Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

44 minutes ago, speedrunner said:

Τα δρομολόγια του πλοίου για τον υπόλοιπο Σεπτέμβριο εξαφανίστηκαν απο το σύστημα και αντικαταστάθηκαν απο το Αδαμαντιος Κοραης. 

 

33 minutes ago, christos kefalonia said:

Δηλαδή δεν ξανα κάνει άλλο δρομολόγιο?

 

1 minute ago, proud_ionian said:

στο openseas δεν ξαναεχει σολωμο. στο site της ΑΝΜΕΖ το εχει να κανει μονο τις δυο παρασκευες και τις δυο κυριακες που απομενουν.

 

καλο χειμωνα δυτικες κυκλαδες

ddd.thumb.png.123421de52d80683592997eb686b167c.png

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

  • 1 month later...

Ανακοινώθηκαν και αναρτήθηκαν τα δρομολόγια του Speedrunner για τη νέα σεζόν:

http://www.aegeanspeedlines.gr/site/el/index.php/δρομολογια/δρομολόγια-2019-πειραιάς-σέριφος-σίφνος-μήλος

Βλέπουμε ότι είναι απούσα η Κίμωλος από τα φετινά δρομολόγια, πράγμα παράξενο καθώς τα πήγε εξαιρετικά πέρσι καθώς είναι ένας ανερχόμενος προορισμός

Edited by NEA MAKRH
Link to comment
Share on other sites

Τα δρομολόγια του Αδαμάντιος Κοραής από την 1η Νοεμβρίου αλλάζουν. Τη Δευτέρα θα αναχωρεί στις 14:00 από το Πειραιά ενώ τη Τετάρτη και τη Παρασκευή θα αναχωρεί το πρωί στις 7:00, αντί για το μεσημέρι! 

FB_IMG_1540888470875.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Και τις υπόλοιπες ημέρες τα δρομολόγια χρειάζονται αλλαγές στα ωράρια ειδικά στα δρομολόγια επιστροφής, καθώς έχουν κρατήσει τα καλοκαιρινά ωράρια και το πλοίο περιμένει σε κάθε λιμάνι απο δέκα λεπτά έως ένα τέταρτο για την ώρα αναχωρήσης αυξάνοντας συνολικά το ταξίδι πάνω απο μισή ώρα με 40 λεπτά!!!! Και επειδή ξέρω ότι μας διαβάζουν μέσα απο την ΖΑΝΤΕ, ας το κοιτάξουν και αυτό.

Edited by speedrunner
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Νωριτερα απ οτι φετος θα ξεκινησουν το 2019 τα δρομολογια τους τα παλατια στη Μηλο με πρωτο δρομολογιο στις 20 Ιουνιου και τελευταιο στις 15 Σεπτεμβριου.

ΜΗΛΟΣ.webp

Edited by MILTIADIS
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 months later...

Για πρώτη φορά στα χρονικά το Speedrunner 3 στα απογευματινά δρομολόγια του καλοκαιριού κάθε Πέμπτη και Κυριακή δεν θα προσεγγίζει την Μήλο!

Απ' ότι φαίνεται η δρομολόγηση των παλατιών απ' τις Μινωικές έχουν κάνει μεγάλη ζημιά!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Κατέβηκαν απ' την ιστοσελίδα της Zante Ferries, όλοι οι πίνακες της δρομολογιακής περιόδου και σιγά σιγά ανεβαίνουν στο σύστημα κρατήσεων νέα δρομολόγια. Έτσι, από 1 Απριλίου ο Σολωμός θα κάνει κάθε Δευτέρα, Τετάρτη & Παρασκευή από Πειραιά (14:30) το κατέβασμα της άγονης και κάθε Τρίτη, Πέμπτη & Κυριακή από Σαντορίνη (08:00) το ανέβασμα της άγονης. Επιπλέον, ο Κοραής κάθε Πέμπτη & Σάββατο από Πειραιά και κάθε Παρασκευή & Κυριακή από Μήλο θα εκτελεί έξτρα δρομολόγια προς Δυτικές Κυκλάδες. Άρα, ας ελπίσουμε ότι μετά από αρκετά χρόνια θα δούμε δύο συμβατικά να εξυπηρετούν την γραμμή κατά την διάρκεια της πασχαλινής περιόδου.

