Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

  • 1 month later...
  • Replies 362
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Στη ντανα της ημιβυθισμενης δεξαμενης εχουν φυγει πλεον τα ποντοπορα πλοια

Απο αριστερα προς τα δεξια εχουμε: Duchess M,Panagia Krimniotissa,Okeanis,Hermes και Arsinoi.

Στου Σαββα διπλα στο ΣΟΦΙΑ ΙΙΙ και στο ΛΕΩΝ εχει ερθει και το αλλο αμμοληπτικο, το ΑΙΟΛΟΣ που μεχρι προσφατα βρισκοταν στο Μολο ΔΕΗ

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Για το ΑΤΛΑΝΤΙΔΕΣ ΣΤΑΡ και το EMERALD τα είπαμε στο θέμα του καθενός.

Το ΜED. SKY εξακολουθεί να βρίσκεται στην θέση του χωρίς τίποτα να έχει αλλάξει παρά την πολύμηνη παρουσία δίπλα του της δράγας, όπως και η παντόφλα ΑΓΓΕΛΙΚΉ (πρώην ΜΑΙΡΗ ΙΙΙ) και το ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ Τ. στην Βλύχα δίπλα στου Σάββα.

Τα πλοία στην ημιβυθισμένη δεξαμενή, τα γνωστά που μας ανέφερε και στο προηγούμενο του ποστ ο polmyt (ίσως κάποιο μικρό cargoship να είχε προστεθεί τον τελευταίο καιρό). Μία από τα ίδια και για το λιμανάκι στο ανατολικό μέρος της παραλίας με μοναδικό άξιο ...χαζέματος την παντόφλα EΥΓΕΝΙΑ Π. η οποία την ώρα που πέρασα φόρτωνε βυτιοφόρα για το ταξίδι της. Το ΑΤΛΑΝΤΙΣ όπως πάντα στην θέση του (με μία μικρή κλίση), και όλα τα "μικρά" γνωστά μας.

Α, να μην ξεχάσω και το ZOE, που το πέτυχα σε μία καλή πόζα -μετά από αρκετό καιρό- να ανθίσταται ακόμα στην σκουριά και την εγκατάλειψη.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Ας δουμε και την γνωστη ντανα απο μια αλλη οπτικη γωνια.

Το ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΡΗΜΝΙΩΤΙΣΣΑ εχει ακουμπησει για τα καλα πανω στο ΩΚΕΑΝΙΣ ενω πλεον δεν υπαρχει μοτορσιπακι εκει.Αμα δειτε να παραλαμβανει κανα ρυμουλκο τιποτα απο και να ξερετε οτι δεν θα ναι για καλο.Υπαρχει και το DUCHESS M που ομως δεν φαινεται στη φωτογραφια

Link to comment
Share on other sites

Στα ναυπηγεία ΛΑΜΔΑ σε μια προβλήτα είναι στην σειρά δεμένα το ALEXANDER, το TURAMA , και το MEGA JET.στο κεφάλι της ίδιας προβλήτας είναι μία παροπλισμένη δεξαμενή και μπροστά από αυτή είναι δεμένο το SEARUNNER.

Στα περίχωρα είναι δεμένο και το ΝΕΡΑΙΔΑ το οποίο πραγματικά θυμίζει κοτεράκι.

Ο ΕΛΥΡΟΣ είναι επάνω στην δεξαμενή των ναυπηγείων της Ελευσίνας.

Ανοιχτά είναι ντανιασμένα το THE EMRALD μαζί με το SAPPHIRE και παραδίπλα σε άλλη ντάνα ο γνωστός φαντομάς που ακούει στο όνομα REGENT SKY μαζί με άλλα δύο φορτηγά πλοία.

Edited by Earl Granville
Link to comment
Share on other sites

...και παραδίπλα σε άλλη ντάνα ο γνωστός φαντομάς που ακούει στο όνομα REGENT SKY μαζί με άλλα δύο φορτηγά πλοία.

Eίναι γεγονός ότι την εβδομάδα που μεσολάβησε από το προηγούμενο ποστ του Earl, παρατήρησα κάποια ημέρα μία έντονη κινητικότητα από 5-6 ρυμουλκά στο σημείο περίπου που βρισκόταν ντανιασμένο το ZOE (REGENT SKY). Κάποιες ανακτατάξεις είχαμε προφανώς στις ντάνες, από τις οποίες προέκυψε η νέα μίνι ντάνα που σχηματίζουν πλέον το ZOE μαζί με το (απίθανος συνδυασμός) DOCEVENUS που πλέον δεν θα είναι "έρημο και μόνο".

