Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

  • 1 year later...

Eκτός από το παλιό και το νεότερο Aλφα I, στην χώρα μας δραστηριοποιείται και το Aλφα II, για το οποίο δεν βρήκα κάποια αναφορά στο φόρουμ αλλά ούτε και κάποια του φωτό στην gallery.

Tο Aλφα II (IMO 6620034) έχει κατασκευαστεί το 1966 στην Iταλία (Cantieri Navali Solimano, Savona) και από ότι δείχνουν τα στοιχεία του, δραστηριοποιείται επί πάρα πολλά χρόνια στα μέρη μας.

προηγούμενα ονόματα : Helen P (1966), Aμφιτρύων (1970), Bασιλική (1979). Fέρει Eλληνική σημαία από το μακρινό 1970 και το σημερινό του όνομα από το 2002, ενώ ανήκει στην εταιρεία Pyrsos Shipping με έδρα στο Xαιδάρι Aττικής.

Nα το δούμε σε μία φωτό από το πέραμα, πριν λίγες μόνο ημέρες.

gallery_2102_22_429048.jpg

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

Το συγκεκριμένο εφοδιαστικό επισκεύτηκε μερικές φορές πέρυσι το καλοκαίρι το λιμάνι του Πειραιά για τον ανεφοδιασμό κρουαζιερόπλοιων. Αν κρίνω από το όνομα, αλλά και από την τσιμινιέρα (μπλε, χωρίς κάποιο σινιάλο εταιρίας κλπ), πρέπει να ανήκει στην ίδια εταιρία με το ΑΛΦΑ Ι.

gallery_3072_22_1112463.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Αν δεν κάνω λάθος, το ΑΛΦΑ ΙΙ πρέπει να έχει βαφτεί πλέον μαύρο, πιθανότατα από τα τέλη Γενάρη όπου είχε βγει για συντήρηση, όπως φαίνεται στο post του Σείριου πιο πάνω.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Το πλοίο πρέπει να βρίσκεται εδώ και λίγους μήνες δεμένο στη ντάνα με τα υπόλοιπα δεξαμενόπλοια, δίπλα από τα αμφίπλωρα στο Πέραμα. Να θυμίσω πως στο ίδιο σημείο είναι δεμένα και τα ΓΡΗΓΟΡΗΣ Π και ΚΑΠΤEΝ ΓΙΑΝΝΗΣ, τα οποία πριν ένα χρόνο είχαν... θέμα με το νόμο! Να είχε άραγε και το ΑΛΦΑ ΙΙ τέτοιο θέμα??

post-3072-0-65128700-1348506011_thumb.jp

Edited by TankerShip
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Σύμφωνα με το AIS, το πλοίο εκπέμπει εδώ και λίγες μέρες με το όνομα NEDA (ΝΕΔΑ) ενώ παραμένει στο ίδιο σημείο που ήταν τον τελευταίο καιρό, στη ντάνα στο Πέραμα, δίπλα από τα αμφίπλωρα για Παλούκια.  

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Να δούμε και μια φωτο του πλοίου με το νέο του όνομα (όσο φαίνεται δλδ στη φώτο!) αλλά και τα... νέα σινιάλα του. Το συγκεκριμένο "hp" (αν το διαβάζω σωστά) φέρουν εδώ και καιρό και τα εφοδιαστικά ΜΕΝΑΛΟ (ex BLUE OCEAN) και ΛΑΣΣΕΑ (ex ΑΦΡΟΣ IV), γι' αυτό το λόγο είχα υποθέσει πως τα πλοία αυτά δουλεύουν για την ίδια εταιρία (αν και το "hp" δεν παραπέμπει σε κάποια από τις γνωστές του χώρου...)

 

gallery_3072_319_565589.jpg

Edited by TankerShip
Link to comment
Share on other sites

Νέα ταυτότητα στο πλοίο, φέρεται να λέγεται πια Lamar με σημαία Τόγκο. Πρός τιμήν του αξέχαστου Μάικ Λαμάρ να υποθέσω :D

 

Πλοιοκτήτρια εταιρεία η Muraco Management Corp, και διαχειρίστρια ή PAK Marine & Shipping Services της πατρίδας του Πήτερ Οφορίκουε.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 1 month later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...