Jump to content
Shipfriends

Atlantic Express (IMO 8919506)


romeo

Recommended Posts

  • 4 weeks later...

Ξερει κανεις αν τελικα θα ταξιδεψει φετος;Ειμαστε ηδη 7 Ιουλιου και δεν εχει ξεκινησει ακομα.Εντωμεταξυ το AIS ειναι καμια 10αρια μερες κλειστο

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Σύμφωνα με δημοσίευμα του zougla.gr τα προβλήματα με τα χαρτιά του πλοίου συνεχίζονται, ενώ ο πλοιοκτήτης κ Παναγιωτόπουλος κάνει λόγο για πολλά εμπόδια από τους ανθρώπους της Επιθεώρησης Εμπορικών πλοίων.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Και συμφωνα με τους πειρατες υπαρχει επισχεση εργασιας απο τους ναυτικους του.

Αγώνα για να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους δίνουν οι ναυτεργάτες του επιβατηγού - οχηματαγωγού πλοίου «GOLDEN BLAZE» της ναυτιλιακής εταιρείας GOLDEN BLAZE MARITIME, οι οποίοι έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας. Το πλοίο βρίσκεται δεμένο στο ναυπηγείο Ψαρρός στο Πέραμα. Οι 10 ναυτεργάτες του πληρώματος έχουν να δουν μισθό πάνω από 3 μήνες ενώ ορισμένοι είναι απλήρωτοι μέχρι και 6 μήνες.

Η εταιρεία είχε εγκαταλείψει τους ναυτεργάτες και χωρίς τροφοδοσία και μόνο μετά από παρέμβαση των ταξικών ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, τα οποία και οργανώνουν τη μάχη των ναυτεργατών, αναγκάστηκε πριν τρεις μέρες να δώσει στους ναυτεργάτες φαγητό!

Με καταγγελία τους στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά και άλλους, τα δύο σωματεία απαιτούν την άμεση παρέμβαση των υπηρεσιών τόσο για την καταβολή των μισθών όπως προβλέπεται από τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας των Μεσογειακών Φορτηγών Πλοίων, όσο και την ένταξη των ναυτεργατών στο νόμο 3816/2010 «περί εγκατάλειψης στην αλλοδαπή ή ημεδαπή Ελλήνων ναυτεργατών».

Link to comment
Share on other sites

Αν θυμάμαι καλά το πλοίο μόνο δικιμαστικά έκανε φέτος. Η κατάσταση μήπως θυμίζει λίγο GA ferries; Κρίμα πάντως για τους εργαζόμενους.

Link to comment
Share on other sites

Επίσχεση εργασίας στο Ε/Γ-Ο/Γ «GOLDEN BLAZE» στο Πέραμα

Μεσημβρινές ώρες χθες, προσήλθαν στο Λιμενικό Τμήμα Περάματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά επτά (07) μέλη πληρώματος του Ε/Γ-Ο/Γ «GOLDEN BLAZE» Ν.Π.12079, τα οποία είχαν προβεί σε επίσχεση εργασίας και κατέθεσαν ενόρκως τη μη καταβολή δεδουλευμένων από την πλοιοκτήτρια εταιρεία.

Από το Ζ΄ Λιμενικό Τμήμα Περάματος διενεργείται προανάκριση.

http://www.hcg.gr

Edited by NHSOS XIOS
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 months later...

Αυτά τα αδερφά μόνο προβλήματα δημιουργούν σε όποιον μπλέξει μαζί τους, αυτό κατάλαβα....Υπάρχει κανένα από αυτά τα αδερφά που να δουλεύει σε κάποια γραμμή ανελλιπώς, όχι στην Ελλάδα, γενικώς; Το speedrunner 1 το επιχείρησε κάποτε στην Ελλάδα να δουλέψει ως δρομολογιακο και ήταν σχετική αποτυχία από όσο γνωρίζω.....

Link to comment
Share on other sites

Δεν νομίζω ότι ήταν αποτυχία... Μάλλον θύμα της έλευσης των υπόλοιπων Speedrunner έπεσε. Άσε δε που ειδικά το GOLDEN BLAZE δεν το έχουμε δει να ταξιδεύει και καθόλου. Και δεν μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε ως αποτυχία επειδή υπάρχουν προβλήματα οικονομικής φύσεως.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Ευχαριστω για την διευκρινηση.Μαλλον δεν ετυχε να το δω τις αλλες φορες.

Μιας και το θυμηθηκαμε ξερουμε αν θα ταξιδεψει φετος ή αν θα μεινει και παλι στην ευρυτερη περιοχη του Πειραια;

Link to comment
Share on other sites

Στο προγραμμα του ΟΛΠ για τους δεξαμενισμους φαινεται να εκανε αιτηση σημερα 4.3 για δεξαμενισμο στις 11/4 στη μεγαλη του Περαματος!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...