Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

  • Replies 518
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 1 month later...
  • 1 month later...
  • 3 months later...

Ταξιδι και παλι μετα απο 3 χρονια με τον ΠΡΩΤΕΑ,αυτη τη φορα για Σκοπελο.

Να πουμε οτι στο πλοιο δεν εχει αλλαξει κατι δραματικα.Εσωτερικα ειναι το ιδιο,ενω και εξωτερικα οταν το δεις δειχνει τα χρονια του με τα στρωματα απο μπογια να φαινονται ξεκαθαρα.Για τους μερακληδες,πρεπει να ειναι ενα απο τα λιγα βαπορια στα οποια στο γκαραζ του επικρατει η παλια καλη γκαραζιλα που ολοι αγαπησαμε.

Δυστυχως δεν εχει αλλαξει και η συμπεριφορα του πληρωματος στο γκαραζ.Αυτη τη φορα τα χωνανε σε μια κοπελα που δυσκολευοταν στη μανουβρα.Απλα απαραδεκτη συμπεριφορα

Το βαπορι πιανει σε ολα τα λιμανια της Σκοπελου οποτε υπαρχει και το αναλογο υλικο

Σημερα θα το δουμε στη μανουβρα στο Μαντουδι.Στη στροφη πηρε ακρετη κλιση λογω του αερα που υπηρχε.Η αγκυρα ηταν ηδη κρεμασμενη και στη συνεχεια γυρισε σχετικα αργα ωστε να ξεκινησει αναποδα και να δεσει στο λιμανι

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Εμπλοκή κάβου στο Ε/Γ-Ο/Γ Πρωτεύς στη Σκόπελο

Quote

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, το Α' Λιμενικό Τμήμα Σκοπέλου ότι κατά τον απόπλου του Ε/Γ-Ο/Γ “ΠΡΩΤΕΥΣ” Ν.Π. 4007 από τον λιμένα Λουτρακίου Γλώσσας Σκοπέλου προς λιμένες Σκιάθου – Βόλου, με 62 επιβάτες, ενεπλάκη ο δεξιός πρυμναίος κάβος του πλοίου στον δεξιό έλικα της δεξιάς κύριας μηχανής.

Το εν λόγω πλοίο δεν απέπλευσε και προσέδεσε με ασφάλεια στην προβλήτα, ενώ ακολούθησε επιθεώρηση από στέλεχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., υποβρύχια επιθεώρηση από ιδιώτη δύτη και απεμπλοκή του σχοινιού – κάβου από τον έλικα.

Από το συμβάν δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ μετά την προσκόμιση των απαραίτητων πιστοποιητικών, επετράπη η συνέχιση του εγκεκριμένου δρομολογίου του “ΠΡΩΤΕΥΣ”.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Ας δούμε το Πρωτεύς σε μια άφιξη στο λιμάνι της Γλώσσας και σε αναχώρηση από το Μαντούδι. Εξωτερικά το πλοίο δείχνει να έχει αφεθεί με τις σκουριές που εμφανίζει και γενικά φέτος πρέπει να έχει υποστεί μεγάλη μείωση στη κίνηση του από την είσοδο της Seajets στο Μαντούδι.

Στις 3 Οκτωβρίου θα σταματήσει τα δρομολόγια από τις Σποράδες και λογικά θα ναυλωθεί από την ΑΝΜΕΖ για να κάνει δρομολόγια στη Σαμοθράκη τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο

Link to comment
Share on other sites

Ο ΠΡΩΤΕΑΣ πηγαινει σε ολα τα λιμανια της Σκοπελου και εμεις σημερα θα τον δουμε στο ωραιοτερο απο ολα,στον Αγνωντα.Μιλαμε για ενα μικρο λιμανακι μεσα στο πρασινο

Μπορουμε να δουμε το πλοιο δεμενο αλλα και στην αναχωρηση του

Και μια πιο πανοραμικη φωτο για εχουμε και μια εικονα της περιοχης

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Ολοκλήρωσε τα δρομολόγιά του στη γραμμή των Σποράδων και έδεσε στον τρίτο προβλήτα του εμπορικού λιμανιού του Βόλου, μέχρι να αναχωρήσει για Αλεξανδρούπολη. Πολύ πιθανόν να επιστρέψει στα δρομολόγια των Σποράδων για τις γιορτές των Χριστουγέννων.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Το Πρωτεύς έφυγε από το Βόλο με προορισμό τη Σαμοθράκη, έτσι ώστε το πρωί να ξεκινήσει δρομολόγια στη γραμμή Αλεξανδρούπολη Σαμοθράκη. Το πλοίο θα μείνει σίγουρα στη γραμμή μέχρι τις 21/12/21.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Το πλοίο είναι τρίτη φορά στη γραμμή μας, αλλά δεν είχε τύχει να μπω και να ταξιδέψω. Μπήκα χθες. Οι εντυπώσεις μου:

1. Όπως φαίνεται και εξωτερικά, το ίδιο συμπέρασμα μένει στις σκάλες: πολύ παλιό πλοίο που δεν έχει υποστεί καμία ανακατασκευή.

2. Στο κατάστρωμα έντονη μυρωδιά πετρελαίου και δυνατή βοή, όχι σαν το ΣΑΟΝΗΣΟΣ..., αλλά γίνεται αντιληπτή.

