Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Ας δούμε κι ένα παλιό γκαζαδικάκι, το Κύθνος, το οποίο δραστηριοποιείται αυτόν τον καιρό στην Ηγουμενίτσα. Η παρακάτω φώτο απ' τον Ισθμό της Κορίνθου!

gallery_3072_23_402805.jpg

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
On 1/1/2012 at 10:09 PM, 'SIRIOS said:

...στον μώλο μπροστά από το ναυπηγείο σάββα, βρισκόταν χθες το εφοδιαστικό Kύθνος

On 1/2/2012 at 11:20 PM, 'TankerShip said:

Aν δεν κάνω λάθος, στην ίδια θέση που είναι δεμένο το Kύθνος, ήταν για ένα διάστημα δεμένο και το Afros, μέχρι να πάει για scrap. Eλπίζω να μην είναι το... επόμενο υποψήφιο θύμα στις ρυμουλκήσεις!

On 1/12/2012 at 7:17 PM, 'TankerShip said:

Tο εφοδιαστικό KONSTANTINOS πιθανότατα κατευθύνεται στην Hγουμενίτσα, παίρνοντας λογικά τη θέση του Kύθνος, το οποίο είναι δεμένο στην Eλευσίνα τις τελευταίες μέρες, και που μέχρι και πρόσφατα πήγαινε αρκετά συχνά Hγουμενίτσα για τον εφοδιασμό των πλοίων.

Oπως δείχνουν τα πράγματα, χλωμό διαγράφεται το μέλλον του Kύθνος. Tελευταίο ταξίδι που έκανε σύμφωνα με το AIS, ήταν στις 15 του περασμένου Oκτώβρη, από την Hγουμενίτσα προς την Eλευσίνα, όπου και βρίσκεται συνεχώς το τελευταίο τρίμηνο.

Eχει IMO 5039707, και κατασκευάστηκε το 1963 στην Nορβηγία (Stx Norway Offshore Soviknes, Sovik).

προηγούμενα ονόματα : BELINDA (1963), BALTIC SEA (1965), SUNDEX (1975), AKORI (1979), ENVI II (1987).

φέρει το σημερινό του όνομα από το 2004 και Eλληνική σημαία από το 1987, ενώ ανήκει στην εταιρεία Terpandros Maritime με έδρα τον πειραιά.

Nα δούμε το πλοίο σε μία φωτό από την Hγουμενίτσα, τον Nοέμβριο του 2008,

gallery_2102_22_244139.jpg

αλλά και σε τρεις ακόμα, 1, 2, 3, εξαιρετικές φωτό από την Kόρινθο του φίλου TankerShip.

Edited by Nick the Greek
tag
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Το πλοίο εξακολουθεί να βρίσκεται παροπλισμένο στην αυτήν θέσιν, στην Βλύχα Ελευσίνας. Αν δεν πουληθεί κάπου, σύντομα μάλλον θα φύγει για "απέναντι". Δεξιά στην φωτό διακρίνονται και τα απομεινάρια του SLOPS, στο ναυπηγείο του Σάββα.

gallery_2102_22_216108.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Πριν πέντε ημέρες έφυγε το καραβάκι από την Βλύχα της Ελευσίνας όπου βρισκόταν παροπλισμένο το τελευταίο οκτάμηνο. Με το ίδιο όνομα, αλλά με νέα σημαία Togo και προορισμό το Ντουμπάι. Τελευταίο του στίγμα στο AIS σήμερα τα ξημερώματα από το Πορτ Σάιντ.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Σύμφωνα με το equasis το πλοίο ονομάζεται πλέον "NOOR ONE", με ιδιοκτήτρια εταιρία την "Axia Shiptrading SA" (με έδρα το Ρέντη) και λογικά δραστηριοποιείται πλέον στο Ντουμπάι.

Edited by TankerShip
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Το πλοίο βρίσκεται και πάλι στα μέρη μας και συγκεκριμένα στη Βλύχα της Ελευσίνας! Δε γνωρίζω από πότε έχει έρθει, όμως τα ίχνη του στο AIS έχουν χαθεί από τον Αύγουστο του 2012! Πάντως αν είδα καλά είχε τουλάχιστον 7 άτομα πάνω.

