Jump to content
Shipfriends

Το ναυάγιο του Costa Concordia στο νησί Giglio στην Ιταλία


Recommended Posts

Sτους οκτώ ανέρχονται οι νεκροί μέχρι αυτή τη στιγμή από το δυστύχημα του Costa Concordia στο νησί Giglio, έξω από τις ακτές της Tοσκάνης, δυστύχημα σκηνές του οποίου κάποιοι σπεύδουν να παραλληλίσουν με αυτές του... Tιτανικού. 'Aρθρο κάνει λόγο για προσάραξη και δυνατό τράνταγμα, 50 παγιδευμένους (κυρίως άτομα με ειδικές ανάγκες) και 80 αγνοούμενους, δεδομένου ότι πολλοί πήδηξαν στη θάλασσα. Tο πλοίο βρίσκεται πολύ κοντά στη στεριά, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες του προαναφερθέντος δημοσιεύματος, και φέρει μεγάλη κλίση από εισροή υδάτων.

Edited by proud_ionian
tag
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 402
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

στην περιοχή βλέπουμε από το αις και ένα ελικόπτερο διάσωσης http://www.marinetra...153&header=true

και δυστυχώς μάλλον πως το πλοίο δεν θα σωθεί καθώς έχει ήδη κλίση κοντά στις 75-80 μοίρες με εμφανή μόνο την αρ πλευρά του στην επιφάνεια της θάλασσας

Edited by Nikos_Chania
Link to comment
Share on other sites

δυστυχώς έγινε αυτό που όλοι φοβόμασταν. Mια πλωτή πόλη, ένα "θαύμα" της τουριστικής ναυπηγικής, να βυθισθεί σε λίγες ώρες. και δεν δέχομαι ότι οι απώλειες ήταν ελάχιστες. Aς ήταν στα ανοικτά μακρυά από στεριά και διασώστες...να βλέπαμε πόσες θα ήταν οι απώλειες. Eλπίζω αυτό το δυστύχημα να αποτελέσει την αρχή για την αναθεώρηση ορισμένων απόψεων σε σχέση με την ναυπήγηση μεγαθηρίων με 4-5-6 χιλιάδες επιβαίνοντες...πριν συμβεί το απευκταίο δυστύχημα...νύχτα στα ανοιχτά και με κακοκαιρία.

Tο πλοίο -όπως προείπαν και φαίνεται στο βίντεο- βυθίσθηκε, απλώς δεν πήγε στον πάτο.

Edited by ΝΗΡΕΑΣ
Link to comment
Share on other sites

το πλοιο εκατσε στον βυθο απο την αντιθετη πλευρα του ρηγματος,υπαρχει καποια εξηγηση γιαυτο?(εβαλαν νερο στις δεξαμενες στα ξεξια για να εξισορροπησουν την κλιση?).κριμα για τους ανθρωπους που χαθηκαν. :unsure:

Link to comment
Share on other sites

απίστευτο,ίσως αρκετά θα αλλάξουν μετά απο αυτό,έχει ενδιαφέρον βέβαια σε πόσο χρόνο βυθίστηκε γιατί σε τέτοια πλοία ναι μεν υπάρχουν 4 και 5 χιλιάδες επιβάτες αλλά θεωρείται ότι ο χρόνος εκένωσης θα είναι αρκετος

Link to comment
Share on other sites

Καλή χρονιά σε όλους.

Δυστυχώς από τις λίγες πληροφορίες που Κατάφερα να Δω, το Δυστύχημα έχει αρΚετές ομοιώτητες με το "ΔιΚό μας" στη σαντορίνη το 2007 Και ευτυχώς μπορώ να πω έγινε πολύ Κοντά στη στεριά.

εύχομαι να μην αυξηθούν οι αγνοούμενοι Και να μην ξαναγίνει Κάτι τέτοιο.

πρέπει να είναι το πρώτο τέτοιο μεγέθους πλοίο που βυθίζεται Και θα φανεί πώς πρέπει να οργανώνεται η εΚΚένωση ενός τόσο μεγάλου αριθμού επιβατών.

Link to comment
Share on other sites

απ οτι ακουσα στο ραδιοφωνο των πλοιο ηταν 7 μιλια εκτος πορειας οταν χτυπησε στην 'ξερα'(?).ο πλοιαρχος αποφασισε μετα την 'συγκρουση' να παει προς το giglio για να ειναι πιο κοντα σε ακτη κατα την εκκενωση των επιβατων.

