Jump to content
Shipfriends

Vesta (ΙΜΟ 7817878)


Recommended Posts

Ας γυρισουμε πισω στο χρονο για να δουμε το ΜΥΤΙΛΗΝΗ σαν VEGA.(ελπιζω να μην κανω λαθος γιατι δεν τα παω καλα με τη Γιαπωνεζικη γραφη)

post-1819-0-50945900-1319635005_thumb.jp

Η φωτογραφια ειναι απο το flickr και αν ειναι σωστη η ημερομηνια πρεπει να ειναι απο την τελευταια του χρονια στα Γιαπωνεζικα νερα.Ο ιδιος χρηστης εχει και μια εσωτερικη φωτο που δεν ξερω αν ειναι του ΜΥΤΙΛΗΝΗ αλλα οπως και να χει μας δειχνει τις συνθηκες που επικρατουσαν τοτε στα γιαπωνεζικα βαπορια

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

Μοιαζει με το ΜΥΤΙΛΕΝ αλλα δεν ειναι,η πλωρη ειναι αρκετα διαφορετικη(στο σχημα,στην αγκυρα κλπ).Μια ματια και εδω δειχνει περισσοτερο τις διαφορες που υπαρχουν.Παντως μοιαζουν αρκετα και αναρωτιεμαι ποιο ferry μπορει να ειναι :blink:

Link to comment
Share on other sites

Διαφορες σιγουρα υπαρχουν.Επειδη τα γιαπωνεζικα γραμματα στην πλωρη ειναι ιδια με την φωτογραφια που εβαλες και με το σκεπτικο οτι τα αδελφα ηταν δυο και οτι το VIRGO αποκλειεται να ειναι επειδη πουληθηκε νωριτερα ειπα οτι πρεπει να ειναι το ΜΥΤΙΛΗΝΗ.Η δικη μου σκεψη ηταν πως καποια στιγμη στην Ιαπωνια εφαγε μετασκευη και γιαυτο και οι διαφορες.

Τωρα αν υπηρχε και αλλο αδελφο που δεν γνωριζουμε παω πασο

Link to comment
Share on other sites

Μετα απο μια ωρα τζαπανοαναζητησης :P νομιζω οτι κατι βρεθηκε για το σκαρι της φωτο polmyt. Θεωρω οτι ειναι το αδερφο του VELA(καθως υπαρχει διαφορα στα γραμματα της πλωρης με αυτα του VELA)η προκειται για το ιδιο μετονομασμενο σε VERGA,VEGA,VESA,VETA(καπως ετσι πρεπει να ειναι το ονομα).

Φαινεται σιγουρα πιο μικρο σκαρι και επισης ειναι κατασκευης μεταγενεστερης του ΜΥΤΙΛΗΝΗ(1979).Αν καποιος ξερει η βρει κατι πιο ακριβες ας μας πει δυο λογια,καθως ειναι ferries που δεν γνωριζαμε καθολου.

ΥΓ.το VENUS στις φωτο πρεπει να ειναι το κοσμαγαπητο του proud :D

Edited by NHSOS XIOS
Link to comment
Share on other sites

πολλα γιαπωνεζικα πλοια των 70s εχουν ομοιοτητες στην πλωρη, τον καθρεπτη, τις τσιμινιερες ή στο σκαρι γενικοτερα, δεν ειναι ομως αδελφα με την ακριβη εννοια του ορου, ουτε ειναι το ενα μετασκευη του αλλου

(οπως ακριβως δεν ειναι τα champion/spirit, αδελφα του ικαρου και της πασιφαης, ουτε το carthage μετασκευη του αρετουσα).

Link to comment
Share on other sites

το μυτιλήνη στην ιαπωνία έφαγε μια μετασκευή η οποία του πρόσθεσε την υπερκατασκευή πίσω απο τις τσιμινιερες που δεν υπήρχε όταν γεννήθηκε :D όταν ήρθε ήταν ακριβώς όπως στην αεροφώτο που υπάρχει μερικές σελίδες πίσω,το συγκεκριμένο ξαδερφάκι νομίζω ότι εχει πιο ωραία πλώρη ωστόσο

Edited by Stefanos
Link to comment
Share on other sites

Θεωρω οτι ειναι το αδερφο του VELA(καθως υπαρχει διαφορα στα γραμματα της πλωρης με αυτα του VELA)η προκειται για το ιδιο μετονομασμενο σε VERGA,VEGA,VESA,VETA(καπως ετσι πρεπει να ειναι το ονομα).

Τελικα δεν επεσα και πολυ εξω,προκειται οντως για το αδερφο που ονομαζεται VESTA.Απ οτι βρηκα η γραμμη και των 2 ηταν Aomori-Hakodate ενω τα χαρακτηριστικα τους ειναι τα παρακατω.

3,664.89 gross tonnage

Length: 120.58m

Width 17.80m

Height 11.75m

Diesel × 2

14,000 PS horsepower

20.00 knots cruise

Capacity of 500 passengers

Cargo Truck (8t) 72 units

Passenger Cars 24

vesta.jpg

Link to comment
Share on other sites

Μπορει καποιος να βρει πληροφοριες τι εχουν απογινει αυτα τα 2 ferries γιατι εχω φαει τον κοσμο και δεν βρισκω τιποτα :( Επειδη ειναι του 1979 πιστευω ειτε οτι εχουν παει για σκραπ,ειτε οτι δουλευουν καπου στις Φιλιππινες(οπως αλλα παλια πλοια των γιαπωνεζων).

Link to comment
Share on other sites

Και εγώ την πρώτη φορά που είδα τυχαία μια φωτογραφία του αδερφού του νόμισα ότι επρόκειτο για το Μυτιλήνη.

Έψαξα και το μόνο που κατάφερα να βρω σε σχέση με την τύχη τους είναι ότι το μεν VESTA πουλήθηκε το 1996, αλλά το αδελφό του VELA το 2001!

('Ολα αυτά αν κατάλαβα καλά και αν μετέτρεψα σωστά τις ημερομηνίες που βρήκα εδώ)

Βρήκα επιπλέον αυτή τη σελίδα, γραμμένη μεν το 2006, αλλά η φωτογραφία πρέπει να είναι παλιότερη. Από το κείμενο και τη μετάφραση του google δεν κατάλαβα πραγματικά τίποτα για το σε ποια εποχή αναφέρεται :wacko:

Link to comment
Share on other sites

Αντιο ζωη το παπορακι.Μετα απο αναζητησεις και αναζητησεις,η λυτρωση ηρθε απο τα σκοτεινα γραφεια του ΙΜΟ στην Ελβετια :P

Διαλυθηκε στην Ινδια τον Γεναρη του 2008 ως D.HAI .Πρεπει να δουλεψε στην Κινα μια δεκαετια αλλα δυστυχως δεν υπαρχει καποιο ιχνος του στο νετ.

vestaa.jpg

Construction

Yard Number: 443

Built By: Naikai Zosen Shipbuilding Corporation

Built At: Setoda

Construction end: After 01 Jan 1979

Launch

Launched: After 01 Jan 1979

First Movement: After 01 Jan 1979

Status

Dead: 28 Jan 2008

Broken: 09 Jan 2008

At: Alang, India

By: Indian Breakers

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...