 

gallery_3072_319_541942.jpg

Link to comment
Share on other sites

Πριν απο δυο βδομαδες που ειχα περασει δεν ηταν εκει,οποτε μεσα σε αυτο το διαστημα ηρθε.Ακομα ΚΥΘΝΟΣ λεγεται;Στην πλωρη κατι ειναι γραμμενο αλλα δεν μπορω να διακρινω τι γραφει

Link to comment
Share on other sites

Έχει ακόμα το τωρινό του όνομα, δηλαδή Noorone αλλά με εξαιρετικά μικρά γράμματα, τόσο μικρά ώστε να μην το δω καν την ώρα που ήμουν δίπλα, αλλά μετά στον υπολογιστή, μετά από πολυυυύ ζουμάρισμα! :P

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ήρθε για να μείνει φαίνεται.

 

Συλλήψεις για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα στην Ελευσίνα

 

Για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα συνελήφθησαν, βραδινές ώρες χθες, ο 42χρονος αλλοδαπός Πλοίαρχος καθώς και ο 28χρονος αλλοδαπός Α΄ Μηχανικός, του Δ/Ξ «NOOR ONE», σημαίας Τόγκο, στη θέση «ΒΛΥΧΑ» Ελευσίνας, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής,

Ειδικότερα, σε διενεργούμενο έλεγχο στις δεξαμενές καυσίμων του πλοίου διαπιστώθηκε αναντιστοιχία μεταξύ των ποσοτήτων που υπήρχαν στις δεξαμενές και σε αυτές που δηλώθηκαν στην Τελωνειακή Αρχή Ελευσίνας. Συγκεκριμένα, προέκυψε πλεόνασμα 14,11 Μ.Τ.diesel oil, ενώ για τη δηλωθείσα ποσότητα στο Τελωνείο Ελευσίνας, δεν υπήρχαν παραστατικά προμήθειάς της. Επιπροσθέτως, διαπιστώθηκε ότι δεν έφεραν επί του πλοίου και δεν τηρούνταν τα προβλεπόμενα Βιβλία Πετρελαίου Κίνησης, φορτίου καθώς και το Ημερολόγιο Μηχανής.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας, που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν το εν λόγω πλοίο καθώς και η ανωτέρω ποσότητα καυσίμων.

hcg.gr

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Η σύλληψη και φυλάκιση ενός 62χρονου αρχικαπετάνιου πετρελαϊκής εταιρείας για τη μεταφορά ενός τόνου κοκαΐνης από τη Μέση Ανατολή με το πλοίο «Noor Οne», που είχε αποκαλυφθεί στις αρχές Ιουνίου φέρεται να σηματοδοτεί ένα νέο κύκλο συλλήψεων, ύστερα από νέα στοιχεία που ανακάλυψαν οι δικαστικές αρχές στον Πειραιά.

 

Πηγη: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 9 months later...

μεγαλο θανατικο εχει πεσει στους εμπλεκομενους. :rolleyes:
 



Πολλά ερωτηματικά γεννά ο μυστηριώδης θάνατος του ανθρώπου «κλειδί» για την υπόθεση του πλοίου «Noor One», που μετέφερε δύο τόνους ηρωίνης τον περασμένο Ιούνιο, η οποία παρελήφθη στα ανοιχτά της θάλασσας του Ομάν και μεταφέρθηκε στην Ελλάδα.

Ο 41χρονος προφυλακισμένος για την υπόθεση Τούρκος και φερόμενος «εγκέφαλος» της οργάνωσης, ο οποίος αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας από χρόνια παραπληγία που αντιμετώπιζε, πέθανε μυστηριωδώς στις 20 Ιουλίου κι ενώ είχε εκφράσει την πρόθεσή του να συνεργαστεί με τις δικαστικές Αρχές.

Από τον Κορυδαλλό μέχρι και τον Ερυθρό Σταυρό προκύπτει να υπάρχει ένα τρίωρο... κενό στην μεταφορά του, στο τέλος της οποίας κι απεβίωσε από παθολογικά αίτια, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Θοδωρή Παναγιωτίδη για το news247.gr. Πριν συμβούν όλα αυτά μετέφερε όσα γνώριζε σε συμπατριώτη του, συγκρατούμενό του, ο οποίος με τη σειρά του μετέφερε σε σωφρονιστικό υπάλληλο σε σχέση με τους χαμένους «κρίκους» της υπόθεσης που αφορούν Έλληνες εμπλεκόμενους...

