Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

  • Replies 362
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

  • 1 year later...

Απόψε στις οθόνες μας ένα scrubber-οφόρο MR2 της Maersk που βλέπουμε αρόδου στην Ελευσίνα, είναι το Maersk Nimbus (IMO 9724544). Πρώην British Nimbus, έχει χτιστεί το 2016 στη Hyundai Mipo(2495) και φέρει μηχανή επίσης Hyundai.

Link to comment
Share on other sites

Σήμερα ο σέφ έχει ένα bulk carrier των 50,806dwt που βλέπουμε να φορτώνει στις εγκαταστάσεις του Τιτάνα, στην Ελευσίνα. Πρόκειται για το πλοιοκτησίας Kawasaki Kisen Kaisha, Orange Island (IMO 9401958). Δεν έχει αλλάξει όνομα από το 2010 που χτίστηκε στο Oshima Shipbuilding (10529) πάνω σε ένα δημοφιλές σχέδιο που πάει μαζί με μηχανή Mitsui.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
On 6/4/2007 at 1:03 AM, Nick the Greek said:

Το διασημο λογω τρομοκρατικης ενεργειας, Καραπιπερης VI, ειναι πια στα ναυπηγεια του Σαββα οπου και θα παθει οτι επαθε το Εξπρες Ολυμπια:(. Στη ντανα που βρισκοταν το Παναγια Αγιασσου, μετακομισε το επι χρονια φουνταρισμενο στη ραδα της Ελευσινας, ρωσικο ναυαγοσωστικο ρυμουλκο, Chameleon.

Χρόνια μετά αναρωτιέμαι τι έγινε τελικά με αυτό. Το ανέβασε ενας στο facebook και μου το θυμισε. Πότε έφυγε?Το αστείο ειναι οτι στο equasis...το δειχνει active

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την απομάκρυνση του ναυαγίου “SLOPS” από τον κόλπο της Ελευσίνας

Quote

Με την διενέργεια αυτοψίας ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την απομάκρυνση του ναυαγίου “SLOPS”, που βρίσκεται εγκαταλελειμμένο στον όρμο της Βλύχας από το 2007 και αποτελεί σοβαρή απειλή ρύπανσης για τον θαλάσσιο χώρο του Λιμένα Ελευσίνας.

Η αυτοψία στο “SLOPS” πραγματοποιήθηκε από τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος Πλοίαρχο Λ.Σ. Γεώργιο Μαραγκό και τον Αντιπλοίαρχο Λ.Σ. Γεώργιο Καλογεράκη με την συμμετοχή εκπροσώπου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ελευσίνας, παρουσία του Διευθύνοντος Συμβούλου του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας (Ο.Λ.Ε.) ΑΕ κ. Απόστολου Καμαρινάκη και στελεχών του Οργανισμού, την Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2022.

Διαπιστώθηκε ότι το ημιβυθισμένο με υπολείμματα πετρελαιοειδούς λάσπης κατάλοιπο “SLOPS” αποτελεί “επαπειλούμενη ρύπανση” και τοποθετήθηκε αντιρρυπαντικό φράγμα με τις προβλεπόμενες άγκυρες σε απόσταση 10 μέτρων περιμετρικά του κύτους, ώστε να διασφαλίζεται η άμεση παγίδευση τυχόν οποιασδήποτε διαρροής.

Οι ενέργειες για την απομάκρυνση του ναυαγίου έχουν τον χαρακτήρα του επείγοντος και διεξάγονται με σχετική απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, αποδεικνύοντας έμπρακτα την ευαισθησία του ΥΝΑΝΠ σε θέματα προστασίας θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Οι διαδικασίες υλοποιούνται στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας που συνυπέγραψαν τον περασμένο Μάιο ο Ο.Λ.Ε. ΑΕ και το Πράσινο Ταμείο σε θέματα προστασίας θαλάσσιου περιβάλλοντος, προκειμένου να αξιοποιηθούν άμεσα διαθέσιμοι πόροι του προγράμματος “Γαλάζιο Ταμείο” για την απομάκρυνση των ναυαγίων από τον κόλπο της Ελευσίνας. Ειδικά για το μείζον θέμα της απομάκρυνσης του “SLOPS” προηγήθηκε ευρεία σύσκεψη- διαβούλευση με πρωτοβουλία του Ο.Λ.Ε. ΑΕ, στην οποία εκλήθησαν και συμμετείχαν αρμόδιοι θεσμικοί φορείς και υπηρεσιακοί παράγοντες, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και περιβαλλοντικών οργανώσεων της Ελευσίνας, ώστε να εξευρεθεί μία κοινά αποδεκτή λύση για την ασφαλή και περιβαλλοντικά ορθή διαχείριση του κατάλοιπου.

