Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Αν δεν κάνω λάθος μπορεί να πάρει οποιοσδήποτε δρομολόγιο σε άγονη αρκεί να μην πέφτει το δρομολόγιο πάνω στο επιδοτούμενο!

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Εγώ πάντως...εάν ήμουνα ΥπΕΝ :rolleyes: ...θα φρόντιζα να πιέσω ευγενικά την Blue να κάνει αφιλοκερδώς μια προέκταση από Μυτιλήνη μέχρι Λήμνο-Καβάλα/Θεσ-νίκη και την Hellenic άλλη μια από τα ίδια, πάντα αφιλοκερδώς....και 2 προεκτάσεις το Ν Μύκονος ή το Ιεράπετρα από Βαθύ ή Καρλόβασι για Χίο, εννοείται πάντα αφιλοκερδώς. Και εννοείται με σωστές ανταποκρίσεις. Και έτσι θα υπήρχαν 2 επιδοτούμενες γραμμές λιγότερες. Ε άμα δεν βάλουν και λίγη πλάτη -πάντα αφιλοκερδώς- οι δικοί μας ακτοπλόοι στην δύσκολη στιγμή...ποιός θα βάλει, οι ξένοι? :rolleyes:

Edited by ΝΗΡΕΑΣ
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 1 month later...

Πέντε μέρες χωρίς βαπόρι η άγονη του Β.Αιγαίου..Τί θα γίνει τελικά?Θα μπει το ΜΥΤΙΛΗΝΗ μια και καλή ή περιμένουν ξανα ΘΕΟΦΙΛΟ μόλις το φτιάξουν?

Link to comment
Share on other sites

Από προγραμματισμό σκίζουν και πάλι στη ΝΕΛ ,αναχώρηση του ΜΥΚΟΝΟΣ 0600 για Καβάλα και 1000 του EUROPEAN για Λήμνο-Καβάλα!!!!! :eek: :eek: :P !!!!Η ΟΛΑ ΜΑΖΙ Ή ΤΙΠΟΤΑ :P

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

ΈΧουν φορτώσει τα δρομολόγια 3 βαποριών σε ένα...Ικαροσαμια, Χιος Μυτιληνη και άγονη Σάμου-Καβάλας ΟΛΑ στο European!!!! Την ίδια στιγμή, η Νερομαρία ξαναγυρισε σε Ψαρα Μεστά για να μεταφέρει τί? Οι περικοπές στις επιδοτούμενες άγονες εξαντλούνται στο ΑΡΤΕΜΙΣ?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Αλλαγουλα στο σημερινο δρομολοιο του ΤΑΞΙΑΡΧΗ απο Καβαλα

ΠΕΜΠΤΗ 15/11: ΚΑΒΑΛΑ (ΑΝ 15:00) - ΛΗΜΝΟΣ (ΑΦ 19:45 ΑΝ 21:00) - ΑΓ. ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ (ΑΦ 22:30 ΑΝ 23:00)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16/11: ΜΥΤΙΛΗΝΗ (ΑΦ 04:30 ΑΝ 06:30) - ΛΑΥΡΙΟ (ΑΦ 16:30)

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

Να δούμε πόσο θα κρατήσει όλη αυτή η ιστορία με τα περίεργα δρομολόγια κυρίως του Ιάπωνα και τώρα και του Ταξιάρχη... :ph34r: Σύμβαση έχουν υπογράψει για τρία δρομολόγια την εβδομάδα μέχρι Σάμο, ότι γουστάρουν κάνουν...και έχουν αφήσει σχεδόν τελείως τη βασική τους γραμμή!!! :mad:

Link to comment
Share on other sites

Εφοσων δεν τηρουν τη συμβαση και κανουν λιγοτερα δρομολόγια, θα εισπράτουν και μειωμένες επιδοτήσεις λογικά. Το θέμα είναι αν αρκούν τα υπάρχοντα για την κίνηση.

Link to comment
Share on other sites

Αναλαμβάνει η Μαριώ τα δρομολόγια του Ταξιάρχη μέσω Ψαρών, τουλάχιστον μέχρι τη Παρασκευή, λόγω δυσλειτουργίας.