Στα ναυπηγεία της Ελευσίνας σε παράλληλο και ταυτόχρονο δεξαμενισμό έχουμε τα ΟLYMPIA PALACE και SOPHOCLES V, ενώ για την ντάνα που βρίσκεται το ANTONIA τα είπαμε στο topic του. Τέλος, να δούμε και μία φωτό από το "ξεχασμένο" HOEGH CHENNAI καταμεσής του κόλπου.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Κινητικότητα από ρυμουλκά είχαμε το απόγευμα στου Σάββα. Εκεί στην σειρά που βρίσκεται και το ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ Τ καποιο πλοίο ρυμουλκήθηκε και το άφησαν στο αγκυροβόλιο της Ελευσίνας.

Link to comment
Share on other sites

Πιθανολογώ ότι εκεί πήγαν στο ADRIATICA KING (ex SANTA MARIA I), μιας και το Ρ/Κ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ φαίνεται να ξεκίνησε από το Νέο μόλο και να κατευθύνθηκε εκεί.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Να δούμε την γνωστή μας ντάνα στην ημιβυθισμένη δεξαμενή της Ελευσίνας. Μεγάλη η κλίση που έχει πάρει το Κρημνιώτισσα, με αποτέλεσμα να έχει ακουμπήσει για τα καλά πάνω στο Ωκεανίς και αυτό με την σειρά του στο Ερμής. Ενώ το Duchess M έχει "ξανακρυφτεί" από δύο φορτηγά που προστέθηκαν στην ντάνα το τελευταίο διάστημα.

gallery_2102_762_97708.jpg

Link to comment
Share on other sites

...Ενώ το Duchess M έχει "ξανακρυφτεί" από δύο φορτηγά που προστέθηκαν στην ντάνα το τελευταίο διάστημα.

Συγκεκριμένα πρόκειται για το "Aya.1", πρώην "K.Burat" το οποίο βρισκόταν πολύ καιρό στην Κυνοσούρα, και για το τσιμεντάδικο "Naftocement I".

gallery_3072_762_249696.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Το AYA 1 έχει αποχωρήσει από την ντάνα της ημιβυθισμένης δεξαμενής και δίπλα στο DUCHESS M βρίσκεται πλέον μόνο το ΝΑFTOCEMENT I (δες φωτό στο αμέσως προηγούμενο ποστ).

Το ΔΙΟΝ έχει πάρει μεγάλη δεξιά κλίση και έχει "καθήσει" πάνω στο ντοκ (πόσο να αντέξει πια...), ενώ το αγνώστου ονόματος ημιτελές Ε/Γ-Ο/Γ που έχει φτιαχτεί στου Σάββα και που πριν λίγο καιρό εδώ είχαμε διαβάσει κάποια νέα του, εξακολουθεί να παραμένει στα αζήτητα της Ελευσίνας.

Τα SAPPHIRE και EMERALD σφιχταγκαλιασμένα στη δική τους ντάνα, και το ADRIATICA KING στην αυτή θέση και κατάσταση.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Το μότορσιπ CALYPSO (ΙΜΟ 7614824) βρίσκεται μπροστά στο ναυπηγείο του Σάββα, δίπλα στα μότορσιπς EIΡΗΝΗ (ΙΜΟ 6404363) και ΑΙΟΛΟΣ (ΙΜΟ 6524060).

gallery_2102_16_85207.jpg

Ενώ λίγα μέτρα πιό δίπλα, το πολύπαθο και έρμο STROFADES IV κάνει πλέον παρέα στο πολύπαθο και έρμο ALEXANDRA T (δεν σας βάζω νέα φωτό, είναι στην ίδια ακριβώς θέση με αυτή του περασμένου Ιουλίου).

2_STROFADES_IV.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ας δούμε και μια χθεσινή φώτο της ντάνας που βρίσκεται μεταξύ Ελευσίνας και Ασπροπύργου, στα ανοιχτά της Χαλυβουργικής!

gallery_3072_754_101205.jpg

Απ' όσο μπορώ να διακρίνω, από τα αριστερά προς τα δεξιά έχουμε τα δεξαμενόπλοια "HELLAS" (φωτο του Σείριου) και "MARVEL" (φωτο του Π100), τα φορτηγά "DJEBEL EL ONK II", "DJEBEL REFAA" και "DJEBEL KSEL" (και τα 3 με σημαία Αλγερίας), το τσιμεντάδικο "NAFTOCEMENT XII" (φωτο του NHSOS XIOS) και τα δεξαμενόπλοια "VASSILIOS XV" (φωτο του polmyt) και "VASSILIOS XIII".

Edited by TankerShip
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Το ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΣ πηρε κατι σημερα το πρωι απο την ευρυτερη περιοχη του Σαββα.Ας αρχισουμε να ψαχνωμαστε παλι.Θυμιζω οτι εκει εχουμε ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ Τ και STROFADES IV καθως και κατι παρατημενα φορτηγα και αμμοληπτικα.

