσουν τα πλωριά μπαλκόνια, αλλά ο καθρέφτης που είχε αρχικά, χωρίς το μπαλκόνι, ήταν σαφώς πιο όμορφος, αυστηρός, επιβλητικός και αρμονικός με τη γενικότερη αισθητική του βαποριού και τις γραμμές του. Ακόμα και στην αρχική του μορφή μπορούσες να αγναντεύεις πλώρα, από τις ανοιχτές πόρτες στις άκρες του καθρέφτη, εκεί στο άνω μέρος των σκαλιών που κατεβαίναν στην πλώρη. 

Οπότε για τη συγκεκριμένη περίπτωση θεωρώ ότι η αλλαγή στον καθρέφτη το χάλασε εμφανισιακά και τα ξαδερφά Επτάνησος - Δήλος ήταν πιο όμορφα.

Γούστα είναι αυτά. Τι θα έλεγε άλλωστε ένας τύπος με το Επτάνησος στο αβαταρ του; 

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...