Jump to content
Shipfriends

Caldera Vista (IMO 8900012)


LEFTERIS68

Recommended Posts

2 hours ago, gpap2006 said:

Ξεκίνησε σήμερα τα ενδοκυκλαδικα. 

Ξεκίνησε σήμερα και σέρνετε ( όπως τα περισσότερα πλοία τις SEAJETS εφέτος) με τιμές ταχύπλοου.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 539
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Εξαρτάται με τη ταχύτητα είναι υπολογισμένα τα δρομολόγια του Caldera Vista στα επιδοτούμενα ενδοκυκλαδικα δρομολόγια?? Γιατί δεν πιστεύω να είναι υπολογισμένα με πάνω από 26 μίλια που ταξιδεύει το πλοίο σήμερα.

On 6/6/2022 at 8:57 AM, TritoN said:

Από αυτό το Σάββατο σίγουρα ξεκινά, γιατί έχει δρομολόγιο για Ανάφη. Άλλους προορισμούς δεν εμφανίζει...γιατί άραγε;...γκουχου! γκούχου!

 

On 6/9/2022 at 11:59 AM, ships.greece said:

Πάντως ενώ στο openness δείχνει να προσεγγίζει σε Πάρο Νάξο Ιό Σίκινος Φολεγανδρο Θηρα αλλά μπορείς να κλείσεις εισιτήριο μόνο για Ανάφη κάποιο λάκο έχει η φάβα 

Εγώ που μπαίνω στο online σύστημα κρατήσεων του πρακτορείο του Τογια βλέπω κανονικά το δρομολόγιo του Caldera Vista και με τη δυνατότητα να κόψεις εισιτήριο και στη διαδρομή πχ Σύρο Σαντορίνη με τιμή 35,80€ ενώ το Worldchampion έχει 64,70€

Link to comment
Share on other sites

Εγώ καταλαβαίνω ότι η τιμολογιακή πολιτική της εταιρείας για την συγκεκριμένη επιδοτούμενη γραμμή την δεδομένη στιγμή - συγκυρία είναι "Έχω τιμές συμβατικού τύπου blue star" και λίγο παραπάνω επειδή το πάει με 26 μίλια από όσο βλέπω. Δεν γνωρίζω όμως αν λόγω της επιδότησης θα έπρεπε να έχει καλύτερες τιμές ή το υπουργείο καλύπτει μόνο πετρέλαια πχ. 

Εγώ τώρα φαντάζομαι κουβέντα seajets προς το υπουργείο να λέει..."Κοίτα...θα βάλω το ενδοκυκλαδικό, αλλά για να μην ανταγωνίζομαι τα δικά μου πλοία θα πηγαίνω με αυτήν την ταχύτητα με αυτήν την τιμή και αν θέλετε...διαφορετικά καλό Χειμώνα" ...

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Απώλεια άγκυρας του Ε/Γ-Ο/Γ-ΤΑΧ Caldera Vista στην Κύθνο

Quote

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κύθνου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ - Ο/Γ TAX ''CALDERA VISTA'' σημαίας Κύπρου, ότι κατά τη διαδικασία κατάπλου στον λιμένα Κύθνου, διαπιστώθηκε η απώλειά της άγκυρας εντός της θαλάσσιας περιοχής του λιμένα.

Το πλοίο εκτελούσε δρομολόγιο από λιμένα Λαυρίου προς λιμένες Κέας, Κύθνου, Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Τήνου, Σύρου , με 55 επιβάτες, και λόγω της αδυναμίας πρόσδεσης στον λιμένα Κύθνου, το ''CALDERA VISTA'' επέστρεψε στον λιμένα Λαυρίου με ασφάλεια.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι την προσκόμισης βεβαίωσης διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Έχω παρατηρήσει ότι το ταχυπλοο το 2019 32 αριζε σταθερά στα δρομολόγια του ενώ 1 χρόνο μετά (2020) και μέχρι και τώρα με το ζόρι 27 αριζει ξέρουμε που οφείλεται αυτή η ξαφνική μείωση της ταχύτητας του και αν με μια καλή συντήρηση μπορεί να επανέλθει στις κανονικές του ταχύτητες ;

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Εσωτερικά το ταχύπλοο βρίσκεται σε αρκετά μέτρια κατάσταση με τα χρόνια του να μην κρύβονται, επιπλέον υπάρχουν εξωτερικές μονάδες κλιματιστικών τοποθετημένες στο γκαράζ κάνοντας την κατάσταση ανυπόφορη από θέμα θερμοκρασίας κατά την παραμονή σε αυτό.