απο την μαρτυρια ενος επιβατη:

'ηταν 21.15 και ημασταν ολοι στα σαλονια για το δειπνο οταν ξαφνικα ακουστηκε ενας δυνατος θορυβος και το πλοιο σχεδον αμεσως πηρε κλιση 45μοιρων.ο καπετανιος μας ειπε οτι υπηρχε καποιο τεχνικο προβλημα και επρεπε να ανεβουμε ολοι στα υψηλοτερα καταστρωματα.λιγο αργοτερα ακουστηκε ξανα ενας ισχυρος θορυβος και το πλοιο πηρε ακομα μεγαλυτερη κλιση.επικρατησε πανικος,ανθρωποι πηδηξαν κατευθειαν στην θαλασσα ενω τα διαφορα σωστικα μεσα ειχαν ηδη φτασει'

Link to comment
Share on other sites

αλλη μια τραγωδία σε επιβατηγό πλοίο εξαιτίας του ανθρώπινου παράγοντα,δυστυχώς είναι πια δεδομένο πως όταν γίνει ένα ατύχημα θα οφείλεται σε λάθος ναυσιπλοιας,το να γίνει ένα ατύχημα επειδή ο άθρωπος δεν έχει κατανοήσει ακόμα όλα τα μυστικά της φύσης ίσως να είναι μέσα στη πορεία της εξέλιξης του πολιτισμού αλλά να χάνονται ζωές επειδή κάποιος δεν έκανε τη δουλειά του είναι αδιανοήτο

Edited by Stefanos
Link to comment
Share on other sites

μου κανει εντυπωση που ειχε τοση μεγαλη αποκλιση απο την πραγματικη πορεια γιατι τα κρουαζιεροπλοια περνανε της πορειες στο navigator κ ακολουθουνε την πορεια πανω στον κερσορα!

παντως θα εχει ενδιαφερον να δουμε τις επομενες κινησεις δηλ. τα μετρα για την ρυπανση την απαντληση fuel κ λαδιων κ τελος την ανελκυση του πλοιου!κ βεβαια να δουμε κ την αντιδραση τουυ club για την ασφαλεια!αλλα μαλλον θα παει για τotal loss... θα κοπει επι τοπου ετσι το βλεπω προσωπικα

Edited by margaritis24
Link to comment
Share on other sites

μια φωτογραφια που ανεβηκε στο φορουμ του navi που δειχνει ενα κομματι της ξερας κολλημενο στο ρηγμα :blink: (απ οτι λενε υπαρχει ρηγμα κι απο την αλλη πλευρα που ειναι βυθισμενο)

AP120114170191.jpg

Edited by NHSOS XIOS
Link to comment
Share on other sites

μπορώ να ομολογήσω πως έχω μείνει άφωνος από την τελευταία φωτογραφία :blink: . πάντως ο τρόπος με τον οποίο βυθίστηκε το πλοίο και το γεγονός ότι το ρήγμα είναι εκτός νερού δεν θα μπορούσε να είναι θετικό για το μέλλον του πλοίου? :unsure:

Edited by irraklis
Link to comment
Share on other sites

Καταρχην να πω Και γω οτι εχω μεινει με το στομα ανοιχτο με το δυστυχημα. συμφωνω με πολλα απο τα παραπανω απλα να Κανω 2 διευΚρινησεις πανω σε Καποια πραγματα που γνωριζω για το πλοιο. αυτο οπως Και το 99% των Κρουαζιεροπλοιων που χτιζονται στην ευρωπη δεν εχουν ενα navigator σαν αυτο που εχουμε στα αυτοΚινητα Και πανε. εχουνε ενα ολοΚληρο συστημα Και διΚτυο μηχανηματων. σιγουρα το συγΚεΚριμενο ειμαι σε θεση να γνωριζω οτι ειχε Και το συστημα που πηγαινει το πλοιο μονο του περνωντας την πορεια στον ηλεΚτρονιΚο χαρτη. ειναι πολυ ευΚολο με ενα απλο λαθος του χειριστη να γινει η στραβη. αλλα μιλαμε για 7 μιλια εΚτος πορειας. αρα δυσΚολο.. εχω Και Κατι αΚομα στο μυαλο μου αλλα ειναι νωρις για να το αναλυσω Και θα μπουμε σε αχρειαστες λεπτομεριες που λιγοι θα Καταλαβουν Και δε μας ενδιαφερουν σ αυτη τη φαση. να εδειχνε δηλαδη για Καποιο λογο λανθασμενο στιγμα ο ηλεΚτρονιΚος χαρτης Και να αΚολουθουσε λαθος πορεια. αλλα Και παλι τη στερια στο ρανταρ θα επρεπε να τη βλεπει σωστα... οποτε ουτε αυτο στεΚει... εΚτος αν γινανε πολλα αλλα μαζι Και φτασαμε σ αυτο το σημειο. ελπιζω να μαθουμε την αληθεια Καποια στιγμη.

Link to comment
Share on other sites

νομιζω πρεπει να πηγαν ολα στραβα(λαθος στα ηλεκτρονικα συστηματα,χαλαρωση του πληρωματος κλπ)για να εχουμε ενα τετοιο ατυχημα.επισης με βαση τις φωτο και τις μαρτυριες καταλαβαινουμε οτι οποιοδηποτε πλοιο κι αν ηταν(να ειχε καθελκυστει ας πουμε προχτες η εστω να ηταν μια πολυ γερη κατασκευη),αν ειχε περασει ολοκληρωτικα πανω απο μια ξερα(το ρηγμα αυτο δειχνει),θα ειχαμε παλι τα ιδια αποτελεσματα.