Link to comment
Share on other sites

On 3/21/2019 at 10:02 AM, AQUA JEWEL said:

 Άρα, ας ελπίσουμε ότι μετά από αρκετά χρόνια θα δούμε δύο συμβατικά να εξυπηρετούν την γραμμή κατά την διάρκεια της πασχαλινής περιόδου.

Και όντως έτσι θα γίνει καθώς κατά την διάρκεια της Πασχαλινής περιόδου θα ταξιδεύουν και τα δύο πλοία όχι όμως με καλύτερα δρομολόγια, τουλάχιστον για τα νησιά της επιδοτούμενης γραμμής, διότι ενώ με ένα πλοίο υπήρχαν πρωινές αναχωρήσεις με εξπρές δρομολόγια και συνεπώς λιγότερες ώρες ταξιδιού κάτι το οποίο θα εξυπηρετούσε τους επισκέπτες των νησιών, τώρα το Δ. Σολωμός θα πιάνει και πάλι όλα τα νησιά αυξάνοντας τις ώρες του ταξιδιού κατά πολύ, αδικαιολόγητα κατά την γνώμη μου καθώς από την στιγμή που θα υπάρχει και δεύτερο πλοίο στις δυτικές Κυκλάδες θα έπρεπε να πιάνει τα νησιά που αναφέρει η σύμβαση. Νομίζω ότι πλέον η ΖΑΝΤΕ προσανατολίζεται στην εξυπηρέτηση μονό των μεταφορικών αδιαφορώντας για τους επιβάτες, έτσι η επιλογή των ταχυπλόων φαίνεται πως είναι μονόδρομος για τους περισσότερους επισκέπτες των νησιών!!!

Link to comment
Share on other sites

Καποιος που θέλει να παει στη Σέριφο, στη Σίφνο ή στη Μήλο δεν τον ενδιαφέρει αν το καράβι του , θα προσεγγίσει μετά και τα υπόλοιπα νησιά μέχρι τη Σαντορίνη. Ωστόσο, το πρόβλημα το εχουν (σχεδόν μόνιμα) η Κίμωλος , η Σίκινος , η Φολέγανδρος διότι χρειάζεται να περάσουν ώρες μετά τις προσεγγίσεις των νησιών των δυτικών Κυκλάδων μεγαλονοντας έτσι το ταξίδι τους από και προς  τον Πειραιά. Όσο για τα ταχύπλοα - μόνιμα- το speedrunner  θα είναι (δε ξέρω για κάποιο άλλο ταχύπλοο κατά το Πάσχα) , έτσι οι επισκέπτες θα έχουν να επιλέξουν είτε το αργο το συμβατικό είτε το ταχύπλοο. Ο μόνος μονόδρομος  εδώ και πολλά χρόνια είναι αν θέλουν να επιλέξουν  το ακριβότερο από το συμβατικό για πιο γρήγορα ή πιο φθηνά και πιο αργά...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
11 hours ago, genesis_jnr said:

Παρά τα λάθη που έχουν γίνει κατά καιρούς και τις περιπέτειες του έτους που πέρασε, οφείλω να ομολογήσω ότι το line up του καλοκαιριού φαίνεται να είναι ιδιαίτερα βελτιωμένο σε σχέση με τις άλλες χρονιές.

Πρώτα απ' όλα, έχουμε πλέον μόνιμα Σολωμό στην άγονη. Σαφέστατα αυτή η αλλαγή έγινε γιατί η εταιρεία θέλει να αποκτήσει μεγαλύτερο μερίδιο φορτηγών για Σαντορίνη, ωστόσο υπάρχουν κι άλλα ωφέλη απ' αυτήν την κίνηση. Σημαντικότερο απ' αυτά θεωρώ ότι είναι η ταχύτητα του έναντι του Κοραή. Η διαφορές στις αφιξοαναχωρίσεις δεν είναι πολύ μεγάλες, αλλά ο Σολωμός καλύπτει πιο εύκολα καθυστερήσεις(ειδικά σε μεγάλα δρομολόγια όπως το κυκλικο της Παρασκευής).

Επίσης, με εντυπωσίασαν τα διπλά δρομολόγια του Σολωμού το δεκαπενταύγουστο, με Κύθνο-Σέριφο και επιστροφή το πρωί(νησιά που ο Κοραής στο δικό του δρομολόγιο δεν περιλαμβάνει) και άγονη το απογευματό-βραδο, ξεκινόντας απευθείας από Μήλο. Παρ' όλα αυτά, απογοητεύτηκα λίγο που δεν υπάρχουν τέτοια δρομολόγια όλη την περίοδο Ιουλίου-Αυγούστου(έστω κι ένα την εβδομάδα).