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, φέρεται να είχε εκμυστηρευτεί στον ίδιο συμπατριώτη πριν το δικό του περίεργο τέλος, πως πλέον ήταν νεκροί άλλα πέντε μέλη της οργάνωσης στο Βέλγιο. Τρεις μήνες πριν τον δικό του θάνατο για τα ακριβή αίτια του οποίου θα αποφανθεί ο ιατροδικαστής, κυριολεκτικά εκτελέστηκε σε κακόφημο ξενοδοχείο της Κωνσταντινούπολης και ένας Ιρανός, επίσης ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης που είχε καταφέρει να διαφύγει εγκαίρως στην Τουρκία και να γλιτώσει την σύλληψη κατά τη διάρκεια επιχείρησης του Λιμενικού. Ο ιδιοκτήτης του δεξαμενόπλοιου, είναι προφυλακισμένος για την υπόθεση και πρόσφατα ζήτησε την μεταφορά του γιατί φοβάται για την ζωή του.

Πρόκειται για επιχειρηματία που φέρεται να είχε άριστες σχέσεις με ηχηρά ονόματα του χώρου στην Ελλάδα... Ένα έγγραφο όμως που προστέθηκε στην ογκωδέστατη δικογραφία τον περασμένο Μάιο και αφορά την ανάλυση των τηλεφωνικών του επικοινωνιών με τον γιο του, δίνει νέα διάσταση στην υπόθεση, αφού προκύπτει επικοινωνία, σύμφωνα με την οποία ο επιχειρηματίας δεν φέρεται να έχει γνώση για τις κινήσεις ενός έμπιστού του ανθρώπου από την Αλβανία, που είναι επίσης προφυλακισμένος για την υπόθεση και φέρεται να είναι εκείνος που έκρυψε μεγάλο μέρος της κατασχεθείσας ποσότητας στην βίλα της Φιλοθέης


www.koutipandoras.gr

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

μετα το θανατικο στους μαρτυρες εχουμε και αλλα περιεργα: οι λιμενικοι που διαξαγουν την ερευνα αντικαθιστανται, ενω η προεδρος που θα εκδικαζε την υποθεση δηλωσε... κωλυμμα.

 

το θεμα ειναι πρωτοσελιδο και στη σημερινη efsyn

 

και ολα αυτα για τονους ηρωινης. σκεφτειτε να ηταν κοκκα τι θα γινοταν B)

 

πως ειπατε; κολομβια της μεσογειου; ;)

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

το παραπανω δημοσιευμα αποτελεσε αφορμη για ερωτηση του πρωην υπουργου ναυτιλιας και για απαντηση του νυν.

 

περαν των γνωστων (η ερευνα θα φτασει στο τελος κλπ), ο Δριτσας λεει οτι εμεις δεν μεταθεσαμε κανεναν απο μονοι μας, τα βασικα στελεχη του λιμενικου παραμενουν στην ερευνα και... αν εχει μετακινηθει κανεις ειναι επειδη το ζητησε. :eek:

 

και η προεδρος μονη της το ζητησε να απαλλαγει. το θεμα ειναι γιατι;

Link to comment
Share on other sites

ρε ειμαστε σοβαροι <_< ; ψαχνουν το noor και δεν το βρισκουν; :eek:
 
 
 

Μπορεί να είναι κλισέ… όμως κι αυτό το απίστευτο περιστατικό είναι ελληνικό! Το Noor 1 σάλπαρε… μόνο του από το λιμάνι της Ελευσίνας και πλέον οι λιμενικές αρχές προσπαθούν να το εντοπίσουν.

Ας πάρουμε τα γεγονότα απ’ την αρχή. Λόγω των φθορών που προκλήθηκαν στους κάβους από την πολύμηνη παραμονή του πλοίου στην προβλήτα, η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένα της περιοχής είχε ενημερώσει εγγράφως τους ανθρώπους του λιμεναρχείου πως κρίνεται ως επιτακτική η ανάγκη για αλλαγή τους. Η αρμόδια αρχή δεν μερίμνησε και το κακό έγινε.

