Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

«Λαχτάρησαν» οι 1.840 επιβάτες του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου «Εξπρές Σαντορίνη», όταν «είδαν» το καράβι, ενώ προσπαθούσε να δέσει στο λιμάνι της Πάρου, να προσκρούει με δύναμη στην τσιμεντένια προβλήτα.

Η πρόσκρουση, που ευτυχώς δεν προκάλεσε κανέναν τραυματισμό, σημειώθηκε όταν, όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες, το «Εξπρές Σαντορίνη» με πλοίαρχο τον Σπύρο Θηραίο είχε ξεκινήσει τους χειρισμούς πρόσδεσης με την πρύμνη στο λιμάνι του νησιού. Ξαφνικά και από άγνωστη αιτία σημειώθηκε «μπλακ άουτ» στις μηχανές του με αποτέλεσμα το πλοίο να προσκρούσει στην προβλήτα του λιμανιού της Παροικιάς.

Από την πρόσκρουση δημιουργήθηκε μικρό ρήγμα στο στεγανό τμήμα της πρύμνης.

Στο «Εξπρές Σαντορίνη» που είχε αποπλεύσει το πρωί από το λιμάνι του Πειραιά για Πάρο, Νάξο, Εύδηλο, Καρλόβασι και Βαθύ, απαγορεύθηκε ο απόπλους μέχρι να επιθεωρηθεί, ενώ αν η συνέχεια του ταξιδιού κριθεί -λόγω του πρυμναίου ρήγματος- ανασφαλής οι περίπου 1.500 επιβάτες που θα ταξίδευαν από Πάρο, θα μεταφερθούν στον προορισμό τους με άλλα πλοία.

Source www.in.gr

Edited by proud_ionian
tag
Link to comment
Share on other sites

Τσαντίζομαι :mad: Ο δημοσιογράφος πως ξέρει πως λαχτάρησαν οι 1850 επιβάτες? Εχει λαχταρόμετρο ή τους ρώταγε εναν έναν?

Τελος πάντων, το πιο καλό που εχουν να κανουν στην HSW ειναι να φωνάξουν κανεναν παπά γιατί τοση γκαντεμιά δεν δικαιολογείται.

Το "μπλακ αουτ μηχανων" μπορεί να το επιβεβαιώσει καποιος δικός μας με τις εγκυρες πληροφορίες του? Ωραίο, να κανεις κίνηση να

σταματήσει το βαπόρι το ανάποδα κ να καταλαβαίνεις πως δεν εχεις μηχανές στα 3 μέτρα..

Αντε, η σειρά του Αθηνά τώρα :mad:

Link to comment
Share on other sites

νομιζω πως σε προσφατη συνεντευξη του ο επιτιμος ευχηθηκε στον κ Στριντζη: "να καμει αυτο που νομιζει σωστο και να ολοκληρωσει επιτυχως το εργο του" :mad::mad:

το αθηνα θα κατσει στη μυκονο με τα πρωτα μελτεμια και θα παθει οτι και το πατρα express ενω στονο απολλωνα θα κολλησουν τα τιμονια σε μανουβρα στον πειραια και θα τα παρει ολα σβαρνα :D

Link to comment
Share on other sites

Οντως μπλάκ άαουτ έπαθε και κοπάνησε στην πρύμη όπου δημιουργήθηκε ένα μικρό ρήγμα.

Από την πρώτη στιγμή πίστευα ότι επρόκειτο για κάποιο αστάθμητο παράγοντα μιας κι ο καπτα Σπύρος είναι από τους πλέον προσεκτικούς και συντηρητικούς πλοιάρχους στην μανούβρα.

Τελικά κολλησαν το ρηγμα και συνέχισαν το δρομολόγιο με αρκετή καθυστέρηση.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Καποιος γρουσουζης κατι ειχε πει εδω... Για να δουμε ειναι αυτο που εχω μαθει εδω και καιρο η τιποτα αλλο ποιο ευκολο. Αν ειναι αυτο που ειχα ακουσει τοτε κριμα που δεν ειναι ετοιμο το Αφροδιτη ακομα.