Σχεδιασμοί που νομίζω ότι χρειάζεται ακόμα να αλλάξει η εταιρεία το καλοκαίρι είναι:

Η πρωινή επιστροφή της άγονης. Αφού με αναχώρηση από Σαντορίνη 7 το πρωί έχεις άφιξη Πειραιά 19:20, δε θα ήταν καλύτερα να ξεκινάει από Σαντορίνη το δρομολόγιο στις 9 ή στις 10;

Η έναρξη των "καλοκαιρινών" δρομολογίων πιο νωρίς. Ο Σολωμός πιάνει όλα τα νησιά των δυτικών και της άγονης Δευτέρα με Παρασκευή ουσιαστικά όλο τον Ιούνιο, ενώ, το ίδιο διάστημα, ο Κοραης κάνει Σέριφο-Σίφνο-Μήλο με επιστροφή την επόμενη...

Όπως και να 'χει, καλή σεζόν για την εταιρεία και τα πληρώματα, και εύχομαι το φετινό καλοκαίρι να είναι πραγματικά μια ευκαιρία να βγει από την κρίσιμη περίοδο, να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και να ανακάμψει.

Η αναχώρηση των 07:00 από Σαντορίνη, βολεύει αρκετά το island hopping της νεολέρας, όπου μετά το ολονύχτιο ξεφάντωμά τους στο κοσμοπολίτικο νησί παίρνουν κατευθείαν το πλοίο για το επόμενο νησί. Έτυχα σε τέτοιο δρομολόγιο, όπου όλοι κοιμόντουσαν στα καταστρώματα εξαντλημένοι απ' την βραδινή κραιπάλη και κατέβηκαν πάρα πολλοί στην Μήλο, δηλαδή επιλέγουν την Zante Ferries ως πιο οικονομικό τρόπο σε σχέση με τις τσουχτερές τιμές των ταχυπλόων.

Όσο για την ημερομηνία έναρξης των καλοκαιρινών δρομολογίων, είναι "έθιμο" που το είχε ξεκινήσει η Ventouris Sea Lines, δηλαδή τα καλοκαιρινά δρομολόγια να ξεκινούν πάντα από 1η Ιουλίου, εκτός αν πέφτει Π-Σ-Κ κοντά στην 1η Ιουλίου, οπότε και ξεκινούν λίγες ημέρες νωρίτερα (όπως φέτος στις 28/6).

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ο Σολωμός για διάστημα περίπου 10 ημερών και συγκεκριμένα από 29/5 έως 6/6 θα βρεθεί εκτός δρομολογίων για την συντήρησή του. Το διάστημα αυτό ο Κοραής θα εκτελεί καθημερινά απανωτά δρομολόγια κάθε πρωί από Πειραιά για να μπορέσει να καλύψει το κενό! Τα τροποποιημένα δρομολόγια του συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος είναι περασμένα στο σύστημα κρατήσεων.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Ξεκινησαν σημερα για φετος οι προσεγγισεις των παλατιων του Ηρακλειου στη Μηλο οι οποιες θα συνεχιστουν μεχρι τις 15 Σεπτεμβριου.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 2 weeks later...

Τα παλάτια στα ημερησια για Μήλο αφου είδαν οτι πάει μπαλα η γραμμή απο 41ευρω το πήγαν 49 ευρω καταστρωμα αποτελεσμα Ηράκλειο-Πειραιας 39 καταστρωμα 44 ιχ  Ηρακλειο-Μηλος 49 καταστρωμα 61 Ιχ .Τα σχολια δικα σας!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 1 month later...

Έκτακτη προσέγγιση του Ν.ΧΙΟΣ σε λίγο στη Κύθνο για εξυπηρέτηση των επιβατών του ΣΟΛΩΜΟΥ. Να υποθέσω για τα υπόλοιπα νησιά μεχρι Μήλο θα πάνε αύριο με το speedrunner?

Οι επιβάτες λογικά έφυγαν σήμερα με το sifnos jet (πλην Σικινου) το θέμα ειναι τα οχήματα.

Edited by gpap2006
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...