Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

(2000, ex-Aegean Sea)

_________________________________

Ας ανοξουμε ενα θεματα και για το AEGEAN SEA μιας και δεν εχουμε
Το πλοιο ειναι κατασκευης 2000 και διαθετει και ΙΜΟ

Αυτο το διαστημα το πλοιο δεν πρεπει να ταξιδευει μιας και το ΣΚ που βρεθηκα στη Χιο ηταν συνεχως δεμενο στο χωρο μπροστα απο το τελωνειο.Πραγματικα παντως το πλοιο μοιαζει περισσοτερο με μετασκευασμενο γιωτ παρα με επιβατικο

gallery_1819_1249_675603.jpg

Edited by proud_ionian
tag
Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Εδώ και καμμία εβδομάδα περίπου το καραβάκι κατοικοεδρεύει στο λιμάνι της Κυλλήνης. Από ότι βλέπω στο AIS, πριν τρεις ημέρες πραγματοποίησε και μία επίσκεψη στις παραλίες της Ζακύνθου.

Link to comment
Share on other sites

Ενα μικρο αρθρο για το πλοιο υπαρχει στην Ημερα τση Ζακυνθος

Μια νέα τουριστική γραμμή που έλειπε από την περιοχή της Ηλείας, εγκαινιάστηκε στο λιμάνι της Κυλλήνης. Ο λόγος για το πλοίο “Aegean Sea”, ιδιοκτησίας του κ. Ανδρέα Ανδρέου, που θα εκτελεί μονοήμερες κρουαζιέρες στο νησί μας.

Συγκεκριμένα, το πλοίο θα ξεκινά νωρίς το πρωί από το λιμάνι της Κυλλήνης με προορισμό στην Ζάκυνθο, όπου θα κάνει το γύρο του νησιού παρέχοντας στους ταξιδιώτες την ευκαιρία να θαυμάσουν το γαλάζιο σπήλαιο, το ναυάγιο και όλα γενικότερα τα θαλάσσια αξιοθέατα του νησιού!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 3 weeks later...

Σύμφωνα με το δελτίο συμβάντων της ΕΛΥΔΝΑ, στις 23/05 το σκάφος παρουσίασε μηχανική βλάβη βόρεια της Αίγινας, και χρειάστηκε ρυμούλκηση:

 

VTS/Πειραιά ανέφερε ότι έναντι σκάφος βρίσκεται ακινητοποιημένο λόγω μηχανικής βλάβης στη θαλάσσια περιοχή βόρεια ν. Αίγινας. Ρ/Κ ΑΠΟΛΛΩΝ ΝΠ 11999  ρυμούλκησε με ασφάλεια έναντι σκάφος σε ναυπηγεία στο Πέραμα 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 1 year later...

Το Aegean Sea δεν πρέπει να έχει δραστηριοποιηθεί καθόλου από το 2014, εάν κρίνω το είδα στην ίδια ακριβώς θέση τον Μαΐου που μας πέρασε. Βεβαία φαίνεται το μπλε να είναι πιο ανοιχτόχρωμο από παλιότερα

Link to comment
Share on other sites

Απο τι ειναι κατασκευασμενο? Πριν λίγο καιρο που ειχα βρεθει στο σημειο που βρισκεται,υπάρχουν μέρη που ειναι σπασμένο λιγο...Θέλει επισκευή το πλοιο ...Άνετα θα μπορούσε να κάνει γραμμές επιβατικές στον Αργοσαρωνικο ...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 7 months later...

Το Aegean Sea έχει φύγει από το Γερμανική σκάλα που ήταν δεμένο δίπλα από το ναυπηγείου του Ψυχαλη. Τη τελευταία φορά που το είχα δει πριν 1,5 μήνα, είχα δει ότι γινόντουσαν εργασίες εξωτερικά.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 7 months later...
  • 10 months later...

Το Ionian Blue δουλεύει σαν τουριστικό μεταξύ Πάργας και Παξών, ενώ έχει διατηρήσει το ίδιο νηολόγιο Ν. Χ. 492.