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνα με νεοτερες πληροφοριες που μεταφερω με επιφυλαξη, το Εξπρες Σαντορινη γυρισε στον Πειραια οντως λιγο πριν τις 0030. Σε συνεννοηση προφανως με το Υπουργειο Μακεδονιας & Θρακης(γιατι το ΥΕΝ συμφωνα με την ιδια του την ανακοινωση δεν ειναι αρμοδιο), το Δημητρουλα περιμενε(ενω ηταν στην ωρα του τοσο στην αφιξη, οσο και στην αναχωρηση) μεσα στο λιμανι και πηρε τους επιβατες απο το Εξπρες Σαντορινη που προοριζονταν για Παρο και Ναξο. Δεν ξερω κατα ποσον εβαλε και ΙΧ η φορτηγα, αναλογα προφανως με την πληροτητα του ιδιου.

Αν αληθευουν τα παραπανω, μας μενουν οι επιβατες που πηγαινουν Ιο και Σαντορινη οι οποιοι υποθετω θα προωθηθουν στον προορισμο τους με το Χαισπιντ 5 το πρωι. Αν χωρανε, γιατι αλλο πλοιο δεν περισσευει. Αναμενουμε λεπτομερειες για το ειδος και εκταση της βλαβης.

Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με τον Ρ/Σ ΑLPHA 98.9 (03.30), οι 330 περίπου επιβάτες για Πάρο-Νάξο έφυγαν με την ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑ (δεν είπε τίποτε για ΙΧ και φορτηγά) και αναζητείται πλοίο για τους επιβάτες για Ιο-Σαντορίνη.

Για να αναζητείται πλοίο, σημαίνει ότι δεν έχει θέσεις το HS5 (ή τουλάχιστον για όλους), οπότε πιάσ' το αυγό και κούρεφτο!

ΥΓ. Εάν καταλήξουν να εξυπηρετηθούν με την ΡΟΜΙΛΝΤΑ, ποιός ακούει τον Καπτά Μάκη και κυρίως τους επιβάτες:P

Link to comment
Share on other sites

Το "Εξπρές Σαντορίνη", που ξεκίνησε στις 10.00 το βράδυ, με 1206 επιβάτες, για Πάρο, Νάξο, Ίο και Σαντορίνη, υπέστη βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή του και επίστρεψε στο λιμάνι του Πειραιά μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα.

Οι 333 επιβάτες για Πάρο και Νάξο έφυγαν στη 1.20 την νύχτα με το πλοίο Δημητρούλα, ενώ από τους υπόλοιπους, κάποιοι διανυκτέρευσαν στο πλοίο, κάποιοι σε ξενοδοχεία και 170 έφυγαν το πρωί της Κυριακής με το "High Speed 5".

Όσοι επρόκειτο να επιστρέψουν σήμερα στον Πειραιά από τα νησιά με το "Εξπρές Σαντορίνη", οι επιβάτες από Πάρο και Νάξο θα ταξιδέψουν με το "Εξπρές Αθηνά", ενώ αναζητείται λύση για τους επιβάτες από Ίο και Σαντορίνη.

Οι επιβάτες του αποψινού δρομολογίου του "Εξπρές Σαντορίνη", που ήταν προγραμματισμένο για τις 10 το βράδυ, θα φύγουν τη Δευτέρα στις 8.10 το πρωί με το "Εξπρές Αθηνά".

http://news.antenna.gr/articleDetail/0,3091,137791,00.html

Πραγματικά πονάει αυτή η βλάβη του Σαντορίνη. Είναι αυτό που λέμε αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό.

Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με τον Ρ/Σ ΣΚΑΪ (12.00):

"Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας σημειώθηκε βλάβη στην Αριστερή κύρια μηχανή" και

"οι επιβάτες για Ιο - Σαντορίνη θα φύγουν με...την ΡΟΜΙλΝΤΑ στις 15.00".

Απορία:

αυτή την ανακοίνωση,γιατί δεν την ανεβάζει η εταιρεία στην ιστοσελίδα, ώστε να υπάρχει περισσότερη και πληρέστερη ενημέρωση?

Όχι ότι το κάνει καμιά άλλη εταιρεία (ίσως μόνο η HSW ανεβάζει ανακοινώσεις με βλάβες), αλλά λέμε τώρα....

