Jump to content
Shipfriends

ΚΑΖΑΔΥΟΣ (2012, ο καζαμιας ήταν πέρυσι)


Recommended Posts

γεναρης

παγωμαρα επικρατει στον ακτοπλοϊκο χωρο, οχι απο το χιονια, αλλα απο τα οικονομικα αποτελεσματα του 2011 ολων των εταιριων. η xrtc δημοσιευει μελετη του γ. ξηραδακη, συμφωνα με την οποια σε 35 χρονια η ακτοπλοοι θα ειναι σε θεση να επενδυσουν σε νεες ναυπηγησεις. προτεινει μεχρι τοτε την αγορα πλοιων απο χωρες οπως ινδονησια, φιλιππινες και ζουαζιλανδη που με μικρες μετασκευες μπορουν να σταθουν σαν επενδυσεις. γαλλοι της seafrance αγοραζουν το νησος μυκονος αντι €25.000.000. αντικαταστατης του στην ικαροσαμια ειναι το εξπρες πηγασος. στην πρωτη αδυναμια προσεγγισης το ikariamag εχει σε αποκλειστικοτητα καταγγελια οτι το βαπορι ταξιδευει με ενα τιμονι γι αυτο ειναι αναξιοπλοο. ξεχνανε οτι ειναι μονοτιμονο. η κυβερνηση φορολογει τα διπλα κουφωματα στα σπιτια σαν ειδος πολυτελειας.

φλεβαρης

14 φεβρουαριου, ημερα του αγιου βαλεντινου, ανακοινωνεται η αγορα του επτανησος απο τη golden star ferries, εναντι του ποσου των €17.000.000. το πλοιο μετονομαζεται σε superferry andros και αναχωρει απο πατρα μεσα σε κλιμα συγκινησης, ενω ο proud αυτομαστιγωνεται στην αγιου νικολαου. ερχεται στο νμδ οπου γινεται νεο (σωστο) λιφτινγκ στην πλωρη προσθηκη βολβου, προσθηκη stabilizers, γενικη ανακαινιση εσωτερικων χωρων, αλλαγη φουγαρου και αλλαγη μηχανων. διπλα του ετοιμαζεται και το σουπερφερρυ 2 στο οποιο πεφτουν οι τελευταιες πινελιες. οι γαλλοι ξαναρχονται και με αστραπιαιες κινησεις αγοραζουν και το μπλου σταρ ιθακη για 15.000.000 ευρω. η κυβερνηση βαζει χαρατσι στους ιδιοκτητες κατοικιδιων.

μαρτης γδαρτης

το shipfriends γιορταζει τα 7 χρονια και ο proud Ionian με μακροσκελεστατο post, ανακοινωνει την αποχωρηση του, σε ενδειξη διαμαρτυριας για την αποχωρηση του επτανησος από το ιονιο. η ventouris ferries πουλαει το rigel για σκραπ και στη θεση του δρομολογει, σε συνεργασια με τη νελ, το ακουα σπιριτ, στο οποιο κανει μονο εμπορικη εκμεταλλευση. ο βγενοπουλος βγαινει κρυφο ραντεβου με το βλασση τσακα για να συζητησουν το ενδεχομενο οι αραβες να επενδυσουν στην ελληνικη ακτοπλοϊα. τελικα το θεμα κολλαει καθως η πρεσβεια καθυστερει να στειλει μια εξουσιοδοτηση και ενα γνησιο υπογραφης του πριγκηπα.

το σουπερφερρυ 2 κανει τα τελευταια δοκιμαστικα πριν ξεκινησει. αργησε λιγο αλλα το βαπορι βγαινει καλυτερο απο ποτε. ο μακης ψωμιαδης παιρνει αδεια απο τη φυλακη και φυσικα δε ξαναγυρναει. η κυβερνηση βαζει εκτακτη εισφορα που θα εισπραξει μεσω του λογαριασμου του οτε.

απριλης

εφτασε ο απριλιος για να καταφερει το σουπερφερυ 2 να ξεκινησει δρομολογια τελικα. το βαπορι πεταει αγγιζοντας τα 21 μιλια. το περυσινο πειραμα της ναξου εγκαταλειπεται και το βαπορι πλεον πσκ θα κανει προεκτασεις στον ευδηλο μετα τη μυκονο. οι αδερφοι στεφανου συμμετεχουν ως performers σε όλα τα ικαριωτικα πανηγυρια του καλοκαιριου. πωλειται το σουπερφαστ 6 σε γερμανους εναντι 40.000.000 ευρω. η κοινοπραξια στην ανκονα διαλυεται και το χελλενικ σπιριτ παροπλιζεται στην ελευσινα και το σουπερφαστ 11 στη θεση που ηταν το ανθη μαρινα. τα εναπομειναντα πλοια της ga (μιλενα, ροδανθη, ανθη μαρινα), αναχωρουν νυχτα, με σβηστο το ais για alang. η κυβερνηση ανακοινωνει νεα μετρα υψους 7δις ευρω.