ΤΕΤΑΡΤΗ 21/11: ΛΑΥΡΙΟ (ΑΝ 20:00)

ΠΕΜΠΤΗ 22/11: ΨΑΡΑ (ΑΦ 02:00 ΑΝ 02:20) - ΑΓ. ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ (ΑΦ 07:00 ΑΝ 07:20) - ΛΗΜΝΟΣ (ΑΦ 08:50 ΑΝ 09:30) - ΚΑΒΑΛΑ (ΑΦ 14:30 ΑΝ 16:00) - ΛΗΜΝΟΣ (ΑΦ 21:00 ΑΝ 21:40) - ΑΓ. ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ (ΑΦ 23:10 ΑΝ 23:30)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23/11: ΨΑΡΑ (ΑΦ 04:10 ΑΝ 04:30) - ΛΑΥΡΙΟ (ΑΦ 10:30 ΑΝ 20:00)

ΣΑΒΒΑΤΟ 24/11: ΨΑΡΑ (ΑΦ 02:00 ΑΝ 02:20) - ΑΓ. ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ (ΑΦ 07:00 ΑΝ 07:20) - ΛΗΜΝΟΣ (ΑΦ 08:50 ΑΝ 09:30) - ΚΑΒΑΛΑ (ΑΦ 14:30)

ΚΥΡΙΑΚΗ 25/11: ΚΑΒΑΛΑ (ΑΝ 13:30) - ΛΗΜΝΟΣ (ΑΦ 18:30 ΑΝ 19:30) - ΑΓ. ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ (ΑΦ 21:00 ΑΝ 21:30)

ΔΕΥΤΕΡΑ 26/11: ΨΑΡΑ (ΑΦ 02:10 ΑΝ 02:30) - ΛΑΥΡΙΟ (ΑΦ 08:30)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Προβλημα στο κομματι Μυτιληνη-Λημνος-Θεσσαλονικη εχει προκυψει μετα το δεσιμο του EUROPEAN EXPRESS.Το υπουργειο απευθυνθηκε στην HSW και στην BS για να εκτελεσουν το δρομολογιο αλλα εφαγε πορτα.Το emprosnet εχει αρθρο για το θεμα

 

Με «βαριά καρδιά» το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας ενέκρινε τα τροποποιημένα δρομολόγια του «Μυτιλήνη» και του «Ταξιάρχης» τής ΝΕΛ στις άγονες γραμμές του βορείου Αιγαίου, κι αυτό διότι οι ώρες άφιξης και αναχώρησης των πλοίων απέχουν πολύ από το να εξυπηρετούν το επιβατικό κοινό. Χαρακτηριστικά, χθες το απόγευμα ο γενικός γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Σπιλάνης, μας έλεγε ότι είναι προφανές πως δεν εξυπηρετείται το επιβατικό κοινό όταν αναχωρεί στις 7:00 το πρωί το «Ταξιάρχης» από το λιμάνι του Λαυρίου. Ωστόσο το Υπουργείο αποδέχθηκε αυτή την κατάσταση, πιθανότατα επειδή δεν είχε άλλη εναλλακτική λύση. Άλλωστε η ΝΕΛ ζήτησε να αποδρομολογηθούν τα πλοία την ίδια ημέρα που ξεκινούσε η ετήσια ακινησία τους.

Μετά την έγκριση που έλαβε η ΝΕΛ, έδωσε στη δημοσιότητα τα τροποποιημένα δρομολόγια των πλοίων της, τα οποία ισχύουν έως τις 13 Μαρτίου, δηλαδή μέχρι τη λήξη της ετήσιας ακινησίας των «Θεόφιλος» και «European Express». Επίσης εκτός δρομολογίων έχει βγει και το «Aqua Maria», έως τις 26 Φεβρουαρίου. Το πλοίο εκτελούσε δρομολόγια στη γραμμή Λαύριο - Ψαρά - Μεστά (Χίος).

Από τα δρομολόγια που έχουν ανακοινωθεί μέχρι τώρα, ακάλυπτο παραμένει το δρομολόγιο Μυτιλήνη - Μύρινα - Θεσσαλονίκη και επιστροφή. Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου ενημέρωσε το ΣΕΕΝ για το κενό που έχει δημιουργηθεί και αναμένει την απάντησή του. Η πιο εύκολη λύση θα ήταν μία, είτε το «Blue Star Patmos» είτε το «Νήσος Μύκονος» (έχει αντικαταστήσει προσωρινά το «Νήσος Χίος») να αναλάβουν την εξυπηρέτηση της γραμμής. Όμως έως χθες το απόγευμα δεν υπήρχε θετική απάντηση από την πλευρά των δύο εταιρειών.

