Jump to content
Shipfriends

Καλυψώ (ΙΜΟ 5335319)


Recommended Posts

Eκτός από το ΙΘΑΚΗ η εταιρεία Ulysses Lines (Cruises) των αφων Βλασσόπουλου, είχε στην κατοχή της και άλλο ένα κρουαζιερόπλοιο με νηολόγιο επίσης Ιθάκης, το ΚΑΛΥΨΩ.

Quote
Owner: Companhia de Vapores Cerulea SA, Greece. Port of registry: Ithaca. Operator: Ulysses Line, London (N & J Vlassopoulos).

Το πλοίο είχε κατασκευαστεί στην Ιρλανδία το 1955 (Harland + Wolff Ltd, Belfast) με πρώτο του όνομα το Southern Cross. Aγοράστηκε από την εταιρεία των αφων Βλασσόπουλου (N & J Vlassopoulos) το 1973 και σύμφωνα με το equasis τότε μετετράπη σε κρουαζιερόπλοιο.

Το 1980 πουλήθηκε στην Western Cruise Lines, και μετονομάστηκε σε AZURE SEAS, ενώ το 1991 πέρασε στην Dolphin Cruise Line, και μετονομάστηκε σε OCEANBREEZE. Το 2003 τέλος, πουλήθηκε για διάλυση στο Μπαγκλαντές.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα κοινά στοιχεία που είχαν το ΙΘΑΚΗ και το ΚΑΛΥΨΩ, εκτός βέβαια από το ότι είχαν και τα δύο νηολόγιο Ιθάκης και ανήκαν το ίδιο περίπου χρονικό διάστημα στην Ulysses Lines. Και τα δύο πέρασαν κατόπιν στην ιδιοκτησία της Dolphin Cruise Line, το ΙΘΑΚΗ νωρίτερα το ΚΑΛΥΨΩ αργότερα, στην οποία τερμάτισαν την "καριέρα" τους, και τα δύο συμπτωματικά διαλύθηκαν την ίδια χρονιά, το 2003.

Να δούμε τέλος μία φωτογραφία του ΚΑΛΥΨΩ από την εποχή που ανήκε στην Ulysses Lines (Tilbury Landing Stage 5/8/1977)

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Και όπως διαβάζω σε ένα παλιό Κεφαλονίτικο περιοδικό, τον Μάιο 1975: «Έγιναν στο λιμάνι της Ιθάκης τα εγκαίνια δρομολογήσεως του νέου κρουαζιεροπλοίου "Καλυψώ" της γνωστής εφοπλιστικής εταιρείας των Αφών Βλασσόπουλου».

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...