Έτσι, πλέον, το λιμενικό έχει ξεκινήσει επιχείρηση –συνοδεία κι ενός ρυμουλκού- προκειμένου να εντοπίσει το πλοίο, που μετέφερε περισσότερους από δύο τόνους ηρωίνης.

UPDATE (18.21): Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας μας ενημέρωσαν ότι το πλοίο βρέθηκε, ρυμουλκήθηκε και είναι ξανά στη θέση του, ενώ θα ακολουθήσει ενημέρωση από το Υπουργείο Ναυτιλίας.

sport-fm.gr

Link to comment
Share on other sites

Ε θα το πήρε ο αέρας ..Και το κάνουν θέμα.. Αποκλειέιται να την έκανε έτσι απλά...ναπεράσει το δίαυλο και να πάει στα ανοικτά... Βέβαια κάποιο άλλο τάνκερ που άνηκε σε αυτον που άνηκε το noor 1 παλαιότερα,έφυγε κάποτε είτε ρυμουλκούμενο είτε μόνο του χωρίς άδεια του λιμενικού απο τη Σαλαμίνα...

Link to comment
Share on other sites

Για Ελευσίνα μιλάμε mister proud B) . Τόσα παρατημένα είναι εκεί.. Και μια πεθαίνει ο ένας ,μια ο άλλος,δηλώνει κώλυμα η άλλη..ακούγονται μεγάλα ονόματα..πόσο θές να έχει πέσει σύρμα να μην πολυασχολούνται με αυτο?

Link to comment
Share on other sites

Να εκπλαγώ άν "ξαφνικά" το πλοίο βουλιάξη στην Ελευσίνα ή όχι;

 

Χειμώνας έρχεται,κακοκαιρίες,φουρτούνες......το τέλειο decor δηλαδή.

 

Και όχι,δέν διαβάζω αστυνομικά μυθιστορήματα,ούτε βλέπω αστυνομοκατασκοπικές ταινίες...

Link to comment
Share on other sites

Το πλοίο κατασχέθηκε...δεν έχει κάτι μέσα πλέον..αλλιώς δε θα έβγαινε απο το ΟΔΔΥ... δηλαδή το να φύγει όπως έφυγεεπειδή λύθηκαν οι κάβοι η να βουλιάξει..ποσώς τους ενδιαφέρει πλέον..Λαμαρίνα ειναι που κάθεται...Το θέμα είναι όποιος το πάρει ..να μην ειναι κανένας λαθρέμπορας..

Link to comment
Share on other sites

Όπως λεει η ανακοίνωση του Υπουργείου το πλοίο έδεσε σε άλλο σημείο πλέον


 



Άμεσα στο σημείο μετέβη περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Ελευσίνας καθώς και δύο (02) καβοδετικά σκάφη με τη συνδρομή των οποίων το “NOOR ONE” προσδέθηκε με ασφάλεια σε νέο σημείο και συγκεκριμένα σε απόσταση περίπου 50 μέτρων δυτικότερα της αρχικής του θέσης.



Link to comment
Share on other sites

Το πλοίο κατασχέθηκε...δεν έχει κάτι μέσα πλέον..αλλιώς δε θα έβγαινε απο το ΟΔΔΥ... δηλαδή το να φύγει όπως έφυγεεπειδή λύθηκαν οι κάβοι η να βουλιάξει..ποσώς τους ενδιαφέρει πλέον..Λαμαρίνα ειναι που κάθεται...Το θέμα είναι όποιος το πάρει ..να μην ειναι κανένας λαθρέμπορας..

...ή φιδέμπορας :D

 

Πάντως από την στιγμή που δέν αποτελεί πλέον "αποδεικτικό στοιχείο",λογικό είναι να μήν κινδυνεύη να το βουλιάξη κανείς ώστε να "κρύψη στοιχεία".Ομως θα έπρεπε να ενδιαφέρη το να λυθούν οι κάβοι και να περιφέρεται το πλοίο μέσα στον κόλπο τής Ελευσίνας,εξ ού και η αναφορά τού ΥΕΝ ότι "προσδέθηκε το πλοίο με ασφάλεια σε νέο σημείο".

 

Υποθέτω επίσης ότι ο ΟΔΔΥ θα ελέγξη πλέον προσεκτικά το ποιόν τού πλειοδότη,ώστε να μήν έχουμε άλλα μπερδέματα...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...