Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Πυρκαγιά μικρής έκτασης εκδηλώθηκε στο μηχανοστάσιο του Ε/Γ-Υ/Γ «ΦΛΑΙΝΓ ΝΤΟΛΦΙΝ ΧΙΧ» Ν.Π. 9523 χθες το απόγευμα λίγο πριν τον απόπλου του από την προβλήτα του Αργοσαρωνικού του λιμένα Πειραιά για Αίγινα με 20 επιβάτες.
Η πυρκαγιά κατασβέστηκε από το πλήρωμα με ιδία μέσα του πλοίου.
Από το 8 Λιμενικό Φυλάκιο του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου, ενώ οι επιβάτες προωθήθηκαν στον προορισμό τους με άλλο πλοίο.

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

Εκείνη την ώρα ήμουν στο λιμάνι και είχα δει 2 πυροσβεστικά και είχαν πάει προς τη προβλήτα των δελφίνων αλλά δεν έβλεπα καθόλου καπνό. Συν τις άλλης έφυγαν σε λιγότερα από πέντε λεπτά και δεν έδωσα παραπάνω σημασία.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Ήθελαν να γυρίσουν στον Πειραιά με «δελφίνι», επέστρεψαν... οδικώς :P

Πηγη ΕΘΝΟΣ

Οδικώς βρέθηκαν να ταξιδεύουν κατά την επιστροφή τους από την Ερμιόνη 40 άτομα, που είχαν προγραμματίσει να φτάσουν στον Πειραιά με το «Ιπτάμενο Δελφίνι 19».

Το ταχύπλοο υδροπτέρυγο της Hellenic Seaways υπέστη μηχανική βλάβη λίγο μετά την αναχώρησή του από τον Πειραιά, χθες στις 2.15 το μεσημέρι, για Πόρο - Υδρα - Ερμιόνη, με 54 επιβάτες.

Το σκάφος επέστρεψε στον Πειραιά και οι επιβάτες μοιράστηκαν σε άλλα πλοία, ανάλογα με τον προορισμό τους, για να εξυπηρετηθούν.

Επίσης, με άλλα πλοία εξυπηρετήθηκαν οι επιβάτες από Υδρα και Πόρο, που επρόκειτο να επιστρέψουν στον Πειραιά με το «Ιπτάμενο Δελφίνι 19», αλλά οι 40 επιβάτες από Ερμιόνη υποχρεώθηκαν να ταξιδέψουν με πούλμαν για τον Πειραιά, του οποίου τα έξοδα κάλυψε η πλοιοκτήτρια εταιρεία.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Το FD XIX έχει μείνει στο λιμάνι της Ύδρας αφού κατά τον απόπλου για το δρομολόγιο των 1350 από Ύδρα. Δεν ξέρω σίγουρα αν είναι βλάβη ή κατά μία πληροφορία έχει κτυπήσει το πηδάλιο του σε κάποιο αντικείμενο όταν έκανε ανάποδα για να βγει από το λιμάνι

Link to comment
Share on other sites

Η ανακοίνωση απο το ΥΕΝ για τη βλάβη στο Ε/Γ-Υ/Γ «ΦΛΑΪΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ ΧΙΧ» στην Ύδρα

Απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ύδρας, ενημερώθηκε από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ «ΦΛΑΪΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ ΧΙΧ» Ν.Π. 9523, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο (Ερμιόνη * Ύδρα * Πόρος * Πειραιάς), με 96 επιβάτες, ότι είχαν παρουσιασθεί κραδασμοί στην αριστερή κύρια μηχανή του πλοίου.

Το ανωτέρω Ε/Γ-Υ/Γ κατέπλευσε ασφαλώς στο λιμένα Ύδρας, όπου κατόπιν σχετικού ελέγχου, με τη συνδρομή επαγγελματία δύτη, διεπιστώθη τρέβλωση δύο πτερυγίων της αριστερής προπέλας του σκάφους.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους, μέχρι προσκόμισης πιστοποιητικού διατήρησης αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα Νηογνώμονα, ενώ οι επιβάτες προωθήθηκαν στους προορισμούς τους (08 στον Πόρο και 88 στον Πειραιά), με άλλα πλοία της γραμμής.

Το πλοίο πήγε για επισκευή στο Πέραμα και σήμερα το μεσημέρι επέστρεψε στο Πειραιά ενώ το απόγευμα ξεκίνησε πάλι δρομολόγια

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Υ/Γ FLYING DOLPHIN 19 στον Πόρο

Πηγη: ΥΟΑΝ & ΥΠΠ

Ενημερώθηκε, στις 11.30 χθες, η Λιμενική Αρχή Πόρου, από τον πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ «FLYING DOLPHIN 19» Ν. Π. 9523, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο (Σπέτσες * Ύδρα * Πόρος - Πειραιάς) ότι είχε παρουσιασθεί βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή, ενώ το πλοίο βρισκόταν σε απόσταση 2,5 ν.μ. από την νότια είσοδο του λιμανιού του Πόρου, με εξήντα έξι (66) επιβάτες, εκ των οποίων 9 για Πόρο και 57 για Πειραιά.

