Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Το ΑΝΕΣ ξανά βάφτηκε και με μεγαλύτερα γράμματα έπειτα από την υδροβολή που έγινε γύρω γύρω και στην πλώρη. Στο γκαράζ φτιάχτηκε η ενδιάμεση πόρτα που χρειαζόταν για να μπορέσει να δρομολογηθεί στις Σποράδες. Βγάλανε καταπέλτη για συντήρηση. Αλλάχτηκαν τα καθίσματα στα σαλόνια όπως και τα καθίσματα (παγκάκια) στο πάνω deck. Έγινε μια καλή επισκευή στη μηχανή. Αλλάχτηκαν όλες οι κουπαστές και τα deck φαίνονται σε αρκετά καλή κατάσταση. Δεξαμενή είχε ανέβει πέρσι στη Σύρο οπότε το πιστεύω σε κανένα χρόνο να πηγαίνει πάλι όταν θα γίνουν και άλλες ακόμα επισκευές στο βαπόρι. Όπως φαίνεται η εταιρία το έχει πάρει ζεστά το θέμα με την καινούρια τους γραμμή και σύμφωνα με τα ναύλα που είναι από 20% έως και 40% κάτω από αυτά της hellenic μάλλον θα υποστηριχτεί. Καιρός ήταν να υπάρξει και ένας υγιής ανταγωνισμός στις Σποράδες. Αυτά τα ολίγα μπόρεσα να μαζέψω από πληροφορίες και τέλος δεν το κόβω νωρίτερα από Μ. Δευτέρα να ανεβαίνει πάνω. Όπως και να χει καλή αρχή.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 518
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

  • 2 weeks later...

Αξίζει να αναφερθεί ότι το πλοίο ήρθε για να μείνει χειμώνα - καλοκαίρι, και όχι για να κάνει "αρπαχτή".......

 

Σήμερα το πρωί λοιπόν, ώρα 11.15 περίπου μια όμορφη δεξιόστροφη μανούβρα, και λίγο μετά δεμένο στο Βόλο.

Επειτα η παρθενική αναχώρηση  με φόντο τον προσωρινά παροπλισμένο Πήγασο.

 

Εσωτερικά εξαιρετικά περιποιημένο και όμορφο, δειχνει πολυ οτι ασχοληθήκανε μαζί του, δεν το παραμελήσανε.....

 

Καλά ταξίδια !

Edited by giorgos_249
Link to comment
Share on other sites

το πλοιο βρισκεται τωρα στο λουτρακι της Γλωσσας

 

τα δρομολογια του ειναι ομως και παλι εκτος openseas και συστηματων κρατησεων

μηπως γινονται τροποποιησεις σε αυτα?

 

δηλαδη πχ βελτιωνουν το γεγονος οτι φουλ σεζον ειχαν δρομολογια ως γλωσσα οσο αφορα τη σκοπελο και τωρα συμπεριλαμβανουν το κυριο λιμανι του νησιου?

 

καλο ειναι παντως να καταληξουν συντομα στα δρομολογια του και να τα δωσουν στα συστηματα κρατησεων

 

τα πρωτα στοιχεια θα δειξουν και πως σιγα σιγα θα παρει το μεριδιο του στην γραμμη

Edited by wysiwid
Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Χάθηκε η αξιοπιστία τους. Όλο παρατάσεις παίρνουν και κανείς δεν γνωρίζει πότε θα επιστρέψουν στην γραμμή των Βορείων Σποράδων που πλέον είναι ανεπιθύμητοι.Φύγανε σαν κλέφτες. Ο μικρός φτωχός Πρωτέας τους έβαλε τα γυαλιά και στέκεται αξιοπρεπέστατα κοντά στους νησιώτες των Βορείων Σποράδων επιτελώντας κοινωνικό έργο αυτόν τον δύσκολο χειμώνα. Η απουσία του Σκιαθος η του Απόλλωνα η οποιουδήποτε άλλου πλοίου της Χελλενικ, τους είναι πλέον παντελώς αδιάφορη. 

 

Έχει όμως και ο Πρωτέας τα προβλήματά του, και μακάρι να τα λύσουν γρήγορα, γιατί είναι κρίμα για τα νησιά να έχουν προβλήματα χρονιάρες μέρες.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 3 weeks later...

Ενω σε άλλα πλοία καταργείται οτιδήποτε το καραβολατρικό, ο ΠΡΩΤΕΑΣ πρόσθεσε εδω και 10 μερες φωτεινή γιρλάντα, την οποία και ανάβει κάθε βράδυ, και δίνει στο καράβι ακόμη περισσότερη ομορφιά από αυτή που έχει ήδη......

