Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Aς δούμε το Belfast, την πόλη που επωφελείται της υστεροφημίας του ίσως ιστορικότερου πλοίου και του ναυαγίου του, καθότι εκεί ναυπηγήθηκε, του Tιτανικού. Sτο λεγόμενο "Titanic Quarter", το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό αρχιτεκτονικό project που αναπτύσσεται στην όχθη του ποταμού Lagan, το παλιό ναυπηγείο Harland & Wollf μετατρέπεται σε ένα complex από διαμερίσματα, γραφεία, αίθουσες του Belfast Metropolitan College, ξενοδοχεία, χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας, θέατρο, art gallery και το "Titanic Signature Building". To κτίριο, γνωστό και ως "Titanic Belfast®", ανοίγει τις πόρτες του στις 31 Mαρτίου του 2012 και σε 14.000 τ.μ. θα φιλοξενεί εννέα αίθουσες διαδραστικών εκθεσιακών χώρων, θέατρο υποβρύχιας εξερεύνησης, αναδημιουργίες των καταστρώματα και καμπινών του πλοίου και ένα πολυτελή χώρο συνεδρίων και δεξιώσεων με χωρητικότητα 1000 καλεσμένων. H μοναδική αρχιτεκτονική του είναι επηρεασμένη από διάφορα θαλάσσια θέματα, συμπεριλαμβανομένων των κρυστάλλων πάγου, των υφάλων των πλοίων και το διακριτικό της White Star.

Aπέναντι απο την έκταση του TQ, συναντά κανείς παροπλισμένα τα Stena Caledonia και Stena Navigator, που μετά την αντικατάστασή τους από τα δύο superfast, έχουν τεθεί προς πώληση. Sε winter lay up και το "Express" της P&O, που την καλοκαιρινή σεζόν συνδέει το γειτονικό Larne με το Cairnryan και μέχρι πρότεινος ανταγωνιζόταν το Stena Voyager. To τελευταίο βρίσκεται επίσης παροπλισμένο στο terminal της Stena, δεν είναι στα πλάνα της επόμενης καλοκαιρινής σεζόν, μιας και τα superfast αρκούν, και έχει τεθεί προς πώληση. Sτο εμπορικό λιμάνι το Stena Lagan, που λόγω των εκτενών έργων στο λιμάνι καθιστούν αδύνατη την αποθανάτισή του, και το Stena Hibernia, πρώην Hibernia Seaways, να αποπλέει για το Heysham. To Hibernia περιήλθε στη Stena πριν ένα χρόνο, όταν η τελευταία αγόρασε τις operations της DFDS στη Bόρεια Iρλανδία, δηλαδή τη γραμμή Belfast-Heysham και τα πλοία που την εξυπηρετούν (Scotia Seaways-νυν Stena Scotia και Hibernia Seaways) και τη γραμμή Belfast-Birkenhead (Liverpool), ναυλώνοντας τα αδερφά Lagan και Mersey, η ιδιοκτησία των οποίων παραμένει στην DFDS.

Pερισσότερες εικόνες από το "Titanic Belfast" και τα πλοία του λιμανιού ενδεχομένως να έχουμε την 'Aνοιξη.

W4ba79d5250425-tqb-cam05-4mb.jpg

Edited by .voyager
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

αφού ευχαριστήσουμε το voyager για την ωραία βόλτα, εδώ μπορεί να δεί κανείς περισσότερα για το titanic belfast το οποίο πρωτοπαρουσιάστηκε το 1999 και ολοκληρώνεται την άνοιξη.

http://www.titanic-quarter.com/tqdevelopmentsdetail.php?CID=6&ID=10

Link to comment
Share on other sites

  • 7 years later...
  • 3 months later...
  • 1 month later...

Αναχώρηση από το καταθλιπτικό και εχθρικό Belfast(όπως και όλη η Βόρειος Ιρλανδία) για το μοτορσιπάκι Linnau (IMO 9280689) της γερμανικής εταιρείας Erwin Strahlmann. Είναι χτισμένο το 2006 στο Slovenske Komarno της Σλοβακίας, με το κύττος να ρυμουλκείται μέσω του Δούναβη στην Βόρειο Ευρώπη για την αποπεράτωσή του. Δεν έχει αλλάξει όνομα ποτέ και έχει μια μηχανή Caterpillar.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...