Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

  • Replies 518
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

  • 2 weeks later...

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες μου, η αγορά του πλοίου από τη SAOS ναυάγησε οριστικά (τίποτα δεν είναι σίγουρο με τη SAOS) !! Δεν έχει σχέση άμεσα με το πλοίο αλλά μάλλον με τη χρονική διάρκεια κάποιας επιδοτούμενης γραμμής.:D :D

Link to comment
Share on other sites

Τι ακούν τα αυτιά μου και αυτό στα νύχια της saos θα έπεφτε

Νομίζω πως όλα τα επιβατηγά κάποιας ηλικίας πρέπει να τρέμουν μήπως κάποια μέρα έντελως ξαφνικά ενταχθούν στον ταχέως αναπτυσσόμενο στόλο του Μανούση

Link to comment
Share on other sites

ρε παιδια, μεχρι πριν λιγες μερες ηξερα οτι ηταν κατασπρο ακομη. αλλαξε κατι και τελικα εκλεισε η δουλεια με τον κυρ-Φωτη;

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες μου, η αγορά του πλοίου από τη SAOS ναυάγησε οριστικά

αυτο περι ναυαγιου δεν ισχυει τελικα;

Link to comment
Share on other sites

Ναυαγισε οριστικα η δουλεια.Το πλοιο θα παραμεινει στους ιδιοκτητες καθως πηρε καποια επιδοτουμενη μεχρι το φθηνοπωρο.Μετα βλεπουμε.Αυτος ηταν και ο λογος που χαλασε η πωληση οχι στο Μανουση ,αλλα σε εταιρεια ξενων συμφεροντων.

Link to comment
Share on other sites

Θα συμφωνησω με τον George γιατι εφυγα Πεμπτη βραδυ απο Κρητη με σκοπο Παρασκευη να παω Μηλο.Το πρωι της Παρασκευης που εφτασα πηγα (με τα μπαγκαζια στην πλατη) στη δεξαμενη του ΟΛΠ και το ειδα ακριβως οπως ηταν...Το καμαρωσα για πρωτη φορα γυμνο αλλα δυστυχως δεν ξερω αν θα προλαβω να το ξαναταξιδεψω απο Ροδο για Καστελοριζο που θελω.Λεω για το συγκεκριμενο δρομολογιο γιατι ειναι 5 γεματες ωρες,ωστε να το απολαυσω ωρα.

Link to comment
Share on other sites

Ροδο για Καστελοριζο που θελω.Λεω για το συγκεκριμενο δρομολογιο γιατι ειναι 5 γεματες ωρες,ωστε να το απολαυσω ωρα.

Μπορεις και απο Ροδο Καλυμνο το οποιο διαρκει 8.30 ωρες , ετσι θα μπορεσεις να το απολαυσεις ακομα περισοτερο ... βλεποντας και 4 λιμανια :eek:

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Παναγιωτη μου σε ακουσα και εκανα ροδο κω με τον πρωτεα. ακριβως 8 ωρες.

το βαπορι ειναι σε πολυ καλη κατασταση, πολυ καλυτερη απο οτι περιμενα. αν επι τυρογαλαδων επαιρνε 10', τωρα παιρνει ευκολα 8.

ενταξει οι κουπαστες ειναι λιγο παρατημενες, αλλα το βαπορι εχει το δρομο που ειχε και γενικα ειναι τζετ, εξωτερικα και μεσα (εξαιρειται ενας μεντεσες σε πορτα (πλωριο σαλονι δεξια) που περισσευουν οι βιδες απο την αλλη μερια).

βεβαια εχει και καποια στοιχεια που δηλωνουν βαπορι αγονης. (δεν το λεω για κακο, μου αρεσε το σκηνικο), οπως εμπορευματα σε παλετες στο γκαραζ. μου αρεσε και το οικογενειακο κλιμα στο πληρωμα.

ΥΓ

ακουσα ομως οτι το φλεβαρη σταματα. η επιδοτηση λιγει, χρειαζονται λεφτα για διαφορες "εναρμονισεις" η εταιρεια ζητα ανανεωση για να τα κανει και το υπουργειο ζητα ολα τα υποψηφια βαπορια να εχουν κανει τα "δεοντα"

στο πισω σαλονι υπαρχει καταπρυμα μια κουρτινα, που απομονωνει ενα χωρο με τραπεζι, που ειναι... τραπεζαρια πληρωματος. στη... reception υπαρχουν πολλα ηλεκτρονικα παιχνιδια, αλλα παραμενει και ενα σουβενιρ απο το ζαντε. μια φωτο της παραλιας του πορτο-ζορο πριν την τουριστικοποιηση.

προσεξα κατι. πρεπει να εχουν αλλαξει οι αγκυρες του βαποριου. το επιβεβαιωσα και απο φωτο. οι τωρινες ειναι μεγαλυτερες (οχι πολυ αλλα ειναι), απο αυτες που ειχε το βαπορι ολα τα χρονια. εχασε καμια ή αλλαξαν για να πιανουν καλυτερα;

Link to comment
Share on other sites

Εγώ που είχα ταξιδέψει μόλις δύο μήνες μετά την παράδοση του από την οικογένεια Τυρογαλά στην ΑΝΕΣ κάναμε και τότε 8 ωρίτσες στανταρ με ένα 5αράκι προς το 6άρι.

