Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Σημερα πηρα μια γευση των λογων για τους οποιους
η Hellenic αποφασισε να αλλαξει τα δρομολογια του
Αφροδιτη και απο 1600 να τα παει στις 1445 για να
κοντραρει στα ισια τον Αγιο Γεωργιο.

Στις 3 η ωρα που εφυγε ο Αγιος Γεωργιος, το γκαραζ ηταν
ασφυκτικα γεματο, ουτε ποδηλατο δε χωραγε που λεει
ο λογος.

Edited by proud_ionian
tag
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

η δημοσιευση του ηλιας-ικαρια μεταφερεται εδω

c3po

Από χτές το ΑΦΡΟΔΙΤΗ και κάθε τετάρτη και δευτέρα μετά την Μήλο θα συνεχίζει για Ιο και Σαντορίνη.Τώρα ποιός θα πάει Σαντορίνη μέσω δυτικών κυκλάδων χωρίς κρεβάτι δεν μπορώ να καταλάβω.12 ωρες ταξίδι θα είναι.Και το βαπόρι δεν έχει ούτε ένα κρεβάτι.Σκεφτήκαν να του βάλουν κρεβάτια αλλά τους ζήτησαν 10.000 ευρώ την καμπίνα κι έκαναν πίσω.Πάντως πιστεύω ότι με αυτή την κίνηση το μόνο που θα πετύχουν είναι είναι να γνωρίσουν στην Ιο και την Σαντορίνη το νέο σινιάλο της εταιρείας. :D

και η απαντηση του στρατου

Αυτό Ηλία μου θυμίζει τις άδειες επέκτασης σκοπιμότητας που έδινε το ΥΕΝ..

Περισσότερο με ενδοκυκλαδικό μοιάζει..! :D

Link to comment
Share on other sites

Μα έτσι περισσότερο ενδοκυκλαδικά θυμίζει παρά γραμμή η οποία ξεκινάει από Πειραιά.Παλιότερα το ΜΗΛΟΣ και για λίγο καιρό ο ΠΗΓΑΣΟΣ έκαναν αυτή την προέκταση μόνο που έπιαναν και Σίκινο-Φολέγανδρο.Τώρα αυτά τα λιμάνια τα πιάνει το ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ μαζί με την Θηρασιά και την Ανάφη.

Αυτή η προέκταση δεν νομίζω να κάνει δουλειά μόνο τίποτα φορτηγατζήδες οι οποίοι έμειναν έξω από τα ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ θα μπουν ή καμιά 10αρια επιβάτες οι οποίοι θέλουν να πάνε στην Ιο και δεν έχει κάθε μ΄ρα ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ.

Αλλά από την στιγμή που το ίδιο κάνει και το ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ δεν νομίζω να εξυπηρετεί σε κάτι.

Καλύτερα να έκαναν ένα έξτρα δρομολόγια την εβδομάδα για δ.κυκλάδες ειδικά την Τρίτη και την Πέμπτη που δεν έχει βαπόρι για αυτόν τον προορισμό.

Link to comment
Share on other sites

συγνωμη, καταλαβα καλα δεν πιανει και σικινο φολεγανδρο;

απλα απο μηλο ιο θηρα; τοτε οντως καλλιτερα να εκανε παραπανω για δυτ. κυκλαδες.

αληθεια μηπως προκειται για καμια χαρη στο ΥΕΝ αφου δευτερα και τεταρτη δεν εχει ιο η blue star?

Link to comment
Share on other sites

Οχι Σίκινο -Φολέγανδρο δεν πιάνει πάει μόνο Ιο Σαντορίνη.Αλλά ακόμα και οι Νιώτες οι οποίοι τις συγκεκριμένες ημέρες δεν έχουν δρομολόγιο με την ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ δεν ξέρω κατά πόσο είναι διατεθειμένοι να κάνουν τον γύρο των κυκλάδων για να πάνε στο νησί τους.Πέραν τούτου την Τετάρτη το ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ κάνει κι αυτό την προέκταση με τα άγονα μαζί οπότε πιάνει και Ιο.

Link to comment
Share on other sites

Αλλαξε η ωρα και του ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ το οποιο εφυγε σημερα

στις 1455 αντι 1500. Ταυτοχρονα σημερα λογω κινησης το

Αφροδιτη καθυστερησε περιπου 10 λεπτα με συνεπεια να

κυνηγιουνται σαν τον παλιο, καλο καιρο.

Μπραβο στον Καραισκακη που ενεκρινε τετοια δρομολογια! Αξιος!

Link to comment
Share on other sites

Εντάξει αυτό είναι κοροιδία προς το επιβατικόκοινό.Με την ίδια λογική να πάει παλι η HELLENIC να ζητήσει δρομολόγια ένα τέταρτο πριν στις 14 και 30 δηλαδή και να το εγκρίνουν.

