Jump to content
Shipfriends

Βύρων (IMO 5417753)


Recommended Posts

Την περασμένη Κυριακή (06/11) πέτυχα στο λιμάνι του Πειραιά το εφοδιαστικό ΒΥΡΩΝ, για το οποίο όμως δεν κατάφερα να βρω πληροφορίες, όπως το IMO, την ιδιοκτήτρια/διαχειρίστρια εταιρία του κλπ, ενώ δεν πρέπει να διαθέτει και συσκευή AIS. Νομίζω πάντως πως είναι από τα μικρότερα εφοδιαστικά που δραστηριοποιούνται στον Πειραιά και τις γύρω περιοχές.

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

Που το είχανε κρυμμένο το μικρό, και δεν το είχαμε δει τόσο καιρό ??? :)

Το ΒΥΡΩΝ (IMO 5417753) λοιπόν, κατασκευάστηκε το 1963 στην Αγγλία (J.W. Cook & Co Beverley). Πρώτο του όνομα ήταν το SHELL DISPENSER και ταξίδεψε στον Τάμεση με πλοιοκτήτρια εταιρεία την Shell Mex & BP για τα επόμενα 15 χρόνια.

post-2102-0-86331500-1320792155_thumb.jp

Photo: Bob Smith, early 70s

Σύμφωνα με το equasis, από το 1978 φέρει το όνομα ΒΥΡΩΝ (ή BYRON) αν προτιμάτε, και τότε κατά πάσα πιθανότητα πρέπει να ήρθε και στην χώρα μας, ενώ από τον Ιανουάριο του 2005 ανήκει στην Naxos Naftiki Eteria (Care of Delta International Shipping Co SA) με γραφεία στην ακτή Ποσειδώνος στον Πειραιά. Δεν μπόρεσα να βρω στοιχεία για την πλοιοκτήτρια (ες) εταιρεία (ες) του κατά τα προηγούμενα χρόνια.

Link to comment
Share on other sites

Να προσθέσουμε στα (πολύ ενδιαφέροντα πιστεύω) στοιχεία του "μικρού" ΒΥΡΩΝ που μας παρουσίασε χθες ο φίλος TankerShip, ότι κατά μία πληροφορία (ανεπιβεβαίωτη ακόμα) το καραβάκι μετά την έλευση του στην χώρα μας, είχε δουλέψει για λίγα χρόνια και στην Κύπρο με το ίδιο όνομα.

Link to comment
Share on other sites

...Care of Delta International Shipping Co SA...

Έτσι εξηγείται λογικά το "D" στην τσιμινέρα του (το οποίο ωστόσο δεν φαίνεται στη φωτο). Όντως πολύ ενδιαφέρουσες οι πληροφορίες του ΣΕΙΡΙΟΥ, μικρό καραβάκι αλλά με αρκετά μεγάλη ιστορία!

Edited by TankerShip
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 10 months later...

To εφοδιαστικό "ΒΥΡΩΝ" ζει και...βασιλεύει! Το πέτυχα χθες (08/11) το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά όπου μπήκε για τον ανεφοδιασμό του MSC MUSICA. Τώρα τι καύσιμα πρόλαβε και έδωσε στη μια ώρα που έκατσε...!

gallery_3072_319_307294.jpg

Link to comment
Share on other sites

Αν έχει καλές γραμμές όλα γίνονται ! :) Εξάλλου ειναι και τέτοιο το μέγεθός του που δεν νομίζω να είχε πολλά παραπάνω. ^_^

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

Το βαποράκι έχει πουληθεί απο τη Delta στους Παναγιωτάκηδες,έχει βαφτεί κόκκινο ,αλλα απο οταν πουλήθηκε έχει παραμείνει στη Σαλαμίνα στα ναυπηγεία της οικογένειας

Edited by Petros P
Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...
  • 10 months later...
  • 1 year later...
  • 2 years later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...