Jump to content
Shipfriends

Βυθίση πλωτής δεξαμενης στην Ελευσίνα


Recommended Posts

Μία από τις πλωτές δεξαμενές που υπάρχουν στα ναυπηγεία της Ελευσίνας και συγκριμένα η νούμερο τρία, βυθίστηκε στις 10:30 το πρωί της Παρασκευής.

Από το συμβάν δεν υπήρξε τραυματισμός, ούτε θαλάσσια ρύπανση. Διενεργείται προανάκριση προκειμένου να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν τη βύθισή της και μάλιστα έχει οριστεί και πραγματογνώμονας.

Η παραπανω ειδηση βγηκε πριν λιγο στη zougla.Αναφεται οτι ειναι η Νο 3 δεξαμενη στην οποια αν δεν κανω λαθος ηταν πανω το CZAR.Επειδη στο αρθρο δεν αναφερεται τιποτα για το αν ηταν καποιο βαπορι επανω και επειδη δειχνει να περναει λιγο στα ψιλα αναρρωτιεμαι αν προκειται για καποια απο τις δεξαμενες που ηταν σε λειτουργια ή μιλαμε για καμια παρατημενη

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

Αδεια ηταν τελικα η δεξαμενη

Πρωινές ώρες σήμερα, το Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου, ενημερώθηκε από εκπρόσωπο της εταιρείας «Ναυπηγεία Ελευσίνας Α.Ε.» ότι κατά την διάρκεια πόντισης της πλωτής δεξαμενής, προκειμένου να εισέλθει σε αυτήν το Φ/Γ «MSC MARIA LAURA» σημαίας Παναμά για δεξαμενισμό, λόγω βλάβης, αυτή βυθίστηκε εξ’ ολοκλήρου.

Από την βύθιση δεν προκλήθηκε τραυματισμός ούτε ρύπανση του θαλασσίου περιβάλλοντος.

http://tidis.yen.gr/

Link to comment
Share on other sites

Συνέχεια ενημέρωσης σχετικά με τη βύθιση πλωτής δεξαμενής στην Ελευσίνα στις 15/07/2011

Πηγή: ΥΕΝ

Η Λιμενική Αρχή Ελευσίνας, στις 15/07/2011, είχε ενημερώθηκε από εκπρόσωπο της εταιρείας «Ναυπηγεία Ελευσίνας Α.Ε.» ότι κατά την διάρκεια πόντισης της πλωτής δεξαμενής, προκειμένου να εισέλθει σε αυτήν το Φ/Γ «MSC MARIA LAURA» σημαίας Παναμά για δεξαμενισμό, λόγω βλάβης, αυτή βυθίστηκε εξ ολοκλήρου και ενώ αρχικά δεν είχε παρατηρηθεί ρύπανση του θαλασσίου περιβάλλοντος, μεσημβρινές ώρες στις 19/07/2011, εντοπίστηκαν διάσπαρτες μικροποσότητες ιριδισμών, εντός φράγματος, το οποίο είχε τοποθετηθεί προληπτικά από τα Ναυπηγεία Ελευσίνας.

Μεσημβρινές ώρες χθες, διαπιστώθηκε διαρροή μαύρων πετρελαιοειδών από την βυθισμένη πλωτή δεξαμενή, με αποτέλεσμα ρύπανση της θάλασσας περίπου 400τ.μ. διάσπαρτων κηλίδων, εντός του φράγματος.

Άμεσα ανατέθηκαν εργασίες απορρύπανσης από τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, σε ιδιωτική εταιρεία, ενώ μικροποσότητες πετρελαιοειδών διέφυγαν από το πλωτό φράγμα, πιθανόν λόγω υπόγειων θαλάσσιων ρευμάτων και οδηγήθηκαν εκτός φράγματος στην παραπλήσια εγκατάσταση Ναυπηγεία PRIVATSEA, όπου γίνονται εργασίες απορρύπανσης.

Επίσης πιθανόν ποσότητες πετρελαιοειδών να είναι παγιδευμένες και κάτω από τις παρακείμενες πλωτές δεξαμενές, Νο1 και Νο2, οι οποίες καλύπτονται περιμετρικά με πλωτό φράγμα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας, έχει κινηθεί η διαδικασία των διοικητικών κυρώσεων, ενώ παράλληλα ενημερώθηκε και ο Αρμόδιος Εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης Πρωτοδικών.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...