ΥΓ. Πάντως, για την ΡΟΜΙΛΝΤΑ σας έχω προειδοποιήσει από πολλή ώρα:P

Link to comment
Share on other sites

Κατόπιν συνενόησης με την HSW και έγκρισης του Υπουργείου το πλοίο θα προσεγγίσει εκτάκτως την Σαντορίνη για να μαζέψει φορτηγά και επιβάτες του Express Santorini και να ξαλαφρώσει την κατάσταση .Estimated arrival time που λένε και στο χωριό μου 13.15 στον Αθηνιό.

Link to comment
Share on other sites

Στο ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ μέχρι και την Κυριακή το βράδυ υπάρχαν επιβάτες B) αλλά δεν φαινόταν ούτε να φορτώνει και πολύ περισσότερο διατεθιμένο να φύγει. Τι γίνεται;:eek:

Link to comment
Share on other sites

Η εταιρεία ανακοινώνει, ότι το Σάββατο 15/07/2006 το πλοίο ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ απέπλευσε στις 22.00 από Πειραιά προς Πάρο, Νάξο, Ιο, και Σαντορίνη μεταφέροντας συνολικά 1206 επιβάτες , 63 ΙΧ , 43 μοτοσυκλέτες 18 φορτηγά. Μετά την αναχώρηση του πλοίου σημειώθηκε βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή του. Έγινε αμέσως ανακοίνωση της βλάβης στους επιβάτες (ώρα 22.55) από τον πλοίαρχο και το πλοίο επέστρεψε στο λιμάνι του Πειραιά όπου κατέπλευσε στις 00.30

Οι επιβάτες με προορισμό την Πάρο και την Νάξο (333 επιβάτες, 23 ΙΧ, 10 μοτοσυκλέτες) με μέριμνα της εταιρείας θα μεταφερθούν στον προορισμό τους με το πλοίο ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑ το οποίο θα αναχωρήσει αμέσως μετά την επιβίβαση τους.

Οι επιβάτες με προορισμό την Ιο και τη Σαντορίνη θα παραμείνουν εντός του πλοίου όπου και θα διανυκτερεύσουν, προκειμένου να ερευνηθούν τρόποι μεταφοράς τους στον προορισμό τους.

Η εταιρεία μας αισθάνεται την ανάγκη να ζητήσει συγνώμη από τους επιβάτες για την αναστάτωση που προκλήθηκε από το απρόβλεπτο πρόβλημα, και ενημερώνει ότι λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ταχεία αποκατάσταση του.

Πειραιάς, 16 Ιουλίου 2006 ώρα 01.10

http://www.hellenicseaways.gr/index.asp?a_id=127&news_id=63

Link to comment
Share on other sites

Σε συνέχεια του δελτίου τύπου στις 16/07/2006 ώρα 01.10 εταιρεία ανακοινώνει, ότι οι επιβάτες της 15/7/2006 με ώρα αναχώρησης 22.00 προς Ιο και Σαντορίνη θα ταξιδεύσουν με το πλοίο ΡΟΜΙΛΝΤΑ το οποίο θα αναχωρήσει από τον Πειραιά σήμερα στις 15.00.

Σημειώνεται επίσης ότι 170 επιβάτες ταξίδευσαν στον προορισμό τους με το πλοίο HIGHSPEED 5 το οποίο αναχώρησε σήμερα από τον Πειραιά στις 07.30 προς Ιο και Σαντορίνη.

Οι επιβάτες του σημερινού δρομολογίου ώρα 10.00 από Σαντορίνη προς Ιο, Νάξο ,Πάρο, Πειραιά (1100 επιβάτες , 64 ΙΧ , 35 μοτοσυκλέτες) θα εξυπηρετηθούν ως ακολούθως : με τα πλοία ΕΞΠΡΕΣ ΑΘΗΝΑ και ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑ οι επιβάτες από Πάρο και Νάξο προς Πειραιά και με το πλοίο ΚΡΗΤΗ ΙΙ οι επιβάτες από Σαντορίνη προς Πειραιά. Οι επιβάτες από Ιο προς Πειραιά προωθούνται στον προορισμό τους μέσω Νάξου με το πλοίο ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑ ή εναλλακτικά μέσω Σαντορίνης με το πλοίο ΒΙΝΤΖΕΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ .

