Jump to content
Shipfriends

Βασίλισσα Φρειδερίκη (IMO 5376997)


Recommended Posts

Για το υπερωκεάνιο Βασίλισσα Φρειδερίκη / Queen Frederica (ex Atlantic, Matsonia, Malolo) έχουν ήδη γραφτεί πάρα πολλά και δεν χρειάζεται να τα επαναλάβουμε. Μια καλή συνοπτική ιστορία του πλοίου υπάρχει εδώ.

Από το πλοίο διατηρώ κάποια ακούσματα από τον ερχομό της «θείας από την Αμερική» και ενδεχομένως να είχα πάει και σε καμιά υποδοχή στον Πειραιά. Αλλά που να θυμάμαι μετά από τόσα χρόνια. :rolleyes:

Τιμής ένεκεν λοιπόν της «θείας από την Αμερική», ας δούμε και μια ρεκλάμα του πλοίου σε περιοδικό του 1955, μόλις άρχισε τα δρομολόγια ως Βασίλισσα Φρειδερίκη του Ευγενίδη…και μια φωτό του πλοίου το 1957 στον Πειραιά, στον τότε νέο σταθμό εξωτερικού.

Και στο ίδιο περιοδικό με την ρεκλάμα του 1955, υπάρχει και ένα άρθρο για την ανάγκη αλλαγής των Ιταλών θαλαμηπόλων από Έλληνες. Για να μπορούν με άνεση οι Έλληνες επιβάτες να φωνάζουν: «Παιδί, πιάσε μια ταραμοσαλάτα»! :D

post-1833-0-46781300-1317554708_thumb.jp

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Το ΒΑΣΙΛΙΣΑ ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗ στην Κερκυρα βλεπουμε στην λεπτομερια αυτης της καρτ ποσταλ

Δυστυχως δεν φαινεται ονομα για να ξερουμε αν ειναι σαν ATLANTIC ή σαν ΒΑΣΙΛΙΣΑ ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗ αν και προσωπικη εκτιμηση ειναι οτι ειναι σαν ΒΑΣΙΛΙΣΑ ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗ και αυτο γιατι η παντοφλα που εμφανιζεται δρομολογηθηκε στην Κερκυρα το 1956.

Πιθανοτατα η παρουσια του πλοιου εκει να ειναι εκτακτη και αυτο γιατι απο οτι ηξερα το συγκεκριμενο πλοιο εκανε δρομολογια Πειραιας-Νεα Υορκη χωρις να εχει ενδιαμεσους προορισμους στην Ελλαδα.

 

post-1819-0-48777600-1363693521_thumb.jp

 

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...