Jump to content
Shipfriends

Marbella Carrier (IMO 9063653) & Murcia Carrier (IMO 9063665)


Recommended Posts

PIERRE DOUX - LOUIS PASTEUR

Βρε παιδιά, είναι μία απορία που κρατάει εδώ και χρόνια... Συγκεκριμμένα, τα τρία τελευταία χρόνια, σε όποια βόλτα μου κι αν κάνω στο Πέραμα, βλέπω τα δύο πλοία, PIERRE DOUX & LOUIS PASTEUR, δεμένα μαζί στην ίδια θέση, στο ίδιο σημείο - ναυπηγείο.

Στο equasis αναφέρονται ως Refrigerated Cargo Ships, ανήκουν στην ίδια εταιρία με έδρα την χώρα μας, και είναι ναυπηγημένα το 1995 και 1996 αντίστοιχα. Γνωρίζουμε κάτι περισσότερο, και ίσως τον λόγο που ...κατοικοεδρεύουν μόνιμα στην ΝΕΖ του Περάματος ???

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

Το γιατί δεν δουλεύουν δεν το ξέρω. Μπορεί τις συγκεκριμένες περιόδους που είναι δεμένα να μην έχει παραγωγή μπανάνας στο Εκουαδόρ ή να είναι περίοδος αναπαραγωγής του μπακαλιάρου στη Νορβηγία. Το σημείο που είναι δεμένα ανήκει στον εφοπλιστή Ρέστη, στον οποίον ανήκουν τα πλοία και νομίζω και το Delphin Voyager. Οπότε τζάμπα λιμανιάτικα είναι η αιτία.

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Σήμερα το πρωί το Louis Pasteur άφησε τη γνωστή θέση του στο Πέραμα για τη ράδα του Πειραιά, όπου παρέμεινε για λίγες ώρες (μάλλον για ανεφοδιασμό) και στη συνέχεια αναχώρησε (σύμφωνα με το AIS) για το Port Said της Αιγύπτου.

Link to comment
Share on other sites

Από ότι βλέπω στο AIS, μετά από το LOUIS PASTEUR για το οποίο μας ενημέρωσε ο TankerShip στο αμέσως προηγούμενο ποστ, σήμερα και το αδελφό πλοίο PIERRE DOUX έφυγε από το Πέραμα για μία μικρή βόλτα στον Σαρωνικό, ενώ αυτήν την ώρα βρίσκεται στην ράδα του Πειραιά "τη συνοδεία" του ρυμουλκού Αrmadores I.

To PIERRE DOUX έχει επίσης αναγραφόμενο προορισμό στα στοιχεία του στο AIS το Port Said.

Τα δύο αδελφά και σχεδόν πανομοιότυπα πλοία, έχουν κατασκευαστεί στην Πολωνία (Gdansk Shipyard), ελάχιστα πιό νωρίς το PIERRE DOUX (Δεκέμβριος 1995) και κατόπιν το LOUIS PASTEUR (Μάιος 1996). Το δεύτερο δε, είχε για πολύ μικρό διάστημα (κατά την κατασκευή του) το όνομα ΜΟΝΤ BLANC.

Φέρουν και τα δύο σημαία Bahamas, και έχουν λιμάνι νηολόγησης το Nassau.

Registered owner : BRETTONE D' ARMAMENT SA (Care of Enterprises Shipping & Trading SA, Athens, Greece)

Ship Manager : ENTERPRISES SHIPPING & TRADING, Athens, Greece.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Sύμφωνα με το equasis αλλά και με τα στοιχεία τους στο AIS, τα LOUIS PASTEUR και PIERRE DOUX, από 1/11/2011 έχουν μετονομαστεί σε HAINAN BAOSHA 011 και HAINAN BAOSHA 012 αντίστοιχα, χωρίς ωστόσο να έχουν αλλάξει σημαία (Bahamas), ή να αναφέρεται κάποια νέα πλοιοκτήτρια εταιρεία.

Aμφότερα, έχουν δώσει τελευταίο στίγμα στο AIS, από το λιμάνι Guangzhou στην νότια Kίνα.

Link to comment
Share on other sites

Για πάντα μαζί, σ' αυτό τ' ανηφόρι που λένε ζωή, όπως λέει κι ο Γιαννάκης ο Πάριος.

 

Μαζί έχουν περάσει πια από το 2013 στην πλοιοκτησία της Del Monte και έχουν ονομασθεί Marbella Carrier και Murcia Carrier αντιστοίχως. Συνήθως κινούνται ανάμεσα σε Costa Rica και ΗΠΑ.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...