Φανταστείται τι έχει να γίνει την ώρα αναχώρησης.Προβλέπω ομηρικές μάχες με το traffic για το ποιός θα πάρει πρώτος απόπλου.

Link to comment
Share on other sites

Και η Σαντορίνη προσωρινά έχει προστεθεί μέχρι η HELLENIC να βάλει πλοίο στην γραμμή Πάρος Νάξος Ιος Θήρα.Μόλις μπει το ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ στα τέλη Απρίλη πιθανότατα θα κοπεί από το δρομολόγιο του ΑΦΡΟΔΙΤΗ.

Link to comment
Share on other sites

Σημερα ημουν Πειραια (AEGEAN I) και ειδα απο κοντα τις μαχες. Το ποιο ωραιο ειναι Πεμπτη 24 Μαρτιου. Δωστε βαση.

ΕΞΠΡΕΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗ 17.00 για Κυθνο-Σεριφο-Σιφνο-Μηλο

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 17.00 για Κυθνο-Σεριφο-Σιφνο-Μηλο

Αυτος που εγκρινει δρομολογια δεν ειναι καραισκακης. Ειναι ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ. Ουτε τις παλιες καλες εποχες δεν ειχαμε τετοιο κυνηγι.

Πρωτα η Αφροδιτη που απο 16.00 πηγε 14.45. Τωρα ο Γεωργιος απο 15.00 πηγε 14.45. Αντε παιδια και μια αναχωριση στη 13.30 να δεσουμε. Ωραια εξυπηρετηση (.......................) Μεσα στην παρενθεση ειναι βρισιες που λογοκριθηκαν. Εγω δηλαδη που τελειωνω απο τη δουλεια στις 17.00 για να κατεβω ενα σαββατοκυριακο η θα πρεπει να παρω αδεια η να φυγω Σαββατο πρωι και να κανω ολοκληρο ταξιδι για μια μερα. Γιατι Κυριακη απογευμα θα πρεπει να ξαναφυγω για Πειραια. ΡΕ ΔΕ ΣΟΒΑΡΕΥΕΣΤΕ ΛΙΓΟ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΥΕΝ???

ΔΕ ΒΡΕΧΕΙ ΣΑΣ ΦΤΥΝΟΥΝ. Και στο τελος θα εχουμε κανενα ατυχημα σε καμια Κυθνο η στο πελαγος κατα το κυνηγι και θα τραβαμε τους καπεταναιους επειδη εφταιγαν οπως παντα.

Link to comment
Share on other sites

Η αλλαγή της ώρας αναχωρήσεως του Αφροδίτη :confused::eek: , δε πρόκειται να εξυπηρέτηση τους επιβάτες (ειδικά Παρασκευή), διότι πολλοί που θα θέλουν να κάνουν 3ημερο (τώρα που άνοιξε ο καιρός) σε κάποιο νησί των Δ. Κυκλάδων, θα πρέπει να σχολάσουν νωρίτερα από τις δουλείες τους για να προλάβουν το βαπόρι. Επίσης, οι επιβάτες που βιάζονται θα πάνε με το Αγ. Γεώργιος :mad::D , που είναι πιο γρήγορα (Αφροδιτη=17μιλια, μετά τη πλαστικοποίηση που έκανε φέτος, ενώ Αγ. Γεώργιος=18,5μιλια, στο πολύ χαλαρά!!!). Καθώς και θα επιλέξουν την εταιρεία που είναι από τα μέρη τους ο πλοιοκτήτης (Κίμωλο), αλλά και να τιμωρήσουν τη HELLENIC SEAWAYS :confused::confused: (ex HELLAS FERRIES) για την εγκατάλειψη της γραμμής.

Link to comment
Share on other sites

Παναγια Εκατονταπυλιανη αδικεις το Αφροδιτη εδω. Μετα την πλαστικοποιηση χτυπαει 19.2 με 19.5. οχι ασχημα. Βεβαια μεχρι το καλοκαιρι θα πεσει στα 18.5 και 18.8 φορτωμενο. Το Αγιος Γεωργιος που τωρα παει κομμενος 18.6 το καλοκαιρι αν ανοιξει λιγο θα πηγαινει 19. Πραγματι αν δεις συγκρισεις σε επιβατες θα καταλαβεις τι πληρωνει η HELLAS HELLENIC SEAFLYINGFERRIES WAYS. Ειδικα στην αρχη το Γεωργιος 600 ατομα και η Αφρουλα 70 το πολυ

Link to comment
Share on other sites

Το ΑΦΡΟΔΙΤΗ όλα του τα χρόνια που είναι στην Ελλάδα η ταχύτητα του είναι γύρω στα 18 μίλια.Τώρα να το πηγαίνουν 19 19,5 δεν θα αργήσει η ώρα που θα πάρει τα κουζινέτα στο χέρι.