Το δεξαμενόπλοιο “SLOPS” (Ν.Π. 101781) λειτουργούσε από το 1994 έως και το 2000 ως πλωτός διαχωριστήρας για τη τελική διαχείριση των πετρελαιοειδών αποβλήτων από τα πλοία, υπό την διαχείριση εταιρείας παροχής λιμενικών υπηρεσιών διαχείρισης πετρελαιοειδών αποβλήτων.

Τον Ιούνιο του 2000 κάηκε ολοσχερώς στην Κυνόσουρα Σαλαμίνας, όπου ήταν αγκυροβολημένο. Παρέμεινε εκεί μέχρι το Μάρτιο του 2007, όποτε και οδηγήθηκε ρυμουλκούμενο προς διάλυση στο ναυπηγείο-διαλυτήριο «Αφοί Σάββα» στη περιοχή Βλύχα της Ελευσίνας, όπου παραμένει μέχρι σήμερα. Τον Νοέμβριο του 2008 ξέσπασε και δεύτερη πυρκαγιά σε ό,τι είχε πλέον απομείνει από το «SLOPS», με αποτέλεσμα να απαγορευτεί η συνέχιση των εργασιών διάλυσης του. Στα απομεινάρια του σκάφους ξέσπασε και ακόμα μια φωτιά, τον Νοέμβριο του 2011, ενώ το 2014 ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας του ναυπηγείου- διαλυτηρίου.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 2 months later...
  • 1 month later...

Δεν ξέρω αν ειναι το σωστό θέμα να μπεί ,αλλα απο τη στιγμή που υπάγεται στο Κ.Λ. Ελευσίνας 😛 το βάζω εδώ.

Ρεβυθούσα απο ψηλά λοιπόν

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Από τις 12 Ιανουαρίου βρίσκεται το εικονιζόμενο πλοίο στην Ελευσίνα, υποθέτω υπό καθεστώς απαγόρευσης απόπλου από το ΚΛΕ. Προφανώς είναι ζωάδικο, προφανώς έχει υποστεί τεράστια μετασκευή έχοντας ναυπηγηθεί σαν πλοίο γενικού φορτίου. Παίρνοντας τα πράγματα από την αρχή, έχει χτιστεί το 1970 το Trondheim της Νορβηγίας από το ναυπηγείο Orens Mekaniske Verksted(49) με μία μηχανή Blackstone και με όνομα Justo. Αυτό το όνομα το κράτησε για 32 χρόνια, μέχρι το 2002 οπότε και έγινε Mara για άλλα 14 χρόνια. Το 2016 και ήδη σε ηλικία 46 ετών τρώει τη μετασκευή που βλέπετε στις οθόνες σας και γίνεται ζωάδικο με το όνομα Janay. Πρίν λίγους μήνες, τον Οκτώβριο του 2023 παίρνει το όνομα Diana και φτάνει στην Ελευσίνα, υποθέτω για να φορτώσει ή να εκφορτώσει. Ομολογώ δεν έχω ξαναδεί ζωάδικο που να έχει έρθει στην Ελλάδα για φορτίο. Στις 31 Ιανουαρίου έφαγε και την απαγόρευση απόπλου η οποία το κρατάει στην Ελευσίνα.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
16 hours ago, olympia palace said:

Το οποίο βρίσκεται πλεόν παροπλισμένο στην ντάνα της Ελευσίνας δίπλα από το MAJESTY OF THE OCEANS.

Άσχετη ερώτηση, Καλημέρα κατ αρχήν, τι περιμένουν αυτά τα πλοία εκεί ? το MAJESTY ας πούμε θα ξανακάνει κρουαζιέρα ? οι τιμές σκράπ είναι καλές, το μόνο που σκέφτομαι είναι χρέη.

Edited by polmyt
μεταφορα ποστ
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...