μαης

τελειωνουν οι εργασιες στο superferry andros (πρωην επτανησος). στα δοκιμαστικα το βαπορι πεταει φτανοντας ακομα και τα 23 μιλια. η πλευση του εχει αλλαξει πολυ προς το καλυτερο, οι εσωτερικοι του χωροι ειναι εφαμιλοι του queen mary 2 αλλα η χαμηλη κινηση στη γραμμη της ραφηνας αποτρεπει τη gsf από το να το δρομολογησει εκει. ετσι το στελνει πισω στο ιονιο κανοντας μια κινηση ματ. το βαζει πανω στα δρομολογια του κεφαλονια αναχωροντας 15 λεπτα αργοτερα ωστε να το περναει στο δρομο για να δουν ορισμενοι τι ειχαν και τι εχασαν. ο proud ionian επιστρεφει στο shipfriends για να διαμαρτυρηθει και με μακροσκελεστατο ποστ εξηγει τους λογους της επιστροφης. αναρρωτιεμαι αν θα ειχαμε καταλαβει την απουσια του χωρις αυτα τα ποστ.ολοκληρωνεται τελικα το deal και οι πριγκηπες που αγορασαν το βαζελο, αγορασαν και την attica. προεδρος της attica ο βλασσης τσακας. ληγει η ναυλωση του aqua στη nel και ο περογιαννακης το δρομολογει ξανα στην παλια του γραμμη. η κυβερνηση φορολογει οσους εχουν φωτογραφικες μηχανες.

ιουνης

η kallisti ferries ανακοινωνει οτι παραμενει ενεργη και παρακολουθει στενα τις εξελιξεις περιμενοντας την καταλληλη στιγμη για νεες επενδυσεις. τα ταχυπλοα παραμενουν δεμενα στον πειραια λογω χαμηλης κινησης. το θεοφιλος τρωει τις προπελες του στις φλεβες και η ανεκ αρπαζοντας την ευκαιρια δρομολογει το λατω στη γραμμη χιου-μυτιληνης. στην αραπια στη θεση του λατω στελνει το χελλενικ σπιριτ. ταυτοχρονα ανακοινωνεται η πωληση του νησος χιος στη namma ferries. γινεται ανασχηματισμος. νεος πρωθυπουργος ο παπαδημος, υποικ. ο βενιζελος. επανασυστηνεται το YEN και υπουργος αναλαμβανει ο αποστολος βεντουρης ως τεχνοκρατης, με υφυπουργο τον σαββα τσιμπογλου. βγαινει ενταλμα συλληψης του ακη τσοχατζοπουλου αλλα αυτος νοσηλευεται γιατι του γυρισε μια παρανυχιδα και ετσι γλιτωνει απο τη συλληψη.

ιουλης

το καλοκαιρι κυλα πιο ησυχα απο ποτε στο αιγαιο. τα πλοια πανε και ερχονται αλλα μισοαδεια αλλα μισογεματα. ο γκριμαλντι πουλαει τη συμμετοχη του στη hsw στον ισβ με ορο την οριστικη αποχωρηση της ανεκ απο την αδριατικη. ετσι πατρα-ανκονα μενουν μονο τα CRUISE και στη βενετια τα PALACE. τα λευκα ορη και σοφοκλης β. ερχονται στα χανια και τα 2 κρητη πουλιουνται στο μαροκο. σε μια κοντρα με το κεφαλονια, το superferry andros παθαινει στροφαλο και στις δυο κυριες μηχανες. η κυβερνηση ανακοινωνει τελος ψυξης σε οσους εχουν κλιματιστικα. το παμε της παρου διοργανωνει καθημερινα διαμαρτυριες κατά της δρομολογησης του blue star delos, γιατι είναι μεγαλο για τη γραμμη.

