Jump to content
Shipfriends

Mersa 2 (IMO 7121085)


Recommended Posts

Από τη ζούγκλα:

Περιπέτεια εν πλω για τους 15 αλλοδαπούς ναυτικούς του φορτηγού-πλοίου «Μέρσα 2», σημαίας Τουρκίας, στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά, ενώ έπλεε βόρεια του Ακρωτηρίου Καφηρέα, ανοικτά της Εύβοιας.Τη φωτιά, που ξεκίνησε από το μηχανοστάσιο, έθεσε άμεσα υπό έλεγχο το πλήρωμα του πλοίου με ίδια μέσα.
Το «Μέρσα 2» ξεκίνησε από τη Ρωσία με προορισμό την Ιταλία, έμφορτο με 2.500 τόνους σόδα.
Αυτή τη στιγμή κατευθύνεται στην Κάρυστο, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι.



Σύμφωνα με το equasis μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα το πλοίο είχε άλλο όνομα (ARDA AKANSU).
Just for the records, πρόκειται για το πλοίο η προσάραξη του οποίου στα Ίμια Δεκέμβρη 1995 (με το όνομα FIGEN AKAT) ήταν η αφορμή των γεγονότων.

Edited by proud_ionian
tag
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Hταν σαν σήμερα, ανήμερα των Xριστουγέννων, στις 25 Dεκεμβρίου του 1995, όταν το τουρκικό φορτηγό πλοίο FIGEN AKAT προσαράζει σε αβαθή ύδατα κοντά στην ανατολική Ίμια και εκπέμπει σήμα κινδύνου. O πλοίαρχός του αρνείται βοήθεια από το λιμενικό, υποστηρίζοντας ότι βρισκόταν σε τουρκική περιοχή και ότι οι μόνες αρμόδιες για την παροχή βοηθείας στο πλοίο είναι οι αρχές της χώρας του.

Eίχε μόλις ξεκινήσει η κρίση στα Iμια, η οποία είχε φέρει την χώρα μας μία ανάσα πριν το ξέσπασμα πολεμικής σύρραξης με την Tουρκία, και που έληξε ένα μήνα σχεδόν αργότερα, στα τέλη του Iανουαρίου 1996, με τον θάνατο -μετά την συντριβή ελικοπτέρου- τριών αξιωματικών του πολεμικού μας ναυτικού.

Tο FIGEN AKAT, η "πέτρα του σκανδάλου",

ShipSpotting.com

181506.jpg

© Frits Olinga

εξακολουθεί να ταξιδεύει μέχρι και τις ημέρες μας με το όνομα MERSA 2. Eχει κατασκευαστεί το 1973 στην Tουρκία (Camialti Shipyard Istanbul), με προηγούμενα ονόματα : NIGBOLU (1973), FIGEN AKAT (1993), CEM SULTAN (2002), ARDA AKANSU (2007). Fέρει το σημερινό του όνομα από το 2010 και ανήκει στην Tούρκικη εταιρεία Mersa Denizcilik.

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

......προσαράζει σε αβαθή ύδατα κοντά στην ανατολική Ίμια.....

 

......O πλοίαρχός του αρνείται βοήθεια από το λιμενικό, υποστηρίζοντας ότι βρισκόταν σε τουρκική περιοχή.....

.....Eίχε μόλις ξεκινήσει η κρίση στα Iμια, η οποία είχε φέρει την χώρα μας μία ανάσα πριν το ξέσπασμα πολεμικής σύρραξης με την Tουρκία......

 

Πως τα φέρνει η... ρημ@δ@ η ζωή :D:ph34r:... Φαίνεται ότι μια δεύτερη προσάραξη σε αβαθή στην Ιταλία τον Ιούνιο του 2012 μπορεί να ήταν λιγότερο "θορυβώδης" σχετικά με την παγκόσμια ειρήνη :rolleyes: απ' ότι αυτή του 1995, αλλά μάλλον καταδικαστική για το πλοίο, μια και οδηγήθηκε στο Λιβόρνο και έκτοτε αγνοείται η τύχη του (σε marinetraffic και shipspotting φαίνεται σαν εκτός δράσης). Αμφιβάλλω αν από τότε ξαναταξίδεψε (τελευταίο στίγμα AIS, δίπλα στις δεξαμενές του Λιβόρνο πριν περίπου 11 μήνες)... 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...