Jump to content
Shipfriends

Ocean Trader (IMO 9457218)


Recommended Posts

On 12/5/2011 at 11:57 AM, Cruise Europa said:
Και το μυστήριο έφτασε στο τέλος του, μαζί με όλη την περιέργεια και την σεναριολογία που είχε αναπτυχθεί!! Το πλοίο είναι το Ro/Ro CRAGSIDE, ένα πολύ καλό βαπόρι, που εξυπηρετούσε την γραμμή Αίγυπτο-Συρία απο Βενετία στην θέση του Visemar One.

Το Σαββατο το ειδα απο κοντα στο Livorno και ουτε που φανταζομουν οτι ειχε προορισμο την Κορινθο :blink: Εφτασε απο Γενοβα 2 το ξημερωμα και αναχωρησε κατα τις 8 το πρωι.

Αυτα τα roro μ αρεσουν παρα πολυ και ισως ειναι η πρωτη φορα που ενα πλοιο αυτης της σειρας επισκεπτεται ελληνικο λιμανι.

Edited by Nick the Greek
Tag
Link to comment
Share on other sites

Πρώτη άφιξη σήμερα του πλοίου και πραγματικά εντυπωσιακή! Πρόκειται για ένα καινούργιο πλοίο 193m., με Τονάζ 29000tns περίπου, με εύκολα και νέτα γκαράζ για τους φορτηγατζήδες, που αποκαλύφθηκαν με το που έπεσε ο καταπέλτης. Μέσα, οι χώροι είναι πεντακάθαροι, λιτοί, άνετοι, λειτουργικοί και μυρίζουν καινούργιο. Η δε Γέφυρα είναι εντυπωσιακότατη, με όλο τον σύγχρονο εξοπλισμό που σε κάνει να πιστεύεις ότι είσαι σε γέφυρα κρουαζιεροπλοιου. Λυπάμαι, μόνο που δεν μπορoύσα να τα βγάλω φωτό να τα βλέπατε :( Γενικά είναι ένα επιβλητικό βαπόρι που εκπλήσει ευχάριστα!

Καλή αρχή στο πλοίο, για όσο μείνει!

Link to comment
Share on other sites

Το πλοιο ειναι πραγματι εντυπωσιακο και ειναι η τελευταια λεξη της τεχνολογιας στα roro.Πιθανον εχω κανει λαθος με την ημερομηνια κατασκευης του,τα περισσοτερα site αναφερουν το 2011 και οχι το 2010 - που πιθανον ειναι η χρονια που ξεκινησε να φτιαχνεται.

Επισης μοιαζει με τα τουρκικα roro που αναφερω παραπανω αλλα τα ναυπηγεια τους δεν εχουν καμια σχεση.Των γειτονων εχουν φτιαχτει στα Flensburger ενω αυτο εδω μαζι με τα αλλα 7 αδερφα του,στα Lido Odense Steel Shipyard.

Ανηκει στην Maersk Tankers και λογικα το εχει ναυλωσει ο Grimaldi.Πριν δεκα μερες ειχε ξεκινησει στην αλλη γραμμη και προφανως αποφασιστηκε να γινει η τραμπα με το CATANIA.

Link to comment
Share on other sites

Το χρωμα του ειναι οντως λιγο αδιαφορο,αν εκαναν το γκρι πιο σκουρο ισως να εδειχνε καλυτερα(καλυτερος βεβαια ο χρωματισμος αλα UN).Ποσες μερες θα κατσει στην Κορινθο :P Εγω νομιζα οτι θα εφευγε χτες το βραδυ :blink:

Με την χρονολογια κατασκευης του,υπαρχει ακομα ζητημα :D Ο CRUISE EUROPA με ενημερωσε οτι μεσα εχει πινακιδα του ναυπηγειου που γραφει 2010.Η αληθεια ειναι οτι ξεκινησε να κατασκευαζεται περσι αλλα ολοκληρωθηκε και παραδοθηκε τον Μαρτιο του 2011.Τα μισα site το εχουν κατασκευης 2010 και τα αλλα μισα του 2011.Προτεινω να βαλουμε 2010-2011 να ειμαστε καλυμενοι :lol:

Link to comment
Share on other sites

Θα έχει τα ίδια ωράρια με το Catania, σωστά;

Σωστά, αφού είναι ο αντικαταστάτης του?! ;)

Ποσες μερες θα κατσει στην Κορινθο Εγω νομιζα οτι θα εφευγε χτες το βραδυ :blink:

Δευτέρα έρχοντε όλα τα Ro/Ro και Τρίτη φεύγουν πάντα! Δεν αλλάζει τίποτα απ'ότι έκαναν και τα προκάτοχά του βαπόρια!