Τα ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ Τ και STROFADES IV -επιμένουν να- βρίσκονται στην θέση τους. Αυτό που είχε πάρει το ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΣ για απέναντι, ήταν το μότορσιπ GREEN FLOWER (1975, IMO 7397971, ex- Sea Park, Edarte, Bruno) το οποίο βρισκόταν στο ναυπηγείο Νικολόπουλου τα τρία τελευταία χρόνια.

gallery_2102_16_294302.jpg

Με την απομάκρυνση του GREEN FLOWER, φάνηκε το URI (1998, IMO 9037111) που ήταν δεμένο δίπλα του και βρίσκεται επίσης στο ναυπηγείο Νικολόπουλου, αν δεν κάνω λάθος τα πέντε τουλάχιστον τελευταία χρόνια. Στο equasis αναφέρεται ως RO/RO - Cargo ship, αλλά από εμφάνιση δεν μου κάνει και πολύ για τέτοιο.

gallery_2102_16_39460.jpg

Τέλος, το τελευταίο διάστημα, στην ντάνα της ημιβυθισμένης δεξαμενής, έχει προστεθεί το Cargo ship ΑΝΝΑ Ν (1974, IMO 7364041, ex- Vestanhav).

gallery_2102_15_270313.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Να δούμε το πολύ γνωστό σε όλους λιμανάκι στα ανατολικά της Ελευσίνας, από μία πλευρά όμως που δεν το έχουμε ξαναδεί.

post-2102-0-77078800-1312655114_thumb.jp

αλλά και τις δύο ντάνες στο ύψος του Ασπρόπυργου.

post-2102-0-35078100-1312655162_thumb.jp

post-2102-0-71179700-1312655184_thumb.jp

Και να επιβεβαιώσουμε το ότι το ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ Τ έκανε πράγματι το τελευταίο ταξίδι του, όπως μου είπε και ο μαστρο Μπάμπης Νικολόπουλος, στο καρνάγιο του οποίου βρισκόταν παροπλισμένο το πλοίο.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Από την πρώτη δεξαμενή των ναυπηγείων Ελευσίνας έχει πέσει (μετά από δύο χρόνια) το CZAR.

Στην δεύτερη (μεσαία) δεξαμενίζεται το MSC UKRAINE που είχαμε δει πριν δέκα ημέρες στο Πέραμα.

Ενώ η τρίτη, ένα μήνα μετά την βύθιση της, εξακολουθεί να παραμένει βυθισμένη και περιφραγμένη με πλωτό φράγμα, χωρίς τίποτα να δείχνει (τουλάχιστον διά γυμνού οφθαλμού) ότι γίνονται κάποιες εργασίες για την ανέλκυση της.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Σύμφωνα με διέρχομενο shipfriend από την Ελευσίνα, τα Αγουδημοπλοία πρέπει να έχουν δέσει αριστερά από το Duchess M, στη ντανα της δεξαμενής

Για την ακριβεια η σειρα ειναι DUCHESS M,καποιο φορτηγο(ισως ενα απο τα τσιμενταδικα της NAFTOCEMENT)

,ΡΟΔΑΝΘΗ και ΜΙΛΕΝΑ.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
  • 5 weeks later...

Αν και λίγη σημασία έχει, το CLAUDIA M πρέπει -εκ του ίχνους του στο AIS- να βρίσκεται στην ίδια ντάνα με το AEGEAN HEAVEN, νοτιοδυτικά του κόλπου. Οι δύο ντάνες στο ύψος του Ασπρόπυργου, βρίσκονται στα βορειοανατολικά.

Link to comment
Share on other sites

Εκδήλωση πυρκαγιάς σε υπό διάλυση πλοίο στην Ελευσίνα

Πηγή: ΥΕΝ

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ελευσίνας, ότι κατά τις εργασίες διάλυσης του Δ/Ξ «SLOPS» Ν.Π. 10178 σε ναυπηγείο στην περιοχή «ΒΛΥΧΑ» Ελευσίνας, εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε δεξαμενή του ανωτέρω πλοίου, η οποία κατασβέστηκε επιτυχώς μετά από την άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ελευσίνας.

Από την πυρκαγιά δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ περιμετρικά του πλοίου τοποθετήθηκε προληπτικά πλωτό φράγμα του ναυπηγείου.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας.

Και παλιότερα εάν θυμάμαι πρέπει να είχε πιάσει ξανά φωτιά στο ίδιο πλοίο κατά τη διάρκεια της διάλυσης του πλοίου

Link to comment
Share on other sites

Όντως, τερμάτισε την εμπορική του ζωή με φωτιά, και ακόμα μας απασχολεί με τις πυρκαγιές κατά τη διάλυση.

Υγ Να υποθέσω ότι υπάρχουν όλα τα πιστοποιητικά από τις αρμόδιες αρχές για την ασφαλή διάλυση του πλοίου, και φυσικά έχουν αφαιρεθεί όλες οι επιβλαβείς ουσίες για το περιβάλλον και τον άνθρωπο.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...