Οι επιβάτες του σημερινού δρομολογίου ώρα 22.00 από Πειραιά προς Πάρο, Νάξο, Ιο, και Σαντορίνη συνολικά 621 επιβάτες , 41 ΙΧ , 19 μοτοσυκλέτες θα μεταφερθούν στον προορισμό τους με το πλοίο ΕΞΠΡΕΣ ΑΘΗΝΑ τη Δευτέρα 17/07/2006 ώρα 08.10.

Η εταιρεία μας αισθάνεται την ανάγκη να ζητήσει συγνώμη από τους επιβάτες για την αναστάτωση που προκλήθηκε από το απρόβλεπτο πρόβλημα, και ενημερώνει ότι λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ταχεία αποκατάσταση του.

Πειραιάς, 16 Ιουλίου 2006 ώρα 11.30

http://www.hellenicseaways.gr/index.asp?a_id=127&news_id=64

Link to comment
Share on other sites

Στο ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ μέχρι και την Κυριακή το βράδυ υπάρχαν επιβάτες B) αλλά δεν φαινόταν ούτε να φορτώνει και πολύ περισσότερο διατεθιμένο να φύγει. Τι γίνεται;:eek:

Γι΄ αυτό κι' εγώ είδα επιβάτες (ξένους τουρίστες με αξιοπρεπή σακκίδια) να βγαίνουν από το γκαράζ στις 05.50 σήμερα το πρωί και αναρωτιόμουν τι έγινε και βρέθηκαν εκεί?

(Αιτούμαι την κατανόησή σας καθόσον είχα χάσει επαφή με πολιτισμένο κόσμο και shipfriends forum λόγω απουσίας).

Link to comment
Share on other sites

Να ρωτήσω κάτι

Πως επιλέχθηκαν οι 170 επιβάτες που ταξίδεψαν με το Highspeed 5?? Βάση του εισιτηρίου που είχαν κόψει με το Εξπρές Σαντορίνη (προτεραιότητα στους επιβάτες Α’ θέσης?? ή τυχαία??)B):eek:

Τους πήραν και το αντίτιμο της διαφοράς στο εισιτήριο από συμβατικό σε ταχύπλοο??:confused:

Link to comment
Share on other sites

Επειδή με πήραν τηλ. κάτι φίλοι από την Νάξο που πρόκειται να επιστρέψουν με το Σαντορίνη, υπάρχει κάτι νεώτερο σχετικά με το πότε θα αποκατασταθεί η βλάβη?

Πάντως, μου είπαν ότι εκεί κάτω κυκλοφορούν αποθαρρυντικά μαντάτα. Ελπίζω να διαψευσθούν.

Link to comment
Share on other sites

Κάποιοι μιλάνε για στρόφαλο.Το μεταφέρω με κάθε επιφύλαξη.Αν όντως είναι έτσι φαντάζομαι πως έχει πολύ δρόμο ακόμα για να το ξαναδούμε κοντά μας.

Link to comment
Share on other sites

Μέχρι στιγμής στο openseas το δίνει εκτός δρομολογίων μέχρι τη Κυριακή.

Αυτή ανακοίνωση μας λέει για σήμερα. Για το απώτερο μέλλον?? B) Θα εκδίδει σχετική ανακοίνωση η εταιρεία κάθε μέρα, γιατί τη Παρασκευή κάποιοι γνωστοί θα ταξίδευαν με το Εξπρές Σαντορίνη.

Link to comment
Share on other sites

Ορέστη, σ' ευχαριστώ για τα νέα...αλλά δε μου κάνουνB) Οι φίλοι μου πρόκειται να επιστρέψουν Κυριακή και ήθελαν να μάθουν εάν θα έχει επιστρέψει το Σαντορίνη κανονικά ή θα έρθουν με άλλο πλοίο. Απ' ό,τι κατάλαβα κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τι θα γίνει τη Κυριακή. Τα νεώτερα θα πηγαίνουν μέρα-μέρα, ανάλογα και με την πορεία αποκατάστασης της βλάβης.

Αλήθεια, οι πράκτορες πόσο νωρίτερα θα γνωρίζουν το τι μέλλει γενέσθαι? Την προηγουμένη ημέρα?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...