Αντιδράσεων συνέχεια
Η τροποποίηση των δρομολογίων της ΝΕΛ έφερε αντιδράσεις και από τα νησιά του Νομού Σάμου. Σε επιστολή που έστειλε στον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστή Μουσουρούλη, ο αντιπεριφερειάρχης Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους, χρησιμοποιεί βαρύτατους χαρακτηρισμούς. Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στα δρομολόγια των πλοίων αναφέρει πως μόνο κατ’ ευφημισμό μπορεί να χαρακτηριστεί ότι εξυπηρετούν τα νησιά. «Ένα και μοναδικό πλοίο με προσέγγιση στο τελευταίο τριήμερο κάθε εβδομάδας στα νησιά μας, όχι μόνο δεν εξυπηρετεί την εμπορική και μεταφορική κίνηση από και προς τον Πειραιά, αλλά αντιθέτως διαταράσσει όλη την οικονομική και επιχειρηματική δραστηριότητα της περιοχής μας.

Οι πολίτες, ο εμπορικός κόσμος της Σάμου, οι μεταφορικές εταιρείες και οι τοπικές αρχές διαμαρτύρονται για την έγκριση τέτοιου είδους προγραμμάτων πλόων, που δεν έχουν καμμία σχέση με τις εξαγγελίες εκ μέρους σας και τις διατυπωμένες προθέσεις σας σχετικά με την αναδιάρθρωση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών για την καθημερινή εξυπηρέτηση των νησιών μας.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποδεικνύει την προχειρότητα σχεδιασμού, που εξυπηρετεί αποκλειστικά τα συμφέροντα των ναυτιλιακών εταιρειών, καθότι για άλλη μία φορά τα νησιά μας αντιμετωπίζονται μόνο σα συντελεστές και παράμετροι της επιδοματικής πολιτικής», σημειώνει ο αντιπεριφερειάρχης.

Αν μάλιστα προκύψει και κάποιο απαγορευτικό, τα νησιά του Νομού Σάμου θα ξεμένουν ως και μια ολόκληρη εβδομάδα από ακτοπλοϊκή σύνδεση. Οι αντιδράσεις από τη Σάμο έρχονται να προστεθούν στις έντονες αντιδράσεις από τη Λήμνο για την ταυτόχρονη αποδρομολόγηση των τριών πλοίων τής ΝΕΛ.

Από την πλευρά τής ΝΕΛ, ως χθες το απόγευμα δεν υπήρξε καμμία αντίδραση πέραν της επίσημης ανακοίνωσης των τροποποιημένων δρομολογίων.

Link to comment
Share on other sites

Ποτε δε μπορεσα να καταλαβω το σκεπτικο της αντικαταστασης του Ιεραπετρα απο το Μυτιληνη της ΝΕΛ,η οποια μονοπολει χρονια στις γραμμες(γονιμες και μη) του Β Αιγαιου

Link to comment
Share on other sites

Προβλημα στο κομματι Μυτιληνη-Λημνος-Θεσσαλονικη εχει προκυψει μετα το δεσιμο του EUROPEAN EXPRESS.Το υπουργειο απευθυνθηκε στην HSW και στην BS για να εκτελεσουν το δρομολογιο αλλα εφαγε πορτα.Το emprosnet εχει αρθρο για το θεμα

 

Εξακολουθει να μην υπαρχει ενδιαφερον για τη γραμμη Μυτιληνη-Μυρινα-Θεσσαλονικη απο καμια ναυτιλιακη εταιρια και μονο η Blue Star απαντησε οτι το μελεταει το θεμα.Το περιεργο ειναι οτι δεν βλεπω καμια αντιδραση απο τους Λημνιους.

 

Το emprosnet εχει σχετικο αρθρο

 

Ως χθες το μεσημέρι δεν είχε αναλάβει καμμία ακτοπλοϊκή εταιρεία την προσωρινή κάλυψη των δρομολογίων της άγονης γραμμής Μυτιλήνη - Λήμνος - Θεσσαλονίκη. Οι πληροφορίες από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου αναφέρουν ότι η Hellenic Seaways είχε απαντήσει αρνητικά στην πρόσκληση του Δημοσίου. Η πλευρά τής Blue Star Ferries απάντησε ότι μελετάει το θέμα και ίσως να αναλάβει την εξυπηρέτηση της γραμμής