Οπότε όντως η ταχύτητα του παραμένει στα ίδια επίπεδα κι αυτό είναι ένα αξιόλογο γεγονός.

Τότε θυμάμαι είχα πιάσει την κουβέντα με τον πλοίαρχο του(δεν ξέρω ακόμα αν είναι ο ίδιος) και μου είχε πει ότι σε λιμάνια όπως η Τήλος και η Νίσυρος χρειάζεται βαρύτερες άγκυρες ωστε με την ρεστία να βαστάνε καλύτερα.

Πάντως είναι ένα πανέμορφο βαποράκι σε μια πανέμορφη γραμμή(αυτό το τουρ είναι εξαιρετικό για καραβολάτρη) και μακάρι να συνεχίσει η επιδότηση και να καταφέρω να ξανακάνω αυτό το raound

Διότι κακά τα ψέματα αν σταματήσει ο ΠΡΩΤΕΑΣ και κατεβάσουν το ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ μόνο στην ηλικία υπερέχει συγκριτικά με τον ΠΡΩΤΕΑ.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Με πολλα βαπορια βρεθηκε τελικα η ΑΝΕΣ σε μια περιοδο που εταιρειες αυτου του βεληνεκους προσπαθουν να μεινουν με το κατα το δυνατον λιγοτερα!

Ελπιζω μακροπροθεσμα να εχει happy end αυτη η ιστορια!

Link to comment
Share on other sites

Να και η επιβεβαίωση από την εφημερίδα ΠΡΟΟΔΟΣ , για οσα μας ειχε πει ο symi

το πλοιο ανηκει πλεον ολο στην αννες απο το 50% που ειχε. Αγοραστικε το αλλο 50% απο την Ν.Ε.Α.
Νέα πλώρη βάζει το «Πρωτέας»

Στην κυριότητα της Ναυτιλιακής Εταιρείας της Σύμης, περνά πλέον κατά 100% το πλοίο ΠΡΩΤΕΑΣ. Μετά και την εξέλιξη αυτή η εταιρεία βάζει πλώρη, για την αγορά καινούργιου πλοίου, το οποίο θα συνδέει τη Σύμη με τον Πειραιά, τη Ρόδο και τα υπόλοιπα νησιά της Δωδεκανήσου.

Σημειώνεται πως μέχρι πρότινος το πλοίο ΠΡΩΤΕΑΣ ανήκε κατά 50% στην εταιρεία ΑΝΕΣ και κατά 50%, στην Ναυτιλιακή Εταιρεία Αιγαίου.

Η απόφαση για την αγορά του ποσοστού του 50% στην τιμή του 1.200.000 ευρώ, ελήφθη στην συνάντηση που είχαν, πριν από λίγες ημέρες, οι διοικήσεις της εταιρείας ΑΝΕΣ και τις Ναυτιλιακής Εταιρείας Αιγαίου.

Από τη Ναυτιλιακή Εταιρεία Αιγαίου, παρέστησαν ο κ. Ηλίας Κωτιάδης και ο κ. Πάρης Κακάς. Από την Ναυτιλιακή Εταιρεία Σύμης παρέστησαν ο αντιπρόεδρος κ. Αντώνης Χατζημάρκος, ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Λευτέρης Βογιατζής και ο Διευθυντής της ΑΝΕΣ κ. Βασίλης Παπακαλοδούκας.

Η ΑΝΕΣ με το πλοίο ΠΡΩΤΕΑΣ θα καλύπτει τη γραμμή Κω, Νίσυρο, Τήλο, Σύμη, Ρόδο και επιστροφή.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

Η αννες σε τοπικη εφημεριδα του δημου ανακοινωσε οτι τον μαιο θα παει για συντηρηση επισκευη. θα αλλαξει αρκετα η οψη του πλοιου εσωτερικα και εξωτερικα με τις εργασιες,

θα αλαχθουν τα σαλονια με νεα υλικα προδιαγραφων του ΥΠΕΝ, και το πλοιο θα εχει 1 με 1,5 μιλι παραπανω απο τις εργασιες που θα γινουν

http://www.shipfriends.gr/forum/attachment.php?attachmentid=5209&stc=1&d=1206403965

post-270-12832697375_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 5 weeks later...

Ακουσα μια φήμη από το σμαραγδένιο νησί ότι η εταιρία του προσανατολίζεται να κάνει μερική ανακαίνιση στο πλοίο (προφανώς στο πρυμνιό σαλόνι) και συν τοις άλλοις σκοπεύει να του προσθέσει καθίσματα αεροπορικού τύπου

Προφανώς όλα αυτά θα γίνουν όταν με το καλό έρθει στον Πειραιά.

Link to comment
Share on other sites

δειτε εδω απο τα νεα του δημου τι γινετε στο πλοιο.και τα 2 σαλονια ξηλοθηκαν νεες καμπινες για το πληρωμα και νεες τουαλετες απο οσα ακουσα απο το νησι.

UPDATE

σημερα θα ειναι στον πειραια ερχεται δεξαμενη

Edited by Neptune
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...