Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

πάντως αν και ωρες μετα την βλαβη.. δεν υπαρχει καμμια επίσημη ανακοίνωση απο τη hsw.gr η απο το ΥΕΝ!!

 

Πιθανοτατα αυριο μιας και η hsw διεκοψε και τα δρομολογια της Τριτης δεν θα υπάρχει κάποιο δρομολόγιο προς τα νησιά (δεν ειναι καν γνωστό αν θα έχει επιδιορθωθεί η βλάβη)  εκτός και αν γίνει καποιο έκτακτο δρομολόγιο σε περίπτωση που δεν είναι τοσο σοβαρή.

 

Αυτά...

Link to comment
Share on other sites

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Βόλου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ΕΞΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ Ν.Π. 10415 ότι ενώ έπλεε από Βόλο για Σκιάθο, εκτελώντας ...

εγκεκριμένο δρομολόγιο, διαπιστώθηκε βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή. Το πλοίο κατέπλευσε με τη βοήθεια του Ρ/Κ ΠΗΛΙΟΝ Ν.Β. 528 στο λιμάνι του Βόλου αποβιβάζοντας με ασφάλεια τους 116 επιβάτες του οι οποίοι προωθήθηκαν στους προορισμούς τους με εγκεκριμένο δρομολόγιο. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ΕΞΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ μέχρι προσκομίσεως βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης μετά από ζημιά από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

 
 
και η ανακοίνωση
Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

Καποιος εχει ματιασει το πλοιο... και σημερα ειχε καποια προσκρουση στο λιμανι του Αγνώντα... έπειτα απο ελεγχο το πλοιο αναχώρησε για Βόλο , αλλα ανάμεσα Σκόπελο και Σκιάθο το πλοίο φαίνεται οτι έπαθε ξανά κάποια βλάβη ..  και απο εκεινο το σημειο και μετα, προσεγγισε κανονικα τη Σκιαθο αλλα με μειωμενη ταχυτητα πλεον ταξιδευει προς βολο...

Link to comment
Share on other sites

Ελαφρά πρόσκρουση του Ε/Γ-Ο/Γ «ΕΞΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ» στη Σκόπελο

 

Προσέκρουσε μεσημβρινές ώρες σήμερα, το Ε/Γ-Ο/Γ «ΕΞΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ» Ν.Π.10415, κατά την προσπάθεια πρόσδεσης στο λιμένα Σκοπέλου στον προβλήτα, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή (ΝΝΑ7 τοπικά 8 bf), με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν εκδορές πάνω από τα ύφαλα.

Από την πρόσκρουση δεν προκλήθηκε τραυματισμός, δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση ούτε διαπιστώθηκε εισροή υδάτων ενώ κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το Νηογνώμονα που το παρακολουθεί, επετράπη από τη Λιμενική Αρχή Σκοπέλου ο απόπλους του «ΕΞΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ» για λιμένες Σκιάθου και Βόλου.

 

Πηγή: www.hcg.gr

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

 

Σας ενημερώνουμε ότι σήμερα Πέμπτη 24/07/14, λόγω δυσλειτουργίας της άγκυρας, το Ε/Γ – Ο/Γ ΕΞΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ παραμένει στον λιμένα του Αγ.Κων/νου. Γίνονται προσπάθειες αποκατάστασης και η εκτίμηση για την ώρα αναχώρησης του πλοίου είναι 17:00. Στους επιβάτες του δρομολογίου επιστροφής από Σποράδες προς Άγιο Κων/νο παρέχεται η δυνατότητα εξυπηρέτησης με λοιπά δρομολογημένα πλοία.

Με νεώτερη ανακοίνωση θα σας ενημερώσουμε για την ακριβή ώρα αναχώρησης του πλοίου.

 

Δελτίο τύπου της εταιρίας.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Καθυστερημένος απόπλους του Ε/Γ – Ο/Γ Εξπρές Πήγασος από το Λαύριο

Quote

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Λαυρίου, για μηχανική βλάβη του Ε/Γ – Ο/Γ «ΕΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ» Ν. Πειραιά 10416 και συγκεκριμένα λόγω βλάβης στην αντλία ελαίου starter δεξιάς κύριας μηχανής.

Το ανωτέρω πλοίο είχε προγραμματισμένο δρομολόγιο στις 21:00 από Λαύριο για Άγιο Ευστράτιο – Λήμνο – Καβάλα με 157 επιβάτες.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του πλοίου μέχρι αποκατάσταση της βλάβης, ενώ μετά από επιθεώρηση από στελέχη του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων λιμένα Λαυρίου, τα οποία διαπίστωσαν την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα το «ΕΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ» απέπλευσε στις 01:00 για εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου του.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Οι κυκλοι που φαινονται στο ΑIS  στην πορεια του πλοιου,λογικα  δεν σχετιζονται με αναμονη του εξω απο το Λαυριο λογω καιρου, καθως αν δειτε και σεις ,ξεκινησε να το κανει αυτο λιγο μετα την Ευβοια οπου και επεσε η ταχυτητα του πλοιου λογω της βλαβης.Αρα ισως σχετιζεται με την βλαβη γιατι το επανελαβε πολλες φορες ο Cpt μεχρι  τωρα που φτανει Λαυριο.Ισως τεσταραν κατι. Αν γνωριζει καποιος ας μας διαφωτισει.!!