 

Φωτο 1 Φωτο 2

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ «ΠΡΩΤΕΥΣ» στη Σκιάθο

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σκιάθου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «ΠΡΩΤΕΥΣ» Ν.Π. 4007, το οποίο εκτελούσε εγκεκριμένο δρομολόγιο προερχόμενο από το λιμάνι του Βόλου, πως λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή, δεν κατέστη δυνατή η άμεση πρυμνοδέτηση του στον προβλήτα. Κατά την εκτέλεση χειρισμών απομάκρυνσης και επαναπροσέγγισης του πλοίου στο λιμάνι, διαπιστώθηκε εμπλοκή της δεξιάς του άγκυρας στο βυθό, χωρίς να καταστεί δυνατή η απεμπλοκή της.

Το «ΠΡΩΤΕΥΣ» προσέγγισε εκ νέου τον προβλήτα αποβιβάζοντας με ασφάλεια τους επιβάτες και τα οχήματα, ενώ κατά δήλωση Πλοιάρχου και για λόγους ασφάλειας, το πλοίο θα παραμείνει προσδεδεμένο στη Σκιάθο, η Λιμενική Αρχή της οποίας απαγόρευσε τον απόπλου του, εως ότου πραγματοποιηθεί η απεμπλοκή της άγκυρας.

Οι 38 επιβάτες, τα 5 Ι.Χ.Ε., τα 6 Φ/Γ, και το 1 Δ/Κμε προορισμό τους λιμένες Βόλου και Γλώσσας Σκοπέλου, πρόκειται να προωθηθούν στον προορισμό τους με έτερο πλοίο.

Πηγη: ΥΕΝ

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ο ΠΡΩΤΕΑΣ αφού ολοκλήρωσε το σημερινό του δρομολόγιο από Βόλο για Σκιάθο-Γλώσσα-Σκόπελο-Αλόννησο, αναχώρησε αμέσως από την Αλόννησο με προορισμό τον Πειραιά. Καλή ξεκούραση στο πλήρωμά του και με το καλό να ξαναγυρίσει στα νερά μας!!!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Θα μπει δεξαμενη; Ρωταω γιατι απ'οσο θυμαμαι περυσι δεν εκανε το μπανιο του, ενω αν κανει σιγουρα θα παρει και δρομο που ειναι καλοδεχουμενος στη γραμμη που εξυπηρετει.

Edited by Captain_Nionios
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Πρόσκρουση του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΠΡΩΤΕΑΣ'' Ν.Π. 4007 στην προβλήτα του λιμένα Γλώσσας Σκοπέλου

Προσέκρουσε, απογευματινές ώρες χθες, στην προβλήτα του λιμένα Γλώσσας Σκοπέλου το Ε/Γ-Ο/Γ ''ΠΡΩΤΕΑΣ'' Ν.Π. 4007.

Ειδικότερα, ανωτέρω Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Βόλο – Σκιάθο με τελικό προορισμό το Μαντούδι, κατά τον κατάπλου του στο λιμένα Γλώσσας και κατά τη διαδικασία πρόσδεσής του, προσέκρουσε στην προβλήτα.

Αποτέλεσμα της πρόσκρουσης ήταν η δημιουργία ενός εσωκοιλώματος μεγίστης διαμέτρου περίπου 20 cm στο αριστερό τμήμα της πρύμνης και σε ύψος περίπου 2 m πάνω από την ίσαλο γραμμή, ενώ στο εν λόγω εσωκοίλωμα εμπεριέχεται ρηγμάτωση ανοίγματος μήκους περίπου 10 cm και μεγίστου ανοίγματος περίπου 10 cm.

Οι 63 επιβάτες, τα 14 Ι.Χ., το 01 Φ/Γ και τα 02 Δ/Κ αποβιβάστηκαν ασφαλώς, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε θαλάσσια ρύπανση, ούτε εισροή υδάτων. Οι 22 επιβάτες και τα 09 Ι.Χ που ανέμεναν προς επιβίβαση θα προωθηθούν στους προορισμούς τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Από το Λιμενικό Σταθμό Γλώσσας απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΠΡΩΤΕΑΣ'' μέχρι διαπίστωσης αποκατάστασης της ζημιάς από Επιθεωρητή Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων και προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο Νηογνώμονα.

Πηγη: ΥΕΝ

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...