Jump to content
Shipfriends

Caldera Vista (IMO 8900012)


LEFTERIS68

Recommended Posts

  • Replies 539
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

15 hours ago, togias_k said:

Εδώ και 20 λεπτά το παλευει έξω από την μπουκα. Ενώ έμπαινε πρέπει να κόλλησε και έκανε δυνατα πισω και έβγαλε πολυ μαυριλα. 

Update:Καρυστος γιοκ, παει Μαρμάρι. 

Εάν κατάλαβα καλά, έδεσε στο Μαρμάρι χθες αντί για Κάρυστο?

Link to comment
Share on other sites

Το πλοίο από ότι φαίνεται φεύγει από Σύρο το πρωί και αφού κάνει ένα Πάρο Μύκονο μετά συνεχίζει το ενδοκυκλαδικό. Αυτό προβλέπεται κάπου ή πάλι η seajets κάνει αυτό που θέλει; 

Link to comment
Share on other sites

Σωστά τα λέει ο @gtogias, οποιοδήποτε πλοίο εκτελεί επιδοτούμενα δρομολόγια μπορεί παράλληλα να εκτελεί και ελεύθερα δρομολόγια, δεν προβλέπεται κάποιος περιορισμός, είναι κάτι που γίνεται από πολλά πλοία.

Link to comment
Share on other sites

Εντάξει ναι δεν αντιλέγω αν αυτό είναι σύμφωνα με τα προβλεπόμενα αλλά το ελεύθερο κομμάτι δεν γίνεται αφού ολοκληρωθεί ή πριν από το επιδοτούμενο, είναι πολλές φορές σφήνα στο επιδοτούμενο και άρα διαταράσσει τη λογική σειρά του δρομολογίου. Δηλαδή το Σύρος, Πάρος Μύκονος, Νάξος κλπ είναι μια παρέκκλιση από αυτό που έκανε. 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Να σημειωθεί ότι το πλοίο επέστρεψε στο ενδοκυκλαδικό δρομολόγιο με ένα grand tour. Έφυγε από Λαύριο για Κέα Κύθνο Καρυστο😬 Σύρο Τήνο Άνδρο. Πραγματικά αναρωτιέμαι αν υπήρχαν επιβάτες από τα δύο πρώτα νησιά για Σύρο. (εννοείται ότι δεν αναφέρω καν την καθυστέρηση) 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Απαγόρευση απόπλου και τραυματισμός μέλους πληρώματος Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ Caldera Vista στη Σύρο

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, το Λιμεναρχείο Σύρου, ότι το Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ ''CALDERA VISTA' σημαίας Κύπρου, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο προερχόμενο από τους λιμένες Καρύστου-Άνδρου-Τήνου με 31 επιβάτες, 1 Ε.Ι.Χ. και 1 δίκυκλο, κατά τη διαδικασία πρόσδεσης στον οικείο λιμένα, προσέκρουσε σε αυτόν με το αριστερό πρυμναίο τμήμα.

Από την πρόσκρουση διαπιστώθηκαν ζημιές στον αριστερό προσκρουστήρα του συστήματος υδροπρόωσης, ενώ παράλληλα προκλήθηκε ο τραυματισμός 31χρονου ημεδαπού, μέλους πληρώματος του εν λόγω πλοίου (Μηχανοδηγός Β'), ο οποίος παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου, όπου παραμένει νοσηλευόμενος.

Από το Λιμεναρχείο Σύρου, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο Πλοίαρχος του "CALDERA VISTA", ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου, μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που παρακολουθεί το πλοίο.

Από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ οι επιβάτες προωθήθηκαν στους προορισμούς τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 4 months later...

Σύμφωνα με φωτογραφία του Παντελή Φύσσα που ανέβασε στο facebook το ταχύπλοο έχει ανέβει στην δεξαμενή της Χαλκίδας παρέα με το Naxos Jet

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...