Να αναφέρουμε ότι το πλοίο αναχώρησε απο το λιμάνι της Κορίνθου για Πάτρα με ΄λίγη καθυστέρηση και μου έκανε τρομερή εντύπωση ο ενθουσιασμός των οδηγών ΦΔΧ βλέποντας το πλοίο σήμερα!

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Λόγω μειωμένης κίνησης από/γιά κόρινθο το πΛοίο είπε να κάνει καμία αρπαχτή ισπανία τις δυο τεΛευταίες εβδομάδες ή συμβαίνει κάτι άΛΛο;

Link to comment
Share on other sites

Λόγω μειωμένης κίνησης από/γιά κόρινθο το πΛοίο είπε να κάνει καμία αρπαχτή ισπανία τις δυο τεΛευταίες εβδομάδες ή συμβαίνει κάτι άΛΛο;

Αρπαχτή φιλε .voyager καθώς στην Ελλάδα κατά την περίοδο των εορτών είναι κλειστές οι μεταφορικές. Και πάλι θα είναι στην γραμμή του να το καμαρώνεις! :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

είχε όμως εσωτερικά! B)

να συμπληρώσουμε ότι το πλοίο έχει απο τα πιο φωτεινά γκαράζ που υπάρχουν,(ξεπερνάει ακόμα και πολλά υπερferries), κάνοντας την νύχτα -μέρα κατά την διάρκεια φορτωεκφορτώσεως τις βραδυνές ώρες. και επίσης οι πλοίαρχοι του (2 στον αριθμό, αγγλικής υπηκοότητας), εναλλάσσοντε ανα μήνα και ο μισθός τους είτε εν πλώ είτε εκτός, είναι σχεδόν ο ίδιος. το υπόλοιπο πλήρωμα "παίζει" 4 μέσα και 2 άδεια.

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

Σήμερα μπαίνοντας στον Πατραϊκό δεν έβαλε ρότα για γέφυρα-Κόρινθο, αλλά κατευθύνθηκε προς Πάτρα, έφτασε έξω από τη νότια του παλιού και τώρα κόβει βόλτες στον κόλπο με 6-7 knots. Άραγε θα δέσει πρώτα Πάτρα; Είναι ενδεχομένως οι συνθήκες στην Κόρινθο απαγορευτικές σήμερα για διαδικασίες πρόσδεσης;

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Εχθες ειχε εκδοθει εκτακτο δελτιο θυελλωδων ανεμων ακομα και για τον Κορινθιακο με ριπες εως 10μποφωρ και ισως να μην το διακινδυνεψε ο καπταιν να παει να δεσει κατα κει.

Link to comment
Share on other sites

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Αγγλος Πλοίαρχός του όταν έχει άσχημες καιρικές συνθήκες και ειδικά όταν έχει και άλλα πλοία εντός λιμένα, δεν διακινδυνεύει να το βάλει κι έχει δώσει σχετικό υπόμνημα στις λιμενικές αρχές που μιλάει μεταξύ άλλων για ανασφαλές λιμάνι!

Οπότε όταν δεν το βλέπετε να έρχεται στην Κόρινθο το πλοίο, σημαίνει ότι οι καιρικές συνθήκες δεν είναι οι ιδανικές ;)

Link to comment
Share on other sites

Μου θυμίζει τις πρώτες ημέρες τις ΝΕΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ που είχε Άγγλους πιλότους οι οποίοι με το που έριχνε καμία δυνατή βροχή ή είχε χαμηλή νέφωση το αεροδρόμιο της Μυτιλήνης ΔΕΝ προσπαθούσανε καν να προσγειωθούν και την κάνανε για πίσω. :D :D !!!Βέβαια ο καπτεν ξέρει καλύτερα να κρίνει και δε μπορούμε να πούμε τπτ!!! ;)B)

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...
  • 2 months later...
  • 2 years later...

Μετά από αρκετό καιρό έτυχε σήμερα να δω μία φωτογραφία του στο shipspotting στην οποία το έδειχνε κατάσταση ''Laid Up''.

Ψάχνοντας στο M.T το δείχνει στην τοποθεσία Mobile στην Αλαμπάμα  :blink:.

Ξέρει κανείς πως βρέθηκε εκεί και σε ποια εταιρεία ανήκει ή ανήκε;


http://en.wikipedia.org/wiki/MV_Cragside

Special Warfare Support Vessel  B)

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Νομίζω η μετασκευή ολοκληρώθηκε, το πλοίο μετονομάστηκε σε Ocean Trader και έχει περιέλθει στον έλεγχο της Military Sealift Command. Να ζήσουμε να το θυμόμαστε σαν Cragside, άνοιξη του 2013 στο Rotterdam.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...