Με τόσα ταχύπλοα της εταιρείας να περισσεύουν, δύσκολα θα βρεθεί κάποιος άλλος ρόλος πέρα από αγονόπλοιο/αμοιβό. 

Link to comment
Share on other sites

Εγινε χαμουλης σημερα στο πλοιο

https://www.protothema.gr/greece/article/1275302/epeisodio-se-seajet-logo-trioris-kathusterisis-paraligo-na-piastoun-sta-heria-epivates-kai-meli-tou-pliromatos/

Και ως συνηθως πήγε να την πληρώσει το πλήρωμα βέβαια που δεν φταιει και σε τιποτα. 

Link to comment
Share on other sites

Αν παρατηρήσει κάποιος το βίντεο και αν κατάλαβα καλά,κάποιος κατέβηκε από τη γέφυρα και πρόσταξε με άσχημο τρόπο λες και  απευθύνεται σε μην αναφέρω τώρα τι .."καθίστε κάτω".

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Ας δούμε το πλοίο στο λιμάνι της Σύρου από το εξωτερικό κατάστρωμα του Blue Star Patmos. 

Εδώ σε 2 φωτογραφίες του πλοίου ανοιχτά της Ίου. 

Για το φινάλε μια προσέγγιση του πλοίου στο λιμάνι της Ανάφης

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 4 months later...

Δεν ξέρω αν έχει καλύτερη απόδοση το πότε θα ξεκινήσει ή το πότε θα ξανασταματήσει...Οι δύο ενδοκυκλαδικές των ανατολικών Κυκλάδων έχουνε αφεθεί στο έλεός τους και δε μιλάει κανένας. Έτσι κι αλλιώς δε λειτουργούσανε σωστά από θέμα ωραρίων και από άποψη πλοίου (Andros Jet) αλλά τουλάχιστον υπήρχανε. Τα τελευταία χρόνια ζούμε το απόλυτο θέατρο του παραλόγου με ευθύνη όλων.

Η εταιρία καλά κάνει και κοιτάει το συμφέρον της, παρατώντας τη γραμμή όποτε υπάρχει παράθυρο, σχεδιάζοντας δρομολόγια μη ανταγωνιστικά προς τα άλλα πλοία της εταιρίας τα οποία πρακτικά δεν εξυπηρετούν, δρομολόγια που δεν εμφανίζονται καν στο σύστημα γιατί η γραμμή παρατείνεται κάθε εβδομάδα λες και είναι συμβόλαιο Αμερικανού μπασκετμπολίστα σε μικρομεσαία ομάδα της Basket League. Εκτός αυτού, το Caldera έχει σπάσει ρεκόρ καθυστερήσεων, βλαβών και γενικότερα υποεξυπηρέτησης όσο δούλεψε στα ενδοκυκλαδικά. Απορώ λοιπόν πως το υπουργείο και οι φορείς των Κυκλάδων δέχονται αυτή την κοροϊδία. 

Επίσης, έγινε τόσο θέμα για την προσέγγιση στην Κάρυστο. Ο μοναδικός λόγος ύπαρξης (λέμε τώρα) μιας τέτοιας σύνδεσης θα ήταν για κανένα φορτηγό από τις βιομηχανίες της κεντρικής Εύβοιας άντε και των Οινοφύτων (ουτοπικά σενάρια αλλά ας πούμε ότι εφαρμόζονται). Το Caldera Vista είναι εντελώς ακατάλληλο για κάτι τέτοιο. Το μοναδικό θετικό είναι ότι μπαίνει στην Κάρυστο αλλά για να εξυπηρετήσει τι;

ΥΓ: Κύριε Φώτη, άσε τη Σαμοθράκη στον Κοραή ώστε να σπάει κάθε χρόνο το ρεκόρ του προηγούμενου και φέρε τη Λαίδη στις Κυκλάδες😅

Link to comment
Share on other sites

Επίσημα όντως κάνα φορτηγό θα εξυπηρετούσε κ στο island hopping (βεβαίως δεν θα έπρεπε μέσω των χρηματων της επιδοτησης) , ανεπίσημα εξυπηρετεί τον δήμαρχο. 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...