Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Για να δούμε 2 ακόμα εφοδιαστικά δεξαμενόπλοια, το ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΡΕΤΗ και το ΑΜΙΛΛΑ Ι, τα οποία πιθανότατα ανήκουν και διαζειρίζονται από την ίδια εταιρία.

ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΡΕΤΗ (ΙΜΟ: 9503873)

Έχει μήκος 50 μέτρα, πλάτος 11,3 μέτρα και βύθισμα 4,5 μέτρα. Ανήκει στην εταιρία "Amilla MC" με έδρα τον Πειραιά, ενώ φαίνεται πως κατασκευάστηκε το 2008 σε κάποιο απ τα ναυπηγεία της χώρας μας. Το βλέπω πολύ συχνά αραγμένο στη Δραπετσώνα (όπως φαίνεται και στην παρακάτω φωτο), δίπλα στο σημείο που δένουν και τα τσιμεντάδικα.

gallery_3072_22_116884.jpg

ΑΜΙΛΛΑ Ι:

Δεν βρήκα καθόλου πληροφορίες στο shipspotting για το πλοίο αυτό. Από το όνομά του και μόνο συμπεραίνω πως ανήκει στην ίδια εταιρία με το ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΡΕΤΗ. Δραστηριοποιείται κυρίως στη Ράδα του Πειραιά.

Εντύπωση μου κάνει πως και τα 2 τα χω πετύχει να δουλεύουν "σε συνεργασία" με κάποιο άλλο εφοδιαστικό, όπως φαίνεται στις 2 παρακάτω φωτός ( και ). Μήπως μεταφέρουν διαφορετικό είδος καυσίμου? Ας μας διαφωτίσει κάποιος ειδικός!

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

Χθες το πρωί το Γιάννης - Αρετή έκανε αισθητή την παρουσία του στο - ήσυχο κατά τ' άλλα - λιμάνι του Πειραιά, όχι με την εμφάνισή του αυτή καθαυτή, αλλά με... τα κορναρίσματά του :P, μιας και φαίνεται πως οι ναυτικοί στο MSC Opera δεν το περίμεναν τόσο νωρίς, με αποτέλεσμα αυτό να μπει, να μανουβράρει, να πλευρίσει, αλλά να μην υπάρχει κανείς στο κρουαζιερόπλοιο για να δέσει τους κάβους!

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...
  • 1 month later...
  • 3 months later...

Να πούμε κατ' αρχάς, σε συμπλήρωση του πρώτου ποστ από τον TankerShip, ότι και τα δύο πλοία έχουν κατασκευαστεί στην χώρα μας (Nafs Shipyard).

To ΑΜΙΛΛΑ Ι πρέπει να μας την "έκανε" αθόρυβα, μιας και σύμφωνα με το equasis από 01/08/2012 φέρει σημαία United Arab Emirates με νέα πλοιοκτήτρια εταιρεία την Tristar Transport LLC με έδρα στο Ντουμπάι. Φαίνεται πάντως να διατηρεί το ίδιο όνομα.

Το ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΡΕΤΗ συνεχίζει να βρίσκεται παροπλισμένο (???) στην ντάνα μπροστά από το ναυπηγείο του Σπανόπουλου, για πέμπτο συνεχή μήνα. Να το δούμε στο συγκεκριμένο σημείο σε φωτό από τον περασμένο Αύγουστο, και να σημειώσουμε το -σίγουρα άξιον περιέργειας- ότι δίπλα του βλέπουμε άλλο ένα μικρότερο επίσης τάνκερ (???) με το ίδιο ακριβώς όνομα, ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΡΕΤΗ.

gallery_2102_502_416121.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Σύμφωνα με το site του Spanopoulos Group, τα 2 πλοία (ΓΙΑΝΝΗΣ-ΑΡΕΤΗ και ΑΜΙΛΛΑ Ι) εμφανίζονται στην ενότητα "Σκάφη πελατών προς πώληση", με το ΑΜΙΛΛΑ Ι πιθανότατα να έχει ήδη πουληθεί, σύμφωνα με το προηγούμενο ποστ του Σείριου.

Ακόμα, το μπλε πλοιάριο που φαίνεται στη φωτο του Σείριου και έχει επίσης το όνομα ΓΙΑΝΝΗΣ-ΑΡΕΤΗ, είναι όντως μικρό δεξαμενόπλοιο, το οποίο ανήκει πιθανότατα στην εταιρία. Κατασκευάστηκε το 1981 και μετασκευάστηκε το 1993, έχει μήκος 40 μέτρα, πλάτος 6 μέτρα και βύθισμα 2,7 μέτρα. Περισσότερες πληροφορίες για το πλοίο, εδώ.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...
  • 2 weeks later...
  • 4 weeks later...

Το πρωί το πλοίο αφού έπεσε απ' το καρνάγιο στο οποίο βρισκόταν τις τελευταίες μέρες, έκανε δοκιμαστικό στο Σαρωνικό και στη συνέχεια έδεσε στο Πέραμα (προβλήτα 2 ??).

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Σύμφωνα με το στίγμα του KORALI στο AIS, το πλοίο όντως δουλεύει στη Φουτζάιρα, όπως μας είχε πει και ο Π100 στο προ-προηγούμενο ποστ, ενώ σύμφωνα με το equasis φαίνεται πως ιδιοκτήτρια και διαχειριστρια εταιρία του είναι η "Coral Sea Shipping SA".

 

Αν και τα νέα στοιχεία που ανέφερα για το πλοίο εξακολουθούν να ισχύουν (ή τουλάχιστον να εμφανίζονται στις βάσεις δεδομένων), εντούτοις το καραβάκι βρίσκεται ακόμα στα μέρη μας. Ακινητοποιημένο (παροπλισμένο ???) ανάμεσα στον μώλο ΔΕΗ και την ψαρόσκαλα στο Κερατσίνι.

 

Να πούμε ότι το ΑΜΙΛΛΑ Ι εξακολουθεί να βρίσκεται στην Ιχθυόσκαλα στο Κερατσίνι.

Edited by TankerShip
Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...
  • polmyt changed the title to Nereus (ΙΜΟ 9503873)

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...