Jump to content
Shipfriends

Queen Majeda (ΙΜΟ 9117806)


Recommended Posts

Να δούμε το όμορφο εφοδιαστικό ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ να διέρχεται των στενών της Σαλαμίνας, το Σάββατο 6 Αυγούστου.

gallery_2102_22_286005.jpg

Κατασκευασμένο το 1994 στη νότιο Κορέα, ήρθε στη χώρα μας το 2001 για την εταιρεία Taxiarchis Shipping, ενώ από το 2004 εμφανίζεται να ανήκει στην εταιρεία Med Sea Tankers Shipping.

gallery_2102_22_239021.jpg

Δεν το βρήκα σε κάποιο από τα αφιερώματα (μπορεί και να μου διέφυγε) που έχει κάνει στα εφοδιαστικά πλοία ο TankerShip. Ίσως να γνωρίζει κάτι περισσότερο να μας πει.

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς δεν γνωρίζω κάτι παραπάνω για το βαπόρι αυτό, πάντως κατά καιρούς, σύμφωνα πάντα με το "ίχνος" του στο AIS, πιάνει διάφορα λιμάνια για παράδοση καυσίμων (επίσης άγνωστο το τι είδους καύσιμα μεταφέρει) πχ Χανιά, Καλαμάτα, ακόμα και εξωτερικό (Αλβανία ή Μαυροβούνιο), ανάλογα με τη ναύλωσή του!

Edited by TankerShip
Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...
  • 2 years later...

Το δεξαμενόπλοιο ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ σύμφωνα με το AIS κατευθύνεται προς την Ερεικούσσα. Το σπάνιο αυτό "δρομολόγιο" με σκοπό τον εφοδιασμό των μικρών νησιών της περιοχής (Οθωνοί κλπ) με καύσιμα το έκανε τα τελευταία χρόνια το δεξεμανόπλοιο ΘΗΣΕΑΣ, το οποίο βρίσκεται το τελευταίο διάστημα δεμένο στην Βλύχα της Ελευσίνας.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Θάνατος ναυτικού στο Δ/Ξ Ταξιάρχης στο Πέραμα την Παρασκευή

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Περάματος, πρωινές ώρες σήμερα, ότι 65χρονος επί του Δ/Ξ ''ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ'' Ν.Π. 10902, το οποίο βρισκόταν εντός ναυπηγείου στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος για εργασίες συντήρησης – επισκευών, έχασε τις αισθήσεις του και έπεσε στο κατάστρωμα.

Άμεσα ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Σύμφωνα με δήλωση του Πλοιάρχου, ο 65χρονος βρισκόταν στο πλοίο ως επισκέπτης, καθώς επρόκειτο να ναυτολογηθεί σε αυτό τις επόμενες ημέρες.

Από το Δ΄ Λιμενικό Τμήμα Περάματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...
  • 1 year later...

Το Ταξιάρχης αναχώρησε σήμερα από τον Ασπρόπυργο με προορισμό την Αλεξανδρούπολη, φορτωμένο φουλ με καύσιμα. Μπορούμε να συγκρίνουμε με μια φωτογραφία σε κατάσταση ballast μετά από το δεξαμενισμό του το 2017.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...
  • 2 months later...
  • 1 year later...
  • Nick the Greek changed the title to Queen Majeda (ΙΜΟ 9117806)
  • 1 month later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...