Αν τελικά δρομολογηθεί το «Blue Star Patmos» στη γραμμή για μικρό χρονικό διάστημα, οι κάτοικοι της Λήμνου θα δουν να προσεγγίζει το νησί τους ένα νεότευκτο πλοίο.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Υποτιθεται πως τα δρομολογια που εχει ανακοινωσει και εκτελει ηδη η ΝΕΛ ισχυουν μεχι 21/4 (ΑΚΟΥΑ ΜΑΡΙΑ σε 2 γραμμες, Ταξιαρχης στην αγονη Σαμου-Καβαλας κλπ). Απο κει και περα τι σκοπευουν να κανουν?Επαναδραστηριοποιηση ΘΕΟΦΙΛΟΥ?Προς το παρον δεν κινειται τιποτα παντως. Οι Λημνιοι προφανως περιμενουν και γι αυτο δεν εχουν ξεσηκωθει ακομη για τη Νερομαρια.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Νέα προβλήματα και αναταραχές στην ακτοπλοϊκή σύνδεση της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου φέρνει το πρόγραμμα που κατατέθηκε από τη ΝΕΛ για τη θερινή περίοδο. Συγκεκριμένα, η εταιρεία προτείνει τη δρομολόγηση του πλοίου «Aqua Maria» δύο φορές την εβδομάδα στη γραμμή Λαύριο - Άγιος Ευστράτιος-Λήμνος, ενώ τα υπόλοιπα δύο δρομολόγια προτείνει να τα εκτελεί το πλοίο «Ταξιάρχης».

Αυτό αποτελεί για τους φορείς της Λήμνου την παραβίαση από πλευράς της εταιρείας της «κόκκινης γραμμής» που είχαν θέσει σχετικά με το πλοίο «Aqua Maria», για το οποίο είχαν συμφωνήσει να παραμείνει στη γραμμή μέχρι τις 21 Απριλίου.

 

Πηγή: EMPROSNET

Link to comment
Share on other sites

To European Express θα αντικαταστήσει στο Ταξιάρχη στην άγονη γραμμή του Βόρειο Αιγαίου, μιας και το Ταξιάρχης θα επιστρέψει στην άγονη γραμμή από το Λαύριο στη θέση του Aqua Maria στο τέλος Απρίλιου. Ενώ από 1η Ιουνίου στην γραμμή θα επιστρέψει ο Θεόφιλος

Πηγή: EMPROS NET

Link to comment
Share on other sites

Ανακοινώθηκαν τα δρομολόγια των πλοίων τής ΝΕΛ που συνδέουν τα νησιά του Βορείου Αιγαίου με τη Θεσσαλονίκη και την Καβάλα. Το νέο δρομολογιακό πρόγραμμα έχει τις ίδιες ώρες αναχώρησης και άφιξης των πλοίων από τη Θεσσαλονίκη, ενώ σημαντικές διαφοροποιήσεις υπάρχουν στις ώρες άφιξης και αναχώρησης των πλοίων από το λιμάνι της Καβάλας. Αυτό σημαίνει ότι τη στιγμή που θα δρομολογηθεί το «European Express», θα μειωθεί ο χρόνος εκτέλεσης των δρομολογίων. Την Κυριακή 28 Απριλίου μπαίνει στη γραμμή το «European Express», το οποίο θα εκτελεί δρομολόγια έως τη 1η Ιουνίου. Από τις 2 Ιουνίου έως τις 31 Οκτωβρίου στη γραμμή θα επιστρέψει το «Θεόφιλος», πραγματοποιώντας τις ίδιες προσεγγίσεις.

Πηγή: ΕΜΠΡΟΣΝΕΤ

Link to comment
Share on other sites

Εκτος συστηματος κρατησεων τα αποψινα δρομολογια Ταξιαρχη, Ακουα Μαρια απο Λαυριο..Αυτη ειναι η ΝΕΛ που τοσα χρονια παιρνει ολες τις αγονες. Αφηνει Μεγαλη Εβδομαδα τα νησια χωρις πλοιο.. Η γραμμη Λαυριο Λημνος ειναι πεμπτη μερα αβαπορη οπως και η γραμμη Σαμος-Καβαλα. :mad:

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Μέχρι 20/06/13 το EUROPEAN EXP συνεχίζει κανονικά στη γραμμή με βάση τα δρομολόγια που άνοιξανε στο σύστημα.Οπότε ΘΕΟΦΙΛΟΣ δεν ξεκολλάει προς το παρόν :ph34r:  ;)

Link to comment
Share on other sites

καλα ετοιμα ειναι τα νεοτευκτα στο ΒΑ αιγαιο. βλεπω το κομματι μυτιληνη λημνο κλπ καβαλα & μυτιληνη λημνο κλπ θεσσαλονικη να πηγαινει σε χιος/πατμος

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...