αυγουστος

ουτε τωρα ξεκιναει κανενα ταχυπλοο. το πετρελαιο στην ελλαδα εχει αγγιξει τα 250 δολλαρια/βαρελι. εξισωθηκε κι αυτο με το πετρελαιο θερμανσης. πωλουνται εν μπλοκ τα 2 superfast του bari στην tallink. στη θεση τους δρομολογουνται τα hellenic master & hellenic sailor. η νελ ανακοινωνει οτι πλεον οι εργαζομενοι θα πληρωνονται σε εισιτηρια με τα πλοια της εταιριας λογω οικονομικης κρισης. παραλληλα ανακοινωνεται νεα αυξηση μετοχικου που θα καλυφθει από την millenium. η κυβερνηση φορολογει τις φωτογραφιες του κεφαλονια. ειναι ο μονος τροπος να σταματησουμε να βλεπουμε νεες προσθηκες στη gallery του shipfriends. παρολο το χλευασμο ειναι το μονο μετρο που αποδιδει και πιανεται ο στοχος του 1,5δις ευρω.

σεπτεμβρης

αλλο ενα καλοκαιρι περασε και το μπλου σταρ ιθακη δεν περασε απο τη ραφηνα ουτε για δοκιμαστικο. παροτι εχει πουληθει απο το φλεβαρη καποιοι το περιμενουν ακομα. η κυβερνηση βαζει αναδρομικο τελος στα ακτοπλοικα εισιτηρια 50%, το οποιο αποστελλεται ταχυδρομικα σε ολους τους ταξιδιωτες του καλοκαιριου. ανακοινωνεται η συγχωνευση anek, minoan, hsw & αιγαιον πελαγος. To marmari express πωλειται στην dodekanissos seaways και μετονομαζεται σε παναγια τσαμπικα. ο αχιλλεας μπεος κανει νεα αιτηση αποφυλακησης η οποια απορριπτεται.

οκτωβρης

γινονται εκλογες. θριαμβος των οικολογων που με 70% σχηματιζουν αυτοδυναμη κυβερνηση. ο ιωσηφ βαγγερ αναλαμβανει το υεν.οι μινωικες πουλανε τα παλατια και στο ηρακλειο μενει το τσαμπιον με το σπιριτ. τα σουπερφαστ 11 και 12 γινονται πλωτα καζινο στο ντουμπαι. η gsf κανει απολογισμο της χρονιας που κρινεται θετικος. αποφασιζεται η πωληση του superferry 2 για scrap, εναντι ποσου €900χιλ και η μονιμη δρομολογηση του superferry andros, που εχει πλεον επισκευαστει μετα τη βλαβη του καλοκαιριου, στη ραφηνα

νοεμβρης

μηνας εξελιξεων ο νοεμβρης. η τραπεζα σταματαει ολα τα πλοια της νελ πλην του θεοφιλου που ειναι ηδη σταματημενος λογω του ατυχηματος. στη θεση του μυτιληνη δρομολογειται το μπλου σταρ πατμος που καταφτανει απο την κορεα με 5 μηνες καθυστερηση. το πλοιο ταξιδευει με 2 μηχανες με ταχυτητα 15 μιλιων ενω την ιδια πολιτικη ακολουθει και το νησος χιος, που εν τω μεταξυ εχει επιστρεψει στη γραμμη του ναυλωμενο από την νεα ενοποιημενη εταιρεια. οι χιωτες δεν τα αφηνουν να δεσουν στο λιμανι νοσταλγοντας τις εποχες του θεοφιλου και του λισσος. το αγιος γεωργιος πλεον κανει 1 δρομολογιο το μηνα για δυτικες κυκλαδες και το παραδοξο ειναι οτι και παλι δε γεμιζει. το blue horizon επιστρεφει από τη συρο και παροπλιζεται στα αμπελακια.

δεκεμβρης

στο shipfriends δε γινεται ψηφοφορια για το γεγονος της χρονιας. σε μια χρονια που πουληθηκε το επτανησος δεν υπαρχει κατι σημαντικοτερο. στα βραβεια lloyds List βραβευεται η οικογενεια στριντζη για το επιχειρηματικο της δαιμονιο. η οικονομικη κριση εχει αποτρελανει ολο τον κοσμο. αποτελεσμα αυτου ενας πυρηνικος πολεμος διαρκειας μολις λιγων λεπτων. μετα απο αυτον υπαρχουν μονο κατσαριδες και το κεφαλονια που συνεχιζει να ταξιδευει. αλλωστε ο λιακοπουλος ειχε πει οτι το 2012 θα ειναι το τελος του κοσμου.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...