Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

  • 1 month later...
  • Replies 518
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Πριν από λίγες μέρες ταξίδεψα με τον Πρωτέα, από Κω για Νίσυρο.:D

Η μετασκευή που έγινε εσωτερικά, περιορίζεται στην αλλαγή των επίπλων στα σαλόνια και στη μετακίνηση της "τραπεζαρίας πληρώματος" σε ξεχωριστό χώρο στο ανώτερο deck.

Ομολογώ ότι το εσωτερικό χρειαζόταν ένα φρεσκάρισμα, ιδιαίτερα το πίσω σαλόνι. Το αποτέλεσμα είναι αρκετά συμπαθητικό.

Έχουν τοποθετηθεί νέες πολυθρόνες σε κόκκινο και κίτρινο χρώμα αλλά και καναπέδες κόκκινου χρώματος, οι οποίοι όμως είναι πολύ χαμηλοί και μοιάζουν με καναπέ-κρεβάτι από γνωστό σουηδικό κατάστημα επίπλων....

post-46-128326975734_thumb.jpg

post-46-128326975737_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

τα καινουργια του χρώματα νομιζω οτι του πηγαίνουν καλύτερα απο τα μπλε σκούρα που ειχε πριν. Το κανουν να φαίνεται και μεγαλύτερο!

Link to comment
Share on other sites

προφανως στο χωρο που ηταν το vip σαλονι.

Όσο γνωρίζω, στο ανώτερο κατάστρωμα, όσο το πλοίο είναι στα Δωδεκάνησα, δεν επιτέπεται η πρόσβαση των επιβατών στο εσωτερικό.

Κάτι νέο, είναι ότι η πρόσβαση στη γέφυρα έχει εμποδιστεί με σχοινιά από το σημείο των βαρκών και πλώρα αλλά και από τις σκάλες που οδηγούν στις βαρδιόλες από την πλώρη....Ευτυχώς όμως, το πλήρωμα είναι φιλόξενο ;):D

Link to comment
Share on other sites

ποτε δεν ηταν ελευθερη η προσβαση. μονο απο την εσωτερικη σκαλα μπορουσες να ανεβεις για να βγεις εξω. απλα στο ανωτερο καταστρωμα, πρυμα απο την εσωτερικη σκαλα ηταν το σαλονι των πλοιοκτητων, το οποιο καμια φορα λειτουργουσε και σαν VIP σαλονι οταν ταξιδευε και καποιος επισημος.

καμια φορα που οι κουρτινες δεν ηταν καλα κλεισμενες το σαλονι φαινοταν και στους απλους επιβατες.

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Δωρεάν δρομολόγιο απο το «Πρωτέας»

Πηγη: ΠΡΟΟΔΟΣ

Δωρεάν δρομολόγιο από τη Σύμη με προορισμό την Τήλο εκάνε χθες το πλοίο «Πρωτέας», για να μεταφέρει την ποδοσφαιρική ομάδα του νησιού. Το πλοίο ξεκινήσε από το νησί στις 8 το πρωί, ενώ η αναχώρηση από την Τήλο εγίνε στις 5 το απόγευμα.
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Η ΑΝΕΣ διοργανώνει μια εκδρομή στο Καστελόριζο για την εορτή του Κωνσταντίνου & Ελένης τη Πέμπτη 21/05/09 με αναχώρηση στις 09:00 από τη Ρόδο και επιστροφή τη Παρασκευή 22/05/09 από το Καστελόριζο στις 06:00 για Ρόδο. Η τιμή της εκδρομής είναι 28,50€

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 1 month later...

Ταξιδακι με τον ΠΡΩΤΕΑ πριν απο λιγες μερες οποτε ηρθε η ωρα να πουμε δυο λογακια για το ταξιδι και το πλοιο.

Καταρχην πραγματικα κανεις ενα ταξιδι στο χρονο.Γυρισα αρκετα χρονια πισω σε παλιες στιγμες της ακτοπλοοιας με την καλη ομως εννοια.

Μπαινοντας στο βαπορι ανεβαινεις τις σκαλες οι οποιες ομολογουμενως ειναι λιγο δυσκολες ειδικα αν εχεις πραγματα.Οι εσωτερικοι του χωροι ειναι ολοι σε ενα deck.Υπαρχει το πλωριο σαλονι στο οποιο υπαρχουν ταπεζακια και αρκετοι καναπεδες.Στη μεση υπαρχουν μερικα τραπεζακια και ηλεκτρονικα δεκαετιας 80(pacman,tetris και ενα μπιλαρδο για οσους επαιζαν ηλεκτρονικα την εποχη εκεινη) και μετα υπαρχει το πρυμνιο σαλονακι με μπολικα τραπεζακια και καρεκλες.

