Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Εντατικά συνεχίζονται οι εργασίες στο Δ. Σολωμός..... συνεργείο από την A. HILIOS Ltd. ηδη έχει αρχίσει της "καθαριότητες"......

 

ξεσαβούρωμα όπως βλέπετε στη φωτογραφία

 

gallery_7807_533_4000.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 687
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Μήπως είχε βγει για κανένα καθαρισμό των υφαλων?? Πάντως στη συνέχεια έκανε ένα δοκιμαστικό και επέστρεψε στο λιμάνι της Ζακύνθου. Αλλά αυτή τη φορά στη προβλήτα που δένουν τα πλοία που ταξιδεύουν.

Link to comment
Share on other sites

Σήμερα ξεκινά 

 

Μάλλον το πρώτο δρομολόγιο που έκανε ήταν στις 04:00.... μιας και ειχε και το 8:15

 

Τη θεση του στη "ναυπηγοεπισκευαστικη" πηρε το Φιορο......

Edited by Dimks
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 2 months later...

Το elliniki aktoploia .net αναφέρει ότι το Δεκέμβριο θα πραγματοποιηθεί η μετασκευή στο πλοίο .Θα γίνει ή είναι άλλη μια φορά φήμες???

Edited by AEGEAN
Link to comment
Share on other sites

προπερσυ ειχε γινει κανονικα και δηλωση δρομολογησης του πλοιου για τη σαιζον του 2015 και την τελευταια στιγμη αντικατασταθηκε απο τον καλβο. 

εχει ακουστει τοσες πολλες φορες αυτο (και προφανως εδω δεν φταινε οσοι το λενε, αλλα η εταιρεια που κατα καιρους αφηνει τετοιες διαρροες σχεδον επισημα), που αν δεν δουμε το σολωμο να περνα την κιτρινη με προορισμο τη σιφνο και τη μηλο, δεν θα το πιστεψουμε.

φετος υπηρξαν παρα πολλες γκρινιες για τον καλβο, που ενδεχομενως οι φημες να εχουν να κανουν με αποτροπη πιθανων ανταγωνιστων για την αγονη.

ΑΝΜΕΖ = Σολωμος. αν φυγει απο το ιονιο ο σολωμος, οι μερες της εδω θα ειναι μετρημενες. αν δε εστιασει μονο στις αγονες, θα εχει την τυχη ολων των εταιρειων που περιοριστηκαν στις επιδοτουμενες γραμμες.

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Για να μη μείνει παραπονεμένος ο αγαπημένος μου Σολωμός, να πούμε πως έχουν αλλαχθεί τα καθίσματα στο άνω σαλόνι, έχει επενδυθεί ο χώρος της σκάλας (δυστυχώς αφαιρέσανε τα πρώην Ιαπωνικά σήματα :( ), η σκάλα έχει ντυθεί με απομίμηση ξύλου και έχει τοποθετηθεί αυτόματη πόρτα στην έξοδο του κύριου σαλονιού προς το άνοιχτο κατάστρωμα.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Και ο Μιχάλης ο Γαλανός, ο πλοίαρχος που έφερε το Σολωμός στην Ιθάκη στις 16/09/2004 στο τότε ατύχημα της Ζωζωκας,  Κιμουλιατης είναι. Δεν λέει κάτι αυτό.....

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

κηπουροπουλος speaking.

 

Quote

Μετασκευή του Ε/Γ-Ο/Γ «ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ»

Το τεχνικό μας γραφείο υπέγραψε σύμβαση με την Α.Ν.Μ.Ε.Ζ. Α.Ε. για τον σχεδιασμό, την μελέτη, την επίβλεψη εργασιών αλλά και γενικά την οργάνωση της μετασκευής του πλοίου της Ε/Γ-Ο/Γ «ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ». Το βασικό τμήμα της μετασκευής αφορά την αλλαγή της μορφής της πλώρης του πλοίου, την προσαρμογή του στις απαιτήσεις της Συνθήκης της Στοκχόλμης για ύψος κύματος 2,50 μέτρα και την γενική αναβάθμιση των χώρων επιβατών αλλά και πληρώματος.

Την μετασκευή θα εγκρίνει ο ιταλικός νηογνώμονας καθώς επίσης και ο Κ.Ε.Π., από πλευράς ασφαλείας, απ’ όπου και θα εκδοθούν τα πιστοποιητικά αξιοπλοΐας του πλοίου. Ήδη έχουν κατατεθεί τα σχετικά στους αρμόδιους οργανισμούς και έχει εκδοθεί η σχετική άδεια εργασιών μετασκευής του πλοίου.

Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι διότι συμμετέχουμε στην, χωρίς θόρυβο, συνεχή ανοδική πορεία της Α.Ν.Μ.Ε.Ζ. Α.Ε. και συμβάλλουμε με τον δικό μας τρόπο στην προσπάθεια αυτή. Είναι μεγάλη τιμή για το τεχνικό μας γραφείο, μια εταιρεία του μεγέθους και της σοβαρότητας της Α.Ν.Μ.Ε.Ζ. Α.Ε. να μας εμπιστεύεται για πολλοστή φορά.

Και εμείς από την δική μας πλευρά κάνουμε ότι είναι δυνατόν ώστε να φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης αυτής. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατόν, ώστε μετά την ολοκλήρωση όλων των εργασιών το πλοίο να ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις των κανονισμών αλλά και σε αυτές της πλοιοκτήτριας εταιρείας καθώς και των επιβατών.

Καλό ξεκίνημα να έχουμε όλοι μας.

07-11-2016%2012%3B10%3B26PM.JPG

Link to comment
Share on other sites

Πολύ ευχάριστα νέα, επιβεβαιώνονται οι φήμες και το καράβι σίγουρα θα ομορφύνει πολύ με τη νέα πλώρη, που θα αναδείξει τα κατά τ' άλλα ήδη ωραία χαρακτηριστικά που έχει πέραν της άσχημης πλώρης αυτής. Φαντάζομαι, όμως, ότι η επιβεβαίωση αυτών των φημών συνεπάγεται και την επιβεβαίωση εκείνων που το θέλουν στις Δυτικές... Τελικά τον Δεκέμβριο θα ξεκινήση η μευασκευή;

Link to comment
Share on other sites

Πέρα από τη πλώρη στο σχέδιο βλέπω επέκταση του καταστρωματος προς τα πρυμα αλλά και την επέκταση του καταστρωματος στο κατάστρωμα της γέφυρας στο χώρο μπροστά από τις τσιμινιερες 

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή,  οι περισσότεροι εδώ μέσα, το παίζουν Πυθίες , με τον λακωνικό, δυσνόητο και αινιγματικό τρόπο που μεταφέρουν τις εκάστοτε πληροφορίες που έχουν.... Τώρα είναι σειρά μου.... Χαχα 

Εννοώ θα είναι διαφορετικό από το σύστημα πτερυγίων που ξέρουμε, και η τοποθέτηση του γίνεται σε άλλο σημείο του πλοίου. 

Και για να συνεχίσουμε στο πνεύμα αυτό, ο καιρός γαρ εγγύς, ινα πληρωθει το ρηθεν.

Link to comment
Share on other sites

Χμμμμμ......Τέλη Νοέμβρη λογικά ξεκινάνε οι δουλειές....στην ετήσια ακινησία του με αντικαταστάτη τον Κάλβο στο Ιόνιο...αντε να δόυμε τι νέο θα έρθει στις δυτικές (ελπίζουμε σε ένα καλύτερο απο τον κάλβο) :P

 

Edited by georgekaravia
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...