δεν νομιζω οτι το συγκεκριμενο ναυαγιο αποδεικνυει κατι για το πως πρεπει να χτιζονται τα πλοια η εστω για το ποσους επιβατες πρεπει να κουβαλανε οσο οτι ο ανθρωπος παντα ειναι αυτος που καθοριζει τις συνεπειες μιας καταστροφης στην θαλασσα.

υγ.για τους προληπτικους: τα βαφτισια του πλοιου που η σαμπανια δεν σπαει με την πρωτη και φωναζουν ολοι οτι προκειται για κακοτυχια.

Link to comment
Share on other sites

H gallery μας το φιλοξενεί σε εικόνες του Sείριου 3 χρόνια πριν στον Pειrαιά, του P100 επίσης από Pειραιά, του "Nissos Chios" από Sαντορίνη και μια δική μου από Mayorca το περασμένο καλοκαίρι.

Edited by .voyager
Link to comment
Share on other sites

συμφωνα με την repubblica υπαρχουν 3 νεκροι(2 γαλλοι/τουριστες και ενας περουβιανος/πληρωμα)και περι τους 70 αγνοουμενος ενω 67 επιβατες επισκεφτηκαν/δεχτηκαν τις πρωτες βοηθειες στην στερια.

ο καπετανιος ισχυριζεται οτι οι ξερες,που χτυπησε το πλοιο,δεν ηταν χαρτογραφημενες.

απο μαρτυριες επιβατων προκυπτει οτι υπηρχε μια γενικοτερη ανοργανωση κατα την εγκαταλειψη του πλοιου και πολλοι το παρομοιασαν με τις σκηνες που ειχαν δει στην γνωστη ταινια με τον τιτανικο(ανθρωποι σε χαος,στις βαρκες υπεραριθμοι,το πληρωμα απων,επιβατες που επεφταν στην θαλασσα και γενικοτερα πανικος).

προσωπικα δεν νομιζω οτι ακουμε κατι καινουργιο απο αυτο το ατυχημα. ανθρωπινα λαθη/πανικος/ελλειψη βοηθειας,τα συστατικα ολων των μεγαλων ναυαγιων/ατυχηματων.

νομιζω περισσοτερο 'τρομοκρατουν' οι εικονες παρα το ιδιο το γεγονος.

Edited by NHSOS XIOS
Link to comment
Share on other sites

Και Ελληνες ανάμεσα στους επιβαίνοντες συμφώνως Ελληνικού Προξενείου! Θα ήθελα να δώ τί θα δείξει το ''μαύρο κουτί'', καθώς μιλάνε στην Ιταλία για πιθανό αχαρτογράφητο ύφαλο

Link to comment
Share on other sites

ο καπετανιος ισχυριζεται οτι οι ξερες,που χτυπησε το πλοιο,δεν ηταν χαρτογραφημενες.

πως είναι αχαρτογράφητες αφού δείχνει ναυτικό χάρτη με τις ξέρες, που φαίνονται ακόμα και στο google earth?

Edited by ΝΗΡΕΑΣ
Link to comment
Share on other sites

και μενα παραξενο μου φανηκε αλλα βλεποντας τις δηλωσεις που εκανε ισχυριζεται οτι περασαν κοντα απο μια χαρτογραφημενη ξερα η οποια ομως ειχε καποια 'προεξοχη' η οποια δεν ηταν περασμενη στους χαρτες.χαρακτηριστικα ειπε 'ημασταν 200-300 μετρα απο τα βραχια και ξαφνικα ακουμπησαμε καπου ενω οι χαρτες εδειχναν οτι υπηρχε μονο νερο εκει.πιθανον η ξερα εκτεινονταν περισσοτερο κατω απο το νερο και βρηκαμε με το πλαι του πλοιου σε αυτη την προεκταση'.επισης αναφερει δυο φορες οτι εκαναν 'εκδρομικο πλου' (ελευθερη μεταφραση του navigazione turistica) ισως για να δικαιολογησει γιατι βρεθηκαν κοντα στις ξερες/βραχια (εκτος πορειας κλπ).τωρα βεβαια τι θα εβλεπαν μεσα στο βραδυ οι επιβατες,που ηταν και στα σαλονια για το δειπνο,ειναι αλλη υποθεση.

τωρα βεβαια τι θα εβλεπαν μεσα στο βραδυ οι επιβατες,που ηταν και στα σαλονια για το δειπνο,ειναι αλλη υποθεση.

τελικα απ οτι φαινεται το πλοιο περναγε ολες τις φορες κοντα στο giglio για να σφυριξει η εστω να το δουν απο μακρια οι επιβατες.

Edited by NHSOS XIOS
Link to comment
Share on other sites

και ξαφνικα ακουμπησαμε καπου ενω οι χαρτες εδειχναν οτι υπηρχε μονο νερο εκει.πιθανον η ξερα εκτεινονταν περισσοτερο κατω απο το νερο και βρηκαμε με το πλαι του πλοιου σε αυτη την προεκταση'.

Mου φαίνεται ότι το Sea Diamond έχει δημιουργήσει σχολή...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...