Jump to content
Shipfriends

Ιωάννης Κ (IMO 7325502)


Recommended Posts

On 1/26/2012 at 3:23 PM, kyr1 said:
.....το Ιωάννης Κ ( IMO 7325502) τοσοδούλικο βαποράκι (420 DWT αναφέρει to equasis) του 1973 το οποίο κυκλοφορούσε ναυλωμένο από την ΕΚΟ εκτελώντας δρομολόγια από ΕΛΔΑ κυρίως προς Μύκονο αλλά και σε άλλα μικρά νησάκια........

Τελευταία φορά το πέτυχα σε ντάνα κάπου στο Πέραμα θεωρητικά ακόμα εκεί βρίσκεται......

πράγματι στο πέραμα βρίσκεται το Iωάννης K, στην ντάνα μπροστά από την προβλήτα των αμφίπλωρων.

post-2102-0-68622700-1327600566_thumb.jp

πολύ όμορφο καραβάκι, "άλλης εποχής", κατασκευασμένο το 1973 στην πολωνία (Odratrans Shipyard Wroclaw) με προηγούμενα ονόματα : MINOL 15 (1973), FREEHAND (1990). Oνομάζεται Iωάννης K. και φέρει Eλληνική σημαία από το 1993 ενώ ανήκει στην Ioannis Kapa NE με έδρα τον πειραιά.

Nα το δούμε και σε φωτό από την gallery του φόρουμ, του Panagia Ekatontapiliani.

1_Ioannis_K_in_Paros_26-07-09.JPG

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

To ΙΩΑΝΝΗΣ Κ ηταν τακτικος θαμωνας στις Κυκλαδες.Παρος και Ναξος ηταν στο προγραμμα του πλοιου ενω το εχω δει και στη Μυκονο.Γενικοτερα ειναι αρκετα μικρο χωρις καταπελτες για τα βυτια.Στην Παρο χρησιμοποιουσε συγκεκριμενη προβλητα για να ξεφορτωνει,λιγο πιο περα απο εκει που φευγουν τα μικρα για Αντιπαρο,χωρις να ενοχλει οταν ερχοταν μεγαλο επιβατικο ενω στην Ναξο πολλες φορες αναγκαζοταν να βγει στη ραδα.

Το μελλον του δεν νομιζω οτι διαγραφεται και πολυ ευοιωνο αν κρινω απο τη θεση που ειναι δεμενο.Τα περισσοτερα απο τα πλοια που ειναι εκει ειναι παρατημενα για χρονια

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Bρε και πήρα μια τρομάρα :P χθες που πέρασα από το Πέραμα και δεν είδα το ΙΩΑΝΝΗΣ Κ στη ντάνα μπροστά από την προβλήτα των αμφίπλωρων. Είπα, πάει, μας την έκανε κι αυτό για απέναντι.

Αμ δε !!! Ζει και βασιλεύει το πανέμορφο βαποράκι, και διανύει και δεύτερη νιότη. Φρεσκοβαμμένο και λαμπερό, δεμένο δίπλα στο ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ, στο ναυπηγείο του Ψυχάλη στο Πέραμα.

gallery_2102_1286_330575.jpg

gallery_2102_1286_477620.jpg

Link to comment
Share on other sites

Εδώ και καιρό είχαν πάρει τ'αυτιά μου ότι είχαν γίνει αρκετές μετατροπές και εκτεταμένες επισκευές στο βαποράκι (μεταξύ μας μια γερή επισκευή την είχε κάτι παραπάνω από ανάγκη). Το έχω δει αρκετές φορές άδειο από φορτίο, όμως έτσι σουζαρισμένο δεν το είδα ποτέ. Θα προσπαθήσω να μάθω αν ισχύουν αυτά που είχα ακούσει και θα επανέλθω. Πάντως είναι αλήθεια ότι διανύει δεύτερη νιότη, τώρα το αν θα δουλέψει και πότε και που δεν το γνωρίζω. Το συμβόλαιό του με την ΕΚΟ βέβαια έχει λήξει εδώ και πάρα πολύ καιρό. Να σημειώσω ότι τον καιρό που ο μπόμπιρας ήταν σε πλήρη δράση ουδεποτε τον είδα να εκπέμπει σήμα ais, και γενικώς ακολουθούσε αλλες νοοτροπίες! ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Τελικα το πλοιο θα δουλεψει,αλλα οχι στην Ελλαδα.Πλεον ονομαζεται MARINA CALM,εβαλε AIS και συμφωνα με αυτο αναχωρησε για Νιγηρια.

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Αν πλοιοκτήτρια αναφέρεται η Ιωάννης Κ τότε προφανώς πρέπει να είναι η ίδια που έχει και το...ομωνυμο πλοίο το οποίο δεν ξέρω αν δουλεύει πλέον. Υποτίθεται ότι είχε περάσει γερή επισκευή επειδή θα το ναύλωνε μεγάλη εταιρεία καυσίμων, αλλά τελικά ενώ βάφτηκε και φτιάχτηκε ( ; ) το είδαμε νομίζω σε κάποιες φωτογραφίες ότι παρέμενε ανενεργό. Όσον αφορά στη Στελλα, δε θα μου κάνει εντύπωση αν ειναι ακόμα παρατημένη.

Link to comment
Share on other sites

Από πέρυσι έχει αλλάξει όνομα και σημαία (Μολδαβίας), ενώ σύμφωνα με το equasis ανήκει και διαχειρίζεται από την World Shipping Enterprises S.A με έδρα τον Πειραιά! Πάντως, αν πήγε όντως στη Νιγηρία όπως έλεγε το AIS, δε ξέρω αν δουλεύει μιας και το τελευταίο του στίγμα ήταν.. πέρυσι, "λίγο" πριν περάσει το Γιβραλτάρ!

Link to comment
Share on other sites

To πλοιο φαινεται ακομα "in service" στο equasis αλλα προσωπικα κραταω μια επιφυλαξη αν πραγματι δουλευει μιας και το τελευταιο του στιγμα στο AIS είναι από το 2015 στην Κωνσταντινουπολη

Link to comment
Share on other sites

  • polmyt changed the title to Ιωάννης Κ (IMO 7325502)

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...