Απαγόρευση απόπλου του Ε/Γ-Τ/Ρ Ionian Blue στους Παξούς και σύλληψη Πλοιάρχου 

Quote

Σε απαγόρευση απόπλου του Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΙΟΝΙΑΝ ΜΠΛΟΥ'' Ν.Χ. 492, προέβησαν απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, στον λιμένα Γαΐου Παξών.

Ειδικότερα, μετά από έλεγχο που πραγματοποίησε κλιμάκιο στελεχών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας στο παραπάνω πλοίο, διαπιστώθηκε ότι από τη λειτουργία των δύο ηλεκτρομηχανών του, δημιουργήθηκαν έντονοι ρύποι (καπνισμός) και παράλληλα παρατηρήθηκαν κηλίδες ελαίου και πιο συγκεκριμένα λεπτό φιλμ ελαίου ιριδίζουσας μορφής με αυτοδιαλυόμενες τάσεις στην επιφάνεια της θάλασσας, συνολικού εμβαδού περίπου τεσσάρων τ.μ..

Το ανωτέρω πλοίο πραγματοποιούσε ημερήσιο πλου από το λιμένα Πάργας στους λιμένες Γαΐου Παξών, Αντίπαξων και επιστροφή στην Πάργα, με εκατόν ενενήντα πέντε (195) επιβάτες.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο Πλοίαρχος του πλοίου, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής πειθαρχικών και διοικητικών κυρώσεων, ενώ οι εκατόν ενενήντα πέντε επιβάτες του, προωθήθηκαν στο λιμένα της Πάργας με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας. Στο πλοίο επετράπη η εκτέλεση ενός μεμονωμένου πλου κενό επιβατών στο λιμένα Πάργας, όπου συνεχίζεται η απαγόρευση απόπλου του, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αποκατάστασης των παρατηρήσεων από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • Nick the Greek changed the title to Icariada Princess (IMO 8628858)
  • 1 month later...
  • 1 month later...

Εισροή υδάτων στο Ε/Γ-Τ/Ρ Ionian Blue στη μαρίνα Ζέας

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες χθες, το Ε' Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, ότι το Ε/Γ -Τ/Ρ IONIAN BLUE N.X. 492 που βρίσκεται ελλιμενισμένο  στη μαρίνα Ζέας Πειραιά, παρουσίασε εισροή υδάτων.

Άμεσα στο σημείο μετέβη ένα (01) περιπολικό όχημα ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου διαπίστωσε αριστερή κλίση του σκάφους μετά από εισροή υδάτων. Με μέριμνα του φορέα διαχείρισης λιμένα τοποθετήθηκαν αντλίες απάντλησης υδάτων και πραγματοποιήθηκε η πόντιση φράγματος περιμετρικά του σκάφους για προληπτικούς λόγους αποφυγής τυχόν ρύπανσης. Στο εν λόγω σημείο μετέβησαν επίσης προς παροχή συνδρομής  ένα (01) όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και  με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας και καταδυτικό συνεργείο.

Κατά τη διάρκεια απάντλησης υδάτων παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση ιριδίζουσας μορφής αυτοδιαλυόμενης, περιορισμένης έκτασης εντός πλωτού φράγματος, η οποία αντιμετωπίστηκε από τον φορέα διαχείρισης ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός. Το παραπάνω σκάφος επανήλθε σε πλεύσιμη κατάσταση μετά το πέρας της απάντλησης υδάτων.

Από τη Λιμενική Αρχή Ζέας, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''IONIAN BLUE'', μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.

 

Υ.Γ. Από ότι φαίνεται από την ανακοίνωση του ΥΕΝ δεν έχει αλλάξει όνομα και παραμένει το Ionian Blue.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • proud_ionian changed the title to Ionian Blue (IMO 8628858)
  • 1 month later...

Το Ionian Blue ολοκλήρωσε παρά προχθές τις εργασίες του δεξαμενισμου του στο ναυπηγείο του Καπογιαννατου και πήγε στο Φλοίσβο, από όπου σήμερα το πρωί αναχώρησε για την Ικαρία. Στο AIS εκπέμπει με το όνομα Icariada Princess.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...