3. Το εσωτερικό δεν έχει σχέση με όλα τα υπόλοιπα, φαίνεται ότι έχει ανακαινιστεί. Όμορφη αισθητική, άψογη εξυπηρέτηση πληρώματος, με πολύ ωραία εμφάνιση (γραβάτες κλπ), πολύ καθαρό. Αλλά άβολα τα καθίσματα, ειδικά τα καναπεδάκια είναι πολύ στενά, προφανώς για εξοικονόμηση χώρου.

4. Ταχύτητα και διάρκεια ταξιδιού, σχεδόν γυρίσαμε 2 χρόνια πίσω. 2 ώρες και 20-25 λεπτά, όταν το Αδάμ. Κοραής κάνει 1 ώρα και 50 λεπτά με 2 ώρες.

Γενικό συμπέρασμα, έχουμε πλοίο, η ZANTE FERRIES δεν αφήνει ασυντήρητα τα πλοία της και μεριμνά για την αντικατάσταση τους. Αν είχα επιλογή πλοίου για κάποιο ταξίδι μου, σίγουρα δεν θα προτιμούσα το ΠΡΩΤΕΎΣ.

Edited by samothrax
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Το Πρωτεύς ολοκλήρωσε χθες τα δρομολόγια του στη γραμμή Αλεξανδρούπολη Σαμοθράκη και επέστρεψε στο Βόλο, έτσι ώστε αύριο να επιστρέψει στα δρομολόγια του στις Σποράδες μετά από τρεις μήνες απουσίας.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Και ένα ενδιαφέρον περιστατικό που έλαβε χώρα επάνω στον Πρωτέα το περασμένο Σάββατο, σε ταξίδι πρός Βόλο, δεν αναφέρεται το όνομα του πλοίου αλλά ο Πρωτέας ήταν προφανώς. Η συγκεκριμένη γυναίκα βγήκε ζωντανά και σε εκπομπή της ΕΡΤ 3 νωρίτερα σήμερα, παραπονούμενη για το γεγονός πως την έβγαλε στην τουαλέτα με το σκυλούκο. Η πλήρης εικόνα όπως την ανέφερε η ίδια στην εκπομπή είναι ότι προφανώς και το πλοίο είχε σκυλιέρες. Πλήν όμως ο σκύλος της ήταν ιδιαίτερα μεγαλόσωμος(60 κιλά) και δεν χώραγε σε καμία από τις διαθέσιμες.

 

Προκειμένου να την βγάλει στο ντέκ κρατώντας το σκύλο, κάτι το οποίο χειμωνιάτικα ομολογουμένως θα ήταν δοκιμασία, προσπάθησε να πείσει το πλήρωμα να την αφήσουν να μπεί στο σαλόνι με το σκύλο να φοράει φίμωτρο, κάτι το οποίο το πλήρωμα απέρριψε. Φαντάζομαι το γεγονός πως το σκυλί ήταν ροτβάιλερ, δε λειτούργησε υπέρ του. Έτσι εν τελει η ίδια πήρε την πρωτοβουλία να τη βγάλει στην τουαλέτα.

Link to comment
Share on other sites

Η απάντηση του Πλοιάρχου του Πρωτέα σχετικά με την ταλαιπωρία της επιβάτιδος με το σκύλο

Quote

Η ΕΡΤ επικοινώνησε και με τον Πλοίαρχο του “Πρωτέα” της Anes Ferries Γιώργο Αντωνίου, ο οποίος είπε ότι “από επιλογή η νεαρή κοπέλα πήγε στην τουαλέτα και ότι το πλήρωμα υπέδειξε υπήνεμο εξωτερικό χώρο στο καράβι που θα μπορούσε να καθίσει με το σκύλο της και όχι μέσα στο σαλόνι, όπως απαίτησε»

Ερωτηθείς σχετικά με το ισχύον νομικό πλαίσιο και αν γνωρίζει ότι οφείλει το πλοίο να έχει κλουβιά, μας απάντησε ότι διαθέτουν κλουβιά, αλλά όχι για τόσο μεγάλα σκυλιά. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι ως πλοίο δεν έχουν πρόβλημα με τα σκυλιά ή με τα ζώα γενικά και αυτό μπορεί να το επιβεβαιώσει το Φιλοζωικό Σωματείο Σκοπέλου, που πολλές φορές έχουν μεταφέρει ζώα γι’ αυτό.

 

Link to comment
Share on other sites

Τραυματισμός ναυτικού στο Ε/Γ-Ο/Γ Πρωτεύς στο Βόλο

Quote

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Βόλου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ - Ο/Γ πλοίου ''ΠΡΩΤΕΥΣ'' Ν.Π. 4007, για τον τραυματισμό 33χρονου μέλους πληρώματος (ειδικότητας ναύτη), που έλαβε χώρα βραδινές ώρες χθες, ενώ το πλοίο κατέπλευσε στον οικείο λιμένα.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω κατά την αποβίβαση των οχημάτων και ενώ εκτελούσε εργασίες για την ασφάλιση της εσωτερικής πόρτας στο γκαράζ του εν λόγω πλοίου, χτύπησε το κεφάλι του σε καρότσα σταθμευμένου Φ/Γ οχήματος, με αποτέλεσμα να υποστεί κάταγμα της κάτω γνάθου. Ο 33χρονος διεκομίσθη με ιδιωτικό μέσο στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου ''ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟ'' για περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...