Jump to content
Shipfriends

Αίγινα (ΙΜΟ 5003734)


Recommended Posts

1_pithagoras.jpg

"Το ιστορικό ΑΙΓΙΝΑ (Αιγινάκι όπως το αποκαλούσαν στο Σαρωνικό) στην φώτο με το όνομα ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ δεμένο στο Πυθαγόρειο της Σάμου μια εβδομάδα πριν αναχωρήσει για το τελευταίο του ταξίδι."

© Earl Granville

Να ανοίξουμε και ένα θέμα για το ιστορικό "Αιγινάκι" , στο οποίο πολλές φορές έχουμε αναφερθεί στο παρελθόν σε διάφορα topics του φόρουμ. Αφορμή μία πολλή όμορφη καρτ ποστάλ του πλοίου ως ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ στο Πυθαγόρειο της Σάμου.

post-2102-0-34314700-1319389266_thumb.jp

Το πλοίο κατασκευάστηκε το 1951 στο Αμβούργο (Shipyard August Pahl Schiffswerft) με το όνομα MARSTRANDSFJORDEN (IMO 5003734), για την εταιρεία Marstrands Rederi AB (Marstrand, Sweden) και πρωτοδρομολογήθηκε στην γραμμή Marstrand - Göteborg. (Πηγή : shipspotting)

To 1953, μόλις δύο χρόνια από την ναυπήγηση του, έρχεται στην χώρα μας, μετονομάζεται σε ΑΙΓΙΝΑ και δρομολογείται στην γραμμή Πειραιά - Αίγινα (εδώ στην Αίγινα μαζί με το ΑΦΑΙΑ). Παραμένει στις γραμμές του Αργοασαρωνικού επί τριάντα συνεχόμενα έτη, με το πρώτο του εν Ελλάδι όνομα του για τα περισσότερα από αυτά, και ως ΑΙΓΙΝΑ ΕΞΠΡΕΣ από το 1977 έως και το 1983.

Το 1984 μετονομάζεται σε ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ, και αφήνει τον Αργοσαρωνικό για το ανατολικό Αιγαίο και την Σάμο, όπου δραστηριοποιείται για τα επόμενα χρόνια. Τον Δεκέμβριο του 2006 οδηγήθηκε για διάλυση στο Aliaga, αφού είχε μείνει για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα παροπλισμένο στο Πυθαγόρειο της Σάμου.

http://cdn2.shipspotting.com/photos/small/0/9/8/313890.jpg

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Ας δουμε και το ΑΙΓΙΝΑΚΙ σε πλαγιοδετηση στον Πορο σε μια φωτογραφια απο δεκαετια του 60

Μια μεγαλη παρεα σε βαρκα ποζαρει μπροστα στο πλοιο,δινοντας μια ξεγνιαστη νοτα στη σκηνη

 

Link to comment
Share on other sites

  • polmyt changed the title to Αίγινα (ΙΜΟ 5003734)

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...