Το πλοίο κατέπλευσε αυτοδύναμα στον Πόρο, στις 11.40, όπου από τη Λιμενική Αρχή Πόρου, απαγορεύτηκε ο απόπλους, μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού από τον παρακολουθούντα Νηογνώμονα. Μετά την αποκατάσταση της βλάβης, το υδροπτέρυγο απέπλευσε για το λιμάνι του Πειραιά, κενό επιβατών.

Οι επιβάτες με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά, προωθήθηκαν με άλλα πλοία με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Υ/Γ «Flying Dolphin XIX» Ν.Π. 9523 στην Αίγινα στις 23/08/2010

Πηγή: ΥΟΑΝ & ΥΠΠ

Στις 23/08/2010, η Λιμενική Αρχή Αίγινας, η Λιμενική Αρχή Αίγινας ενημερώθηκε από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ «ΦΛΑΪΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ XIX» Ν.Π. 9523, που είχε αποπλεύσει στις 12:00 για εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολόγιου από Αίγινα προς Πειραιά, με 33 επιβάτες, ότι είχε παρουσιαστεί βλάβη στην δεξιά κύρια μηχανή (θραύση ελαστικού συνδέσμου ρεβέρσας).

Στις 12:25, το πλοίο κατέπλευσε με μία μηχανή στο λιμάνι της Αίγινας, όπου προσέδεσε ασφαλώς και αποβίβασε τους επιβάτες, οι οποίο προωθήθηκαν στον προορισμό τους με τον Ε/Γ-Ο/Γ «ΦΟΙΒΟΣ», το οποίο απέπλευσε στις 12:30.

Από τη Λιμενική Αρχή επιτράπηκε ο απόπλους του πλοίου, κενό επιβατών, για Πειραιά, προς αποκατάσταση βλάβης και προσκόμισης πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Μηχανική βλάβη σε Ε/Γ-Υ/Γ ΦΛΑΪΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ 19

Πηγη: ΥΕΝ

Χθες το απόγευμα, η Λιμενική Αρχή Πόρου, ενημερώθηκε από τον Μηχανικό του Ε/Γ-Υ/Γ «ΦΛΑΪΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ 19» Ν.Π. 9523, ότι κατά τη διαδικασία απόπλου, με 85 επιβάτες, για εκτέλεση εγκεκριμένου δρομολογίου από Πειραιά προς Πόρο - Ύδρα - Σπέτσες - Ερμιόνη - Πόρτο Χέλι, είχε παρουσιαστεί βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή του πλοίου (έμφραξη φίλτρου πετρελαίου).

Στις 18:30 ύστερα από την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το Νηογνώμονα που το παρακολουθεί, το «ΦΛΑΪΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ 19» απέπλευσε για τα επόμενα λιμάνια προσέγγισης.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ταλαιπωρία για τους επιβάτες του «F/D ΧΙΧ»

Με καθυστέρηση μιας ώρας κατέπλευσε στο λιμάνι της Ύδρας το «F/D ΧΙΧ» που εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο «Πειραιά – Πόρο – Ύδρα – Ερμιόνη – Σπέτσες – Πόρτο Χέλι», διότι κατά την διαδρομή του από τον Πόρο στην Ύδρα, είχε εμπλοκή διχτύου στην προπέλα του.

Το «F/D ΧΙΧ» προσέδεσε με ασφάλεια στον προβλήτα στις 19:30 μ.μ., αντί της προγραμματισμένης 18:30 μ.μ. και απέπλευσε από το λιμάνι στις 19:50 με 38 επιβάτες.

Πηγή www.zougla.gr

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Υ/Γ στον Πειραιά

Το 8ο Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά ενημερώθηκε σήμερα από το Κέντρο Διαχείρισης Θαλάσσιας Κυκλοφορίας και τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ «ΦΛΑΙΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ XIΧ» Ν.Π. 9523, το οποίο κατά την εκτέλεση του πλου του από Πειραιά για Αίγινα παρουσίασε κραδασμούς στην δεξιά προπέλα, με 51 επιβάτες.

Το Ε/Γ-Υ/Γ έδεσε στον Πειραιά στις 13.30 και αποβίβασε με ασφάλεια τους επιβάτες του, οι οποίοι προωθήθηκαν στον προορισμό τους με άλλο πλοίο της ίδιας εταιρίας.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους, μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη και να προσκομιστεί σχετικό βεβαιωτικό διατήρησης κλάσης από το Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Πηγή ΥΕΝ

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Υ/Γ «F/D XIX» στην Ερμιόνη

Πηγή:ΥΕΝ

Σήμερα στις 10:00, το Ε/Γ-Υ/Γ «FLYING DOLPHIN XΙΧ» Ν.Π. 9523 κατά την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου από Πειραιά για Πόρο – Ύδρα – Ερμιόνη – Σπέτσες – Πορτοχέλι και ενώ έπλεε από Ύδρα για Ερμιόνη, παρουσίασε βλάβη (διαρροή ελαίου ψυγείου) στην αριστερή κύρια μηχανή, με τριάντα εννέα (39) επιβάτες.

