Jump to content
Shipfriends

Το ναυάγιο του Costa Concordia στο νησί Giglio στην Ιταλία


Recommended Posts

  • Replies 402
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Μία εκ τών παρενεργειών τής όλης ιστορίας είναι προφανώς και το ότι έπαυσαν οι θαλάσσιες εκδρομές που ωργάνωναν διάφοροι ιδιοκτήτες καραβακίων που μετέφεραν τον κόσμο να δή το "αξιοθέατο" μισοβυθισμένο κρουαζιερόπλοιο.Ολοι αυτοί τώρα θα κλαίουν με μαύρο δάκρυ,αφού το "αξιοθέατο" την κοπάνησε........

Link to comment
Share on other sites

Θα έχη μεγάλο ενδιαφέρον πάντως όταν το βγάλουν στην στεριά γιά διάλυση.

 

Φαντάζομαι θα το βάλουν σε κάποια δεξαμενή,διότι δέν νομίζω ότι θα μπορέσουν να το τραβήξουν στην ακτή.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Από το θάνατο προτίμησα τη σωστική λέμβο, λέει ο πλοίαρχος του Costa Concordia

 

Για μία ακόμα φορά προκαλεί ο Φραντσέσκο Σκετίνο - Εξέφρασε τη λύπη του για τα θύματα

 

Προκαλεί για μία ακόμη φορά ο Φραντσέσκο Σκετίνο, πλοίαρχος του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia, κατά τη διάρκεια κατάθεσής του στο δικαστήριο του Γκροσέτο για τη ναυτική τραγωδία.

 

 

Ο καπετάνιος του μοιραίου πλοίου που εξαιτίας των λανθασμένων χειρισμών οδήγησε τον Ιανουάριο του 2012 στην πρόσκρουση στα αβαθή του νησιού Τζίλιο στην Ιταλία και σκόρπισε το θάνατο σε 32 επιβαίνοντες, εξήγησε για ποιο λόγο εγκατέλειψε το Costa Concordia και επιβιβάστηκε σε σωστική λέμβο ενώ οι επιβάτες πάλευαν για τη ζωή τους.

 

«Εκείνη τη στιγμή ανάμεσα στο θάνατο, μία βουτιά στη θάλασσα και μία πτώση, προτίμησα τη σωστική λέμβο», δήλωσε προκλητικά ο Σκετίνο.

 

Χαμηλώνοντας το βλέμμα και με σπασμένη φωνή, επιχείρησε να εκφράσει τη συντριβή του για τα θύματα, λέγοντας ότι «δυστυχώς υπήρχαν άνθρωποι που παρέμειναν εγκλωβισμένοι. Πρόκειται για στιγμές που δε θα ξεχάσω ποτέ».

 

Όσο για το ποιος φέρει την ευθύνη για την τραγωδία δήλωσε πως υπεύθυνη είναι η ομάδα που βρισκόταν στη γέφυρα του πλοίου.

 

«Αν ανέβαινα εγώ στη γέφυρα και εκείνοι κατέβαιναν, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά», συμπλήρωσε ο Σκετίνο.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καταδικάστηκε ο καπετάνιος του Costa Concordia

 

Σε κάθειρξη 16 ετών καταδικάστηκε ο καπετάνιος του Costa Concordia, Φραντσέκο Σκετίνο, σε σχέση με το πολύνεκρο ναυάγιο που σημειώθηκε στις ακτές της Ιταλίας πριν από τρία χρόνια, αν και η πρόταση της εισαγγελέως ήταν για φυλάκιση 26 ετών.

 

Η δίκη ολοκληρώθηκε μετά από 19 μήνες με τον Σκετίνο να αντιμετωπίζει κατηγορίες ανθρωποκτονίας και εγκατάλειψης του σκάφους στις 13 Ιανουαρίου 2012 πριν την απομάκρυνση των 4.200 επιβατών του πλοίου.

 

Ο ίδιος ο Σκετίνο στην τελευταία τοποθέτησή του πριν την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου υποστήριξε ότι έγινε βορά των Μέσων Ενημέρωσης για το ναυτικό δυστύχημα που προκάλεσε τον θάνατο 32 ανθρώπων.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 10 months later...

Σύμφωνα με σημερινή φωτογραφία φίλου στο Facebook (την οποία δεν μπορώ να αναδημοσιεύσω) η διάλυση του πλοίου προχωρά, με τον όγκο της κατασκευής που έχει αφαιρεθεί να φτάνει μέχρι και το ντεκ της κουβέρτας.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Το εφετείο της Φλωρεντίας επιβεβαίωσε την ετυμηγορία της πρωτοβάθμιας δικαιοσύνης για καταδίκη σε κάθειρξη δεκαέξι ετών του Φραντσέσκο Σκεττίνο, του κυβερνήτη του πλοίου « Costa Concordia».

Πηγή: The Seanation

Link to comment
Share on other sites

Έχει σχεδόν τελειώσει, η φωτογραφία από την περασμένη Κυριακή. Πρέπει να είναι λίγο περίεργο συναίσθημα να φεύγεις από τη Γένοβα για κρουαζιέρα, και να περνάς δίπλα στο κουφάρι.

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...
  • 1 month later...
  • 1 year later...
  • 1 year later...
  • 1 year later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...