Εγώ το έχω ξαναπεί και θα το ξαναπώ.Η καλύτερη λύση για την ΕΛΛΑΣ ήταν να κάνει μια γερή επισκευή στο ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ και να βάλει αυτό δυτικές κυκλάδες.Και χωράει στα λιμάνια και έχει κινησεις στις μανούβρες και έχει 1900 άτομα πρωτόκολο και αριστους εσωτερικούς χώρους έχει και καλό γκαράζ έχει και χτυπάει 21 μίλια αμα είναι καλοσυντηρημένο.Εχει μηχανές 1000 ίππων παραπάνω από τους Απόλλωνες. :mad:

Θα ήταν πιο ανταγωνιστικό από το ΑΦΡΟΔΙΤΗ.

:D

Link to comment
Share on other sites

Εγώ πιστεύω ότι το Αθηνά :confused: , είναι καλύτερη λύση!!! Δε ξέρω αν θα έχει πρόβλημα με τα φορτηγά, γιατί δεν χωράει πολλά. Καθώς το Σαντορίνη :mad::D (από πλευρά ονόματος) πρέπει να πηγαίνει στη Παροναξία!! Όσο για το Αφροδίτη πέρυσι ταξίδευε με 16,5-17μιλια, ενώ φέτος πάνω από 18,5μιλια, δε πηγαίνει με τίποτα!! Εκτός και αν είναι κάτω τίποτα «δούλοι» και τραβάνε κουπί ή βάλανε τίποτα πανιά για τα μελτέμια του καλοκαιριού!!!!

Link to comment
Share on other sites

Το ΑΘΗΝΑ είναι ιδανικό για Ανδρο-Σύρο-Τήνο-Μύκονο για αυτά τα νησιά που δεν έχουν πολλά φορτηγά και δουλεύουν με ΙΧ.

Δυτικές κυκλάδες τα 17 φορτηγά που παίρνει με το ζόρι είναι πολύ λιγα.

Και 17 φορτηγά κανονικά παίρνει αμα βάζεισ καρότσες συλοφόρα...πάει ούτε 14 δεν θα πάρει.

Από τα 40 που παίρνει ο ΠΗΓΑΣΟΣ να πέσεις στα 17 είναι πρόβλημα.

Στο ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ το πολύ πολύ αλλάζουν όνομα. :D Δεν έχουν πρόβλημα.Ασε που άμα το αποφάσιζαν να το βάλουν εκεί και να μην του άλλαζαν όνομα δεν υπήρχε πρόβλημα.Εδώ έχει να πάει Σαντορίνη από τον Οκτώβρη. :mad:

Link to comment
Share on other sites

Τους έβαλαν το ΑΦΡΟΔΙΤΗ 2 δρομολόγια την εβδομάδα αφού κάνει τον γύρο των δυτικών κυκλάδων και έχουν τον ΑΠΟΛΛΩΝΑ δεμένο από τον Σεπτέμβρη. :mad:

Ξεφύγαμε λίγο από το τόπικ. :D Συνέχεια άμα είναι για την Σαντορίνη στο σχετικό τόπικ :confused:

Link to comment
Share on other sites

Σημερα βγαινοντας απο Πειραια το Αφροδιτη 20.8 και το Γεωργιος 20.3

Μετα επεσαν και τα δυο γυρω στα 19.5 Αυριο Ταξιδευω και γω με το Αφροδιτη το πρωι και θα εχω το GPS μαζι μου για να δινω αναφορα. Ο Γεωργιος ειχε περιθωριο για μισο μιλι ακομα αλλα θα ηταν δωρο αδωρο. Θα εφταναν μαζι στην Κυθνο και αναγκαστικα θα περιμενε. Παντως αν συνεχισουν ετσι με το αφροδιτη και δεν αποφασισουν να το πηγαινουν πιο χαλαρα θα ειναι κι αυτουνου η τελευταια του χρονια στην ακτοπλοια. Ηδη καθε πρωι πηγαινοερχονται για ψιλοδουλειες