Το πλοίο κατέπλευσε αυτοδύναμα στην Ερμιόνη με μειωμένη ταχύτητα, όπου από τη Λιμενική Αρχή, απαγορεύτηκε ο απόπλους, μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη και να προσκομιστεί σχετικό βεβαιωτικό από τον Νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ οι επιβάτες προωθήθηκαν στους προορισμούς τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Η βλάβη του Flying Dolphin XIX συνέβη στις 10:00 το πρωί σήμερα. Το πλοίο έφτασε αυτοδύναμα στην Ερμιόνη στις 10:30 και αναχώρησε στις 16:20 περίπου για τον Πειραιά στον οποίο έφτασε στις 17:50.

Edited by proud_ionian
2 σε 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Μηχανική βλάβη F/D XIX στην Αίγινα

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Αίγινας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ «F/D XIX» Ν.Π. 9523, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Αίγινα για Πειραιά, ότι παρουσίασε μηχανική βλάβη.

Το πλοίο επέστρεψε αυτοδύναμα στην Αίγινα, αποβιβάζοντας με ασφάλεια τριάντα οκτώ (38) επιβάτες.

Από την Λιμενική Αρχή Αίγινας απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Γ-Υ/Γ «F/D XIX» μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα ενώ οι επιβάτες προωθήθηκαν στον προορισμό τους με το Ε/Γ-Υ/Γ «F/D XVII» της ίδιας εταιρείας

Πηγή: Ελληνική Ακτοφυλακή

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Βλάβη του Ε/Γ-Υ/Γ Flying Dolphin 19 στον Πόρο στις 03/07/21

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Πόρου, απογευματινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ ''ΦΛΑΪΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ XIΧ'' Ν.Π. 9523, ότι κατά την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου από λιμένα Πειραιά για Πόρο – Ύδρα – Σπέτσες – Π. Χέλι και επιστροφή, με εκατό (100) επιβάτες, διαπιστώθηκαν έντονοι κραδασμοί στο αξονικό σύστημα, ενώ έπλεε ανοιχτά ν. Αίγινας και θα συνεχίσει τον πλου με συμβατική ταχύτητα.

Το ανωτέρω πλοίο κατέπλευσε αυτοδύναμα στο λιμάνι του Πόρου, όπου αποβίβασε με ασφάλεια όλους επιβάτες του, οι οποίοι προωθήθηκαν στους προορισμούς τους με μέριμνα της εταιρείας.

Από στέλεχος του Τοπικού Κλιμάκιου Επιθεώρησης Πλοίων λιμένα Πόρου διενεργήθηκε επιθεώρηση, όπου με τη συνδρομή δύτη διαπιστώθηκε ράγισμα αριστερού πτερυγίου συγκράτησης εδράσεως ελικοφόρου άξονα της αριστερής κύριας μηχανής.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΦΛΑΪΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ ΧΙΧ'', μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Υ/Γ Flying Dolphin 19 στην Ύδρα στις 08/07/21

Quote

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ύδρας από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ “ΦΛΑΪΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ ΧΙΧ” Ν.Π. 9523 ότι, κατά την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου από τον λιμένα Πόρου προς τον λιμένα Ύδρας, το εν λόγω πλοίο παρουσίασε μηχανική βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή και κατέπλευσε με συμβατική πλεύση, αποβιβάζοντας με ασφάλεια 82 επιβάτες, 51 εκ των οποίων είχαν ως τελικό προορισμό τον οικείο λιμένα.

Από το Λιμεναρχείο Ύδρας απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του Ε/Γ-Υ/Γ, μετά όμως από την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, του επετράπη ένας μεμονωμένος πλους για τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος προς αποκατάσταση της εν λόγω βλάβης, ενώ οι υπόλοιποι 31 επιβάτες προωθήθηκαν στους προορισμούς τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Υ/Γ Flying Dolphin 19 στον Πόρο

Quote

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Πόρου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ “ΦΛΑΪΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ ΧΙΧ” Ν.Π. 9523 ότι, ενώ το πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Σπέτσες για Ύδρα - Πόρο - Πειραιά, παρουσίασε μηχανική βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή. Το Ε/Γ-Υ/Γ πλοίο, κατέπλευσε ασφαλώς στον λιμένα Πόρου, αποβιβάζοντας με ασφάλεια εβδομήντα πέντε (75) επιβάτες.

Με μέριμνα της εταιρείας προωθήθηκαν στον προορισμό τους οι αποβιβασθέντες εβδομήντα πέντε (75) επιβάτες καθώς και οι είκοσι πέντε (25) επιβάτες που ανέμεναν στον λιμένα Πόρου.

Από το Λιμεναρχείο Πόρου απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του Ε/Γ-Υ/Γ πλοίου, ενώ με την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, του επετράπη ένας μεμονωμένος πλους για τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος προς αποκατάσταση της εν λόγω βλάβης.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...