Οι χωροι του ηταν πεντακαθαροι και πολυ συμπαθητικοι θα ελεγα στο ματι.Το α χρωματα κανουν τα σαλονια πολυ φωτεινα απλα σου δινουν την εντυπωση οτι μπαινεις σε ενα παλιο πλοιο.Καθαρα ηταν και τα εξωτερικα deck.Στο upper deck υπαρχουν αρκετα παγκακια για να κατσεις και να απολαυσεις το θαλασσινο ταξιδι αλλα και να θαυμασεις την πρυμνη του.

Στο κατω deck υπαρχει ακομα το μπαρ που οσο το βαπορι ηταν στη Ζακυνθο ειχε και σουβλακια αλλα επι ΑΝΕΣ δεν χρησιμοποιηται καθολου.

Οπως ειχε πει και ο giorgosz σε παλιοτερο ποστ υπαρχει ενα σχοινι αναμεσα στις δυο τσιμινιερες που σου απαγορευει την προσβαση στο χωρο πισω απο τη γεφυρα.Σχοινια υπαρχουν και στις σκαλες διπλα απο το πλωριο σαλονι που σε βγαζουν στον ιδιο χωρο.Απο τις πορτες του πλωριου σαλονιου απλα βγαινεις εξω και εχεις μια ομορφη θεα στην πλωρη και τιποτα αλλο.Δεν ξερω αν ειναι τοσο φιλοξενοι αν πας τελικα στο χωρο πισω απο τη γεφυρα παντως το σιγουρο ειναι οτι οποιος δεν ξερει δεν παει.

Να προσθεσω ακομα οτι το παλιο σαλονακι VIP που υπηρχε επι Τυρογαλα εχει γινει πλεον τραπεζαρια πληρωματος.

Στα αρνητικα να πουμε οι πλαινοι εξωτερικοι διαδρομοι απο τους οποιους μπαινεις στα σαλονια εχουν εντονη μυρωδια καυσαεριου και γκαραζιλας.Και ναι μεν καποιοι απο μας μπορει να την βρισκουμε και να θυμομαστε τα ταξιδια των παιδικων μας χρονων αλλα για τον περισσοτερο κοσμο δεν ειναι και το καλυτερο.Ασχημη εντυπωση μου κανανε και οι τουαλετες που δεν ηταν και στην καλυτερη κατασταση και ειναι κριμα γιατι οπως ειπα το υπολοιπο βαπορι ειναι μια χαρα.

Στο ταξιδι ειχαμε ενα 6-7 και αρκετο κουνημα αλλα υποφερτο.Χωρις αποτομες κλισεις,χωρις γρηγορες επαναφορες.Πιο πολυ νανουρισμα θα ελεγα οτι ηταν.Βεβαια υπαρχουν αρκετες χαρτοσακουλες σε εμφανη σημεια.:D

Ταχυτητα περιπου 14.5 μιλια.Ειχα πει και αλλου οτι θελει 1 μιλι παραπανω για να βγαζει τα δρομολογια του χωρις καθυστερησεις αλλα ετσι κι αλλιως και στη Ζακυνθο περιπου με 15 μιλια ταξιδευε μια χαρα ειναι κι ετσι.

Να αναφερω επισεις σαν ενα μεγαλο αρνητικο την απουσια του ηλεκτρονικου πινακα.Ειναι κατι που πραγματικα λειπει απο το βαπορι:D:D:D:D

Απο κοσμο να πουμε οτι δουλευει παρα πολυ καλα με τη Συμη.Σε καθε ταξιδι εχει περιπου 100-150 ατομα για Συμη.Στα υπολοιπα νησια ειναι ζητημα αν βγαζει 30 ατομα. Με τοσο κοσμο ειναι αρκετα ανετο και δεν δημιουργουνται προβληματα.Προτοκολο εχει 400 ατομα αυτη τη στιγμη

Προσωπικα το ταξιδι με τον ΠΡΩΤΕΑ ειναι αυτο που χαρηκα περισσοτερο απο ολα τα πλοια που εχω μπει τον τελευταιο καιρο.Μου θυμισε αλλες ομορφες εποχες και ελπιζω να αργησει η ωρα που θα μας αφησει.Φτανει βεβαια να συνεχισουν να το προσεχουν.

Ας το δουμε και σε μια σειρα φωτογραφιων

Αρχικα ας απολαυσουμε τη μανουβρα στο Καστελοριζο (1,2,3,4,5)

Στη συνεχεια μερικες απο τη Συμη

νυχτερινη,στην αναχωρηση αλλα και δεμενο.