Link to comment
Share on other sites

Σημερινες εντυπωσεις απο Εξπρες Αφροδιτη. Μεσα πολυ μεγαλοι χωροι αλλα λιγες θεσεις με αποτελεσμα πολυ να μη βρισκουν θεση και να καθονται εξω. Ευτυχως η μερα το επετρεπε. Κατα τα αλλα αυτη η βρωμα μεσα (κληρονομια απο την Αγγλια) το συνοδευει ακομα. Και ειδικα στο Σελφ Σερβις ειναι ως και ανυποφορη για καποιους ευαισθητους. Ταξιδευε σχετικα ανετα χωρις vibration και η ταχυτητα του ηταν απο 18.9 μεχρι 19.3.. Απο την ωρα που μολησαμε απο Πειραια μεχρι Σιφνο 5.20. Καθολου ασχημα. Στην Κυθνο το πλοιο γυρναει εξω απο το νυχι που εχει ο μωλος και μετα με πρωσαναποδα και προπελακι συρταρωνει μεσα και ερχεται πισω για να δεσει. (σημερα ειχε απνοια). Με κανενα καιρο δεν ξερω τι θα γινει. Στη Σεριφο αν και μπηκε με δρομο πριν αρχισει τη στροφη ειχε πεσει στα 10 μιλια. Εκει ειδαμε πως φευγει το βαπορι με τον αερα. Το γυρισε κοντα στο μωλο και αλλα οχι στη θεση που δενει περιπου 20 μετρα ποιο εξω. Ο αερας για να φανταστειτε ισα ισα σηκωνε τη σημαια. και μεχρι να ερθει πισω τον ειχε φερει στη θεση του. Στη Σιφνο θα δω αυριο τη μανουβρα. Τα ρεμετζα αν και ειναι αργα δεν του τρωνε τοσο χρονο οσο φανταζεται κανεις γιατι αποφευγει περιτες κινησεις.

Link to comment
Share on other sites

Επιστροφη χθες με το Αφροδιτη με 18.6-18.8 σταθερα. Ουτε πανω ουτε κατω. Επιστροφη στον Πειραια σε 6.05 :);):confused: .......

Σφαγη μες το πλοιο για μια θεση. Αν και τεραστιο με πολλους χωρους η απουσια πουλμαν δυσκολευει τη ζωη στους επιβατες του. Η γνωστη μυρωδια στο Self Service... Κατω η κατασταση σαφως καλυτερη.

Και παμε στο αντιπαλο δεος. Το Αγιος Γεωργιος παρολο τον πολεμο που του γινεται απο πολλες πλευρες εχει καταφερει να κερδισει τον κοσμο Αν και σχεδον ιδιο σε ταχυτητα με το Αφροδιτη ειναι σαφως γρηγοροτερο στα λιμανια ποιο ευελικτο με αποτελεσμα να κλεβει απο το αλλο απο 20-40 λεπτα συνολικο χρονο ταξιδιου. Στη Σιφνο χθες μπηκε με ολο το δρομο εβαλε ολο δεξια τιμονι και μολις εφτασε στη θεση του αναποδα η δεξια γυρισμα επ αξονα, 5 μετρα πισω και αυτο ηταν. Χαρακτηριστικα και για λογους συγκρισης αναφερω. Απο φαναρι μεχρι να πεσει ο καταπελτης το Αφροδιτη θελει περιπου 12 λεπτα και το Αγιος Γεωργιος 4. Υπαρχουν και οι φωτο για τους FUN. :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Όντως τη Πέμπτη, που φύγανε την ίδια ώρα από Πειραιά (17:00), πολύ έξυπνο που βάζουν δυο πλοία, την ίδια ώρα στην ίδια γραμμή!! Άκουγα από το VHF, που δίνανε την ίδια ώρα αφίξεως στα λιμάνια της γραμμής τους!

Link to comment
Share on other sites

Στην Κύθνο άμα φτάσεις κάποιος πρώτος δεν περιμένει ο άλλος ράδα ή προλαβαίνει να φύγει ο μέσα?

Κοντεύω να το κάνω σλόγκαν ;) αλλά άλλη μια φορά θα το πω.Καταληλότερο βαπόρι από το ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ για δυτικές κυκλάδες δεν υπάρχει. :confused:

Το ΑΦΡΟΔΙΤΗ είναι βάπορας αλλά τυρανιέται σε αυτή την γραμμή και τυρανάει και τον πλοιαρχό του.

Neptune εκεί στις δυτικές κυκλάδες δεν παιζόσαστε :rolleyes: μόνο τα δευτερόλεπτα δεν μετράτε. :) Ικαρία Σάμο 20 λεπτά καθυστέρηση είναι σαν να έφτασες καανονικά προπάντων άμα έχει θάλασσα. :)

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

Το Σαντορίνη δε πρέπει να φύγει από τη Πάρο- Νάξο- Ιό- Θήρα!! Το ξαναείπα και θα επιμείνω στη θέση μου!! Είναι για μένα το καλύτερο συμβατικό τους και το μόνο που μπορεί να “κοντράρει” τα Blue Star!! Άντε να μπει στις Δ. Κυκλάδες, ο Απόλλων που σε οποία γραμμή να πάει θα δουλέψει, γιατί είναι ιδανικό για όλα τα λιμάνια των Κυκλάδων, που στη τελική είναι αδελφό το Αγ. Γεώργιος. Και το Αφροδίτη μαζί με Αθηνά στη Ραφήνα, που είναι τα ιδανικά ημεροπλοία!!!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...