Link to comment
Share on other sites

Αν προσεξει κανεις θα δει οτι ολοι οι κυκλοι ειναι προς τα δεξια. Επειδη το βαπορι ειναι μονοτιμονο και ο καιρος εξω μπαχαριζει, εμενα θα μου ελεγε βλαβη στη δεξια μηχανη (δηλαδη εχει μονο την αριστερη) και σε συνδυασμο με το ενα τιμονι και τον ασχημο καιρο το βαπορι δεν ακουει οποτε για να το ξαναφερει στην επιθυμητη πορεια κανει δεξια στροφη που ειναι απειρως πιο ευκολη με την αριστερη μηχανη μονο σε λειτουργια.

Link to comment
Share on other sites

Επίσης καλό θα ήταν να  πούμε οτι το πλοίο πραγματοποίησε το δρομολόγιο του χθές από Λαύριο Αγιο Λήμνο Καβάλα μετά τη βλάβη του και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη Καβάλα. ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ

Link to comment
Share on other sites

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για τη μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Ο/Γ Εξπρές Πήγασος στο Λαύριο στις 23/12/16

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Λαυρίου, μεσημβρινές ώρες χθες, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΕΞΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ'' Ν.Π. 10415, για περιστατικό μηχανικής βλάβης στη δεξιά κύρια μηχανή, ενώ βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή 10 ν.μ. έξωθεν του λιμένα Λαυρίου.

Το ανωτέρω πλοίο, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Καβάλα προς Λήμνο – Άγιο Ευστράτιο – Λαύριο, κατέπλευσε με τη λειτουργία της αριστερής κύριας μηχανής στο λιμένα Λαυρίου, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι 103 επιβάτες, 14 Ι.Χ. και τα 41 Φ/Γ.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου που διενεργεί την προανάκριση, αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΕΞΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ'', ενώ στη συνέχεια, κατόπιν αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, του επετράπη.

 

Link to comment
Share on other sites

Τεχνικό πρόβλημα κρατά το πλοίο δεμένο στο λιμάνι της Καβάλας.

Quote

 

Στο λιμάνι της Καβάλας παραμένει δεμένο το «Εξπρές Πήγασος», λόγω τεχνικού προβλήματος, ενημερώνει το ταξιδιωτικό πρακτορείο «Pravlis Travel».

Νεότερη ενημέρωση αναμένεται στις 20:30 το βράδυ.

limnosfm100

 

 

Link to comment
Share on other sites

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για τη μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Ο/Γ Εξπρές Πήγασος στην Καβάλα

Quote

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Καβάλας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΕΞΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ'' Ν.Π. 10415, ότι κατά τη προετιμασία απόπλου του από τον οικείο λιμένα, διαπιστώθηκε μηχανική βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή, ενώ θα εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο για Λήμνο, Άγιο Ευστράτιο, Λαύριο, με εκατόν είκοσι τρεις  (123) επιβάτες.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω πλοίου, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοίας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Αποκαταστάθηκε το μηχανικό πρόβλημα του πλοίου και αναχώρησε μετά τις 23:00 από τη Καβάλα.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Tεχνικό πρόβλημα στο ΕΞΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ ανοικτά του Αγίου Ευστρατίου ,το πλοίο θα συνεχίσει αυτοδύναμο μέχρι Λήμνο και θα παραμείνει εκεί .Δεν θα συνεχίσει προς Καβάλα ενώ αύριο το ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ θα παραλάβει τους επιβάτες του ΠΗΓΑΣΟΥ για να τους φέρει Καβάλα .Ας ελπίσουμε να φτιαχτεί η βλάβη .......

Link to comment
Share on other sites

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για τη μηχανική βλάβη του Ε/Γ -Ο/Γ Εξπρές Πήγασος

Quote

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ – Ο/Γ «ΕΞΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ» N.Π. 10415, για μηχανική βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή του πλοίου, ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά ν. Σκύρου.

Το «ΕΞΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ» εκτελούσε εγκεκριμένο δρομολόγιο από Λαύριο – Άγιο Ευστράτιο – Λήμνο – Καβάλα με εβδομήντα ένα (71) επιβάτες και πενήντα ένα (51) άτομα πλήρωμα.

Το πλοίο συνέχισε το ταξίδι του με ιδία μέσα και κατέπλευσε στο λιμάνι της Μύρινας αποβιβάζοντας με ασφάλεια τους επιβάτες του.

Από το Λιμεναρχείο Μύρινας, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω πλοίου, ενώ οι επιβάτες του πρόκειται να προωθηθούν στους προορισμούς τους με μέριμνα της εταιρείας.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...