Στη Συμη διανυχτερευει αλλα και ξεφορτωνει στο ντοκο που ειναι ακριβως απεναντι απο το Ρολοι.Σε αυτη τη θεση πανε μονο τα πλοια της ΑΝΕΣ και το ΣΥΜΗ

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω την γνώμη σας, αλλά το προτιμούσα ασυζητητί το πλοίο με τα παλιά του χρώματα "του Ιονίου". Αυτό το ...μπεζάκι :o της ΑΝΕΣ σκέτη κατάθλιψη είναι και σίγουρα χωρίς καθόλου φαντασία. :(

Κατά τα άλλα, όμορφο πλοίο, εκπληκτική - μοναδική - Ελληνική πλωράκλα :), και κ α τ α π λ η κ τ ι κ ό το φωτορεπορτάζ και η ανταπόκριση του φίλου μας polmyt.

Μuchissimas Gracias (off topic :D) φίλε !!! :)

Link to comment
Share on other sites

εμενα παλι μου αρεσε με τα πρωτα πρωτα χρωματα. με την πορτοκαλι ριγα. ετσι το πρωτοειχα ταξιδεψει το 1977. αντιγραφη αυτων των σινιαλων ειχε χρησιμοποιησει και το Αργοστολι την πρωτη χρονια που ταξιδεψε.

παντως πραγματικα χαιρομαι που ενα βαπορι made in greece που καθελκυστηκε πριν 36 χρονια, εξακολουθει σημερα να ταξιδευει με το ιδιο ονομα και σε αψογη κατασταση κανοντας μια δευτερη καριεrα στο αιγαιο.

ΥΓ1: ο πρωτεας ειχε διπυθμενα απο κατασκευης.

ΥΓ2: προσεξτε στις φωτο της καθελκυσης. δεν ειχε bowthruster και τα οκια ηταν πιο χαμηλα

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Τραυματισμός επιβάτιδος στο Ε/Γ-Ο/Γ ΠΡΩΤΕΥΣ

Πηγή: ΥΟΑΝ & ΥΠΠ

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες της Τετάρτης, η Λιμενική Αρχή Σύμης, για περιστατικό τραυματισμού 40χρονης επιβάτιδας του Ε/Γ-Ο/Γ «ΠΡΩΤΕΥΣ» Ν.Π. 4007, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης εγκεκριμένου δρομολόγιου (Ρόδο * Σύμη * Τήλο * Κω), λόγω του έντονου κυματισμού.

Άμεσα με τον κατάπλου του πλοίου στο λιμάνι της Σύμης, η τραυματίας μεταφέρθηκε στο Πολυδύναμο Ιατρείο της Σύμης για την παροχή των πρώτων βοηθειών, ενώ στη συνέχεια επέστρεψε στο ανωτέρω πλοίο και συνέχισε το ταξίδι της.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 3 weeks later...

Ξεκίνησε το πρωί το πλοίο το ταξίδι του για τον Πειραιά, αλλά από ότι βλέπω στο AIS μάλλον τα βρήκε δύσκολα μιας και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο σύμφωνα με την ΕΜΥ πνέουν άνεμοι δυτικοί 7-8 B.

Αυτήν την ώρα φαίνεται να προσεγγίζει την νότιο Κω για να απαγκιάσει (???)

post-929-128326989336_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Αφού παρέμεινε επί ένα επτάωρο σχεδόν προφυλαγμένο στα νότια της Κω, το πλοίο το απόγευμα συνέχισε το ταξίδι του προς τον Πειραιά αφού φαίνεται πως κάπως καλυτέρεψαν οι συνθήκες στο κεντρικό Αιγαίο.

Αυτήν την ώρα φαίνεται στο AIS ανάμεσα Αμοργού και Νάξου.

Link to comment
Share on other sites

Για να έρθει το Πρωτευς στο Σαρωνικό, πρέπει να βρεθεί αντικαταστατής του για την γραμμή που εξυπηρετεί. Εάν θυμάμαι καλά είχε πάρει τη γραμμή για 12 χρόνια, με τη προοπτική ότι θα αντικασταθει με νέο πλοίο μετά από 3 χρόνια (του χρόνου πρέπει να λήγει η προθεσμία)

Link to comment
Share on other sites

Οπότε ελπίζω να μπορέσω να κάνω μιά βολτίτσα και μ'αυτό.

Αν δέν απατώμαι πάντως-το είχα δεί το παπόριον τόν Αύγουστο τού 2009 στην Κώ-είναι μεγαλύτερο από τον Αγιο.Είναι άραγε και ταχύτερο;

Link to comment
Share on other sites

Και μεγαλυτερο ειναι και ταχυτερο και με σαφως καλυτερο ταξιδεμα.

Ο ΠΡΩΤΕΑΣ παει περιπου με 15.5 μιλια και ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ γυρω στα 13.5-14 αν δεν κανω λαθος

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...