Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

  • Replies 687
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Επεστρεψε λοιπον στα δρομολογια του οποτε ας το δουμε σε μια αφιξη στη Σιφνο το Σαββατο που μας περασε

Το πλοιο μπαινει στις Καμαρες και ξεκιναει να γυριζει με δεξια στροφη. Αφου ηρθε καθετα στην προβλητα πλησιαζει με αναποδα και δενει σε μια μανουβρα που δεν κρατησε πανω από 10 λεπτα .Το πλοιο εμεινε στις Καμαρες περιπου 20 λεπτα και εβγαλε αρκετα φορτηγα ,χωρις να εχει φουνταρει και στη συνεχεια ξεκινησε το δρομολογιο της επιστροφης για Πειραια

Και μια πιο ευρυγωνια φωτογραφια του δεμενο στις Καμαρες

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Είχα την ευκαιρία να ταξιδέψω με το Σολωμό σε μια επιστροφή του από τη Μήλο. Χωρίς να είναι κάτι το ιδιαίτερο είναι ένα αρκετά συμπαθητικό και αξιοπρεπές πλοίο με κλασική γιαπωνέζικη διαρρύθμιση και πολλούς ανοιχτούς χώρους για να χαρεί κάποιος τη θάλασσα. Για το πλωριό μπαλκόνι τα έχουν πει και άλλοι. Ένα αρνητικό που διαπίστωσα είναι ότι στο deck πρύμα από τις τσιμινιέρες και πίσω είναι αδύνατον να καθήσει κάνεις καθώς όλη η ζέστη και η κάπνα έρχονται κάτω. Πολύ όμορφο είναι το σαλονακι στο πάνω κατάστρωμα στο αίθριο. Η ταχύτητα στο ταξίδι μεταξύ 17.5 και 18, σβέλτα ρεμέτζα και σχετικά λίγος κόσμος (σε σχέση με τις καραβιές σε άλλα νησιά αυτή την περίοδο).

Edited by Superfast VI
Link to comment
Share on other sites

Μιάς που πλησιάζει η 22 Ιουλίου,  θα ήθελα να αναφέρω και εγώ την εμπειρία μου από τον Σολωμό. Έτσι λοιπόν στις 22 Ιουλίου 2017 είχα επιλέξει την Α.Ν.Μ.Ε.Ζ. για ένα ταξίδι στην Κίμωλο. Ίσως μερικοί να ξέρετε την συνέχεια, αλλά κρίνω σκόπιμο να την πω και ο ίδιος. Κοντολογίς από τις 5:55 το πρωί αρχίσαμε να μαζευόμαστε στον ντόκο για ευνόητους λόγους. Είχα δει στο site της εταιρείας νωρίτερα ανακοίνωση  περί "ολιγόωρης καθυστέρησης του Δ. Σολωμού. Είχε πάει 8:00 και ακόμα κανένα σημάδι του πλοίου. Είδα από το AIS ότι βρίσεται ελλιμενισμένο στο Πέραμα για να επιθεωρηθεί από τους αρμόδιους, επειδή αν θυμάστε στο παρθενικό ταξίδι του στην Σέριφο μετά τθν μετασκευή του, προσέκρουσε στην προβλήτα. Όλα αυτά τα επιβεβαίωσε και ο  έντρομος λιμενάρχης που είχε παρευρεθεί στο λιμάνι. Καθώς η ώρα περνούσε και η ζέστη αυξανόταν τα 1.000 περίπου άτομα που είχαμε συγκεντρωθεί αρχίσαμε να εκνευριζόμαστε. Σε κάποια στιγμή έκλεισε και το κιόσκι της εταιρίας επί της πύλης Ε9. Κάτι απαράδεκτο. Όλοι εμείς μην έχοντας λάβει καμία περαιτέρω διευκρίνηση της κατάστασης αρχίσαμε να τηλετωνούμε στα γραφέια Πειραιά ΚΑΙ Ζακύνθου! Για να μην πολυλογώ, το πλοίο φάνηκε κατά τις 2 το μεσημέρι με τα συγκεντρωμένα αυτοκίνητα να κορνάρουν ( όπως στην Κάσο όταν το πλοίο καταφέρνει να δέσει εν μέσω θαλασσοταραχής για να εξυπηρετήσει την άγονη γραμμή). Το γνωρίζω ότι η όλή κατάσταση είναι πρόβλημα της εταιρίας και όχι του πλοίου. Οπότε όσον αφορά το ίδιο το πλοίο πιστεύω το μόνο που έχει να ζηλέψει από τα blue star είναι η ταχύτητα. Ωραία σαλόνια, μπαλκόνια μέχρι και οι θέσεις αεροπορικού τύπου είναι άνετες. Ένα ωραίο στιγμιότυπο του ταξιδιού ήταν το ότι το πλήρωμα υπό τον φόβο μηνύσεων και αγωγών άρχισε να δίνει δωρεάν νερά, καφέδες, σοκολάτες, τοστ κτλ. Όπως πληροφορήθηκα από τον μπάρμαν οι επιβάτες είχαν καταναλώσει γύρω στα 1.100 σάντουτς!  Εγώ ήμουν μέσα στους λιγοστούς τυχερούς που έλαβαν δωρεάν καμπίνα. Αυτά είναι συμβάντα που δύσκολα θα τα μάθετε από κάποιο site. Τελικά το πλοίο προσέγγισε την Κίμωλο γύρω στις 8-9 το βράδυ. 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
On 7/26/2018 at 9:49 AM, polmyt said:

Απο σημερα και παλι στα δρομολογια του

 

On 7/21/2018 at 11:15 AM, proud_ionian said:

και ο captain με τη μανουβρα επ'αγκυρα:)

 

On 7/4/2018 at 5:29 PM, polmyt said:

ας το δουμε

ας το δουμε, αλλα βαζετε και καμια αγκυρα ή κανενα φουνταρισμα:)

να δουμε λοιπον απο κοντα τη νεα, τοποθετηθηκε περσυ, αριστερη του αγκυρα και μια δευτεροπρυμη ληψη (θρη κουωρτερς:P που λεμε και στην πατρα), οπου και η αγκυρα φαινεται, αλλα και το ποσο του παει η τελευταια φορεσια της ΑΝΜΕΖ (πορτοκαλι μεχρι τα μπουνια).

1702715443_dionisiossolomos@sifnos290618zf.jpg.6cb2001d1228752ae7968d04fd01f97b.jpg88949707_dionisiossolomos@sifnos290618tportanchor.JPG.755b87d43fa16d0e501827a16da3bde3.JPG

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Τα δρομολόγια του πλοίου για τον υπόλοιπο Σεπτέμβριο εξαφανίστηκαν απο το σύστημα και αντικαταστάθηκαν απο το Αδαμαντιος Κοραης. Άραγε αυτό να ειναι ένα σημάδι για το μέλλον του πλοίου?

Link to comment
Share on other sites

στο openseas δεν ξαναεχει σολωμο. στο site της ΑΝΜΕΖ το εχει να κανει μονο τις δυο παρασκευες και τις δυο κυριακες που απομενουν.

αυτο δεν λεει κατι απαραιτητα  για το μελλον του πλοιου. μπορει απλα να κανει την ακινησια του.

μην ξεχναμε οτι ταξιδευει σερι απο περσυ τον ιουλιο, με δυο ολιγοημερα διαλειμματα.

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 4 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 3 weeks later...

Το πλοίο ξεκίνησε χθες τα δρομολόγια του στις Δυτικές Κυκλάδες με 2 ώρες καθυστέρηση στην αναχώρησή του από τον Πειραιά, και λόγω ότι δεν κινήθηκε με την ταχύτητα που είναι υπολογισμένο το δρομολόγιο (σε κάποια σημεία έπεσε και στους 14 κόμβους ενώ το δρομολόγιο είναι υπολογισμένο με 18) θα καταπλεύσει σε λίγη ώρα στο λιμάνι της Σαντορίνης με συνολική καθυστέρηση 4μιση ωρών.

Edited by speedrunner
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...